Propecia Rally New Zealand

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez SebaSTI » niedziela, 19 lis 2006, 17:39

Szkoda mi Solberga on zawsze ma jakieś problemy z tym samochodem mam nadzieje ze nastepna wersja imprezy będzie lepsza i powalczy o najlepsze lokaty. :)
SebaSTI
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 19 lis 2006, 20:21

WRCfan napisał(a):Jak patrzę na te wyniki końcowe z NZ to coraz bardziej żałuję, że nie mamy teraz reprezentanta startującego w MŚ samochodem WRC. Np taki Kuchar myślę, że spokojnie punktowałby w większości rajdów, szkoda, że jego czas w WRC już minął...

Wiesz, w takim Rajdzie Nowej Zelandii czy Australii zawodnik jadący autem WRC ma ogromne szanse na punkty, gdyż obsada jest słaba. Z kolei gdyby taki Kuchar wystartował w Rajdzie Wielkiej Brytanii, Finlandii czy Niemiec to szanse na punkty diametralnie zmalałyby. To zależy od rajdu i obsady.

SebaSTI napisał(a):Szkoda mi Solberga on zawsze ma jakieś problemy z tym samochodem mam nadzieje ze nastepna wersja imprezy będzie lepsza i powalczy o najlepsze lokaty. :)

Ja też mam taką nadzieję, gdyż Solberg to po Stohlu mój ulubiony zawodnik z czuba ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Zepter » niedziela, 19 lis 2006, 22:37

Powiem jak nasz były premier Marcinkiewicz: Yes Yes Yes !!! :lol: Wreszcie tytuł dla Forda...po tylu latach oczekiwań i rozczarowań. Kibicuję Fordowi reprezentowanemu w WRC przez M-sport od 97 roku i nareszcie się doczekałem!!! :D Gratulacje dla teamu Forda, gratulacje dla Marcusa i Mikko..
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez szeler » niedziela, 19 lis 2006, 22:48

Ej a powiedzcie mi jak to jest z Kuzajem, bo ja już nie wiem. Na autoklubie napisali, że zajął 7 miejsce w PCWRC, a w tv powiedzieli ze odpadł podczas trzeciego dnia :? jesli odpadł to jaka była przyczyna.
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez Pałka » niedziela, 19 lis 2006, 22:53

a szłyszałeś o systemie SuperRally ??
http://www.scr.civ.pl/ Obrazek
Pałka
N3

Postprzez WRCfan » niedziela, 19 lis 2006, 22:56

Marmetal napisał(a):
Z kolei gdyby taki Kuchar wystartował w Rajdzie Wielkiej Brytanii, Finlandii czy Niemiec to szanse na punkty diametralnie zmalałyby. To zależy od rajdu i obsady.

Taaak ? :lol:

Wiadomo - dlatego mówię o rajdach typu Cypr, Grecja,Turcja, Australia, NZ. Większe szanse na punkty i bycie zauważonym. W czasach gdy Kuchar startował było zdecydowanie trudniej dla takich zawodników (wystarczy popatrzeć, że taki Companc punktuje...)
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez szeler » niedziela, 19 lis 2006, 23:04

Pałka napisał(a):a szłyszałeś o systemie SuperRally ??

:lol: pewnie, że słyszałem. Ale naprzykład w 2005 roku Loeb i Gronholm na Rajdu Szwecji odpadli podczas trzeciego etapu, i już ich nie widziałem w końcowej tabeli wyników, nawet z doliczonym czasem. Dlatego też się pytam jak to jest z Leszkiem?
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez Karol » niedziela, 19 lis 2006, 23:09

Jak QHR startował w WRC w RSMŚ to mało tego, że było po 20 kierowców prywatnych zgłoszonych to nie zapominajmy że wtedy było 7 fabryk... i do tego po 3 kierowców wystawiały...
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Gucio » niedziela, 19 lis 2006, 23:43

Pałka napisał(a):a szłyszałeś o systemie SuperRally ??

ale lol
a powiedz mi co może zrobić SR w połowie trzeciego dnia? nawet jeśli to i tak dostał by kolejne minuty więc pewnie zdecydowali o wycofaniu się.
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez schwepes » poniedziałek, 20 lis 2006, 00:14

szeler napisał(a):Ej a powiedzcie mi jak to jest z Kuzajem, bo ja już nie wiem. Na autoklubie napisali, że zajął 7 miejsce w PCWRC, a w tv powiedzieli ze odpadł podczas trzeciego dnia

7 miejsce Kuzaja - http://www.fia.com/sport/Championships/ ... ction.html
schwepes
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 20 lis 2006, 15:57

szeler napisał(a):Ej a powiedzcie mi jak to jest z Kuzajem, bo ja już nie wiem. Na autoklubie napisali, że zajął 7 miejsce w PCWRC, a w tv powiedzieli ze odpadł podczas trzeciego dnia :? jesli odpadł to jaka była przyczyna.

Kolejne lokaty w końcowej punktacji zajęli Fumio Nutahara, Mirco Baldacci, Jari-Matti Latvala, Aki Teiskonen, Toshi Arai i siódmy - Leszek Kuzaj.

Czytanie ze zrozumieniem ;).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez PiotrGT » poniedziałek, 20 lis 2006, 20:40

Gratulacje dla całego Forda - Marcus i Mikko wykonali fantastyczną robotę. Ich auto było bardzo dobre. Solidnie kierowcy Kronosa, nie udało im sie obronic przed Fordami. Ładnie zaatakował Pons. Również gratulacje dla Manfreda Stohla za podium - wywalczył sobie sukces. Fatalnie Solberg - przez cały rajd jakieś problemy.... Szkoda bo to jemu kibicuje.

Brawo dla Nassera za tytuł w PCWRC. Gratulacje dla Latvali za drugi z rzedu sukces w klasie.

Szkoda Leszka. w każdym dniu jakieś problemy. Była szansa na lepszą pozycję w PCWRC. Mam nadzieję, że Leszek wystartuje w przyszłym sezonie w PCWRC i nie będzie już tak pechowo jak w tym sezonie. Podsumowując sezon na początku bardzo udany, ale potem coraz więcej pecha i skończyło się siódmym miejscem w PCWRC. Pomimo tego gratuluje tego miejsca Leszkowi i Maćkowi :)
www.wrcrally.pl - Rajdowe Mistrzostwa Świata
PiotrGT

Postprzez Saruto » wtorek, 21 lis 2006, 08:35

Banan napisał(a):No i dupa, bylo 2 miejsce i nadzieje na podium w koncowej klasyfikacji, a jest 7 :?

Bez przesady ;) przypuszczałem że będzie to 6 pozycja a jest 7, więc niewiele się pomyliłem. Myśle że jest nieźle, w następnym sezonie będzie wyżej.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez speedyzxz » czwartek, 30 sie 2007, 09:51

Testowy dla Latvali
Nooo brawo, ale trza dodać ze jechał 6 razy. Młody zaczyna sobie poczynać.
Zapraszam do Chatowania
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez PiotrGT » piątek, 31 sie 2007, 21:08

Po pierwszym dniu prowadzi Gronholm, 13 sekund traci Loeb, który na drugiej pętli nieco odrobił. Dalej ze sporą stratą Mikko. Atkinson czwarty, a Petter siódmy i znowu zmaga sie z problemami. Przed Norwegiem Sordo. Latvala 5 i pokazuje ze Nowa Zelandia mu odpowiada :).
www.wrcrally.pl - Rajdowe Mistrzostwa Świata
PiotrGT

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata