wrocilem wczoraj pozno
rajd jak zwykle fenomen
kilka spostrzezen
a)safeciarze wyluzowani mozna latac po oesach nawet po zerach - to oznacza dobre miejscowki no i stanie blisko trasy a nie 40-50m
b)gronholm jest sam dla siebie klasa - stalem na bombach glownie - szedl na oka szybciej zawsze i najostrzejszymi poslizgami
c)solberga spotkalem po tym oesie jak sie zepsul - wygladal jak figura woskowa z muzeum madamme tusoud w londynie

przez niego niezly korek sie zrobil bo wszyscy sie zatrzymywali hehe 2 minuty pogadalismy chociaz z ex MŚ
d)wkurza mnie powszechna metoda - kupujesz karnet 50 euro ale praktycznie jest wiele miejsc gdzie ciebie kosza po 3 eurasy za parking - przed testowym chcieli 5 - troche sobie jaja robia

to po co ten karnet - mogliby dac w obieg jakis "car pass" jednorazowy zeby nie placic co chwila parkingowych biletow - ale jezdzilismy po lasach i dzieki temu tylko 2 razy placilismy za P - do tego reszta miejscowek to w lesie 50m od oesu sie autem stawalo i bardzo malo ludzi - jednak sie da - w radiu rajdowym mowili o przepelnionych parkingach - widzialem to podczas powrotow - ludzie szli po 4-5 km do osu - nie wiem jak ci nawaleni estonczycy to wytrzymali
e) w tym roku jakby mniej polakow niz rok wczesniej - pogoda dopisala - przed rajdem non stop deszcz = nie kurzylo sie a podczas rajdow pelno slonca - do tego dodam ze nowe oesy ciekawe i bardzo dobry hamrnogram - mozna duzo widziec ja widzialoem po 4 oesy dziennie plus czaly czwartek
f)cieszy fakt, ze droga na lotwie juz zrobiona i sie szybko leci - buduja cos na litwie oraz za wyszkowem wiec moze za rok dwa bedzie jeszcze lepszy dojazd
moze sklece jakis mini film

jest co wybierac