Moderator: SebaSTI
MSG Racing napisał(a):Wróciłem z Rajdu Midland (coś jakby 3liga tutaj w UK - 3 WRC jechały) i dostałem wiadomość o wypadku. Do tego jak czytam o zabezpieczeniu to już nie wiem co myśleć.
Będąc na rajdzie tu w UK doznałem szoku a to dlatego ze zupełnie inne standardy. 16latnie dziwczyny stoją na zabezpieczeniu lub startują rajdówki do OSów które w tym rajdzie, który jest jakby odpowiednikiem naszej martwej 3 Ligi są podobne do naszych sprintów. Synek ok 16 lat odbierał karty na badaniu głośności. Masa dziewczyn stało na Safety. Najlepsze jest to że na kamizelkach nie mieli napisane "safety" tylko nazwę organizacji zabezpieczającej tego typu imprezy.
Tu są kluby zrzeszające ludzi z zabezpieczenia, co kilka miesięcy spotykając sie na szkoleniach, a na pewno raz w roku. I co ciekawe wiele osób ich tutaj słucha, bo Anglicy mają inną mentalność. Nie powiem wiele osób choć nie od razu też wróciło do swojej pozycji z przed interwencji. Ale i tak stali w miejscu wyznaczonym dla nich i bezpiecznym. Teoretycznie bezpiecznym bo na rajdzie nie ma miejsc bezpiecznych![]()
Gratulacje dla zwycięzców Świdnickiego i Midland.
Góral napisał(a):
Nam potrzeba zawodowej ekipy młodych i dobrze wyszkolonych w tym celu ludzi. Nie z AK ale z PZM.
Motulski napisał(a):http://www.itvp.pl/pub/sdt/itvp.asx?request_id=83.27.217.214_I2GMb26tKBVBDD2GDyxBkWDzrfIdaIzi_1214074069172&rand=70607767060770141214074064171
Aż mi się odechciało rajd oglądać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości