Richard Burns Rally

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Andrzej » środa, 19 mar 2008, 14:49

AndreWRC napisał(a):http://www.rallyonline.pl/index.php?1&modex=pnews&&s=15735

Dzięki.Już wiem czego mi brakowało :D
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez AndreWRC » środa, 19 mar 2008, 19:56

Czyli pomogłem? Ja wysłałem bo mi się napatoczyło jak szukałem Newsów rajdowych :)
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Postprzez Miedziu » sobota, 22 mar 2008, 19:35

Przed chwileczką został wydany Peugeot 207 s2000! :)
Link:http://rbr.onlineracing.cz/index.php?act=download&cat=1098
Zaraz testujemy!
Miedziu
A6

Postprzez SebaSTI » sobota, 22 mar 2008, 23:03

No ja juz przetestowalem jezdzi sie rewelacyjnie:):):)mozna poiwedzec jeden z lepszych rajdowek w RBR o to screen:) z mojej jazdy:P

Obrazek
SebaSTI
A6

Postprzez tomi_kl » poniedziałek, 24 mar 2008, 00:24

Panowie mam pytanie. Czy na pluginach w sieci mozna uzywac automatycznej skrzyni. Wchodziłem losowo na kilka pluginów i wszedzie nie działa mi automat tylko manualna skrzynia :( jak to jest w lidze ? Czy w RSMP moge grac na tym pluginie co opisywali w rallyonline ?
tomi_kl
A6

Postprzez tomi_kl » poniedziałek, 24 mar 2008, 00:26

i drugie pytanie... sciagnołem evo6 n z czeskiej strony i mam problem. wrzucam tekstury dytków ale wszedzie maske mam z czeskiej strony. reszta tekstury ok . jak zrobic abym maske miał tez z lancka dytków ?
Chodzi o jakis model A ale nie moge go znalezc , bo strona kazhola chyba padła. dzieki
tomi_kl
A6

Postprzez AndreWRC » poniedziałek, 24 mar 2008, 00:43

Co do skrzyni to są tam jakieś opcje w nie wchodzisz i ustawiasz, a co do tej maski to wydaje mnie się że poprostu ta textura którą masz jest nie kompletna spróbój z innej stronki może.
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Postprzez Cogonieznajom » środa, 26 mar 2008, 13:19

tomi_kl napisał(a):Panowie mam pytanie. Czy na pluginach w sieci mozna uzywac automatycznej skrzyni. Wchodziłem losowo na kilka pluginów i wszedzie nie działa mi automat tylko manualna skrzynia :( jak to jest w lidze ? Czy w RSMP moge grac na tym pluginie co opisywali w rallyonline ?

1) Bo to jest symulator, a w prawdziwej rajdówce masz automat??? Nie ma opcji żebyś pojechał w lidze czy pucharze z automatem!

2) Co do tekstur, to nie zawsze tekstury ściągnięte z dojazdowka.pl czy innych serwisow da się "założyć" na modele z czeskiego forum - jest takie info na tych stronach (oni po prostu często robią tekstury tylko pod zrobione przez siebie modele aut, czy coś takiego;-). Musisz zwrócić uwagę na nazwy poszczególnych plików w paczce ze ściągniętą teksturą i porównać z tymi co masz już w katalogu z grą - często wystarczy sprytnie zmienić nazwę plików i będzie ok.
Przeszukaj forum www.rbr.pl/forum - tam jest kompedium wiedzy na ten temat.
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez FanGrzyb » poniedziałek, 31 mar 2008, 15:52

tomi_kl napisał(a):Panowie mam pytanie. Czy na pluginach w sieci mozna uzywac automatycznej skrzyni. Wchodziłem losowo na kilka pluginów i wszedzie nie działa mi automat tylko manualna skrzynia :( jak to jest w lidze ? Czy w RSMP moge grac na tym pluginie co opisywali w rallyonline ?

Popatrz w ustawieniach pluginu lub wejdź w RichardBurnsRally.ini w głównym katalogu (domyślnie C:/gry/rbr/) zmień wpis "ForceGearbox = manual" na chyba "automatic", nie wiem czy dobrze zapisane ;)

Możesz jechać w Pucharze RBR.PL co opisują na rallyonline.pl :) Wejdź na rbr.pl a potem na forum, tam są regulaminy itd. itp.
FanGrzyb
A5

Postprzez lordpix » wtorek, 8 kwi 2008, 12:44

Nie wiecie może czy ktoś robi Impreze N14 do RBR? Brzydkie to, to fakt. Ale chętnie bym pojeździł.
gg: 3984793
https://picasaweb.google.com/lordpix moje zdjęcia
lordpix
N3

Postprzez SebaSTI » wtorek, 8 kwi 2008, 19:08

SebaSTI
A6

Postprzez Motulski » piątek, 23 maja 2008, 23:07

Cześć !

Mam prośbe. Może mi ktoś podać linki do modów, które zmnieniają rajd Francji w jakiś inny rajd ? np. rajd Niemiec ? Przeleciałem w tym temacie od końca do strony 28 i nic nie znalazłem. Z góry dzięki !
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez SebaSTI » czwartek, 29 maja 2008, 19:20

Wyszedł nowy superos rajdy portugalii:
tylko jak to scignac jak jest za duzy ciag liter???

http://rajdy.phukuba.pl/estadio,algarve ... ydany.html

PLIK do pobrania:
link usunięty
SebaSTI
A6

Postprzez tomi_kl » niedziela, 1 cze 2008, 14:06

Obrazek

Panowie o co chodzi ? Nie mogę grać w sieci , a wszystko działało bez zarzutu dotychczas. Mam zainstalowane z czeskiej strony:

Richard Burns Rally 1.01 Patch
Richard Burns Rally 1.02 Patch
RBRPribram2
RBRPribram11
RBRReversedRC3
RBRSchool2
RBRM087RC3Inst

Nic nie mieszałem w fizykach. Fizyke i model evo 9 mam z czeskiej strony. Ustawiałem zawsze tylko cisnienia w oponach , dł skrzyni , filtr hamowania na kier - 8 kresek , gazu - 8 kresek , pozostałe mam ust.na bezwlocznie. Kat skretu ustawiałem na 792 , ale jak dam na 504 to tez nie działa. Mam kiere Driving Force Pro Logitech.

Wszystko działało , a nagle kibel :( wie ktos o co chodzi , bo nie wiem co robic. Komunikat mówi:

Dobierane ustawienie ma niektóre wartości zza zakresu:

Wartość jest bardziej niż maksimum...
itp...

Wszystko dzialoło 2 miechy :( i grałem w sieci. Dajcie znać.
Dzięki !
tomi_kl
A6

Postprzez Pryku » niedziela, 1 cze 2008, 20:40

Po prostu była aktualizacja pluginu i nie można jeździć na starych setach i pewnie też fizyka jest stara. Ściągnij znowu model i fizykę do evo i pojedź na defaultowych ustawieniach. Jak będzie działać to masz rozwiązanie :)
Pryku
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe