(M.Ś.) Skoda Fabia WRC

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez GregHGT » piątek, 25 lip 2003, 12:11

Nie wiem jakim dokladnie budzetem dysponuja nasi poludniowi sasiedzi, ale obawiam sie, ze debiut Fabii nie bedzie jakims przelomem...

Sukcesem bedzie jesli oba auta dojada do mety w pierwszej dziesiatce.
GregHGT
N2

Postprzez Wilu » piątek, 25 lip 2003, 12:27

no na to wygląda, że jeszcze kontaktu z czołówką na "dojczlandzie" nie złapią, ale jestem pozytywnej myśli bo to dopiero mineły 2 oesy.
Wilu
N4

Postprzez żółtodziób » piątek, 25 lip 2003, 12:40

tak, właśnie... w przyszłym sezonie każdy zespół będzie mógł wybierać nawet pod kątem koloru oczu (czy pasuje do koloru nadwozia hehe...) FIA miała szczytny cel, ale idiotyczny pomysł na jego realizację i niestety nie popracowała nad jego poprawą i efekt jest jaki jest, z Citroena poleci albo Colin albo Carlos, poleci też pół składu Peugeota, w Subaru być może zwolni się jedno miejsce ale wcale nie jest to przesądzone, w Fordzie obaj kierowcy podpadają pod nowy przepis (Duval był na pudle w tym roku i chłopak ma przesrane, bo jesli Ford go wywali to nikt go nie przyjmie na następny sezon zważywszy że na zielonej trawce znajdą się gwiazdy z francuskich zespołów, w tej sytuacji będzie musiał obnizyć wymagania finansowe i błagać Wilsona i Whitakera o przedłużenie kontraktu), w tej sytuacji jeśli Fabia okaże się szybka kilku kierowców będzie bardzo chciało się w niej zahaczyć. Toni Gardemeister byłby trzecim, bo nie pamiętam zeby znalazł się w ostatnich 3 latach na pudle, jedno miejsce więc byłoby wolne. Reszta bezrobotnych będzie musiała zamknąć mordy i powsiadać do koreańskich taczek, albo do Evo 7 WRC, w pierwszym przypadku to będzie typowa rajdowa egzystencja, bez szans na miejsca w czubie, w drugim przypadku pół sezonu dopóki nie wejdzie nowa rajdówka będzie w plecy, następne pół sezonu to wielka niewiadoma. Ale na prawdę gorąco się zrobi jeśli Fabia okaże się samochodem niewiele szybszym od Octavii, cała czołówka będzie próbowała dostać etat u francuzów, u Forda albo w Subaru... To będzie tylko 8 miejsc, z czego 3 albo 4 już są zajęte. Loeb i Solberg mają podpisane kontrakty, Gronholm ma kontrakt z Peugeotem do 2006 roku (oby tego nie żałował jak Makinen kontraktu z Mitsubishi) nie wiem jak Markko Martin, jego pozycja w Fordzie jest silna, ale Ford w tym roku nie takich wywalił ze składu... wyedy priorytetem była kasa na rozwój nowej bryki, teraz jak bryka jest gotowa priorytetem będą ludzie... Jednak jeśli Markko wygra jeszcze jakiś rajd albo będzie ciągle dojeżdżał w czołówce i nie zaśpiewa sobie takiej kasy jak jego starsi koledzy, a na to się zanosi to raczej zostanie...
żółtodziób
A8

Postprzez mototom » poniedziałek, 28 lip 2003, 20:05

I sie Fabianka nie popisała. Nie chce mi sie wierzyć, że oni kiedykolwiek nawiążą kontakt z czołówką. A może sie myle.
mototom
A6

Postprzez Wilu » poniedziałek, 28 lip 2003, 20:38

nie wiem dla mnie pojechała bardzo dobrze, na tym 34 km oesie szedł Gardemeister na bardzo wysokim poziomie, niestety ją zdemolował. myślę, że autko pod koniec sezonu będzie kontaktowe. a nawet jakby nie było w co wątpię a raczej nie wierzę to najlepszt team w MŚ.
zastanawiający jest fakt że Toni był szybszy od Auriola mimo tego że miał zwykłą sekwencję, a żabojad miał łopatki. ale jednak latająca żeba juz tak wysoko nie lata. trzeci kierowca by się przydał - Carlos najlepiej.
Wilu
N4

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 28 lip 2003, 20:53

tak, trzeci by się przydał, ale jeszacze bardziej przydałyby się jeszcze ze 3 miesiące testów... Inna sprawa że dojczland to specyficzny rajd, skoro Panizzi przyjeżdża 10ty... zobaczymy jak wypadnie w Finlandii, Toni będzie jechał na własnym podwórku, rajd jest typowym szutrem, może tam zabłyśnie...
żółtodziób
A8

Postprzez Psycholog_Rajdowy » poniedziałek, 28 lip 2003, 23:29

Wilu: Zdemolował ją, tzn. że pierwsza Fabia WRC do kasacji :?: Nie widziałem relacji z 1 i 2 etapu, więc nie wiem w jakim stopniu auto ucierpiało.

A co do relacji. Na TV4 relacja z rajdu jest zapowiadana na środę, a na Eurosporcie dopiero ma zostać nadana w piątek. Czy to możliwe, żeby produkcja Eurosportu najpierw poszła na innym kanale :?: Jakoś trudno mi w to uwierzyć, ale pożyjemy, zobaczymy :!: :)
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 28 lip 2003, 23:51

Tak jest od początku sezonu, że eurosport nadaje relacje w piątki wieczorem! I dlatego je żadziej oglądam!!!!
!ADI!
S1600

Postprzez +RAFAŁ+ » wtorek, 29 lip 2003, 08:11

Jak byliśmy w parku serwisowym to przed przyjazdem rajdówek w serwisie Skody stała Fabia. Była jednak w nienagannym stanie więc chyba nikt jej nie zdemolował. Aha, była to Skoda Auriola.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez grandmaster » wtorek, 29 lip 2003, 20:25

Na Fabie trzeba jeszcze poczekac, musi sie dotrzec. Narazie jest wolniejsza od Octavii. Na dojczlandzie sklepali Hultaje ale nic poza tym. Moim zdaniem przydalby sie maly regrouping wsrod skladu kierowcow...moze Sainz i Panizzi???
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Wilu » wtorek, 29 lip 2003, 21:04

+RAFAŁ+ napisał(a):Jak byliśmy w parku serwisowym to przed przyjazdem rajdówek w serwisie Skody stała Fabia. Była jednak w nienagannym stanie więc chyba nikt jej nie zdemolował. Aha, była to Skoda Auriola.

bo Auriolowi wypruł się silnik a Toni zdemolował jej zawieszenie. a
Wilu
N4

Postprzez TommiCrazy » środa, 30 lip 2003, 11:20

a ja widzialem na wlasne oczy i wiem ze FABIA ma mozliwosci
, te nawroty które kolomnie pokonala to byla zaszczytna czolówka
jesli chodzi o predkosc odjazdu z nawrotu!!
i bynajmniej te Accenty to nie zadne taczki bo tez naprawde
ostro szly!! ( niewszystkie)
A co To Zoltowdziobs to makinen nigdy niemowil ze zaluje kontraktu
z mitsubishi ,przeciez ostatni rok znimi sam sobei przedluzyl o jeden rok !!!
nikt go neizmuszale, a to ze niemozan wiecznie wygrywac
to chyba normalna sprawa!! Pozdrawiam!
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Baca » sobota, 11 paź 2003, 14:47

Może to już widzieliście :

http://www.rally.sk/article.php?sid=151 ... ad&order=0

Czyżby była to zapowiedź powrotu Romana do Skody i zmian personalnych w tym zespole? Co o tym sądzicie?
Baca
A5

Postprzez Wilu » sobota, 11 paź 2003, 15:11

całkiem możliwe, Kopecky też testował fabię ale on jest kierowcą skody więc to oczywiste, że w dalszej kolejności takim właśnie autem będzie jeżdził. co do Romana to jestem ciekawy jego odczuć, ale nie potrafię po czechosłowacku i lipa.
Wilu
N4

Postprzez golden » sobota, 11 paź 2003, 15:27

hehe w sumie za duzo nie rozumiem, ale za wiele tam konkretow nie ma - po prostu sobie chlopcy testowali - jesli Auriol nie bedzie chcial jezdzic w 2004 roku w skodavce to moze Kresta powroci ??ciekawe
golden
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum