Rajd Subaru 2008

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez michal_ag » piątek, 4 lip 2008, 21:48

Krzysiek_WrC napisał(a):Czemu Budyn momentalnie nie zjeżdzał do punktu SOS i nie uruchomił całej procedury,zważywszy na to że karetka z dołu miała bliżej do miejsca wypadku niż ta która sciąganą od strony startu?

Polecam przeczytac procedure wypadkowa!

pkt. 4. Jeśli jesteście pierwszą załogą, która przyjechała na miejsce wypadku musicie zatrzymać się i poinformować następny samochód o wszystkich okolicznościach.
pkt. 5. Samochód ten musi przekazać niżej wymienione informacje do najbliższego punktu radiowego, który może znajdować się dopiero na mecie stop.

Dodatkowo - karetka nie moze wjechac pod prad odcinka (moze to i glupie zwazywszy na to ze jest 500 metrow dalej).
Ostatnio edytowano piątek, 4 lip 2008, 21:50 przez michal_ag, łącznie edytowano 1 raz
michal_ag

Postprzez BartekRally » piątek, 4 lip 2008, 21:48

Tak, gabrally masz rację.

Powiem tak, w tam tym roku plakliście ze taka i sraka organizacja ze nikt nie pilnował, teraz jak nie chca was puszczac to płaczecie... :o

Ludzie, oni po zeszłym roku musza robic wszystko co w ich sile, oczywiście rozumiem wasze sytuacje tak jak np. o nie poinformowaniu o odwołaniu Oesu ale powiem Ci lepszy numer, stałem wtedy na stracie i szybciej na wap.walter.pl pisało ze odwołany niz oni mi powiedzieli :roll: Co do ochraniarzy to rozumiem ze porażka sam widziałem ale reszta sie stara zeby wypasc jak najlepiej nie Tylko w Krakowie dochodzi do takich scen często ludzie sami prowokuja takie sytuacje, nie kapuje wogóle po co przyjeżdzac na rajd jak ma sie tankowac piwo, moze lepiej jechac na Mazury, wynajac łódke i gitara a nie chodza i robia problemy.

Teraz ciekawostka, stoja Na OS nr 2 nie opodal nawet chyba ekipy Skatemana Policjant koło mnie wyskoczył z tekstem Czy jedzie Czahor a młodzian koło niego ile tu jest drużyn :lol: Znajomośc niie których kibiców jak i służb porządkowych jest zabijająca :twisted:
BartekRally
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 4 lip 2008, 21:59

michal_ag napisał(a):
Krzysiek_WrC napisał(a):Czemu Budyn momentalnie nie zjeżdzał do punktu SOS i nie uruchomił całej procedury,zważywszy na to że karetka z dołu miała bliżej do miejsca wypadku niż ta która sciąganą od strony startu?

Polecam przeczytac procedure wypadkowa!

pkt. 4. Jeśli jesteście pierwszą załogą, która przyjechała na miejsce wypadku musicie zatrzymać się i poinformować następny samochód o wszystkich okolicznościach.
pkt. 5. Samochód ten musi przekazać niżej wymienione informacje do najbliższego punktu radiowego, który może znajdować się dopiero na mecie stop.

Dodatkowo - karetka nie moze wjechac pod prad odcinka (moze to i glupie zwazywszy na to ze jest 500 metrow dalej).

Fakt,ale w tym zakresie procedura powinna byc troche skolidowana.Jesli do wypadku jest bardzo blisko z punktu SOS to najblizsza karetka powinna sie udac do tego miejsca.A tak to to czekanie na karetkę trwało naprawde cała wiecznosc.... :roll:
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez gabrally » piątek, 4 lip 2008, 22:01

Dla tych, którzy nie byli i dla tych, którzy chcą sobie przypomnieć dzisiejszy dzień polecam klip mojego młodszego brata, co prawda ujęcia z aparatu ale myślę, że się spodoba :)
http://www.youtube.com/watch?v=BRte54HiLjc
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez bzyq » piątek, 4 lip 2008, 22:01

michal_ag napisał(a):

Widzisz. Ja tak samo twierdziłem :)
Ale weszły nowe przepisy, i od zdaje się zeszłego roku karetka może wjechać pod prąd odcinka
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez michal_ag » piątek, 4 lip 2008, 22:04

bzyq napisał(a):
michal_ag napisał(a):

Widzisz. Ja tak samo twierdziłem :)
Ale weszły nowe przepisy, i od zdaje się zeszłego roku karetka może wjechać pod prąd odcinka

No jezeli tak to moja pomylka, tak czy inaczej Budyn byl pierwszy na miejscu wypadku i nie mogl zjechac z odcinka.
michal_ag

Postprzez gabrally » piątek, 4 lip 2008, 22:17

Papik (Skrzywan) jest poobijany, na szczęście nic sobie nie złamał.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Megas WRC » piątek, 4 lip 2008, 22:23

Wie ktoś może co z Wiślakiem? Podobno nie za dobrze z nim :?
Megas WRC
A5

Postprzez Ziggy » piątek, 4 lip 2008, 22:41

Megas WRC napisał(a):Wie ktoś może co z Wiślakiem? Podobno nie za dobrze z nim :?

wszystko ok z Maćkiem, rozmawiał z kibicami w parku po zakonczeniu etapu, plecy go bolały.
Chyba, że coś później wyszło.
Kajto też ok, mówił, że ma pecha na Subaru, w zeszłym roku skończył rajd na trzech kołach a w tym roku skończył rajd bez trzech kół, szkoda, bo w tym momencie walka o zwycięsto skończyła się.
Ziggy
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 4 lip 2008, 22:41

Megas WRC napisał(a):Wie ktoś może co z Wiślakiem? Podobno nie za dobrze z nim :?

To aż takie dachowanie było?
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Ziggy » piątek, 4 lip 2008, 22:43

Krzysiek_WrC napisał(a):

To aż takie dachowanie było?

kilkadziesiąt metrów lecieli wyłożonym betonami rowem, uderzyli w przepust i rolka przez przód auta, możliwe, że auta nie będzie można odbudować. Za grubo w zakręt weszli :wink:
Ziggy
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 4 lip 2008, 22:47

Tylu poobijanych zawodników na jednym rajdzie ,od kąd interesuje sie nimi (od czasów jak Hołowczyc jesdzcze Celicą jezdził - 5 klasa podstawówki....) a to juz parę dobrych lat, to nie pamiętam :?
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Megas WRC » piątek, 4 lip 2008, 22:58

Przed chwilą dostałem info, że Wiślak OK, jedzie już do domu. Ktoś niepotrzebne zamieszanie zrobił.

pozdro
Megas WRC
A5

Postprzez karol92 » piątek, 4 lip 2008, 23:33

Mój klip z Rajdu Subaru 2008 OS:Łapanów
http://pl.youtube.com/watch?v=cQ1NbOuZxiI

Do ściągnięcia są dwie części bo nie mogłem znaleźć serwera do 400mb. A całość ma 301mb ;/

Pierwsza część: http://www.filefactory.com/file/0bbe00/ ... zesc_2_mpg

Druga część: http://www.filefactory.com/file/8d068a/ ... erwsza_mpg

Prolog:
http://pl.youtube.com/watch?v=Fg1KsHSEyC8
www.rallymedia.com.pl
karol92

Postprzez mateuszkz » sobota, 5 lip 2008, 01:09

""http://pl.youtube.com/watch?v=FbhJNUJoe1Y z wypadku Włodarzczyka - nie moje""

ale tam byl chaos... :( do osob ktore byly przy tym wypadku: byl tam jakis safeciarz ktory "byl w stanie" zapanowac nad ta sytuacja? przeciez kilkadziesiat osob bylo tam niepotrzebnych... wiem ze to jest "jeden" z wielu zakretow na trasie ale nie powinno byc takiego zamieszania...
:?[/u][/i]
mateuszkz
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP