Jest późno w nocy i miałem się uczyć. Ale tak z głupa allegro przeszukiwałem. I znalazłem takiego o to rodzynka.
Warto przeczytać do końca, mam nadzieję, że nie będę odosobniony w tym, że mi się płakać ze śmiechu chce po przeczytaniu tej, że tak powiem NOWELKI pt: "
Sprzedam BMW 730i e32 rok produkcji 1991 z sekwencyjną instalacją gazową na gwarancji (stała-dożywotnia gwarancja!!!)" I nie śmieje się tutaj z auta tylko z tego co i jak gość pisze:)
Autko jest zadbane (dbam o samochody i jak coś puka, stuka, albo jest nie tak to od razu wymieniam na nowe).
SILNIK -
Jeżeli chodzi o silnik to jest w stanie idealnym. O BMW mówi się, że lubią brać olej. Moja nie bierze ani troszkę oleju. Od wymiany do wymiany jest tyle samo.
Silnik odpala na dotyk, chodzi równo bez zarzutów. Przezemnie nie był nigdy katowany.
Wymieniłem kable, świece, kopułkę, palec - więc wszystkie sprawy związane z prądem są zrobione należycie od A do Z.
Mimo tego, że auto jeździ na gazie, to tak czy inaczej wymieniłem filtr paliwa na nowy.
Spalanie to przedział od 12-18 litrów gazu. Na trasie przy normalnej jeździe (120-140KM/H) z włączoną klimą 12-14 litrów, jak się dużo i ostrzej wyprzedza to 15-18l.
Miasto - w Poznaniu 14-18l.
SRZYNIA BIEGÓW -
Stan idealny, pięknie przekłada biegi, nie ma wycieków.
Automatyczna - jeśli nie miałeś nigdy automata, to mówisz, że to g... ale sie mylisz

ja też zawsze nie chciałem automata, ale teraz to TYLKO AUTOMAT!!
Wielki komfort w podróży, nie męczy zmiana biegów. A dynamika jest równie dobra, trzeba się tylko nauczyć jak redukować biegi i przyzwyczaić do jazdy tą skrzynią.
Opcja w skrzyni SPORT, ECO, ZIMA oraz biegi górskie.
W automatycznych skrzyniach najważniejszy jest olej, aby był regularnie zmieniony i też go wymieniłem wraz z filtrem. Więc nabywca ma na długi czas spokój.
ZAWIESZENIE -
Nie stuka, nic nie puka. Wymienione były łączniki stabilizatorów, oraz wahacze przednie górne. Obie części były zużyte z prawej strony, ale zalecana jest wymiana
takich częsci parami, więc tak też zrobiłem, a mogłem oszczędzić ok. 250zł, ale tak już mam, że jak coś robie, to żeby było dobrze.
HAMULCE -
Pare dni temu wymieniłem klocki hamulcowe z przodu, zbliżały się do końca, i też zapobiegawczo już wymieniłem. Także nowy czujnik zużycia klocków.
WNĘTRZE - jasna, szara skóra. Jak na auto z 91 roku to uważam, że jest w super stanie. Jest oczywiście troche zurzyta, ale jak dla mnie to i tak prezentuje się pięknie.
Ogólnie zadbane. Jeśli chodzi o wnętrze to z góry mówię co trzeba zrobić - kupić i zamontować kierownice z AIRBAGIEM i bordcomputer. Koszt łączny to ok. 250zł.
Jak go kupowałem to miał zdemontowane drewno i kierownicę wrzuconą zwykła. Podejżewam, że miał jakieś fajne drewno i drewnianą kierownicę i komuś się spodobała.
Drewno kupiłem i wstawiłem. Natomiast kierownicy jeszcze nie - kosztuje ok. 150zl.
A Bordcomputer (ok.80-100zł)- to komputer w BMW. Pokazuje m.in. czas, temperature, ile jeszcze km. można przejechać na paliwie, które jest w baku i średnie spalanie - popsuty wyświetlacz i klawisze.
Natomiast komputer od błędów i usterek działa i komunikaty wyświetla w liczniku.
WYPOSAŻENIE:
- KLIMATYZACJA DWUSTREFOWA - SPRAWNA
- ABS, ASR (kontrola trakcji)
- WSPOMAGANIE KIEROWNICY
- ELEKTRYCZNE SZYBY x 4, domykane z pilota
- CENTRALNY ZAMEK z pilotem
- RADIO CD/MP3 (4x45w)
- EL. LUSTERKA
- TEMPOMAT
- PODGRZEWANE PRZEDNIE FOTELE
- PODGRZEWANE LUSTERKA
- AUTo-ALARM (po dotknięciu klamki kierowcy od razu włącza się alarm i sygnalizuje to równocześnie na pilocie sygnałem dźwiękowym)
- IMMOBILIZER BMW
- AIRBAG x 2 (po wstawieniu kierownicy o której wcześniej wspominałem - poduszka pasażera jest).
- TYLNA ROLETA ELEKTRYCZNA
- BOCZNE ROLETKI NA TYLNYCH SZYBACH
- PRZYCIEMNIONE SZYBY Z ATESTEM
- PODŁOKIETNIKI Z PRZODU DLA KIEROWCY I PASAŻERA OSOBNY, ORAZ NA TYLNEJ KANAPIE,
- ELEKTRYCZNIE REGULOWANE FOTELE PRZEDNIE WE WSZYSTKICH POZYCJACH
INNE -
1) Przednie reflektory soczewkowe z ringami. Dają fajny efekt i niezłą prezencję (zobacz zdjęcia). Nie są to zwykłe ringi, które można kupić na allegro za 70zł, tylko cały reflektor zrobiony specjalnie i światła mijania są soczewkowe.
Komplet takich reflektorów na allegro kosztuje prawie 800zł.
2) Fajny system alarmowy - z pilota jest możliwość odpalenia auta. Mi działa z 3 piętra z podwórka, przy zamkniętych oknach, a auto stoi na ulicy. Schodzę po 5minutach i w aucie już jest ciepło

a latem chłodno

dzieki klimatyzacji oczywiście.
Gdy alarm się włączy to pilot sygnalizuje również to i "pika". A dzięki dobremu zasięgowi jest to bardzo dobre.
3) butla gazowa (54 litry gazu wchodzi)
Posiadam paragony na części, które były wymienione
Samochód został sprowadzony w marcu br, od razu zamontowany gaz i przeprowadzone bieżące naprawy oraz wymiany podzespołów eksploatacyjnych.
Oprócz w/w rzeczy wymieniono także:
- filtr przeciwpyłkowy kabiny,
- płyn chłodzący
- akumulator BOSCH
- chłodnice na nową
- VISCO i wiatrak
Na życzenie mogę podesłać na maila dodatkowe zdjęcia wskazane Panstwa (np. silnik, więcej zdjęc z wnętrza itp.).
Można się licytować, rozważę najwyższą propozycję.
Możliwa zamiana na Fiata Seicento lub Daewoo Matiz.