(R-C) Torun - niedostepny

Archiwum

Moderator: SebaSTI

(R-C) Torun - niedostepny

Postprzez Max9 » wtorek, 29 lip 2003, 14:19

oto wytlumaczenie autoklub.pl z braku relacji z Torunia:

Redakcja Autoklubu bardzo przeprasza kibiców Rallycrossu za brak relacji z Torunia. Niestety, z powodu natłoku zajęć, nie zawsze jesteśmy w stanie dotrzeć na wszystkie imprezy. Zawody Rallycrossowe w Toruniu byłyby przez nas równie szeroko (jak Słomczyn) relacjonowane, gdyby postarały się wreszcie o Rzecznika Prasowego - opisującego rywalizację i służącego wyczerpującymi informacjami na temat imprezy.

Pierwsza czesc moge zrozumiec, bo ciezko z kasa i wogole. Ale druga czesc wola o pomste do nieba. To rzecznik ma pisac dla nich relacje ??? Gdyby Michał Wojdan nic nie pisal to nie bylo by i relacji ze Slomczyna?

no przeciez tak nie mozna, ludzie, zastanowcie sie. Czy relacje z rajdow tez piszą dla was rzeczniczy prasowi?
Ostatnio edytowano wtorek, 29 lip 2003, 17:20 przez Max9, łącznie edytowano 1 raz
Max9
A5

Postprzez mototom » wtorek, 29 lip 2003, 14:56

Max widze, że z grubej rury uderzyłeś.
mototom
A6

Postprzez Max9 » wtorek, 29 lip 2003, 15:01

mototom napisał(a):Max widze, że z grubej rury uderzyłeś.

bo to juz jest lekkie przegiecie. Moja cierpliwosc sie juz skonczyla :evil:
Max9
A5

Postprzez kakao » wtorek, 29 lip 2003, 16:25

w oświadczeniu autoklubu jest sprzeczność, ale nie zgodzę się z tobą max bo rzecznik jest właśnie od tego (jeżeli mówimy o tym co po imprezie) aby przygotować informację prasową czyli bardziej lub mniej obszerną reację z imprezy i rozesłać ją do maksymalnej liczby dziennikarzy i redakcji aby te mogły ten materiał wykorzystać i coś o imprezie napisać lub powiedzieć. to właśnie organizatorom (czyt. rzecznikowi pr.) powinno zależeć na jak największym nagłośnieniu imprezy
kakao
N3

Postprzez Max9 » wtorek, 29 lip 2003, 16:29

kakao: zgadza się. Ale zauważ jak to jest ujęte przez autoklub. Warunkiem jakielkowiek relacji jest materiał rzecznika prasowego. Można doiść do wniosku: rzczenik nie napisze, to nie bedzie relacji.

A nie chodzi o wiele, kilka zdań i wystarczy, nie trzeba się rozpisywac na pieć ekranów monitora.
Max9
A5

Postprzez senior_edmundo » wtorek, 29 lip 2003, 21:17

skoro ten "rzecznik" nie może to niech poproszą kogoś innego np Max albo mototom mają doświadczenie, lub ktokolwiek inny nie ma chyba w tym wielkij filizofi nie??

Pozdrawiam
senior_edmundo
N2

Postprzez Max9 » wtorek, 29 lip 2003, 21:31

rzecznik nie moze bo go poprostu nie ma. Organizator Toruński jeśli chodzi o strone medialną (np. strona www) to troche odstaje od Słomczyna.

Ale zawsze można umieścić krótką wzmianke na podstawie wyników. Nie trzeba zaraz zatrudniać tłumu reporterów.
Max9
A5

Postprzez .:Bart:. » środa, 30 lip 2003, 09:42

Skoro redakcja jak mowi nie jezdzi do Torunia z powodu natloku zajec, to powinna tez dodac, ze do Slomczyna tez nie jezdzi ... bo nie musi - pan Wojdan podetknie im pod nos gotowy material i nie beda musieli nic robic.
A w toruniu nie maja na kim "zerowac"

Moim zdaniem to bez sensu jest umieszczanie informacji prasowej rzecznika bo w efekcie wszedzie bedzie ten sam artykul (jak to wlasnie jest przypadku informacji pana Wojdana) www.rzemieslnik , autoklub, potem jeszcze Zycie Warszawy itd ... wszedzie to samo. Oczywiscie nie mam tu pretensji do autora.

Autorally ma przynajmniej cos innego ...he he he ... glupie bo glupie ale inne i przy okazji mozna niezla zwalke zaliczyc.

Dobrze ze jest "GERY" ... chlopcom zdarzaja sie jeszcze bledy ...hej ale popatrzcie ... nikt ich nie komentuje negatywnie !!! ( tak jak w przypadku Kalinowskiej) ... mototom sie "dociera" z artykulu na artykul :)

Dobra koniec wywodu bo sie za bardzo rozpisalem :) ... a redaktorem nie jestem :)
.:Bart:.

http://www.mitrok.pl

Postprzez żółtodziób » sobota, 2 sie 2003, 21:30

tak, autoklub zaniedbuje nie tylko RC ale też wyścigi, ale spójrzcie na to z innej strony, autoklub podupadł finansowo, za frajer nikt nie pojedzie w wolny dzień po to żeby robić relację, a niedobitki personelu jakie w tej chwili posiada autoklub raczej się nie rozdwoją... Nie próbuję wybielić w ten sposób redakcji, ale psów bym na niej też nie wieszał...

Poza tym wyniki RC są łatwe do przewidzenia, w polsce ten sport zrobił się monotonny, rywlizacje w klasach przebiegają ciągle pod dyktando tych samych zawodników, dziś w Toruniu oprócz koziołkującej Celicy nie było niespodzianek, ludzi było tyle co kot napłakał, trochę więcej zeszło się na finały ale to nawet nie była 1/10 tego co przychodzi na żużel... Ta dyscyplina w Polsce jest mało poularna, potrzeba więcej świeżej krwi i więcej torów. Dopóki tego nie będzie trudno wymagać od mediów żeby interesowały się tym w szczególny sposób...
żółtodziób
A8

Postprzez mototom » niedziela, 3 sie 2003, 00:49

Mówisz, żółtodziób, że nie było niespodzianek w klasach. Mylisz się drogi kolego. Niespodzianką w klasie 2 była druga lokata Rafała Biniszewskiego. Niewielu się tego spodziewało. Kolejną niespodzianką tej klasy było 1 miejsce bo kwalifikacjach Roberta Krotoskiego. Start Artura Ryzińskiego w finale B też był zaskoczeniem, po kwalifikacjach spodziewać raczej należało się 1 lub 2 miejsca. Następnie "przebitka z finału B na 3 miejsce finału A w wykonaniu tego zawodnika była bardzo emocjonująca. Niewielu w klasie 3 spodziewało się, że drugi dojedzie Tomek Nowak. Stawiać należało raczej na Gronka lub Michała Guranowskiego. W klasie 1 Dominik Brymora mógł zaskoczyć dobrą postawą. Ostatnio ten zawodnik ścigał się tylko w Finałach B. Tak więc nie zgodzę się, że w polsce ten sport zrobił się monotonny, koledzy wypowiadający się na forum ralycrossowym myślę, że to potwierdzą.
Co do publiczności to byłem nie pierwszy raz na rallycrossiei uwierz mi, że frekfencja wcale nie była taka zła. Ludzie w polsce poprostu do rallycrossu nie dorośli i nie wiedzą co jest dobre, widzą wszędzie tylko rajdy i rajdy(nic do nich nie mam i jestem ich miłośnikiem ale rajdy to nie wszystko).
Co do popularności tego sportu to wcale źle nie jest tylko wielu ludzi nie może się przekonać do tego żeby na jeden dzień wyskoczyć z drugiego końca kraju do Słomczyna lub Torunia, ja ich nawet w pewnym sensie rozumiem bo np. na wyścigi górskie też mi nie spieszno ale kiedyś się przełamie.
Co do mediów to była ekipa z TVP, byli państwo Gąseccy z programu Motorsport w TMT, był Vmax więc cóż więcej potrzeba? Eurosport to nawet na ME nie jeździ :D Poza tym co roku przybawa nowych zawodników i zawodniczek więc z tą popularnością jest całkiem nieźle.
Zamiast narzekać opowiedz lepiej jakie są twoje wrażenia, wkońcu to Twój pierwwszy ralycross.

P.S Szkoda, że w szkole nie byłem taki gadatliwy :D :D :D
mototom
A6

Postprzez mototom » niedziela, 3 sie 2003, 00:53

Prawdą jest, że Ludwiczak i Laskowski są niedoobjechania ale to tylko dlatego, że mają lepiej doinwestowane samochody bo umiejętnością wcale nie ustępują swoim rywalom. Ale na dalszych pozycjach cały czas się coś dzieje ciekawego.
mototom
A6

Postprzez :alfan: » niedziela, 3 sie 2003, 01:22

mototom napisał(a):Co do mediów to była ekipa z TVP, byli państwo Gąseccy z programu Motorsport w TMT, był Vmax więc cóż więcej potrzeba?

No i co z tego mototomie ze byli? Na 1 rundzie WSMP byla na ekipa TVNu.Ustawili sie tam,ze udalo im sie sfilmowac dach Tomaszewskiego.Po zawodach Misza pytal sie operatora kiedy bedzie relacja,na co ten odburknal,ze w "Automaniaku"Z tego co wiem,nic nie bylo. :evil: A tak widowiskowy material w normalnym kraju pokazaliby nawet w serwisie informacyjnym.
Wiem,ze sa telewizje lepsze i gorsze-ale generalnie duza ilosc dziennikarzy jedzi na imprezy sportowe tylko aby miec to odfajkowane,a nawet jesli nie to material i tak pozostaje na polsce w stacji.To nie jest ich pasja,jak u was na rallycross.gery.pl, ale praca,nieraz nudna.

A Eurosport to w sumie nic specjalnego,telewizja ogolnosportowa,wiec nie ma sie co dziwic.Gdyby w Europie byl Speed Chanell-najlepsza telewizja jaka ogladalem-to na pewno by pokazywali ME :D
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez .:Bart:. » niedziela, 3 sie 2003, 10:46

alfan : No wlasnie... do wszystkiego trzeba miec pasje, wtedy sie nie "odfajkowuje" ... choc powiem szczeze, ze i mi juz sie czasami nie chce sie wychodzic na tor i wole posiedziec w parku maszyn ... wlasnie dla tego przegapilem dachowanie Ptaszka :(

ale i tak mam kilka ciekawych wrazen -np. na pierwszym lewym siedzialem sobie na tej metalowej bandzie kiedy Jacek Chojnacki przypakowal w nia z impetem, jakies 1,5 m odemnie ... uhhh piety zabolaly :) ... niestety z wrazenia nie bylem w stanie nacisnac "spustu" na aparacie :)

fajnie bylo

Postprzez żółtodziób » niedziela, 3 sie 2003, 13:46

Bart: ej, to siedzieliśmy prawie w tym samym miejscu!!! ja siediząłem jakieś 5 metrów dalej niż gwiznął Chojnacki w momencie kiedy gwizdnął..

Ale tak naprawdę gorąco to się musiało zrobić gościowi obok którego przeleciał Ptaszek, siedział za tą drewnianą barierką, ja stałem po drugiej stronie, toru i zdrętwiałem jak zobaczyłem jak koziołkująca Toyota przelatuje obok niego moze metr, może półtora metra i odlatują z niej różne części... Auto odbiło się na ostatnim betonowym zakręcie od czegoś (chyba zbyt ostro najechał na tarkę) wewnętrznymi kołami, poleciało na przeciwległą barierkę, w momencie złapania pobocza zaczęło koziołkować (wokół obu osi, zarówno pionowej jak i wzdłużenej) odbijając się od metalowej bandy brrr... cud że nikiomu nic się nie stało...

mototom: no własnie chodzi o to że Laskowski i Ludwiczak są nie do łyknięcia, w zeszłym sezonie za plecami Schumachera tez sporo się działo, ale prawdziwe emocje są wtedy kiedy ostro rywalizują o pierwsze miejsce, a tutaj rywalizacji nie ma... Ludzie uznają ten sporty za nudny i mają to gdzieś. A co do frekwencji to nie chodzi o to że było realtywnie mało ludzi tylko ogólnie mało...W TV ten sport jest jeszcze nmiej ciekawy więc jeszcze mniej ludzi to ogląda w TV, kamera pozbawia dynamiki... Ja sam interesuję się Rallycrossem tylko dlatego że miałe okazję kilka razy widzieć to live i się tym zachwycić, dopóki RC znałem z TV nawet nie przypuszczałem że ten sport może być aż tak widowiskowy... równiez po tym forum widać jak małe zainteresowanie budzi rallycross, w dziale RC udiela się tylko kilka osób mimo że zarejestrowanych użytkowników jest kilkaset a stale aktywnych kilkadziesiąt, w tej sytuacji nie dziwię się że skoro autoklub ma do wyboru albo dac relację z rajdu albo z rundy RC wybiera to pierwsze... Podkreślam: w żadnym razie nie rozgrzeszam autoklubu, jedynie wykazuję zrozumienie dla takiej polityki...
żółtodziób
A8

Postprzez .:Bart:. » niedziela, 3 sie 2003, 19:45

żółtodziób: 5 metrow dalej? he he no to ladnie :) ... ja siedzialem tam na samym dole w pomaranczowej kamizelce...opieralem nogi o ta blache w ktora przywalil... :) bolalo :) ... ciekawe czy ktos bedzie to mial na zdjeciach albo na video :)

Następna strona

Powrót do Archiwum