GSMP Rościszów 17 sierpnia

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez mateuszkz » czwartek, 16 sie 2007, 21:25

asfalt jest juz polozony na calej trasie?
mateuszkz
N3

Postprzez Banan » czwartek, 16 sie 2007, 21:50

Jest juz lista - 42 zalogi, bida... I nie ma Zielinskiego, ktory byl zapowiadany w infie prasowym. Ale jest za to Stec :D
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez stachniak14 » czwartek, 16 sie 2007, 23:01

Nie ma Corolli WRC :(
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez kowar1 » czwartek, 16 sie 2007, 23:13

Ech, lista zgłoszeń uboga...

Nie ma też Rafała Płatka w Alfie 75 - naszego forumowicza, jako kibic żałuję tej jego absencji, onboardy i filmy fajne, miałem nadzieję podziwiać na żywo... cóż, szkoda :(

Robert pisał na swojej stronie o kiepskim stanie nawierzchni ( i to pewnie jest powodem jego braku na tych zawodach ), rzeczywiście jest tam tak żle?
"Jeździł koncertowo!" - Sobiesław Zasada o Januszu Kuligu

Życie bez rajdów powoduje raka i choroby serca
kowar1
N3

Postprzez Banan » czwartek, 16 sie 2007, 23:23

kowar1 napisał(a):Robert pisał na swojej stronie o kiepskim stanie nawierzchni ( i to pewnie jest powodem jego braku na tych zawodach ), rzeczywiście jest tam tak żle?

Teraz juz nie, bo jest pachnacy nowoscia asfalt :).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez rafaellop » piątek, 17 sie 2007, 00:16

kowar1 napisał(a):Ech, lista zgłoszeń uboga...
Nie ma też Rafała Płatka w Alfie 75 - naszego forumowicza, jako kibic żałuję tej jego absencji, onboardy i filmy fajne, miałem nadzieję podziwiać na żywo... cóż, szkoda :(

Dziękuję za pamięć. To miłe :-) Niestety jest kilka powodów mojej nieobecności:

1) Po Banovcach skrzynia biegów znów w rozbiorce, bo świeżo po złożeniu przed Słowacją, zaczela wyć podczas wyścigu (chyba łożysko) i puściła olej na flanszy. Nie zdążyłem z naprawą tym bardziej, że podczas sobotniego grillowania i tańców ;-) na Banovcach nabawiłem się jakiegoś wirusa, który położył mnie na tydzień do łóżka, a potem moje dzieci i żoncie :-\

2) Powody finansowe - 3x pod rząd co 2 tygodnie to przekracza mój domowy budżet, bo jeżdżę tylko za swoje.

3) Nie mam już szans na 1. i 2. miejsce, więc nie chciałem się szarpać tylko po to, żeby się przejechać na trasie, która ma niewiadomo jaką nawierzchnię. Wczoraj prace trwały i dużo zostało, a skończyć mieli dzisiaj. Taki świeży asfalt będzie bardzo śliski i niepewny, zwłaszcza jak poleje. W sumie to bym chyba wolał te dziury niż nowiutką, nierozjeżdżoną smołę.

4) Idiotycznie ułożony kalendarz GSMP to czwarty powód. Przez całe wakacje co 2 tygodnie wyścig. A co z jakimś wyjazdem z rodziną na wakacje, albo chwilą odpoczynku ? Jeżdżę dla przyjemności, a nie za wszelką cenę. Za to po Rościszowie przerwa do końca października ... Bardzo mądre ...

Tak więc może pojadę w niedzielę sobie pofotografować kolegów na trasie wyścigu. Poglądać też lubię :)
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez mwijas » piątek, 17 sie 2007, 16:24

mi cos lista nie dziala moze ktos ja przekopiowac tutaj na forum bo nie wiem czemu nie chce mi sie otworzyc
mwijas
N1

Postprzez MarcinRally » piątek, 17 sie 2007, 16:35

Paweł Zubek przed Rościszowem:

Jestem związany z branżą budowlaną i wiem, że nowy asfalt zawsze jest śliski a zwłaszcza po deszczu. Nic więcej na temat tego, jak trasa wygląda w tej chwili, nie mogę powiedzieć, choć znam ją bardzo dobrze. Oczywiście nie z wyścigów, bo to przecież mój pierwszy sezon, ale z rajdów. To jeden z ciekawszych odcinków Elmotu i Polskiego sprzed kilku lat, a ja po oesach tłukę się już kilkanaście sezonów.

Możecie mi powiedzieć czy i z kim Zubek startował w rajdach :?: :roll: bo nic o tym nie wiem i nie wiedziałem.
MarcinRally
A5

Postprzez Zubi » piątek, 17 sie 2007, 16:37

Pedal too de metal i ogień na tłoki. Tu nie ma miętkiej gry.
Zubi

Postprzez Zubi » piątek, 17 sie 2007, 16:38

Dj/Kierowca/MARCIN napisał(a):Paweł Zubek przed Rościszowem:

Jestem związany z branżą budowlaną i wiem, że nowy asfalt zawsze jest śliski a zwłaszcza po deszczu. Nic więcej na temat tego, jak trasa wygląda w tej chwili, nie mogę powiedzieć, choć znam ją bardzo dobrze. Oczywiście nie z wyścigów, bo to przecież mój pierwszy sezon, ale z rajdów. To jeden z ciekawszych odcinków Elmotu i Polskiego sprzed kilku lat, a ja po oesach tłukę się już kilkanaście sezonów.

Możecie mi powiedzieć czy i z kim Zubek startował w rajdach :?: :roll: bo nic o tym nie wiem i nie wiedziałem.

Nie startował, tylko trasę na butach ZYLION razy przeszedł :)
Pedal too de metal i ogień na tłoki. Tu nie ma miętkiej gry.
Zubi

Postprzez rafaellop » piątek, 17 sie 2007, 16:46

mwijas napisał(a):mi cos lista nie dziala moze ktos ja przekopiowac tutaj na forum bo nie wiem czemu nie chce mi sie otworzyc

Jest też u mnie na stronie.
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez Marmetal » piątek, 17 sie 2007, 17:27

Karol napisał(a):Nie trza nic nowego budowac... Jego Evo VI na najmocniejszym programie miało w tamtym roku poniekąd ok 550 km... Odchudzić tylko pojazd karbonem do 700 kg i auto topowe...

No i to też jest jakaś myśl, bo w końcu wiek auta nie zbyt dużego znaczenia w E1. Tam jeżdżą same potwory z różnych lat, ważne żeby auto było lekkie i mocne, a takie warunki Lancer Steca spełnia. Wątpię jednak by się porywał na górskie ME, woli jeździć bez przebłysków w drugiej dziesiątce RSMP :roll:. A szkoda.
Marmetal
S2000

Postprzez Anonymous » piątek, 17 sie 2007, 17:45

Chyba CC w N0 o ile się nie myle takie czerwone :?:
Anonymous

Postprzez Karol » piątek, 17 sie 2007, 18:02

Zerknij na liste zgłoszeń :)
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Karol » piątek, 17 sie 2007, 18:03

Zerknij na liste zgłoszeń :)