Puchar Kia Cee`d

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez eSWu » piątek, 14 wrz 2007, 12:41

Betton bez przesady. Nie generalizuj że wszystko co złe to Warszawa bo tak nie jest. Zresztą Tobi z tego co mi wiadomo ścigał sie ceedem nie będzie , natomiast Gregor to nie zawodnik tylko oszust co ostatnio bardzo dobitnie pokazał więc mam nadzieję ze Kia nie pozwoli mu na start.
Moje fotki lotnicze.

http://www.airliners.net/search/photo.search?pid=34090 moje airliners.net
http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=20927 moje jetphotos.net
eSWu
N3

Postprzez smalec » sobota, 15 wrz 2007, 18:54

a jednak cos w tym jest nie tak...
moim zdaniem Tobi powinien obslugiwac tylko picanta dziennikarskie, a nie dodatkowo pieciu innych zawodnikow wspierac przy serwisie i poza nim, a do przygotowan cee'da powinno sie zaprosic jakiegos doswiadczonego zawodnika nie startujacego w pucharze... (szfagier, itp...) wtedy byloby OK i uczciwie dla wszystkich... a testy cee'da niech zrobia np jesienia dla zainteresowanych startem w 2008...

tak naprawde to jakie gregor ma doswiadczenie w testowaniu... przeciez gosc w zyciu sie nie scigal niczym co ma wiecej niz 100KM (no chyba ze mowimy o N-kowym SC:) ) a o jezdzie na wyczynowej oponie nie wspomne...

... a do warszawy nic nie mam :D nawet ja lubie :D
smalec

Postprzez Tobi » niedziela, 16 wrz 2007, 20:20

Przepraszam że wtrącę - nie szfagier tylko Szwagier
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez smalec » poniedziałek, 17 wrz 2007, 08:16

przyznaję - błąd w pisowni - moja wina...

btw. Rozumiem, że z resztą mojej wypowiedzi się zgadzasz?? :D
smalec

Postprzez nick555 » poniedziałek, 17 wrz 2007, 21:02

kurcze dawno mnie nie było a tu się nic nie zmieniło :) Karolu dajesz radę? :)
Co do ceeda... namawiałem takiego jednego do zainteresowania i co usłyszałem? W pucharze? nie bo to przekręty. Ale usłyszałem jeszcze jedno. że może warto w pierwszym roku uczestniczyć a później sprzedać oddać spalić bo się wszyscy nauczą kantować...

Wg mnie wszystko na razie przebiega w pewnym marginesie tolerancji wyczucia smaku i pożyteczności dyskusji. W razie jakiś zastrzeżeń proszę kierować je na PW :)
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez NOWIK » wtorek, 18 wrz 2007, 14:48

dajcie :cry: juz TOBIEMU spokoj bylem w srode na torze osobiscie widzialem ze chlopaki naprawde ostro pracuja zeby tym autem jechalo sie zajebiscie nie maja za duzo czasu na jakis trening bo 5 okrazen i zjazd i zmiana ustawien amortyzatorow itd nie sadze zeby mieli jakies tajemnice zaprosili mnie zebym sie przejechal i powiedzial swoje zdanie na temat zawieszenieja jak dla mnie to bardzo dobrze ze chlopaki znajduja czas i chca dobrac dobry zawias opone klocki itd lepiej dla nas wszystkich oczywiscie moje zdanie na ten temat bez urazy dla przeciwnikow tego :twisted: :!: :!:
Kazdy Wyscig Jest Wazny Bo Nigdy Nie Wiemy Ktory Bedzie Tym Ostatnim !!!

Tylko prawdziwy sportowiec cieszy się ze szczęścia innego sportowca !!!
NOWIK

Postprzez Tobi » wtorek, 18 wrz 2007, 21:09

Dziękuję bardzo za pochwałę i słowa otuchy. Jest mi bardzo przykro jak niektórzy myślą że mam złe zamiary a naprawdę staram się zrobić swoją robotę porządnie żeby wszyscy mówili że auto super przygotowane. Powiem Wam wszystkim że jutro poraz pierwszy od kilku dni z przyjemnością będę pracował przy Ceedzie - takie coś dodaje skrzydeł. Dzięki. Pozdrawiam Wszystkich i liczę że coraz większa grupa będzie mogła pojeździć Ceedem za tydzień na treningach w Poznaniu.
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez smalec » wtorek, 18 wrz 2007, 21:19

Miałem na myśli to, że z zewnątrz nie wygląda to przejrzyście, kiedy zespół Tobiasza, który pracuje dla Kia, udziela sie również w taki czy inny sposób dla innych zaprzyjaźnionych zawodników.
I to KIA, która tak często podkreśla, że zależy jej na uczciwej walce nie powinna dopuścić do takiej dwuznacznej sytuacji. Dla osoby z zewnątrz, kibica, czy innego zawodnika nie wygląda to chyba dobrze, kiedy ktoś ma jakieś specjalne przywileje... to samo się tyczy zarówno picanto jak i testów cee'da. Takie oto moje zdanie :)
smalec

Postprzez PAKO » wtorek, 18 wrz 2007, 22:58

ha ha ha dobre... chcialbym to zobaczyc
www.interpako.wkielcach.pl - service Mercedes-Benz Kielce
PAKO

Postprzez andrew » środa, 19 wrz 2007, 08:19

czyli jedyne rozwiązanie, żeby cee'd-a przygotowywał ktoś kto nie ma pojęcia o wyścigach, jest spoza środowiska i nie ma z nikim kontaktów; jeszcze lepiej niemowa i niewidomy, żeby nie wchodził w żadne interakcje z innymi; taki ktoś byłby idealny :)
andrew
N1

Postprzez bettton » środa, 19 wrz 2007, 08:37

Bardzo fajnie ze sa robione testy ze sa szukane optymalne zawieszenia klocki czy opony ale dlaczego robi to osoba ktora potem pomaga w serwisowaniu innym aut (tak jak jest to kia picanto) i dlaczego testuje to zawodnik ktory nigdy jak juz ktos wczesniej pisal nie latal mocniejszym autem jak sej. Wszytsko to sprowadza sie do dyskusji ktora nie powinna miec miejsc. Robi się podobny bigos jak w vw golfie.
Jeżeli masz wszystko pod kontrolą to znaczy ze jedziesz za wolno :)

['] Romek dlaczego nam to zrobiłeś :(
bettton

Postprzez smalec » środa, 19 wrz 2007, 10:56

czyli jedyne rozwiązanie, żeby cee'd-a przygotowywał ktoś kto nie ma pojęcia o wyścigach, jest spoza środowiska i nie ma z nikim kontaktów; jeszcze lepiej niemowa i niewidomy, żeby nie wchodził w żadne interakcje z innymi; taki ktoś byłby idealny

...powinien jeszcze pochodzic z Grenlandii i mieć zdolność porozumiewania sie z fokami...

.... my wiemy tylko, że zwą go Stig :D:D:D
smalec

Postprzez baqak » środa, 19 wrz 2007, 11:20

Jak dla mnie cała ta dyskusja robi się nudna i bez sensu. Zamiast się cieszyć, że powstaje nowy puchar w Polsce, który może przyciągnąć kolejnych widzów i zainteresowanie wielu osób to wy się kłócicie że Tobi przygotowuje auto. Sam poświęca swój czas, stara się wszystko najlepiej zgrać, ale dla niektórych jest to problem jak widać. Czyli najlepiej by było jak by nikt nic nie robił, po co jakiekolwiek puchary, po co w ogóle wyścigi :? Myślę, że ten temat nie powstał po to aby się oskarżać, tylko po to aby dowiedzieć się coś o pucharze czy dać osobistą sugestię co byście w nim chcieli. Tak samo nie sądzę aby Tobi kogoś wygonił jak by chciał się przejechać ceedem na testach i dać własną sugestię co do ustawień.
Dodam tylko, że nikogo nie bronie i nikogo nie atakuje, piszę co myślę po czytaniu tego tematu.
www.strefatuningu.pl
baqak
N1

Postprzez eSWu » środa, 19 wrz 2007, 11:28

baqak napisał(a): Sam poświęca swój czas,

W każdej pracy poświęca się swój czas :)

A dyskusja nawet wówczas kiedy jest uszczypliwa jest potrzebna choćby do tego aby już w zarodku eliminować wszelkie patologię (nie mówię o Tobim) i aby puchar od początku miał przejrzystość kryształu (chociaż przez rok).
Moje fotki lotnicze.

http://www.airliners.net/search/photo.search?pid=34090 moje airliners.net
http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=20927 moje jetphotos.net
eSWu
N3

Postprzez smalec » środa, 19 wrz 2007, 11:36

mysle ze nikt tu nie atakuje bezposrenio Tobiego, ani nie wytyka jego pracy, chodzi tylko o nakreslenie, moim zdaniem, niezdrowej sytuacji jaka sie rodzi wokół jednego czy drugiego pucharu...
smalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi