Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Booogi » niedziela, 2 mar 2008, 00:07

MSG Racing napisał(a):Tak Junior dobrze jedzie :lol: jakby wygrał to i tak by na mnie wrażenia nie zrobił. Nie ma prawdziwych rywali w JWRC wiec jest kilka oczek wyżej niż potrafił pojechać rok temu. Do tego ma "fabryczne" auto a nie, nie wiadomo co. Który to jego sezon? Prawdziwy talent byłby już Mistrzem minimum raz.
No ale niech jedzie bo tylko jego mamy i może coś powiedzą w TV ale TVP (najbardziej dostępna) i tak nie pomyśli żeby zrobić program rajdach czy chociażby ogólnie o motoryzacji. Z resztą nie mają nawet speców.
Ale Michu trzymaj się.

Nie wiem czy widzicie na czole Juniora napis "jestem największym talentem rajdowym na świecie" czy inne są powody waszej zgryźliwości.
Chłopak rozwija się i dobrze. Czy kiedyś mówił, że za rok będzie mistrzem świata? Gdyby w MŚ jeździli najbardziej obiecujący kierowcy w Polsce w uznaniu kibiców, to mielibyście prawo zrzędzić. Póki co tak nie jest, więc cieszmy się, że mamy kogoś w dobrym zespole.
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez GrzesiekF » niedziela, 2 mar 2008, 00:07

schwepes napisał(a):chyba, że (odpukać) silnik cytryny nie da rady.

To się raczej rzado zdarza, więc chyba rzeczywiście już pozamiatane. Tym bardziej, że Latvala spadł na 3 miejsce. Atkinson drugi - to chyba byłby jego życiowy wynik :)
http://www.scr.civ.pl - AutoSport Retro - Historia sportu samochodowego
GrzesiekF

Postprzez MSG Racing » niedziela, 2 mar 2008, 00:25

Tylko Booogi chciałem tylko niektórych na ziemie sprowadzić bo cieszą się jakby się nam super talent objawił. OK spoko jest 2 ale nie róbmy z niego polskiego Latvali.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Booogi » niedziela, 2 mar 2008, 00:36

Widocznie jest silna potrzeba dobrego wyniku naszych na obcym froncie. :)
Booogi
A5

Postprzez MSG Racing » niedziela, 2 mar 2008, 01:26

Tak jest i to już kilku lat ale nie ma chętnych, tzn kierowcy są ale sponsorów nie ma. Jak to powiedział Kubica managerowie nie maja jaj. Wolą przyjść na gotowe. Czyżby kolejny objaw polskiej mentalności?

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

MSG Racing
S2000

Postprzez Booogi » niedziela, 2 mar 2008, 01:37

Jedyne wyjście jak dla mnie to taki team narodowy (coś jak to co powstało w Estonii), mocny sposnor na czele (np. Orlen) i finansowanie startów w JWRC dla najzdolniejszych. O rozgłos medialny raczej nie byłoby trudno.

koniec off.
Booogi
A5

Postprzez Loeb1987 » niedziela, 2 mar 2008, 12:02

Booogi napisał(a):Nie wiem czy widzicie na czole Juniora napis "jestem największym talentem rajdowym na świecie" czy inne są powody waszej zgryźliwości.

Na świecie to nie ;) ale w Polsce jak najbardziej.
Loeb1987
A6

Postprzez Ziggy » niedziela, 2 mar 2008, 13:15

MSG Racing napisał(a):Tak Junior dobrze jedzie :lol: jakby wygrał to i tak by na mnie wrażenia nie zrobił. Nie ma prawdziwych rywali w JWRC wiec jest kilka oczek wyżej niż potrafił pojechać rok temu. Do tego ma "fabryczne" auto a nie, nie wiadomo co. Który to jego sezon? Prawdziwy talent byłby już Mistrzem minimum raz.

po są w ogóle takie posty?

Jeśli nie podoba Ci się jego jazda, jego wyniki - nie interesuję się jego wynikami i karierą, nie oglądaj go na oesach i nie śledź wyników w necie. Po co masz sobie "psuć wątrobe"
Nie jeździ za Twoje. Jeżdzi za swoje, uczy się, próbuje itp. i chwała mu za to. Nie każdy musi być odrazu mistrzem. Poczekajmy. Nigdy nie słyszałem, żeby powiedział, że będzie najlepszy w danym roku (jeśli tak to przedstaw to). Sami kibice wystawili jemu taki PR, ponieważ jeździ w światowej stawce jakby nie było jako jewdyny Polak i oczekiwania są duże. Dla przykładu - jakie oczekiwania były po naszej reprezentacji na Mistrzostwach Świata w Niemczech i jakie będą na Mistrzostawach Europy?
Ziggy
A5

Postprzez MSG Racing » niedziela, 2 mar 2008, 13:54

Ostatni (chyba) post na ten temat.
To nie ja mu wystawiłem PR że będzie mistrze itp itd. Od początku jestem przeciwieństwem z tego co widzę 80-90% osób na forum i osądzam go realnie i sprowadzam na ziemie ale Wy jak to Polacy ślepi jacyś. Dobrze niech jeździ niech się uczy ale jak słyszę że ktoś mu daje kolejny rok na naukę to mi ręce opadają. Sorry ale patrząc w ten sposób (nie tylko na Juniora) to my nigdy się nie dorobimy dobrego kierowcy na poziomie WRC bo on się będzie uczył 10 sezonów.
Jest drugi ale nie wznoście go z tego powodu na piedestały to jest dobry wynik biorąc pod uwagę jego staż na OS w MŚ. Niestety.

Żęby nie było off
Szkoda mi Latvalli bo pokazał sie już w zeszłym roku (a kilka lata temu w GB) i w Szwecji i mógłby już w tym roku mocno pokrzyżować plany Hirvo i Loebowi choć ten zawsze jedzie swoje i jakimś takim zbiegiem okoliczności wygrywa, ciekawe i piękne. W sumie zasługuje na piąty tytuł bo jest geniuszem.

MSG Racing
S2000

Postprzez Ziggy » niedziela, 2 mar 2008, 13:59

ale Ty malkontent jesteś (tylko nie pisz znowu, że jesteś realistą)

też kończe temat, bo nie ma sensu to rozkminiać
pozdr
Ziggy
A5

Postprzez lubos » niedziela, 2 mar 2008, 14:07

lubos

Postprzez MSG Racing » niedziela, 2 mar 2008, 14:17

Brawo Atkinson, bardzo dobra jazda. Jak już pisałem szkoda Latwalii ale takie są rajdy. Od jakiegoś czasu zaczynam mieć wrażenie, że to Atkinson stanie się w Subaru numerem jeden. Szkoda bo lubię Solberga i jego styl jazdy. Mam tylko nadzieje, że norweg jeszcze się nie wypalił.

MSG Racing
S2000

Postprzez gabrally » niedziela, 2 mar 2008, 19:49

No to mamy pierwszą (niezmienioną) trójkę
Loeb
Atkinson
Latvala

Szkoda Latvali - miał szanse walczyć z Loebem. Atkinson pięknie - to powinien być 1 kierowca Subaru :P

Hening +1:18.3 na superoesie? Coś zdziałał... Szkoda
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez GrzesiekF » niedziela, 2 mar 2008, 20:33

gabrally napisał(a):Atkinson pięknie - to powinien być 1 kierowca Subaru :P

Podobnie jest u Forda: Latvala wyrasta na lidera zespołu :)
http://www.scr.civ.pl - AutoSport Retro - Historia sportu samochodowego
GrzesiekF

Postprzez SebaSTI » niedziela, 2 mar 2008, 21:31

GrzesiekF napisał(a):
gabrally napisał(a):Atkinson pięknie - to powinien być 1 kierowca Subaru :P

Podobnie jest u Forda: Latvala wyrasta na lidera zespołu :)

Pierwszy kierowca??? nie powiedzial bym tego mial poprostu szczescie napewno nie jest tak doswiadczony jak solberg...Ale chlopak sie uczy i napewno narazie jest gora ,ale czy tak zostanie to sie okaze pod koniec sezonu.
SebaSTI
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata