Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez WAPNO » sobota, 12 lip 2003, 20:25

Właśnie wróciłem. Było extra! Tyle WRC na raz nie widziałem :). Ale odchodziły boki. Świetnie miejsce było w miejscowości Stanovy 2 nawroty zaraz po sobie extra. Fotki będą w poniedziałek, najpóźniej we wtorek :).
WAPNO
A6

Postprzez :KuziFanJG: » niedziela, 13 lip 2003, 13:01

Ja tez wrocilem z Bohemki i wrażenia mam dwojakie.
Po pierwsze tyle WRC to jest przezycie i naglosnienie rajdu!! (zlapalismy jakas lokalna stacje radiowa i co 10 min!! byly wiadomosci z rajdu)
A z drugiej strony to poza pojedynczymi wyjątkami (Kresta, Kopecky, Pech) to Czesi nie bardzo wiedza do czego WRC sluży :(, az mi przykro ze te samochody się tam marnują (ale jezeli mają pieniądze i jezdza to napewna beda rozwijac swoje umiejetnosci, czego im zycze!!), Beres zrobil na mnie najgorsze wrazenie (ładne subaru, zero dynamiki)!!, a najladniej dla kibicow za kazdym razem (ktory widzialem) pojechal Valousek (brawo)

Reasumując: Naprawde warto bylo pojechac!!
:KuziFanJG:
N1

Postprzez WAPNO » niedziela, 13 lip 2003, 13:11

KuziFan, a w jakich miejscach byłeś?
WAPNO
A6

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 13 lip 2003, 13:21

na http://auto.impuls.cz/rallye/new/index.php są już zdjęcia i filmiki z Bohemi,chłopaki napiszcie jak jechał ten Pattison :?:
rally_fan1
N3

Postprzez Wilu » niedziela, 13 lip 2003, 15:39

biorąc pod uwagę, że kręcił 4 czasy starym cosworthem to raczej w granicach możliwości tego auta.
Wilu
N4

Postprzez !ADI! » niedziela, 13 lip 2003, 16:15

Mam kilka pytań dotyczące rajdu Barum:
-czy ktoś z was się na niego wybiera?
-czy ktoś wie, jak to jest z tymi karnetami wstępu, tzn: gdzie je kupić?
-i z kąd można by załatwić mapkę okolic Zlina?
!ADI!
S1600

Postprzez marcin » niedziela, 13 lip 2003, 21:03

Słuchajcie wróciłem z Bohemii i poprostu jestem oszołomiony. Co to był za rajd !!!!!!!! :D Poprostu zajebista impreza ( sorry za przekleństwo ale nie mogłem znaleść innego słowa na te miejsce :wink: ). Boki takie odchodziły że szok. Atmosfera która panuje w czeskich rajdach nawet nie da się porównać do naszej w Polsce. Tam prawie każdy kibicuje każdemu, jest jedno wielkie święto, wszyscy się cieszą, i nie liczy się jedynie wygrana. Trasy poprostu miód i orzeszki :P . Co kawałek piękne patelnie, szalone nawroty i eXtremalnie szybkie proste. Wiem że Polskie rajdy też mają swoje uroki ale myślę że wyjazdy do Czech na rajdy powinny stać się tradycją. Nie bardzo zgadzam się z tym że czesi nie umieją "korzystać" z wurców. Oni jadą trochę bardziej "bezpiecznie" ( nie tną mocno zakrętów) ale uważam że są bardzo dobrymi driverami rajdowymi. Tego nie da się opisać w jednym poście - kto chce się dowiedzieć jakiś szczegółów niech pyta na forum albo niech wali na gadulca - z wielką chęcią odpowiem. Moje fotki będą w okolicach wtorku - niestety nie będzie ich dużo ale zawsze coś :wink:, ale już możecie oglądać fotki z Bohemi na www.extreme.pl !
marcin
A5

Postprzez Wilu » niedziela, 13 lip 2003, 22:01

No braku widowiska to czeskim driverom zarzucić nie można. to tak jak by u nas 15 Steców Mariuszów pomykało.
Wilu
N4

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 13 lip 2003, 22:20

Rozumiem, że masz na myśli Mariuszów z poprzednich sezonów bo w tym roku nie ma już tyle booooooków co wcześniej:)
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Raven » niedziela, 13 lip 2003, 23:23

A z drugiej strony to poza pojedynczymi wyjątkami (Kresta, Kopecky, Pech) to Czesi nie bardzo wiedza do czego WRC sluży , az mi przykro ze te samochody się tam marnują (ale jezeli mają pieniądze i jezdza to napewna beda rozwijac swoje umiejetnosci, czego im zycze!!)

Czesi poza Kresta i Pechem nie za bardzo umieja jezdzic WRCowkami, szkoda bo pod wzgledem samochodow maja najmocniejsza lige rajdowa w Europie, jezeli nie na swiecie.

Beres zrobil na mnie najgorsze wrazenie (ładne subaru, zero dynamiki)!!, a najladniej dla kibicow za kazdym razem (ktory widzialem) pojechal Valousek (brawo)

Beres na moich miejscach jechal ladnie i efektownie (nie zawsze, ale boki tez byly). Valousek zrobil na mnie wrazenie, jechal bardzo ladnie, szybko i wiedzial jak sie slizgac. :)

PS. A golden i mototom to pijaki i zboczency! ;)
Raven
A6

Postprzez golden » niedziela, 13 lip 2003, 23:51

hehehe wlasnie wrocilem z Rajdu Bohemia - jestem pod wrazeniem - ilosci samochodow - Raven nei narzekaj bo mi narzekales przez 3 dni :lol:
co do kierowcow - owszem nie sa EKSTRAKLASA europejska :wink:
jest kresta pech kopecky... bla bla bla

rajd super - organizacja super - ludzie bez zycia ale kultura (nie to co u nas - chamstwo i prostactwo maksymalne)

jutro wiecej napisze bo jestem zmeczony...

Rajdy w czechach rzadza !!!

PS: Valosuek jest debesciak :D a Pozzo - dziekuje za tego zapietego booka za OS3 w Libercu :D :D :D :D
golden
A6

Postprzez pwrc » poniedziałek, 14 lip 2003, 00:55

ja nic nie napisze, bo to po prostu trzeba zobaczyc 8)
jestem zmeczony, ale warto było!

ADI- w spr Barum
- karnety mozna kupic w okolicy rajdu np na stacjach beznzynowych
- trzeba kupic przewodnik po rajdzie , tam sa dokładne mapki
- jesli dobrze pamietam, karnet i przewodnik to nie majatek
- oczywiscie sie wybieram!!!

pozdr
pwrc
A5

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 14 lip 2003, 17:18

pwrc napisał(a):ja nic nie napisze, bo to po prostu trzeba zobaczyc 8)
jestem zmeczony, ale warto było!

ADI- w spr Barum
- karnety mozna kupic w okolicy rajdu np na stacjach beznzynowych
- trzeba kupic przewodnik po rajdzie , tam sa dokładne mapki
- jesli dobrze pamietam, karnet i przewodnik to nie majatek
- oczywiscie sie wybieram!!!

pozdr

tylko jak trafić w okolice rajdu!!!!!!!! To jest problem!!
A czy ten przewodnik będzie dostępny? Jak myślisz?
!ADI!
S1600

Postprzez pwrc » poniedziałek, 14 lip 2003, 17:35

ADI - na str rajdu powinny byc wszystkie potrzebne informacje - gdzie jest serwis, baza rajdu, mapki oesów, hotele itp.(mapki w przewodniku były wyrazniejsze od tych w necie)
baza rajdu - prawd. bedzie to Zlin, trafisz tam bez problemu, wystarczy mapa Czech
jak juz bedziesz w okolicy Zlina, zajrzyj na którakolwiek większa stacje benzynową, tam powinienes dostac karnet na oesy i przewodnik
(w zeszłym roku nie było z tym zadnego problemu, my prosto z trasy pojechalismy na pierwszy oes, sadze ze i w tym roku nie bedzie problemu)

pozdr
pwrc
A5

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 14 lip 2003, 18:23

Dzięki i mam nadzieję, żę może się tam spotkamy jeśli pojadę

pozdr
!ADI!
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME