Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Superleggera » niedziela, 11 mar 2007, 01:02

Gucio, nie ma sensu, złośliwości zawsze będą... Taki naród :? :x
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez KMart » niedziela, 11 mar 2007, 02:18

Co do dachowania H. Solberga to pierwszy kibic podleciał 40s (!) po tym jak auto zatrzyamło się na dachu, i to po "prośbie" kierowcy i pilota. Ja nie wiem tych ludzi trzeba błagać żeby przyszli? :shock:

Polskich Kibiców (szczególnie rajdowych) chyba zaczne pisac wielką literą bo naprawdę jesteście (-my) cudowni :D Pozdrawiam wszystkich :wink:
watersplash- najefektowniejsza forma mycia rajdówki
KMart
A5

Postprzez Miedziu » niedziela, 11 mar 2007, 12:30

Miedziu
A6

Postprzez Tuareg » niedziela, 11 mar 2007, 14:32

Sporo szczęścia miał, że nie skończyło się gorzej. Ciekawe czy dzisiaj przeskoczy Sordo. Osobiście liczę na to,że dojedzie na trzecim miejscu
Tuareg

Postprzez PiotrGT » niedziela, 11 mar 2007, 14:33

Zapowiada się druga pod rząd wygrana Loeba w Meksyku... Ponad minuta przewagi. Marcus może teraz tylko liczyć na błąd lub przygodę na drodze. Hirvonen powalczy dzisiaj z Sordo - 2,8 sekundy różnicy. Za nimi Chris, który dobrze sie prezentuje podczas tego rajdu. Manfred jedzie w soi tempie. Latvala i Wilson tracą już sporo. Henning wskoczył na 9 miejsce.

Szkoda Leszka. Jechał dobrze, ale awarie zawsze mogą się zdarzyć, zwłaszcza podczas tego rajdu. Mam nadzieje, że skorzysta z SupeRally.

Dziwię się strasznie tym kibicom :shock: rzucają kamienie w samochody, stawiają głazy na drodze, zamykają bramy... Co za widzowie. Naprawdę cieszę się, że jestem w Polsce. U nas co najwyżej kibice wezmą sobie "pamiątkę" z samochodu, ale do pomocy są na kiwnięce palca załogi. Meksykanie są jacyś dziwni - powinni się cieszyć, ze mają mistrzostwa u siebie a nie zamiast kibicować przeszkadzają jeszcze... :?
www.wrcrally.pl - Rajdowe Mistrzostwa Świata
PiotrGT

Postprzez Marmetal » niedziela, 11 mar 2007, 15:16

To ten latynoski temperament... Według mnie Loeb spokojnie dowiezie zwycięstwo do mety. Gronholm pewnie będzie drugi, a o trzecie miejsce rozegra się walka między Sordem i Hirvonenem. Myślę, że Fin powinien przejść Hiszpana. Atkinson jest troszkę z tyłu. Stohl nieźle, ale jakoś nijako. Latvala, a szczególnie Wilson mają już dużą stratę do reszty. W PCWRC Higgins wygrywa przed Araim i świetnie jadącym Sohlbergiem. Baldacci miał pecha i zamiast być może zwycięstwa, jest czwarty. Pastrana piąty, no a Kuzaj miał problemy. Szkoda, bo była szansa na cenne punkty. Dziś ostatni dzień rajdu, a jutro rano relacja na Eurosporcie.
Marmetal
S2000

Postprzez Karol » niedziela, 11 mar 2007, 16:58

Saruto napisał(a):Kuzaj jadący na poziomie Pastrana... szkoda to komentować ale są szanse jeszcze na punkty.

No komentuj wszechwiedzący mistrzu. Wszyscy chętnie posłuchamy twoich mądrości, jestem ciekaw czy mierzyłeś sobie IQ ale jestem pewien, że masz powyżej 200. Zawsze masz coś ciekawego do powiedzenia. Podziwiam.

Szkoda tylko, że zazwyczaj twoje mądrości mają do 25 znaków i treść powieloną od przedmówców.

Pozdrawiam

P.S Nie wiem czy wreszcie skończyłeś 2 klase podstawówki ale powinni chyba już cię nauczyć odmiany rzeczowników przez osoby.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Gucio » niedziela, 11 mar 2007, 18:38

Karol jesteś moim idolem :mrgreen:
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Tuareg » niedziela, 11 mar 2007, 19:00

No to Mikko wskoczył na trzecią pozycję.I raczej ją dowiezie :D
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba
Tuareg

Postprzez WRCfan » niedziela, 11 mar 2007, 19:32

PiotrGT napisał(a):Meksykanie są jacyś dziwni - powinni się cieszyć, ze mają mistrzostwa u siebie a nie zamiast kibicować przeszkadzają jeszcze... :?

Nie chciałbym ich usprawiedliwiać, ale trzeba wziąć pod uwagę, że ich te mistrzostwa gówno obchodzą i generalnie mają w dupie, że jakiś tam Loeb z Gronholmem tłuką się na sekundy - oni są wkurwieni, że nie mogą np. przejechać normalnie na targ i czegoś kupić/sprzedać, bo im się cyrk na okolicznych drogach rozłożył. To nie są żadni fani rajdów tylko zwykli tubylcy, którzy nie mają innych rozrywek i do końca nie zdają sobie sprawy z konsekwencji podłożenia kamienia pod koło pędzącej rajdówki.
Oczywiście nie chciałbym generalizować, bo na pewno w Meksyku są też prawdziwi fani rajdów jak my.

Poza tym, czy to czasem nie w Polszy lądowały pod rajdówkami jakieś belki ? ;-)
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez !ADI! » niedziela, 11 mar 2007, 20:54

Ej ej, przecie to nie prawda z tymi belkami! Żadnej tam nie było ;)

Ciesze sie z nazwijmy to "powrotu" subaru. Mam nadzieję, że od teraz będą bardziej konkurencyjni. Niestety wiem, że jedna jaskółka wiosy nie czyni. Ale może dwie? :)
!ADI!
S1600

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 12 mar 2007, 18:55

Loeb tak jak się spodziewałem dowiózł zwycięstwo do mety i zdobył dwa punkty więcej niż drugi na mecie Gronholm. C4 WRC jest tak samo konkurencyjne na szutrach jak Xsara i nie przeżywa żadnych chorób wieku dziecięcego. Bardzo dopracowana rajdówka. Hirvonen wyprzedził Sorda i po raz kolejny zameldował się na podium. Świetny zawodnik. Hiszpan także nieźle, będą z niego ludzie. Atkinson całkiem dobrze, cieszę się, że jakieś Subaru dojechało w czubie. Stohl bez rewelacji, ale Xsarę dzieli przepaść technologiczna od C4 czy Focusa. Latvala dobrze, Wilson też zapunktował. Henning Solberg za nimi. W dziesiątce zmieścił się zwycięzca PCWRC - Mark Higgins, który ukończył rajd przed Toshim Arai i Kristianem Sohlbergiem. Chwilowy lider Baldacci był czwarty, a Pastrana debiutujący w PCWRC za nim. Całkiem nieźle. Kuzaj niestety nie ukończył, ale będzie miał szansę rewanżu w kolejnych eliminacjach. Piąta runda MŚ to powracający po sześciu latach rajdowy klasyk - Rajd Portugalii. Jestem bardzo ciekaw tej imprezy. To będzie także debiut w JRC 2007 Michała Kościuszki. Portugalia na przełomie marca i kwietnia.
Marmetal
S2000

Postprzez Picias » czwartek, 28 lut 2008, 22:30

Odświeżam temacik bo oto już jutro startuje meksyk. Od razu sensacja Loeb zmienia silnik po niefortunnej awari tuż przed shakedownem. ewentualna kara ustwia nam zawody ale zobaczymy jutro
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez Cogonieznajom » czwartek, 28 lut 2008, 22:41

Picias napisał(a):Odświeżam temacik bo oto już jutro startuje meksyk. Od razu sensacja Loeb zmienia silnik po niefortunnej awari tuż przed shakedownem. ewentualna kara ustwia nam zawody ale zobaczymy jutro

drugi rajd pechowy? czyżby szczęśliwa karta wypadła Sebastianowi z ręki?:(
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez rallyspeed » czwartek, 28 lut 2008, 23:04

Pechowy? On zawsze wymienia silnik na testach lub szejku, a nie ma awarii na rajdzie jak Sordo. Pojedzie bez kary.
Obrazek
rallyspeed
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata