(RSMP)Chodzą tragiczne plotki

Archiwum

Moderator: SebaSTI

(RSMP)Chodzą tragiczne plotki

Postprzez !ADI! » sobota, 2 sie 2003, 18:06

Dzisiaj usłyszałem, że mają odwołać rajd śląski i warszawski.
Ja w to nie wierzę, ale widząc co się dzieje w polskich rajdach, to... poprostu nie mam słów żeby opisać co o niektórych patafianach myślę.

Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli w polsce jeden rajd, ale za to zaliczany do MŚ [kormoran]. Ale to jest mało prawdobodobne, więc poprostu nie będzie rajdów do MP tylko pozostaną PZM
!ADI!
S1600

Postprzez qbus » sobota, 2 sie 2003, 19:08

Ja czytałem na jednym z forum rajdowych(nie wiem dokładnie którym) że Janusz Qlig powiedział coś takiego (przytaczam wypowiedź) :
1. Janusz powiedział, że jest taka możliwość, że Krakowski w tym roku odbędzie się w terminie Karkonoskiego :)

2. Janusz powiedział, że jest taka inicjatywa, że chcą ruszyć coś w rajdach w polsce i myśla, że jeśli w Polsce będzie startować więcej aut WRC to coś się ruszy.
Tak więc Janusz w przyszłym sezonie (jeśli środki pieniężne na to pozwolą) chce startować pełen sezon RSMP autem WRC nie podał marki :( a tekże pełen cykl RSMŚ autem N - grupowym.

Znalazłem było to na forum GERY!! Ale ile w tym prawdy?/
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 2 sie 2003, 19:33

Ciekawe skąd Janusz weźmie tyle kasy, żeby mu na to wszystko starczyło :?: :)
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez rav » sobota, 2 sie 2003, 19:36

To kalendarz będą układać pod Janusza. Jeśli chodzi o Warszawski to jest już gotowa trasa. Nie powiem wam dokładnie gdzie. bo sam nie wiem, ale będzie OS o długości 37km. To oczywiście nie znaczy że rajd na 100% się odbędzie, ale widać że są już gotowi i że będzie szutrowy. Prawdopodobnie będą długie szerokie proste poprzedzielane szykanami, czyli standard, ale zmieni się nawierzchnia. W sumie taka szykana na szutrze jest dosyć widowiskowa, ale muszą mieć więcej sędziów, żeby poprawiać opony. Inny pomysł na zwolnienie to watersplash w każdym dołku, ale to jeszcze bardziej kosztowne.
rav
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 2 sie 2003, 20:16

Trasa, o której piszesz, przebiega w okolicach Płońska i Ciechanowa. Nie wiem, czy tamtejsze szutrowe drogi stworzą ciekawy rajd, ale cieszy mnie to, że będę miał wygodny dojazd do odcinków specjalnych, bo do Płońska z Warszawy prowadzi dwupasmówka. :)
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez qbus » sobota, 2 sie 2003, 23:01

Co do tego żeby startować WRC w MP i N-ką w MŚ to nie za bardzo wierze, ale o samym WuRCu Janusz wspominał już na pamiętnym czatcie na wp.pl.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Re: Chodzą tragiczne plotki

Postprzez luks » niedziela, 3 sie 2003, 00:55

!ADI! napisał(a):Dzisiaj usłyszałem, że mają odwołać rajd śląski i warszawski.
Ja w to nie wierzę, ale widząc co się dzieje w polskich rajdach, to... poprostu nie mam słów żeby opisać co o niektórych patafianach myślę.

a myślałem, żeby się kopsnąć na nie :|

co do kuliga w wrc w MP to świetny pomysł.. tylko czy te twarde głowy z pzmotu przeżyją ustawianie kalendarza pod kuliga heh
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez !ADI! » niedziela, 3 sie 2003, 01:17

Co do tego krakowskiego zamiast innego rajdu, to by bylo fajnie.

A co do ustawiania sezonu pod Janusza, jest jedno "ale". Jak to często bywa sponsorzy się lubią wycofywać i co w tedy z JanuszKuligRSMP.
!ADI!
S1600

Postprzez rav » niedziela, 3 sie 2003, 03:19

Psycholog_Rajdowy napisał(a):Trasa, o której piszesz, przebiega w okolicach Płońska i Ciechanowa. Nie wiem, czy tamtejsze szutrowe drogi stworzą ciekawy rajd, ale cieszy mnie to, że będę miał wygodny dojazd do odcinków specjalnych, bo do Płońska z Warszawy prowadzi dwupasmówka. :)

To wiem, ale chodzi o dokładny przebieg OS-ów żeby obejżeć ile jest tam prostych ile szykan ile dziór i ile łączników asfaltowych. Można się domyślać gdzie będzie ten długi OS, ale wygląda na to że będą długie szerokie proste poprzedzielane szykanami.
rav
A6

Postprzez sumo » niedziela, 3 sie 2003, 10:07

Jak na razie Śląski się odbędzie :D .. ale nie wiadomo co bedzie za tydzien, dwa...
sumo
N4

Postprzez draco_wrx » niedziela, 3 sie 2003, 16:05

niestety jesli media nie zainteresuja sie rajdami tak jak to jest w innych krajach, to umra one smiercia tragiczna, bo z punkyu widzenia przedsiebiorcy to bardziej oplaca sie w kajakarzy :lol: kase ladowac bo czesciej i dluzej na ekranach goszcza

adi, matiz przezyl zjazd z zaru (kto wygrał?) :wink:
draco_wrx

Postprzez !ADI! » niedziela, 3 sie 2003, 19:01

Jasne że przeżył :)

Mamy 7 miejsce.

Nie patrzyłem się kto wygrał, bo i tak po nazwiskach tam nikogo nie znam. I tak w ogóle to czekam na wyniki na stronie automobilklubu.
!ADI!
S1600

Postprzez sumo » niedziela, 3 sie 2003, 22:35

Chłopaki sory ze sie wtrące ale był jakis konkurs na Żarze ? KJS ? czy cos ? heh :)
sumo
N4

Postprzez psz » niedziela, 3 sie 2003, 23:29

A to przepraszam NA DÓŁ się jechało?? ;-)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 4 sie 2003, 00:11

Nie, KJS był na szczycie. A raczej nie KJS tylko coś w jego stylu, ale bez punktów. Poprostu taka imprezka rajdowa z grillem.

W ogóle to podziękowania dla AK, że załatwili fotocele i były mety lotne.

Na szczycie Żaru były dwie próby, a dwie pozostałe na giełdzie kwiatowej w Bielsku. NA www.ak-beskidzki.bielsko.com.pl są zdjęcia z tej imprezy.

PS Ten zawodnik w czerwonym Matizie ta ja 8)
!ADI!
S1600

Powrót do Archiwum