Puchar Kia Cee`d

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez baqak » środa, 19 wrz 2007, 11:56

Faktem jest, że dyskusja to dobra sprawa. Na pewno Kia zdobyła dużo wiedzy i doświadczenia podczas organizacji Pucharu Picanto i myślę że Ceed będzie dopracowany jeszcze lepiej zarówno organizacyjnie jak i pod względem kontroli samochodów, mam taką nadzieję :)
www.strefatuningu.pl
baqak
N1

Postprzez POL-CAR » środa, 19 wrz 2007, 11:59

smalec napisał(a):
...powinien jeszcze pochodzic z Grenlandii i mieć zdolność porozumiewania sie z fokami...

.... my wiemy tylko, że zwą go Stig :D:D:D

:D :D :D

to nowa ksywa Tobiego?
www.pol-car.pl, www.racing-team.pl
POL-CAR
N2

Postprzez kiler » środa, 19 wrz 2007, 18:28

nie bede sie wypowiadał bo jestem jeszcze leszczem jesli choodzi o wyscigi ale pewne spostrzezenia są w mojej głowie. Pewne sytuacje w picanto poprostu wygladają "nieetycznie" :wink:

A co do ceeda to ma ktos moze info o rodzaju i cenie opon??
Mysle ze jak oponka 17 bedzie kosztowała 1000 zł to juz to nie bedzie tani puchar...
Uważam ze powinni dac sie nam scigac na drogowych oponach wtedy koszt jednej rundy byłby jaknajbardziej do zaakceptownia.
kiler

Postprzez ARTX » środa, 19 wrz 2007, 22:11

dobra drogowa opona wcale nie bedzie duzo tansza od slicka wiec uwazam, ze jak ma byc puchar z prawdziwego zdazenia to tylko schemat na slicku.
slicki nie beda drogie ok. 120-150ojro netto
Ostatnio edytowano wtorek, 6 sie 2013, 15:18 przez ARTX, łącznie edytowano 1 raz
ARTX
N2

Postprzez Tobi » czwartek, 20 wrz 2007, 08:29

Na dniach będę odbierał Pirelli do testów.
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez kurczak » czwartek, 20 wrz 2007, 10:18

Tobi napisał(a):Na dniach będę odbierał Pirelli do testów.

P6000 ;)?????
lasf.lt

RWD!!!Litwo ojczyzno moja rajdowa ;) Przygotowywanie i Serwis BMW E30 318is Warszawa-Okęcie ul. Wagonowa 5
kurczak
N2

Postprzez mm » czwartek, 20 wrz 2007, 18:30

takowa informacje dostalem, niby kierowana do zawodnikow z Picanto, ale moze zawodnikowi nie zwiazanemu z pucharem uda sie:

"Szanowni Zawodnicy,
W najbliższą środę (26.09.2007) na treningu w Poznaniu (godz. 15-18) będą się odbywać kolejne testy cee'd-a. Jeżeli ktoś z Was przymierze się do kupna cee'd-a i jest zainteresowany jazdami, to proszę o informację.
Pozdrawiam serdecznie, Adam Potocki"

tez pozdrawiam
mm
mm
N3

Postprzez sietas » sobota, 22 wrz 2007, 20:05

Moim zdaniem przy samochodzie ponad 140 konnym najlepszym rozwiązaniem będzie opona typu slick. Przedewszystkim ze względu na właściwości jezdne, po drugie dla rozwoju kierowcy.

Za sprawą KIA w Polsce jest szansa na stworzenie pewnego systemu rozwoju kierowcy wyścigowego, którego brakowało po tanich pucharach Cinquecento. Po kartingu można wejść w Picanto, pojeździć 2 sezony następnie usiąść w Ceed'a który powinien być kolejnym etapem.

Oponą musi być slick, żeby można było mówić o wyczynowej jeździe i o prawdziwie wyścigowym torze jazdy. Kto jeździł na slickach ten wie jak kolosalna jest różnica, a myślę, że Matador nie jest aż tak drogi w porównaniu do Michelina, Dunlopa czy Pirelli - oczywiście kwestia wsparcia sponsorów...

Pozdrowienia
Sietas
sietas

Postprzez Glitol » sobota, 22 wrz 2007, 20:57

Masz rację, chociaż pytanie brzmi: Ile miejsca na aucie zostawi Kia dla sponsora zawodnika. Chociaż zdaje sobie sprawę, że wszyscy (lub 99% ) jeździ za swoje. Piep... pieniądze
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez MisiekClio » sobota, 22 wrz 2007, 21:13

sietas napisał(a): Przedewszystkim ze względu na właściwości jezdne, po drugie dla rozwoju kierowcy.

Za sprawą KIA w Polsce jest szansa na stworzenie pewnego systemu rozwoju kierowcy wyścigowego, którego brakowało po tanich pucharach Cinquecento. Po kartingu można wejść w Picanto, pojeździć 2 sezony następnie usiąść w Ceed'a który powinien być kolejnym etapem.

Oponą musi być slick, żeby można było mówić o wyczynowej jeździe i o prawdziwie wyścigowym torze jazdy.

W teorii brzmi oczywiscie b.dobrze.
W praktyce moze wygladac niestety inaczej. Powod jak zwykle: kasa.
Puchar Cee'd powinien byc max. dwukrotnie drozszy od Picanto.
Gdyby podejsc do tematu zbyt profesjonalnie (czyt.drogo) okazaloby sie, ze na starcie pojawi sie 12-14 Cee'd. I koniec.

Jescze jedno: na taka "sciezke kariery" jaka opisales nie ma szans, przyczyna prosta- Picanto jezdzi jeszcze tylko sezon. Co zrobia Ci wszyscy z Pikaczu, gdy zniknie ten Cup? Nic, znikna razem z nim. Podobnie jak bylo z kierowcami Cinquecento. A przy sensownych kosztach Cee'da czesc z nich moze uskladac na dalsze starty.

Rzecz podstawowa: % powierchni dla sponsorow. Jak bedzie tyle co w Pikaczu to lipa.
MisiekClio
N3

Postprzez rodzyn » sobota, 22 wrz 2007, 21:48

Siema Siet & others !! !! Wiesz nie bylbym taki pewien czy Picanto po kartingu to jest takie dobre rozwiązanie - oczywiscie jesli ktos ma mocno ograniczony budzet to tak - chociaz sam wiesz ze sezon topowym sprzetem w kartach (KMP + wyjazdy zagraniczne) spokojnie przekracza budzet KIA Picanto. Natomiast jesli ktos posiada odpowiednie zaplecze finansowe to wg mnie smialo moze zaczynac przygode z samochodami od mocniejszego sprzetu (np. Ceed) patrz: Lisek - po skonczeniu startow w KMP mial sezon przerwy, a potem dorwal sie do Leona i swietnie sobie radzi... Zreszta pewnie w ciagu kilku sezonow dowiemy sie co kto wybierze - bo chlopaki szybko rosna :) Pozdro All
rodzyn

Postprzez THIM » czwartek, 27 wrz 2007, 13:00

mm napisał(a):takowa informacje dostalem, niby kierowana do zawodnikow z Picanto, ale moze zawodnikowi nie zwiazanemu z pucharem uda sie:

"Szanowni Zawodnicy,
W najbliższą środę (26.09.2007) na treningu w Poznaniu (godz. 15-18) będą się odbywać kolejne testy cee'd-a. Jeżeli ktoś z Was przymierze się do kupna cee'd-a i jest zainteresowany jazdami, to proszę o informację.
Pozdrawiam serdecznie, Adam Potocki"

tez pozdrawiam
mm

A będą jakieś bardziej "oficjalne" testy, jak było z FXS?
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez eSWu » poniedziałek, 1 paź 2007, 17:57

Wstępne rozmieszczenie reklam na Cee'dzie.

Kolory żółty, czerwony i niebieski to nalepki organizatora, sonsorów i regulaminowe.

Obrazek
Moje fotki lotnicze.

http://www.airliners.net/search/photo.search?pid=34090 moje airliners.net
http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=20927 moje jetphotos.net
eSWu
N3

Postprzez PAKO » poniedziałek, 1 paź 2007, 22:32

nie jest zle..lepiej jak w picanto
www.interpako.wkielcach.pl - service Mercedes-Benz Kielce
PAKO

Postprzez NOWIK » niedziela, 21 paź 2007, 20:02

jest lepiej niz picanto to fakt ale w porownaniu do innych pucharow to i tak troche za duzo kia zabiera .warto popatrzec jak jest w nimczech clio albo dacia czy polo naprawde troche za malo miejsca jak dla mnie
Kazdy Wyscig Jest Wazny Bo Nigdy Nie Wiemy Ktory Bedzie Tym Ostatnim !!!

Tylko prawdziwy sportowiec cieszy się ze szczęścia innego sportowca !!!
NOWIK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi