Wasz najbardziej ulubiony utwór muzyczny.

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Świder » czwartek, 6 gru 2007, 17:08

a Eldokę dla nastroju i de facto literackiego tekstu. A na tym powinna się przecież opierać muuzyka.

Mimo niepodważalnych umiejętności i poczucia taktu Ostera

OSTR< ELDO
Świder
N3

Postprzez PawelRally » czwartek, 6 gru 2007, 17:39

Są gusta i guściki. Eldo robi bardzo dobrą musykę. Ma b. dobrą dykcję jak na polski rap, praktycznie zero przekleństw itp. Szanuje go za to co robi. Bardzo często go ostatnio słucham, choćby nawet dziś w samochodzie firmowym :wink: Ale jest ktoś lepszy jak dla mnie. Albert sypnął argumentami dlaczego to on. Mówie oczywiście o Adamie. Wolny styl w jego wykonaniu powala mnie na kolana.
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Świder » czwartek, 6 gru 2007, 19:42

no free to nawet nie ma co porównywać:P

CHociaż jak Leszek grał u mnie koncert (przed CKCUA) to jakby na wolno jechał, a to były teksty z nowej płyty..

ostr. rlz na free:)

trochę mało zwięzła wypowiedź z mojej strony;/ hehe <peace>
Świder
N3

Postprzez FanGrzyb » czwartek, 6 gru 2007, 20:42

Hans Zimmer - Wheel Of Fortune

http://www.wyszukiwarkamp3.com/?typ=aud ... ans+zimmer

w połowie strony :)
FanGrzyb
A5

Postprzez PawelRally » czwartek, 6 gru 2007, 22:22

Świder napisał(a):no free to nawet nie ma co porównywać:P

CHociaż jak Leszek grał u mnie koncert (przed CKCUA) to jakby na wolno jechał, a to były teksty z nowej płyty..

ostr. rlz na free:)

trochę mało zwięzła wypowiedź z mojej strony;/ hehe <peace>

A co sądzisz Świder o tetrisie albo o Panu duże Pe ? WBW też jest niezłe!
Rajdy wporzO!
PawelRally
A6

Postprzez Świder » piątek, 7 gru 2007, 14:08

Tet i Pe to podstawa WBW. Ale jak Tetris nawinął w półfinale bodajże '05, że kończy to trochę smętnie się zrobiło... W ostatnim wywiadze na h-h.pl mówił, że jednak będzie walczył na wolno, także piątka;)

A Pe to chyba najbardziej fantastyczny zawodnik WBW, taki luz i głos, że nie da rady go pomylić z kim innym. np "piH? straszył Ch*jem w Dupie, skończył z Piz*ą pod okiem itp" :)lbo "t

albo "twój temat to była robotów zemsta, ale prawda jest taka, że to ciebie czeka klęska" vs Diox ;]

uwielbiam wolniacze na ringu :) macie może relacje z późniejszych lat?
Świder
N3

Postprzez PawelRally » piątek, 7 gru 2007, 15:09

Ja mam kilka pojedynków z WBW 2005. Może Albert będzie miał więcej na kompie. Najwięcej tego wszystkiego jest na YT.

Tetris jest dobry ale jak podejdzie mu temat. Jak dla mnie ładnie pojechał: "czarny ciągnik" i "gra półsłówek".

Wracając do PIHa to żal. Każda nuta tego kolesia to tylko wjazdyna ludzi. Nic wiecej... Szkoda tu nawet o nim pisać coś więcej.

Na poprawę humoru polecam "złamaną nogę" w wykonaniu Kamela :lol: :lol: :wink:
Rajdy wporzO!
PawelRally
A6

Postprzez Świder » piątek, 7 gru 2007, 20:53

ja mam tylko relację z Mega Zin'a 05, tam nie było całości, z tego, co wiem to filip i majkel nieźle dawali poza tym, co zarejestrowali i puścili na Vivie:)

mnie się chyba najbardziej podobał właśnie ich pojedynek smerfy vs woskowe życie:)

Piha cenię za kawałek z BRX i czarnego kruka. reszta, to fakt drze się;/

macie płytę Kanału audytywnego? bo ja mam tylko poszczególne kawałki;/
Świder
N3

Postprzez Albert(Zambrów) » piątek, 7 gru 2007, 23:30

Patrze rozkmina poszła kilka kroków naprzód :)

Jak napisał Paweł, sa gusta i guściki. Ale wszyscy szanujemy tych raperów w Polsce, którzy pozostają sobą. Jak dla mnie, Borixon, Tede, Pezet, Pih wszyscy poszli w komercję i zaczeli śpiewac banały bo to sie sprzedaje. W moim mniemaniu jeśli artysta robi coś wyłącznie dla pieniędzy to nie jest artystą.

Chcąc nie chcąc muszę wrócic do ostrego. Najnowsza płyta "HollyŁódź". Sprzedała sie chyba dosyc dobrze, bo dostał nominacje na EMA. Ale mimo wszystko pozostał sobą. Nadal śpiewa o tym co faktycznie myśli i czuje, a nie to co może sie łatwo sprzedac.

Teraz niestety wiele osób uważa kulturę hip hopu jako środowisko skażone. W pewnym sensie mają rację, bo spora częśc osób ktora słucha tej muzyki nie rozumie jej przekazu, przez co niewłaściwie ja interpretuje. Ludzie tacy wynoszą z rapu niewłaściwe wartości, takie jak przemoc. Ale tak naprawdę przekazem prawdziwego "hip-hopowca" jest niesienie pokoju i przyjaźni. Dlatego kluczem do zrozumienia czegokolwiek jest poświecenie czasu. Bo tylko po długim przemyśleniu zdań zawartych w utworach ulubionego artysty, można faktycznie poznań prawdziwy przekaz, ukryty gdzieś miedzy wierszami. Jeśli nie jest sie na tyle bystrym żeby zrozumiec mądre morały, trzeba głowę karmic tanimi banałami.

Dopiero po zrozumieniu istoty, można sie z czymkolwiek utorzsamiac. Dlatego stereotyp kolesia w szerokich spodniach i bluzie w kapturze mnie śmieszy. Taki wizerunek towarzyszy kulturze hip-hopu w Polsce, ale niestety nie to sie liczy. Ważne jest zrozumienie całego aspektu rapu jako muzyki, a nie jako kultury.

Może wróce do rdzenia tematu. Grammatik przedstawia prawdziwy rap, tak samo jak O.S.T.R., WWO czy HEMPGRU. A wszystko co prawdziwe jest dobre.

Podsumuje cytatem:
"Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, gdy ktoś powiela kogoś, uważam go za zero, mówię prawdę szczerą bo nie lubię gdy ktoś kłamię"

PS to tyle, ide spac bo z rana na barbórke :)
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Świder » sobota, 8 gru 2007, 13:23

mądrego to i dobrze poczytać <lol> a'propos Twojego cytatu, to akurat wczoraj sobie oglądałem ich pożegnalny koncert.. Wejścia Gutka pierwsza klasa:) Rahim dobrze się zaprezentował, Fok trochę słabiej...

proszę, nie zaczynajmy tematu HG... Bo jak tu mówić o zespole, który przez kilka lat spina się i nagrywa płytę na prostackich bitach;/ i pieprzą głupoty w schemacie "repeat all" "je**ć psy, Chwdp, się jara itp.... Szanuję kilka ich kawałków, ale jeśli WDZ jest taki artysta, to gdzie są jego superoryginalne kawałki na CD?

jak to Łonson nawinął "nie słyszałem w Polsce źle dobranego sampla" "a wykształcenie to podstawa! " :))
Świder
N3

Postprzez Albert(Zambrów) » niedziela, 9 gru 2007, 17:33

ja natomiast uważam se HG jest nawet nawet, lecz nie mozna tego traktowac jako szczyt :)

myśle, że mozemy wyciągnąc pewnie wnioski z tej krótkiej dyskusji.

Tak jak ja uważam, żę OSTRy nie ma złych kawałkow, pewnie Ty uważasz ze Grammatik nie ma złego kawałka. Można to okreslic jako inne gusta ale takie same preferencje :)

Podsumuje dyskusję słowami :

"Gdyby podziały gdzieś sie podziały..."

ponieważ uważam ze takie własnie przesłanie niesie rap. Dodam jeszcze, że ludzie ktorzy nie rozumieja tej muzyki, sa traktowani jaki wyznacznik jej odbiorców, niestety...

"Dla ziomów szacunek, dla frajerów pogardę..."

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Świder » niedziela, 9 gru 2007, 18:38

Ja nigdy nie twierdziłem, że Ostry ma złe kawałki :P a właśnie, na początku stycznia ma wyjść chyba longplay Adama, dobrze słyszałem?
Świder
N3

Postprzez Albert(Zambrów) » niedziela, 9 gru 2007, 22:38

Nie mam pojęcia, nie śledze rynku :) Ale jeśli coś sie pokarze, napewno nabedę :)

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Miedziu » wtorek, 11 gru 2007, 19:25

Ja ostatnio zasłuchuje się w:

Green Day - Jesus Of Suburbia
Green Day - Holiday
Green Day - St. Jimmy
Green Day - Basket Case
Green Day - Minority
Green Day - Wake Me Up When September Ends