Francuz mistrzem Polski?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gucio » niedziela, 9 wrz 2007, 18:26

Ci co byli na ostatnim serwisie (45min.) rajdu nikon to widzieli jak Bryan się cieszył ze zwycięstwa i cały team! Cieszył sie jak dziecko ! Kurde on jest na prawdę świetny wiadomo to nie od dziś, ale dopiero na nikonie miałem okazję się przekonać. Załoga jedzie na dobrym opisie i tyle. Wiedzą gdzie ciąć, a gdzie nie. Spadanie w Rzeczce i lewy 90 do Sierpnicy. Była kałuża z wodą spływającą z drogi a w niej taka płyta betonowa...nie cięli, bo doskonale wiedzieli, że może być zonk...a Nasi co? jakby się dało to na mm...dobrze, że stał tam słup to trochę ich ograniczał :lol:
To nie jest drwina z Naszych, ale jak widziałem co Leszek robił i nawet to nie pomagało to ja się kłaniam Bryanowi. Na koniec w serwisie powiedziałem mu tylko Fantastic Job Bryan to sie chłopak ucieszył :D
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Miedziu » niedziela, 9 wrz 2007, 18:32

Gucio napisał(a): , ale dopiero na nikonie miałem okazję się przekonać.

Dokładnie miałem to samo :) Bryan to profesjonalista , a przy tym bardzo sympatyczny zawsze uśmiechnięty chłopak , zasłużył na ten tytuł bez wątpienia!
Pozdro
Miedziu
A6

Postprzez D@mi@n » niedziela, 9 wrz 2007, 18:36

ja wiedzialem że tak będzie ,ale dobrze że ten tytuł wyalczony jest na oesach anie przy "zielonym stoliku" :D
<<<Bębenek go !!!>>>
<<< Kopecky go !!!>>>
D@mi@n
N1

Postprzez martin.h » niedziela, 9 wrz 2007, 20:44

Wielkie Gratulacje dla Bouffiera i ciekawe czy pojedzie na Orlenie.
Ale powiedzmy sobie szczerze, że Peugeot 207 S2000 to obecnie najlepszy dostępny samochód rajdowy, którym można walczyć w RSMP. A kombinacja Bryan + 207 S2000 jest nie do pokonania.

PS: Chciałbym zobaczyć wyniki z hamowni, jaka jest prawdziwa moc Peugeota.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez skandal » niedziela, 9 wrz 2007, 21:30

gratulacje dla Bryana Bouffier :)

gość pokazał klasę na naszym podwórku :) 8)
ObrazekObrazek
skandal
N3

moc Bryana

Postprzez paulsen » niedziela, 9 wrz 2007, 22:53

PS: Chciałbym zobaczyć wyniki z hamowni, jaka jest prawdziwa moc Peugeota.[/quote]

Buffi jest swietny, ale dobrze,ze ktos zwraca uwage na auto, ta furka niesamowicie odchodzila na wyjsciu z zakretow, nie tylko zawiecha,ale i dobrze zestrojony silnik ze skrzynka! Jak odchodzil i wrzucal biegi wyzej to motor krecil jak w topowych furach. Na mostkach w Jodlowniku jechal jak przyklejony i idealnie gazowal, a nasi procz Kuziego troche szarpali (sobota, deszcz, zjazd w strone Jodlownika).
Fura byla serwisowana przez Madziarow. Czy ktos sie orientuje czy 207 z tej stajni to taki poziom jak furki z Peugeot Espana?
paulsen

Postprzez Sylwek_GSi » poniedziałek, 10 wrz 2007, 08:24

i bardzo dobrze w pełni zasłużony tytuł dla Bouffiera!
koleś zaczyna od 3 rajdu sezonu i jeszcze na jeden rajd przed końcem zdobywa tytuł
juz widać że to co zrobił dużo dało do myślenia innym zawodnikow i należy sie z tego tylko cieszyć bo pokazal dobitnie kilka ciekawych rzeczy:)
Teraz Kuzaj albo zmusi subaru zeby zrobili mu S2000 albo po prostu zerwie z nimi umowe
być moze francuz miałby trudniej gdyby nie fakt ze polska czolowka jezdzi strasznie nierówno - nie ma takiego goscia ktory byłby cały czas w czołówce jak kiedys Holo, kulig czy nawet kuzaj.
Kuchar początek sezonu extra, 1,2 miejsca a potem co? ledwo sie do 6 miescił i ostatnie 2 rajdy totalny klops. Kuzaj jeszcze gorzej. Gabryś na jednym rajdzie potrafi walczyc o zwyciestwo a na kilku następnych ma problemy zeby zmiescic sie w 8. to samo Dytko czy Frycz raz 2 raz 8.Tylko francuz był równy przez tych kilka rajdow bo nie mozna powiedzieć ze przez cały sezon:)
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Wilu » poniedziałek, 10 wrz 2007, 08:35

Peugeot oferuje s2000 w jednej specyfikacji, nie prowadza teamu fabrycznego tylko jeśli coś półfabryczne, troszkę inaczej może być z fiatem, choć o ile pamiętam Sołowow mówiłe coś, że weźmie s2000 tylko jeśli będzie miał dostęp do najlepszych specyfikacji, więc pewnie jest podobnie ...
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez KaMiLL WRC » poniedziałek, 10 wrz 2007, 10:36

Wilu napisał(a):troszkę inaczej może być z fiatem, choć o ile pamiętam Sołowow mówiłe coś, że weźmie s2000 tylko jeśli będzie miał dostęp do najlepszych specyfikacji, więc pewnie jest podobnie ...

Sołowow jak i Lubiak dysponują w tym roku specyfikacją 06. Jest to identycznie przygotowana rajdówka, którą ścigali się w poprzednim sezonie Basso, Andreucci, Scandola i Navarra. To, że Sołowow i Lubiak mają wsparcie ze strony Fiata nie upoważnia ich to korzystania z specyfikacji Abarth 07. Zapewne w przyszłym roku będzie to możliwe :wink:
KaMiLL WRC
A5

Postprzez TAXUS » wtorek, 11 wrz 2007, 18:33

tak jak ktoś wyżej napisał... autko jak przyklejone do asfaltu. Kuzi było widać, że i tak bardzo mocno szarżuje....

gratulacje ;-)
TAXUS BACCATA
TAXUS

Postprzez subaru_girl_bc_90 » wtorek, 11 wrz 2007, 18:43

(Nie wiem jak wczesniej pisaliscie moze sie powtorzyc bo czytalam tylko ostatnia strone)

Moim skromnym zdanie Bryan robi swoje, a nasi robia typowo polski zryw pt.: "Jak nie wygramy bedzie klapa...".
Brakuje im tego podejscia, jazda czesem nerwowa i ta szalencza walka z czasem... a jakby tak zrobic swoje i nie patrzec czy ktos jest z przodu czy nikogo nie ma... :roll:
subaru_girl_bc_90
N3

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 11 wrz 2007, 19:41

Przede wszystkim brakuje u nas kierowców zawoowych, profesjonalistów dla których rajdy to sposób utrzymania. Ktoś z rajdówki leci w poniedziałek to pracy, firmy(dzięki której może startować). Do profesjonalnych teamów dostyają się kierowcy dobrzy ale nie najlepsi, bo trzeba mieć kampuste by do czegoś dojść. Jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim bedziemy mieli naprawdę mocnoą stawkę kierowców. Takie moje zdanie.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez subaru_girl_bc_90 » wtorek, 11 wrz 2007, 19:48

To na mecie ktos slusznie powiedzial: "Znalezc mu polska babe, dac polskie obywatelstwo i bedzie dla nas jezdzil" ;]
(cytat doslowny)
subaru_girl_bc_90
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 11 wrz 2007, 21:03

Lepiej nie bo zmarnują go jak Olisadebe. Jeszcze za wcześnie na takie coś. Lepiej niech nasi zaczną jeździć (nie upalać). Ale wcześniej musi im ktoś dać kasę na to ale wcześniej musi się zmienić mentalność większości polaków a jeszcze wcześniej musi minąć jakieś minimum 5-10lat.
Niestety

Dla Bryana wielkie gratulacje. Zostań na sezon 2008!!!
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez subaru_girl_bc_90 » wtorek, 11 wrz 2007, 21:12

MSG Racing napisał(a):Dla Bryana wielkie gratulacje. Zostań na sezon 2008!!!

Zostanie, przynajmniej tak mowi... A co do Oli'ego to sie sam zmarnowal...
Mamy Steca... Ale on chce za bardzo jak tatus (jezdzic) i mu nie wychodzi... A przeciez wystarczy zeby byl soba :roll: i tak fani go kochaja... Nawet Buffi tak na nawrotach nie jezdzi 8)
subaru_girl_bc_90
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP