W Skandynawii kibice pilnuję siebie na wzajem, mają gwizdki itd i tak jak napisałeś. Co do terenów gdzie są rajdy to ich tam jest mniej niż nas i dlatego mają sporo lasów i wolnych przestrzeni. A filmiki z Francji, Włoch nawet Niemiec widziałeś? Tam też OS biegną przez miasteczka a kibiców jest więcej niż u nas (no może u Niemców) i też mają problemy z zabezpieczeniem. Ja wrócę jeszcze raz do Midland Rally na którym byłem wczoraj.
Tutaj jest inna mentalność i to też ma znaczenie ale mimo to przy trasie stoją 16 latkowie jako Safety czy ktoś inny owszem ze starszą osobą również ale stoją i działają bo chcą. Należą do zorganizowanej grupy która zabezpiecza takie imprezy, należą do Marshal Club. I wszystko gra.
Co do czegoś takiego w PL jak nikt nie zacznie robić tego bo chce być przy rajdzie i robić coś dla tego sportu to niestety będzie jak jest. Jak już pisałem każdy chce się dorobić majątku na byle czym i w danym momencie, taka krótko wzroczność.
Inna sprawa i ja też tak uważam że dopóki my kibice i zawodnicy nie zaczniemy działać to nic się nie zmieni.
PS
Temat został założony i nikt tam nie pisze tylko tutaj, dlaczego?
Następne posty proszę pisać tutaj
http://www.autoklub.pl/forum/viewtopic. ... 512#198512
a moda o przeniesienie off topa również do tego tematu.
Dziękuję