Puchar KIA Picanto

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez NOWIK » niedziela, 2 wrz 2007, 13:08

NO i oczywiscie wielkie gratulacje i szcuneczek dla organizatorow ktorzy konkretnie zajmuja sie kontrolowaniem aut oby tak dalej albo nawet jeszcze lepiej takie cos powinno byc po kazdej eleminacji ale i tak jest bardzo dobrze pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kazdy Wyscig Jest Wazny Bo Nigdy Nie Wiemy Ktory Bedzie Tym Ostatnim !!!

Tylko prawdziwy sportowiec cieszy się ze szczęścia innego sportowca !!!
NOWIK

Postprzez Saruto » niedziela, 2 wrz 2007, 13:46

kontrola to plus
kary często nie są adekwatne do tego co zrobili zawodnicy :roll:
co do wykluczenia zawodnika do końca sezonu to kompletny debilizm ;)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez ost » niedziela, 2 wrz 2007, 13:53

mop napisał(a):Bez sensu sa takie komentarze ze powinni kogos tam wyrzucic z pucharu. To po takiej eliminacji nie byloby ilu samochodow? 6? To na ostatniej pojechaloby 20 picanto. Rzeczywiscie ciekawiej by bylo.

Poza tym to bylby tylko plus dla zawodnika. Wykluczyli go to i tak nie ma po co jezdzic bo na tytul nie ma szans. W sumie juz moglby olac, ale musi jezdzic bo inaczej kara finansowa go czeka. Wykluczenie go do konca sezonu to tylko mila niespodzianka.

To ja wolę ścigać się z 20 uczciwymi niż 40 o wątpliwej kondycji moralnej.
Według mnie dyskwalifikacja jest jak najbardziej wskazana.

Kary powinny być takie, żeby nikomu oszustwa nie przeszły przez głowę. Jeżeli ktoś nie ma kłopotów ze spoglądaniem w lustro scigając się w pucharze poprawionym autem, to powinien przynajmniej bać się konsekwencji - najskuteczniejsza bylaby naprawdę wysoka kara finansowa - na przykład 20 tys. zł za poważne odstępstwa (nie mówię o drobnych sprawach tylko ewidentnych przekrętach) - odstraszyłaby większość amatorów łatwych zwycięstw.

mop napisał(a): Tak jak jest, czyli brak mozliwosci uzyskania tytulu Mistrzowskiego nawet jak zajmie pierwsze miejsce i brak mozliwosci odliczenia rundy w ktorej go wykluczyli jest jak najbardziej w porzadku.

Gdzie mogę znaleźć ten przepis (mówię o tytułach, a nie odliczeniu)? Trochę szukałem i nic takiego nie ma niestety... To też już chyba pieśń przeszłości.
ost

Postprzez mop » niedziela, 2 wrz 2007, 14:37

To ja wolę ścigać się z 20 uczciwymi niż 40 o wątpliwej kondycji moralnej.
Według mnie dyskwalifikacja jest jak najbardziej wskazana.

Ty moze i tak wolisz, ale KIA woli jak jedzie 40 aut i jest bardziej widowiskowo.
Zauwaz ze jezdzac w tym pucharze jestes tylko elementem marketingowym KIA :)

najskuteczniejsza bylaby naprawdę wysoka kara finansowa - na przykład 20 tys. zł za poważne odstępstwa (nie mówię o drobnych sprawach tylko ewidentnych przekrętach) - odstraszyłaby większość amatorów łatwych zwycięstw.

Zatem chcialbys zrobic ranking przekretow? Dokladna liste punkt po punkcie za co jaka kara? A co jak znalazby sie przekret ktorego nie ma na liscie? Wycena rzeczoznawcy?
Kto by ocenial czy przekret jest na 3000zl czy na 20.000zl?
Do kogo pojda te pieniadze? Dla organizatora? Dla pracownikow? Dla KIA? Moze dla mnie :)

Poza tym mowie, jak chcialbys wyegzekwowac te pieniadze? Do takich kwot juz warto znalezc prawnika ktory zaraz zauwazy niedopatrzenia w umowie i uchybienia podczas badania kontrolnego i tak jak pisalem, 20 odwolan, oficjalne wyniki wstrzymane do wyjasnienia sprawy i gwarantuje Cie ze tych 20.000zl nikt nigdy nie zobaczy.
Chyba ze chcialbys zeby zawodnik wplacal kaucje 50.000zl na sezon, ciekawe kto sie na to zgodzi :D:D:D

Gdzie mogę znaleźć ten przepis (mówię o tytułach, a nie odliczeniu)? Trochę szukałem i nic takiego nie ma niestety... To też już chyba pieśń przeszłości.

Nie ma juz? Oj nie wiem, kiedys byl :)
mop
A5

Postprzez kiler » niedziela, 2 wrz 2007, 19:43

Przepis jest w regulaminie KIA. Mowi on ze zawodnik niemoże odliczyc wykluczenia z zawodów. Czyli Jedno wykluczenie przekresla mozliwos zdobycia dobrej pozycji
kiler

Postprzez ost » niedziela, 2 wrz 2007, 22:43

mop napisał(a):
najskuteczniejsza bylaby naprawdę wysoka kara finansowa - na przykład 20 tys. zł za poważne odstępstwa (nie mówię o drobnych sprawach tylko ewidentnych przekrętach) - odstraszyłaby większość amatorów łatwych zwycięstw.

Zatem chcialbys zrobic ranking przekretow? Dokladna liste punkt po punkcie za co jaka kara? A co jak znalazby sie przekret ktorego nie ma na liscie? Wycena rzeczoznawcy?
Kto by ocenial czy przekret jest na 3000zl czy na 20.000zl?
Do kogo pojda te pieniadze? Dla organizatora? Dla pracownikow? Dla KIA? Moze dla mnie :)

Czy sędziowie piłkarscy mają napisane w przepisach wewnętrznych, że zawodnik za cios lewym łokciem w prawe oko przeciwnika dostaje czerwoną kartkę? Nie.

mop napisał(a): Poza tym mowie, jak chcialbys wyegzekwowac te pieniadze?

Każdy zawodnik Kia podpisuje weksel. Przy dobrze skonstruowanej umowie to nie jest żaden problem.
ost

Postprzez ost » niedziela, 2 wrz 2007, 22:50

kiler napisał(a):Przepis jest w regulaminie KIA. Mowi on ze zawodnik niemoże odliczyc wykluczenia z zawodów. Czyli Jedno wykluczenie przekresla mozliwos zdobycia dobrej pozycji

To jednak inny przepis. Maciek Steinhof został wykluczony tylko z jednego biegu i ma spore szanse na zajęcie trzeciego miejsca.
ost

Postprzez ARTX » niedziela, 2 wrz 2007, 23:11

teoretycznie ma szanse... ale miejmy nadzieje, ze Ty Macku staniesz na podium :)
ARTX
N2

Postprzez vitek » poniedziałek, 3 wrz 2007, 08:59

Sorrki, że tak odbiegam trochę od tematu ale wiecie coś może na temat programu w TVN Turbo pod tytułem "Wyścigi gwiazd" czy coś w tym stylu.
PzDr
W życiu nie ma miejsca na chwile nieuwagi...
vitek
N2

Postprzez smalec » poniedziałek, 3 wrz 2007, 09:58

Podobno raczek ma tam szkolić te gwiazdki, ale szczegolow nie znam wiecej...
smalec

Postprzez Tobi » poniedziałek, 3 wrz 2007, 10:32

Ten cykl nagrań do programów juz się skończył a trwał cały lipiec i sierpień - oczywiście niecodziennie
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez smalec » poniedziałek, 3 wrz 2007, 11:36

a kiedy bedzie emisja... bo rozumiem ze to jeszcze przed nami... czy cos przegapilem ?? :)
smalec

Postprzez Tobi » poniedziałek, 3 wrz 2007, 15:05

Był już pierwszy odcinek pilotujący ale przecież Automaniak jest co chwilę na TVN Turbo
TOBI - LOŻA SZYDERCÓW
Tobi
N2

Postprzez Karniak » wtorek, 4 wrz 2007, 10:59

czemu wyniki na stronie, http://www.kia-lotos-cup.pl/wyniki2007.htm, caly czas sa nie zmienione????

pzdr
Karniak
Karniak
N2

Postprzez ARTX » wtorek, 4 wrz 2007, 11:04

glupie pytania zadajesz... zadzwon do kia :D
ARTX
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi