Rajd Wisły

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez daryush » sobota, 1 wrz 2007, 21:13

Ja jak tylko będe wiedzial dokladnie gdzie poleci prolog, to postaram sie przygotowac jakiś opis oesu ze zdjęciami... Narazie wiem tylko, że ma się odbyć na ulicy Górnośląskiej, ale nie wiem jeszcze dokladnie od kąd do kąd...
daryush
N2

Postprzez comar » sobota, 1 wrz 2007, 21:29

Bartek Cieszyn napisał(a):Piotr Meresiński z tego co wiem ma jechać

a policja już mu oddala prawo jazdy?:]
comar

Postprzez Karol » sobota, 1 wrz 2007, 21:47

Nie oddała, bo nic mu nie zabierała.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Szambelan » niedziela, 2 wrz 2007, 00:04

Posiadam pewną kwestię skierowaną do znawców tematu, bądź też bywalców ubiegłoroczego odcinka specjalnego w Zamarskach. Dylemat, który stał się przedmiotem motywującym zredagowanie tegoż posta jest banalny.

Sprawa tyczy się pewnej partii wiraży. W dołączonej mapce naniosłem pewien symbol (w postaci okręgu). Symbol ten służy sprecyzowaniu lokalizacji takowej partii.

http://www.imagic.pl/public/pview/67331/zamar.jpg

Pytanie: Czy zaznaczona partia to seria zakrętów pod kątem 90 st. ? (pierwszy w lewo- bardziej nawrotowaty, drugi niemal 20 m. po pierwszym- prawy 90 bez możliwości cięcia). Bodajże taka specyfikacja tegoż odcinka została pokonana podczas Rajdu Wisły 2001. Mapa jednoznacznie nie precyzuje tak ostrych zakrętów, definicja tejże partii jest utrudniona. Z góry dziękuje za pomoc.
Szambelan
N3

Postprzez Tomaaaa » niedziela, 2 wrz 2007, 12:27

Andrzej napisał(a):Tomaaaa ,w piatek, 14 wychodzi wrzesniowe WRC i mysle ze bedzie w nim zapowiedz rajdu ,jak co roku.

napewno sie w WRC zaopatrze :) ale to nie to samo. "miejscowi" napewno znaja ciekawsze miejsca niz te ukazane w gazecie.
Piekary moim miastem.. rajdy moim życiem..
QHR Ognia!!
Tomaaaa
N2

Postprzez Andrzej » niedziela, 2 wrz 2007, 14:26

Szambelan napisał(a):Posiadam pewną kwestię skierowaną do znawców tematu, bądź też bywalców ubiegłoroczego odcinka specjalnego w Zamarskach. Dylemat, który stał się przedmiotem motywującym zredagowanie tegoż posta jest banalny.

Sprawa tyczy się pewnej partii wiraży. W dołączonej mapce naniosłem pewien symbol (w postaci okręgu). Symbol ten służy sprecyzowaniu lokalizacji takowej partii.

Pytanie: Czy zaznaczona partia to seria zakrętów pod kątem 90 st. ? (pierwszy w lewo- bardziej nawrotowaty, drugi niemal 20 m. po pierwszym- prawy 90 bez możliwości cięcia). Bodajże taka specyfikacja tegoż odcinka została pokonana podczas Rajdu Wisły 2001. Mapa jednoznacznie nie precyzuje tak ostrych zakrętów, definicja tejże partii jest utrudniona. Z góry dziękuje za pomoc.

Piekna polszczyzna wladasz drogi Szambelanie :D .

Co do miejsca ,ktore zaznaczyles na mapce. To nie jest przypadkiem przeciecie glownej drogi z hopa (na lukach kawalek dalej chyba Janik wydachowal 2 lata temu)

Co z lista zgloszen?? Organizatorzy Wisly zawsze z tym zwlekaja
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez gieco » niedziela, 2 wrz 2007, 15:43

Szambelan napisał(a):Posiadam pewną kwestię skierowaną do znawców tematu, bądź też bywalców ubiegłoroczego odcinka specjalnego w Zamarskach. Dylemat, który stał się przedmiotem motywującym zredagowanie tegoż posta jest banalny.

Miejsce któe zaznaczyłeś jest to miejsce bez sekwencji 90st zakrętów jest to miejsce gdzie w 2004r na Barbórce było widac 2 autka na raz, jest to wyjazd z kostki skrzyżowanie z wysepką niby szykana ;) barbórka w 2004 r leciała w dół a jak jechała spowrotem to skręcała w ulicę piękną, na pięknej jakieś 30 m od tego miejsca w kółeczku wypadł z trasy Giedroyc i Janik:)
gieco
N1

Postprzez el_misios » poniedziałek, 3 wrz 2007, 16:49

Mom pytanie na jakim oesie była ta hopka bo byłch w tamtym roku tam ale zapomniołch jak nazywoł sie oes t było chyba przy Lesznej Górnej

Obrazek

Obrazek

http://www.rallyfans.subtech.pl/images/wisla06/
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez Anonymous » poniedziałek, 3 wrz 2007, 17:44

Cisownica :)

Pozdrawiam
Anonymous

Postprzez Miro14 » poniedziałek, 3 wrz 2007, 18:22

Witam na tym zdjęciu na przeciwko zauważyłem moją dawną nauczycielkę biologi,ludzie nie straszcie mnie.Z tej chopy przyjechałem pół godziny temu . mieszkam nie daleko zapraszam w czasie rajdu na piwo.

Pozdrawiam!
Miro14
N1

Postprzez Kamo_DBWC » poniedziałek, 3 wrz 2007, 19:44

Witam!!!
Ja zamiast na piwo zapraszam na prawy fotel lanosa w N2 potrzebuje pilota na ten Rajd jest to moj debiut prosze o pomoc!!!!
Kamo_DBWC
N1

Postprzez menson » wtorek, 4 wrz 2007, 12:27

Poszukiwany pilot na Rajd Wisły samochód Peugeot 206 xs jakby co to prosze pisac lub dzwonic 608412516 najlepiej z doświadczniem. Kierowca też nie nowicjusz:)
menson
A5

Postprzez np126p » wtorek, 4 wrz 2007, 17:25

a macie moze jakies info czy w tym roku jest to miejsce
http://pl.youtube.com/watch?v=O5m9VON2Rc8
Ostatnio edytowano wtorek, 4 wrz 2007, 18:08 przez np126p, łącznie edytowano 1 raz
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez Marmetal » wtorek, 4 wrz 2007, 18:01

Wydaje mi się, że wcześniej była dyskusja o tym miejscu więc przejrzyj ostatnie strony tematu.
Marmetal
S2000

Postprzez Anonymous » środa, 5 wrz 2007, 21:42

witam

Oes Cisownica idzie tam samo jak rok temu jest o jakies kilkanascie metrow dłuższy więc Hopka jak i miejsce dachowania Nowakowskiego będzie. Co do miejsca tego dachowania będzie ciężko znalesc miejsce bo rośnie wszędzie kukurydza :roll:
Anonymous

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM