Rajd Warszawski 2008 - 28-29 marca

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kruk » sobota, 29 mar 2008, 00:44

Szybka wizyta na badaniu technicznym a potem prolog zaliczony :D . Odnośnie konferansjera to słabo mu ta improwizacja wychodziła. Szczególnie zdziwiła mnie ta rewelacja , że Otwock jest na zachód :!: od Warszawy.
Z ciekawostek: uczestników Pucharu od Gości rozdziela zerówka - Lancer , w któym za fajerą siedzi Lubiak.
Z najmocniejszych aut , umieszczonych w klasie Gości , według mnie najefektowniej na prologu zaprezentowali się Nivette , Małyszczycki i Butruk. Oleksowicz był na drugim końcu. Efektowniej i efektywniej pojechała od niego jedna z dwóch kobiet kierowców w słabiutkim Seju w N0. Barwik i Łapkiewicz dojechali tylko do nawrotu pod wiaduktem :? . Co ciekawe , niektóre załogi , szczególnie w sejach , sygnalizowały awarię już w trakcie prologu :roll: . Bardzo efektownie sejem pojechał jako zamykający trasę Szymon Lewandowski. To tyle na szybko , jak coś mi się jeszcze przypomni to dopisze później :wink: .
Ostatnio edytowano niedziela, 30 mar 2008, 12:33 przez Kruk, łącznie edytowano 1 raz
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez piterr » sobota, 29 mar 2008, 12:59

Panowie a co jest z wynikami na żywo... dlaczego nie są przygotowywane przez ekipę Górskiego. Przecież na te co są teraz to źle się patrzy nie są przejrzyste niektórym osobą w ogóle się nie wyświetlają. Coś jest nie tak...
http://www.zgr.com.pl
piterr
N2

Postprzez boss » sobota, 29 mar 2008, 13:04

ja nie wiem jak autoklub moze miec takie wyniki... nie ma podziału na klas, ogolna masakra... niech chlopaki wejda sobie na ewrc.cz i wyciagna wnioski...

słabo Szeja... spodziewałem sie czegos lepszego...
boss
A5

Postprzez SuN » sobota, 29 mar 2008, 13:10

w klasyfikacji na danym OSie jeszcze jest ok, ale po OS - bledy w minutach i nie idzie sie polapac o co chodzi :?
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez MarcinRally » sobota, 29 mar 2008, 13:12

na prawde wyniki to porażka :? Piękoś GO GO GO!
MarcinRally
A5

Postprzez SuN » sobota, 29 mar 2008, 13:16

porazka sie robi z tych wynikow. na os 3 Firka nie ma w wynikach a na os 4 juz jest...
SuN
A6

Postprzez MarcinRally » sobota, 29 mar 2008, 19:11

Brawo Piękoś , 3 miejsce w PZM :) , Jędrusiński poza zasięgiem, szkoda ze Mały odpadł przez przypadek, no ale w wypowiedzi na autoklubie Jarek Baran ma racje.
MarcinRally
A5

Postprzez mop » sobota, 29 mar 2008, 19:24

"- Uderzyliśmy w samochód uczestniczący w Pucharze PZM, leżący na zewnętrznej stronie zakrętu - powiedział Autoklubowi Jarek Baran. - Chłopaki sobie wymyślili, że ustawią trójkąt i pokażą OK. Byli zdziwieni, że za nimi jadą jeszcze dużo szybsze samochody."

A co, mieli przeniesc samochod na plecach zeby wielce pan Malyszycki mogl przejechac? Wystawili trojkat - nastepne zalogi powinny zwolnic.

"Na przyszłość proponuję proste rozwiązanie. Czołówce Pucharu PZM należy oczywiście przyznać numery startowe 1, 2, 3, bo chłopcy na to zasługują, ale Goście mogą przecież otrzymać 101, 102, 103 - i szybsze, czteronapędowe auta bezwzględnie należy puścić z przodu. Tak będzie bezpieczniej i zyska na tym widowisko, zyskają kibice."

Rajd jest dla PUCHAROWICZOW, nikt im sie nie wp...lala w Mistrzostwa Polski, to niech sie odczepia od pucharu.
Moze na asfalcie nie ma to wielkiego znaczenia, ale na szutrach po przejezdzie czteropedzonych to samochody jak seicento nie sa w stanie przejechac przez koleiny.

Ps. 3 lancery/subaru - wooow rzeczywiscie widowisko.

PS2. moze jeszcze zawodnicy z MP zaczna w KJSach startowac i tam sie rzadzic?

ps3. "Ten, kto to firmował swoim nazwiskiem, zasługuje na tytuł Durnia Roku! "
Ten kto sie wypowiada w taki sposob zasluguje na tytul ... Roku
Ostatnio edytowano sobota, 29 mar 2008, 19:25 przez mop, łącznie edytowano 1 raz
mop
A5

Postprzez SuN » sobota, 29 mar 2008, 19:25

moim zdaniem Baran odrobine przesadzil i jego wypowiedz odbieram jako "gwiazdorska"...
szkoda ze wyniki normalnie nie dzialaja bo nie idzie sie domyslic kto na jakim miejscu ukonczyl rajd :?
SuN
A6

Postprzez GregHGT » sobota, 29 mar 2008, 19:32

Przeczytałem wypowiedź Barana raz, potem przeczytałem ją raz jeszcze... mimo, że nie ładnie jest się naśmiewać z czyichś nazwisk, to w tym kontekście... pasuje jak ulał !
GregHGT
N2

Postprzez Miedziu » sobota, 29 mar 2008, 20:04

GregHGT napisał(a):Przeczytałem wypowiedź Barana raz, potem przeczytałem ją raz jeszcze... mimo, że nie ładnie jest się naśmiewać z czyichś nazwisk, to w tym kontekście... pasuje jak ulał !

A wg. Mnie Baran ma rację. Popieram jego pomysł.
Ostatnio edytowano sobota, 29 mar 2008, 20:05 przez Miedziu, łącznie edytowano 1 raz
Miedziu
A6

Postprzez Mars » sobota, 29 mar 2008, 20:05

Co rajd. Padał deszcz, były boki, a przyjaciel porwał sobie kurtkę ! Skandal ! Co bloki niektórzy sadzili, przech*j ...

A Baran poleciał po bandzie, pozdro. Fakt, że nazwisko pasuje.
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez kremer » sobota, 29 mar 2008, 20:05

przeczytalem raz przeczytalem dwa przeczytalem trzy ale oso chodzi niech ktos mi wytulmaczy :roll: :roll:
heheh

bokow nie za duzo, akcji tez nie za duzo ale ale w koncu to pzm ... liczy sie towarzystwo 8)
kremer
S2000

Postprzez laGadula » sobota, 29 mar 2008, 21:04

mop napisał(a):"- Uderzyliśmy w samochód uczestniczący w Pucharze PZM, leżący na zewnętrznej stronie zakrętu - powiedział Autoklubowi Jarek Baran. - Chłopaki sobie wymyślili, że ustawią trójkąt i pokażą OK. Byli zdziwieni, że za nimi jadą jeszcze dużo szybsze samochody."

A co, mieli przeniesc samochod na plecach zeby wielce pan Malyszycki mogl przejechac? Wystawili trojkat - nastepne zalogi powinny zwolnic.

"Na przyszłość proponuję proste rozwiązanie. Czołówce Pucharu PZM należy oczywiście przyznać numery startowe 1, 2, 3, bo chłopcy na to zasługują, ale Goście mogą przecież otrzymać 101, 102, 103 - i szybsze, czteronapędowe auta bezwzględnie należy puścić z przodu. Tak będzie bezpieczniej i zyska na tym widowisko, zyskają kibice."

Rajd jest dla PUCHAROWICZOW, nikt im sie nie wp...lala w Mistrzostwa Polski, to niech sie odczepia od pucharu.
Moze na asfalcie nie ma to wielkiego znaczenia, ale na szutrach po przejezdzie czteropedzonych to samochody jak seicento nie sa w stanie przejechac przez koleiny.

Ps. 3 lancery/subaru - wooow rzeczywiscie widowisko.

PS2. moze jeszcze zawodnicy z MP zaczna w KJSach startowac i tam sie rzadzic?

ps3. "Ten, kto to firmował swoim nazwiskiem, zasługuje na tytuł Durnia Roku! "
Ten kto sie wypowiada w taki sposob zasluguje na tytul ... Roku

1. Powinni byli ostrzec ,zwalniając nadjeżdżające załogi, o przeszkodzie na odcinku, lub powiadomić zabezpieczenie, aby informowali na starcie że jest niebezpieczna sytuacja i należy uważać. Jesli rajdówka wystawała na oes - wina załogi z niej, jeśli w rowie - pech tego który wypadł. Jak znam Jarka - ma 100% racji.

2. Odwrócona kolejność przynosi wiecej problemów niż korzyści. Widzialeś kiedyś JRC startujace przed WRC ? Widziałeś kiedyś N4 jadace na odcinku za autem z niższej klasy ? Widziałeś kiedyś N4 za autem S1600 (na szutrze) ? A co sie stanie jak taki kierowca z klasy np. N1 całe zycie jezdzi z przodu, bez kolein i nagle pojedzie na MP a tam... oooo co to koleiny ? Jakaś nowość dla kogos ze robią sie koleiny na rajdzie szutrowym ? Poza tym ile samochodów 4x4 startuje w PPZM ?
A do tego rajd PPZM jest dostepny dla kazdego kto chce , a nie tylko dla tych co maja całe zycie pod górę i trzeba ich puszczać przodem...

3. Napewno wieksze widowisko niż połowa stawki Pucharu wciskająca sprzegło w zakręcie (nie ujmujac nikomu)

4. Zawodnicy MP startujacy w KJS są klasyfikowani poza generalką , również w klasie gość , i mogą startować ja kazdy inny kto ma prawo jazdy i samochód i pieniadze na wpisowe - masz coś do tego ?

5. Pomysł jest tak durny że ten kto go nie rozumie widać zasługuje na taki tytuł....
laGadula
N2

Postprzez MarcinRally » sobota, 29 mar 2008, 21:12

PZM
1.Jędrusiński
2.Danys
3.Piękoś :)

Wszyszcy w Type-R

Pięknie Szymon!!
:D
MarcinRally
A5