Kryterium Kamionki to jest to:)

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez SuN » niedziela, 20 kwi 2008, 22:29

jezeli ktos ma licencje rajdowa to odradzam kamionki bo mozna ja stracic :wink:
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez Beret » poniedziałek, 21 kwi 2008, 00:05

tego sie wlasnie obawialem. a myslalem ze kamionka w 3L normalnie pojdzie. za krotko mam licencje zeby od razu tracic ;)
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez SuN » poniedziałek, 21 kwi 2008, 10:00

Beret napisał(a):tego sie wlasnie obawialem. a myslalem ze kamionka w 3L normalnie pojdzie. za krotko mam licencje zeby od razu tracic ;)

Wlasnie to jest minusem Kamionek, ze nie maja zezwolenia z PZMotu i jak tos wystartuje z licencja to szanowny PZM zawiesza licencje bodajze na 1 rok. Chociaz z drugiej strony to dobra impreza dla tych ktorzy maja dosc pacholkowni i chca sie sprawdzic na czyms szybszym :wink:
SuN
A6

Postprzez Beret » poniedziałek, 21 kwi 2008, 10:54

to polecam mistrzostwa polski dziennikarzy, szczegolnie runde w debicy... z licencja nic nie robia a RZy tez wartkie ;)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 kwi 2008, 10:55 przez Beret, łącznie edytowano 1 raz

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez SuN » poniedziałek, 21 kwi 2008, 10:55

a gdzie to sie odbywa i czy kazdy moze wystartowac :?:
SuN
A6

Postprzez Beret » poniedziałek, 21 kwi 2008, 11:02

www.akdp.waw.pl
ja wystartowalem po lekkiej znajomosci ale da rade wystartowac normalnie. nie wiem jak dla zwyklych gosci wyglada wpisowe, ja placilem 650 i mialem za to jako-takie wpisowe, nocleg na 2 noce dla pilota i dla siebie, jedzenie (od kolacji w piatek do sniadania w niedziele) lacznie z jakas flaszka na rozdanie nagrod ;). wiec wychodzi w gruncie rzeczy niedrogo :)
onboard z jednego OSu http://pl.youtube.com/watch?v=t4Mdt5P5JR0 . wiem ze "miejscowi" placili mniej bo chyba ok 150 czy 200 zl ale oczywiscie bez noclegu i z papu tylko w czasie rajdu czyli w sobote (no i nadal aktualna flaszka na rozdaniu :p)

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez vti_rally » poniedziałek, 21 kwi 2008, 16:21

dla tych co mają licencje i nie chcą jej stracić to można zgłosić się pod pseudonimem tak jak w berg trophy , i bez problemu można startować na takim klasycznym odcinku jak kamionki, a to wszystko za jedyne 120zł :)
taniej nie znajdziecie,
vti_rally
N2

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 22 kwi 2008, 12:57

No ale nie uważacie, że mając licencję (zapewne nieco lepsze auto, więcej doświadczenia) i startując w takim rajdzie jesteście trochę nie fair wobec zawodników, którzy przyjechali na taki KJS dla zabawy i pościgać się bezpiecznie na zamkniętym odcinku (a przy okazji faktycznie sprawdzić się z podobnymi jak oni AMATORAMI) ?

Może coś w tym jest, chociaż w rajdach pezetmłotu jest dla pierwszoligowców klasa gości, a w KJS takowej nikt nie stworzył?, hm...
Ostatnio edytowano wtorek, 22 kwi 2008, 15:09 przez Cogonieznajom, łącznie edytowano 1 raz
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Karol » wtorek, 22 kwi 2008, 14:14

Nie stworzył ? Uuuu a to ciekawie :)
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Beret » środa, 23 kwi 2008, 00:41

cogo, po prostu male masz pojecie, oczywiscie ze jest klasa gosc dla WSZYSTKICH licencjonowanych kierowcow, czy to w rajdach czy wyscigach...

i pamietaj ze goscie zwykle przyjezdzaja autami zgodnymi z homologacjami co juz u kjsowcow niekoniecznie wystepuje. i jezdza naprawde mocne potwory ;) jak seje po ponad 100 KM

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Cogonieznajom » środa, 23 kwi 2008, 16:44

SuN napisał(a):
Beret napisał(a):tego sie wlasnie obawialem. a myslalem ze kamionka w 3L normalnie pojdzie. za krotko mam licencje zeby od razu tracic ;)

Wlasnie to jest minusem Kamionek, ze nie maja zezwolenia z PZMotu i jak tos wystartuje z licencja to szanowny PZM zawiesza licencje bodajze na 1 rok. Chociaz z drugiej strony to dobra impreza dla tych ktorzy maja dosc pacholkowni i chca sie sprawdzic na czyms szybszym :wink:

może się nie znam, ale nie napisałem też nigdzie, że jestem szpecem od KJSów :wink: Ale jak widzę (cytowane powyżej) Wasze wypowiedzi, to jasno z nich wynika, że nie można startować w takiej imprezie posiadając licencję! Dlaczego więc boicie się w Kamionkach wystartować, np w klasie GOŚĆ?? Nie rozumiem :roll:
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez SuN » środa, 23 kwi 2008, 16:47

Cogo, poprostu Kamionki nie maja zgody PZM. I jezeli masz licencje i wystartujesz nawet jako gosc ( nie wiem czy jest w ogole taka klasa ) to i tak stracisz licencje na rok
SuN
A6

Postprzez Cogonieznajom » środa, 23 kwi 2008, 17:37

aha, już kumam :wink:
Cogonieznajom
A6

Postprzez Beret » środa, 23 kwi 2008, 18:58

sedziowie rowniez sa zagrozeni utrata licencji...
w sumie to troche sie dziwie organizatorom... jest juz opcja zeby kamionke robic legalnie z tym ze ograniczajac czesc zawodnikow... ale z drugiej strony mozna obstawic auta funkcyjne normalnymi chetnymi (zerowki, szachownice, safety-cary itp) a w samych zawodach szli by licencjonowani... skoro wymagana jest klatka i gasnice to do normalnego startu w 3l brakuje juz tylko kombinezonu (wypozyczyc idzie od rwr za 200 zl dla obu zalogantow). problemem pozostaja tylko swapowcy. chociaz rozumiem podejscie zawodnikow ktorzy startuja i moga sie ze mna nie zgadzac ale ja marudze jako zawodnik z licencja r2

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez SuN » środa, 23 kwi 2008, 20:50

beret masz racje :wink: nie mniej jednak ja uwazam ze fajnie ze kamionki w ogole sa - co prawda minusem jest brak akceptacji pzm no ale coz :wink: wymagana klatka - slyszales pewnie ze byla sytuacja ze auto z rurkami z PCV startowalo w kamionkach... :P no i nie ma co sie oszukiwac ale 3liga jest o wciaz wiele drozsza niz start w kamionkach
SuN
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS