(RSMP) 11 Rajd Rzeszowski

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez LIPciu » wtorek, 15 lip 2003, 17:44

ej przeczytaj jeszcze ze dwa raz mój post to może go zrozumiesz co???
wtedy nepewno nie bedziesz pisał takich glupot
LIPciu
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » wtorek, 15 lip 2003, 21:44

Możesz jestem wg Ciebie głópi, tępy i wogóle. OK, myśl sobie co chcesz. Ja nie chcę się wdawać w niepotrzebną dyskusję i psuć atmosferę na forum. Podobne dyskusje pojawiały się już kilkukrotnie i nic dobrego z nich nie wychodziło.

PEACE LIPciu?
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez pwrc » wtorek, 15 lip 2003, 22:09

byłem na Rzeszowskim w zeszłym roku
tamtejsze trasy rzeczywiscie są fantastyczne
mimo, ze nie wiem, czy w tym roku sie wybiore, to wszytkim polecam

aha, tubylcy bardzo przychylnie odnosza sie zarówno
do rajdu, jak i kibiców (róznie z tym bywa np. w kotlinie Kłodzkiej)

bardzo ciekawi mnie wynik Grzyba, przypuszczam, ze na swoich smieciach zmasakruje konkurencję :lol:
czego mu życze, zasłużył sobie w 100% wczesniejszymi wystepami

pozdr
pwrc
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » wtorek, 15 lip 2003, 23:32

Nie tylko tubylcy, ale i lokalne władze. Wójt jakiejś miejscowości kazał położyć nowy asfalt na trasie rajdu, został zrobiony przejazd przez rzekę(podobno jedyny w Polsce :)). Władze Rzeszowa pomogły znaleźć sponsorów :). Ale to pięknie wygląda
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez kakao » środa, 16 lip 2003, 10:05

oj przychylne władze to fakt - nie wiem jak w tym roku wygląda nawierzchnia odcinków w okolicach krosna i brzozowa, ale od wiosny w pobliżu lubeni, siedlisk, hermanowej, malawy kładli dywaniki aż miło,
a tubylcy zwietrzyli interes i wolą mieć na dwa dni zamknięte drogi, pełną kieszeń i przy tym dobre widowisko
niż pustą kieszeń, puste drogi i zawody gminne w piłkę skopaną przy tanim winie
kakao
N3

Rzeszowski

Postprzez teyfi » piątek, 18 lip 2003, 13:31

Biuro rajdu jest w Automobilklubie, ul. Wyspiańskiego. Start z placu pod Urzędem Wojewódzkim, a serwis przy ulicy Żeglarskiej (Lisia Góra).
Strona rajdu to www.rajd.rzeszow.pl Nie ma tam za fajnych informacji o trasach czy mapek, ale w komentarzach jest parę moich opisów o odcinkach. Zapraszam do Siedlisk i Lubeni. :)
teyfi

Rzeszowski

Postprzez teyfi » piątek, 18 lip 2003, 13:39

Jest tak jak piszecie, wszyscy tu żyją tym rajdem. Wójt Lubeni położył na odcinkach nowe asfalciki. Przejazd przez rzekę w Lubeni jest też jedyny w Polsce, bo nie słyszałem o jakimś innym (chyba że na rajdach terenowych) :wink: Mieszkańcy Malawy specjalnie sie domagali żeby przez ich miejscowość biegł odcinek. Traski są bardzo fajne techniczne i szybkie. Na jednym odcinku potrafi być szeroko i wąsko, ślisko i przyczepnie, jest też parę niespodzianek. Zapraszam i pozdrawiam :lol:
teyfi

Postprzez kakao » piątek, 18 lip 2003, 14:09

na oficjalnej stronie podano że odcinek podpromie w rzeszowie będzie przejżdżany tylko raz, w wrc było 3 , wiem że organizatorzy wiedzą lepiej, ale biorąc pod uwagę rzetelność strony to może być różnie, czy ktoś ma ostateczny harmonogram? tylko proszę nie podawajcie www.rajd.rzeszow.pl
kakao
N3

Postprzez Wilu » piątek, 18 lip 2003, 17:24

jeśli się pojawią jakieś niezgodności harmonogramu w porównaniu do tego który ukazał się w WRC, wierz mi że będziemy o tym wiedzieć (przyp. Kormoranek).
Wilu
N4

Postprzez jgw » sobota, 19 lip 2003, 03:15

GregHGT napisał(a):
Wilu napisał(a):Sorki ale co do klasy kierowcy to Czopik nie jest kierowca, który rokuje jakiekolwiek nadzieje. facet fajnie wizualnie jeździ za co mu chwała ale tempa to trzymać nie potrafi. trzeba mieć psychikę do szybkiej jazdy wrc, a nie odpuszczać. cóż możesz polemizować. pozdro.

No tak, ale dobry kierowca to nie tylko to taki, co wsiadzie do WRC i od razu wygrywa. O ile mnie pamiec nie myli to Czopik w zeszlym roku calkiem dobrze sobie poczynal Lancerem. Zdobyl mistrza Nki, wygral kilka eliminacji w grupie m.in. Kormorana, na Zimowym wygral enka odcinek w generalce. Nie jestem jego goracym wielbicielem, ale uwazam, ze takie sady kto jest "dobrym kierowca" a kto nie sa nie na miejscu, zwlaszcza z ust amatorow.

Co do rokowania nadziei zgadzam sie, Czoper chyba nigdy nawet nie planowal jezdzenia za granica, po prostu tlucze pamieciowke w kraju. Ale malo kogo w wieku powyzej 30 lat mozna uznac za rozwojowego kierowce.

pzdr

no widze Greg ze pojales zasady tej zabawy i nie od razu wieszasz psy na kierowcach zajmujacych troche gorsze miejsca
proponuje "komentatorom"samemu sprobowac ...a dopiero potem rozwodzic sie nad umiejetnosciami tego czy innego kierowcy
zapewniam ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ,w tym przypadku piszac sady na temat jazdy trzeba siedziec w rajdowce
popieram zdanie ze osadzanie jezdzacych przez amatorow jest nie tyle nie na miejscu co poprostu smieszne
jgw
N2

Lokalizacja: z gor , z sudetow ..tzn.obok sniezki...zaraz pod szrenica:)

Postprzez Wilu » sobota, 19 lip 2003, 13:22

nie wiem nie zamierzam się z Tobą spierać ale śledzenie wyników, czasów na oesach i porównywanie ich z dokonaniami innych może dać jakiś obraz możliwości i szybkości danego kierowcy. do tego dochodzą odczucia wizualne, opinie innych i można mieć jakiś obraz. jednoznacznie można stwierdzić iż jeden ma dobrą technikę i jest szybki a drugi boi się prędkości. osądzanie to przywara człowieka i nie wydaje mi się abym mógł zrezygnować w wypowiadania takich czy innych osądów. pozdro.
Wilu
N4

Podpromie

Postprzez teyfi » poniedziałek, 28 lip 2003, 07:50

Odcinek Podpromie będzie przejeżdzany tylko raz, nie jak w WRC 3 razy a jego trasa też jest inna niż ta w WRC na oficjalnej stronie Rzeszowskiego trasa jest OK, więc nie do końca stronka jest zła.
teyfi

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 28 lip 2003, 08:52

czopik ta najbardziej wyluzowany zawodnik w mp i za to ma u mnie szacunek!! typ ma powyżej 30 zalazł sponsora na wrc (jest przecież bardzo medialny) i śmiga takimi slajdami że aż miło popatrzec!!! (zwaszcza na polskim :) )
nie wymagajcie od niego żeby podbijał świat jak hołek, kulig czy kuzaj. myśle że nie traktuje tego sportu aż tak poważnie (zwłaszcza jak kulig)

wilu: nie zgadzam z tym ze czopik boi się prędkości (jest w końcu mistrzem polski w ence). według mnie o wiele trudniej jest jechać wurcem szybko i przy tym bardzo efektownie (oczywista strata czasu) niż śmigać na ogrągło tak jak np. Vasin na polskim. moim zdaniem ten typ sie tylko ośmieszył
LIPciu
A5

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 28 lip 2003, 09:27

RAFAŁ : jesteś w stanie zarezerwować jakiś nocleg w blisko rajdu??
LIPciu
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 28 lip 2003, 12:22

LIPciu napisał(a):RAFAŁ : jesteś w stanie zarezerwować jakiś nocleg w blisko rajdu??

Chciałbyś nocleg w hotelu czy na polu namiotowym?

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum