Neste Rally Finland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » sobota, 4 sie 2007, 16:55

Fordy szaleją, myślałem, że Loeb będzie miał podejście chociaż do Hirvonena, ale w tegorocznej "Fince" to niemożliwe :). Nieźle radzi sobie Atkinson i starszy Solberg. Niestety Petter odpadł, to po prostu jakieś fatum... Ten przemiły zawodnik coś nie ma szczęścia, a mówili, że poprawili Imprezę przed tą eliminacją. Ech, szkoda mi go.
Pozytywnie za to zaskakuje Kościuszko, jest czwarty w JRC! Myślałem, że z wejściem do ósemki będzie problem, a ten jest na miejscu dającym aż 5 punktów. Ściga go młody, utalentowany Fin, więc nie wiem czy zdoła utrzymać tę lokatę, ale cieszyłbym się gdyby dojechał chociaż w piątce. Oby nie popełnił jakiegoś głupiego błędu, a będzie OK.
Marmetal
S2000

Postprzez SebaSTI » sobota, 4 sie 2007, 18:07

Szkoda solberga dobrze jechal nie sadze ze to przez agresywna jazde bardziej agresywnie jezdzi atkinson:) i jak na swoj debiut pons tez jezdzi nie zle:)
SebaSTI
A6

Postprzez dwrc » niedziela, 5 sie 2007, 08:20

Hmmm a mnie zastanawia czemu Atkinsonowi nic sie nie psuje... Może Petter dostaje cały czas coś nowego i to sie psuje... Nie wiem sam o co w tym chodzi :roll: Może ktoś mnie oświeci :?: :wink:

Mi najbardziej z tego co widze w ekranie podoba się jazda Miko :wink:
dwrc
A5

Postprzez speedyzxz » niedziela, 5 sie 2007, 08:50

sądze ze jak za rok Bosse nie bedzie to hirvonen bedzie wygrywał z Loebem na śniegu, finlandii i może paru innych szutrach
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Karol » niedziela, 5 sie 2007, 10:03

dwrc napisał(a):Hmmm a mnie zastanawia czemu Atkinsonowi nic sie nie psuje... Może Petter dostaje cały czas coś nowego i to sie psuje... Nie wiem sam o co w tym chodzi :roll: Może ktoś mnie oświeci :?: :wink:

Proste: dwa auta przygotowane na identycznych podzespołach (chodzi o dane), o teoretycznie takich samych parametrach mogą spisywać się całkowicie różnie. I tu nie ma reguły, że jak Solberg ma problemy z autem, to Atkinson jadący bliźniaczym WRC też będzie je miał. Sytuacja analogiczna do BMW Sauber w F1 z początku sezonu , to że Kubica miał problemy z bolidem, to nie znaczy to że ma go gorzej przygotowanego, gorszego jakościowo, wytrzymałościowo i prędkościowo od bolidu Heidfelda. Taka sytuacja może mieć miejsce nawet w cywilnych autach, a raczej powszechnie ma. Dwa różne egzemplarze tego samego modelu, z tym samym wyposażeniem, przeniesiem napędu mogą wykazywać odmienne tendencję do awaryjności i wytrzymałości.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez misiek_wrc » niedziela, 5 sie 2007, 12:25

Gratulacje dla Marcusa Grönholma. Chyba nawet młody Miko nie miał sposobu aby podejść Marcusa. Wspaniały debiut Forda w nowej specyfikacji, widać że Wilson przygotowanie aut dopracował do perfekcji. Jak zwykle rajd piękny pełno skoków na szybkich szutrowych trasach. Chyba kibice mieli cały czas trwania rajdu ogromną frajdę. Sebestian niestety, nad czym ubolewam, nie miał żadnych szans z latającymi Finami :) Ale wygrana Marcusa dodaję większej pikanterii w punktacji kierowców :P
Oczywiście nie można pominąć występu Juniora za który należą mu się wielkie gratulacje i brawa. Jestem pod wrażeniem, że w końcu zła passa została przerwana i 3-cie miejsce w Finlandii może podbuduje Michała. Jeszcze raz GRATULACJE 8)
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Gucio » niedziela, 5 sie 2007, 13:18

Należy zwrócić uwagę, że Michał wygrał klasę A6 :)
Gratulacje :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Marmetal » niedziela, 5 sie 2007, 13:45

Fordy wręcz zdeklasowały rywali w Finlandii. I dobrze, będzie ciekawiej w dalszej fazie sezonu :). Gronholm nie dał szans innym zawodnikom, ale Hirvonen dzielnie dotrzymywał mu kroku. Sądzę, że po odejściu Marcusa z rajdów (a to niebawem nastąpi) Mikko będąc numerem jeden w zespole będzie miał szanse na powalczenie o tytuł. To wielki talent, który z roku na rok radzi sobie coraz lepiej. Loeb "dopiero" trzeci, myślałem, że jednak będzie bliżej Fordów, tymczasem on nie miał podejścia do czołowej dwójki. Atkinson zaliczył niezły rajd pewnie dojeżdżając na czwartym miejscu. Henning Solberg z kolei był piąty. Pozytywnie zaskoczył Pons, w debiucie w Subaru szósty. Aava w Mitsubishi zdobył dwa punkty (dobry rajd!), Ostberg zamknął ósemkę. Nieźle radził sobie Guy Wilks w starszym Focusie, walczył nawet o punkty, ale miał pecha i skończył na dziewiątym placu. Matthew Wilson zajął dziesiątą lokatę. Trochę martwi kolejny nieudany występ Stohla, ten sezon to tak jak dla Pettera - nieporozumienie. Szkoda mi ich...
W JRC pewnie wygrał Patrik Sandell przed Pinomakim. Obaj jechali Clio R3. Rewelacyjne trzecie miejsce dowiózł Kościuszko, trochę po pechu rywali, trochę po dobrej jeździe. Gratulacje! Nareszcie jakiś dobry wynik Polaka w eliminacji MŚ. To go powinno podbudować.
Następny rajd to Niemcy, gdzie Loeb powinien odnieść kolejne zwycięstwo z rzędu. Wystartuje tam też Duval w Xsarze, zatem będzie ciekawie.
Marmetal
S2000

Postprzez speedyzxz » niedziela, 5 sie 2007, 14:32

a henning czwaty w mistrzostwach!
wyliczułem że jeżeli Loeb wygra wszystkie kolejne rajdy, a Gronholm bedzie zawsze 2 to Loeb wygra z przewagą 1 punkta. Ale wtedy napewno Marcus zły by był na Forda za to co się stao w Portugalii.
Debiut Forda podobny jak Citroena, szkoda że ze Subaru tak nie było.
speedyzxz
S1600

Postprzez FanGrzyb » niedziela, 5 sie 2007, 14:43

speedyzxz napisał(a):co się stao

Sorry, nie mogłem się powstrzymać :D :lol:
FanGrzyb
A5

Postprzez remiczek21 » poniedziałek, 6 sie 2007, 09:29

Obawiam się że w NIemczech może być w ramach rewanżu dublet Citroena... Także nastąpi powrót do sytuacji wyjściowej. Nie znająć wyników Focusa 07 na asfaltach (a podobno tam miały nastąpić największe usprawnienia) można założyć że Marcus/Mikko mająsznsę na zwycięstwo jeszcze tylko w Japonii i Wielkiej Brytanii
remiczek21

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 6 sie 2007, 15:19

FanGrzyb napisał(a):
speedyzxz napisał(a):co się stao

Sorry, nie mogłem się powstrzymać :D :lol:

tak miao być :wink:
speedyzxz
S1600

Postprzez kremer » poniedziałek, 6 sie 2007, 16:21

wrocilem wczoraj pozno
rajd jak zwykle fenomen :)
kilka spostrzezen
a)safeciarze wyluzowani mozna latac po oesach nawet po zerach - to oznacza dobre miejscowki no i stanie blisko trasy a nie 40-50m :)
b)gronholm jest sam dla siebie klasa - stalem na bombach glownie - szedl na oka szybciej zawsze i najostrzejszymi poslizgami :)
c)solberga spotkalem po tym oesie jak sie zepsul - wygladal jak figura woskowa z muzeum madamme tusoud w londynie :) przez niego niezly korek sie zrobil bo wszyscy sie zatrzymywali hehe 2 minuty pogadalismy chociaz z ex MŚ
d)wkurza mnie powszechna metoda - kupujesz karnet 50 euro ale praktycznie jest wiele miejsc gdzie ciebie kosza po 3 eurasy za parking - przed testowym chcieli 5 - troche sobie jaja robia :) to po co ten karnet - mogliby dac w obieg jakis "car pass" jednorazowy zeby nie placic co chwila parkingowych biletow - ale jezdzilismy po lasach i dzieki temu tylko 2 razy placilismy za P - do tego reszta miejscowek to w lesie 50m od oesu sie autem stawalo i bardzo malo ludzi - jednak sie da - w radiu rajdowym mowili o przepelnionych parkingach - widzialem to podczas powrotow - ludzie szli po 4-5 km do osu - nie wiem jak ci nawaleni estonczycy to wytrzymali :)
e) w tym roku jakby mniej polakow niz rok wczesniej - pogoda dopisala - przed rajdem non stop deszcz = nie kurzylo sie a podczas rajdow pelno slonca - do tego dodam ze nowe oesy ciekawe i bardzo dobry hamrnogram - mozna duzo widziec ja widzialoem po 4 oesy dziennie plus czaly czwartek
f)cieszy fakt, ze droga na lotwie juz zrobiona i sie szybko leci - buduja cos na litwie oraz za wyszkowem wiec moze za rok dwa bedzie jeszcze lepszy dojazd
moze sklece jakis mini film :) jest co wybierac
kremer
S2000

Postprzez Banan » środa, 8 sie 2007, 12:00

kremer napisał(a):do tego dodam ze nowe oesy ciekawe i bardzo dobry hamrnogram - mozna duzo widziec ja widzialoem po 4 oesy dziennie plus czaly czwartek

W niedziele tez widziales cztery oesy? :lol:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez rallyspeed » czwartek, 9 sie 2007, 11:48

Kremer czekam na film. Co mówił Solberg?
Obrazek
rallyspeed
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata