Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez rallyspeed » wtorek, 12 cze 2007, 22:51

Dodaj jeszcze że nie ma też tak szybkich tras z drzewami po bokach i pokaż mi "emeryta" który by chcial miec takie atrakcje na rajdzie tym bardziej nie w wrc a mniej bezpiecznej eNce.
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez Buncol » wtorek, 12 cze 2007, 22:55

Whitek napisał(a):Mnie zastanawia dlaczego nikt z Was nie wkurzyl sie ze przez Kuzaja nie obejrzal OS tylko wolny przejazd?

Kuzaj wydzwonil bo przesadzil. Ale to co zrobil pozniej (czyli wezwanie karetki) to moim zdaniem zagranie czysto marketingowe.
Bo skoro juz dal ciala i przydzwonil to na poczatku poszlaby informacja ze Kuzaj zepsul auto i cala dalsza uwaga mediow i kibicow skupila by sie na faworytach.
A tak, do niedzieli trabili co chwile ze Kuzaj jest w szpitalu, ze go badaja i ze na szczescie nic mu nie jest (co bylo wiadome od razu bo sam to powiedzial). Zreszta przydzownil kufrem wiec tyle tylko ze go przewalilo przez dach i co najwyzej mogl miec zawroty glowy po karuzeli.

ps. juz slysze te narzekania ze przeciez mogl miec uraz wewnetrzny itp. Mogl, faktycznie. Ale jezeli cos boli to sie wie od razu a nie wzywa sie karetke "na wszelki wypadek" jak w tym przypadku.

Whitek miałem Cię za inteligentnego i obytego człowieka, który prowadzi dyskusje na poziomie, ale po tym poście nie wiem co myśleć :? Dzwon był gruby, po to jest karetka aby pojawiała się na odcinku kiedy zawodnik ulega wypadkowi i może miec jakieś obrażenia. Prawde mówiąc jak usłyszałem o dzwonie Kuzaja, to byłem zmieszany i pomyślałem, że nad Polską wisi jakieś fatum i możemy się pożegnać z WRC (wiem, że to nie ma związku). W końcu był to kolejny gruby wypadek tuż na początku rajdu. Troszke się zawiodłem bo miałem niezłą miejscówkę i w efekcie obejrzałem tylko 3 oesy zamiast 4.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez darekH » wtorek, 12 cze 2007, 23:18

Skateman, jak czytam twoje wypowiedzi to nie wiem ile Ty masz lat człowieku.... bo wypowiedzi nie sugerują zbyt wielu wiosen na Twoim koncie.
Ah, ten Holowczyc, tyle krwi Ci napsuł, że wystartował na swoim terenie, bo wg. Ciebie na czas Rajdu Polski powinien dostać nakaz wyjazdu a najlepiej żeby wszystkim oprócz Stanika i Holka dać cały tydzień zapoznawczy a Im 1 dzień...wtedy jakby Holek objeżdżał reszte to byłbyś usatysfakcjonowany czy jak Gronholm lub Hirvonen idzie na pamięć OS-y Rally Finland to też masz Im za złe, że tam się urodzili.
Dla mnie Holek to, żywa legenda, "emeryt" rajdowy ale na luźnym pokazuje jak się jeździ, a jego wypowiedzi o tym że reszta nie jeździ dobrze po luźnym to tak Cię ubodła, a co prawda w oczy kole...

Co do Leszka, szkoda wielka, że odpadł tak szybko bo wydaje mi się że podpiął by się pod walkę Svendlunda i Holka. Reszta zawodników to niestety tło, i śmiem twierdzić, że nawet duża ilość treningu nie pozwoliłaby by na nawiązanie walki z czołową parą.

Pozdrawiam, i troszkę wyluzuj bo widzę że chyba Holek Ci jakąś krzywdę zrobił, że tak go zaciekle atakujesz.

P.S.
Jeżeli prawdą jest to co usłyszałem od znajomego, że na wieść o kapciu Holka, kibice Kuzaja prawie padli sobie w ramiona z radości, to sorry ale to jest chore i to na pewno nie są kibice... po prostu cHołota ;)
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez Bosse » wtorek, 12 cze 2007, 23:56

zapewniam Cie ze wielu to widzialo na wlasne oczy stojac pod tirem
Bosse

Postprzez killer wrc » środa, 13 cze 2007, 05:56

Banda frajerów i tyle(mowa o tych co padali sobie w ramiona)
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez skateman » środa, 13 cze 2007, 07:28

Nie będę się już więcej wypowiadał w tym temacie. Mam swoje zdanie o Hołowczycu, zachowam je dla siebie, bo i tak wy wiecie lepiej.
skateman
A6

Postprzez lp-640 » środa, 13 cze 2007, 11:25

Jak czytam te wasze posty to mi sie cisnienie podnosi... az, musialem sie zarejestrowac:)

Nie mam nic ani do Kuzaja ani do Holowczyca, nie moge zniesc tylko tych ktorzy sa zaslepieni albo to Kuzajem albo Kucharem albo jeszcze innymi kierowcami, rozumiem ze im kibicujecie ale trzeba byc obiektywnym choc troche, a do Holowczyca to juz powinniscie miec choc troszke szacunku (nie trzeba go lubiec), Holowczyc nie musi nic nikomu udowadniac,przypomnijcie sobie ze ma tytul ME, 3 tytuly MP (tak wiem Kuzaj ma 4 tytuly MP) on pojechal w tym rajdzie przede wszystkim dla kibicow. Chcial zeby byla jeszcze jedna N-ka (a tak w ogole to chcial jechac WRC przede wszystkim po to zeby zobaczyc jak spisuja sie te auta na tych trasach ale rowniez zeby zrobic frajde kibicom, chyba kazdy by sie cieszyl jakby to wypalilo wtedy to nie mielibyscie tych problemow co teraz) chcial by byla wieksza walka i cieszcie sie ze zobaczyliscie jeszcze jedno auto grupy N i to tak dobrze przygotowane...
Co z tego ze byl na swoich terenach, te trasy zna wiekszosc (przeciez tam tez byl Kormoran) troszke mial przewagi ale bez przesady – SZACUNEK – rozlozylo sobie dobrze rajd i dojechal na 2 miejscu, nie to co Kuzaj ktory chcial na 1 OS wygrac caly rajd i chyba jeszcze MP Polski.
A co do kary to jesli by mu jej nie cofneli bylibyscie w siodmym niebie!!! Poprosil zeby go pozniej puscili a ze zaczeli sie naradzac to nie jego wina! Az takiej przewagi przez ta dodatkowa minute nie zdobyl!
Pamietam jak cieszyli sie niektorzy w zeszlym roku jak Holkowi sie spalilo auto, teraz Kuzaj wypadl i tez sie niektorzy cieszyli – tak nie mozna, nie trzeba ich lubiec ale niech wygrywaja na OS razem miedzy soba!
Dajcie sobie na wstrzymanie i patrzcie obiektywnie i miejcie troche szacunku do Holka MP i ME i wg mnie milego czlowieka zawsze usmiechniety, nie obrazony na innych i ktory umie rowniez przegrywac.

Gdyby nie Holek to reszta polskich "rajdowcow" mogla by wrocic do domu!Podziw dla Gabrysia i Sztuki a o Kajtku to nie wspominam (szkoda ze akurat musial kolo urwac:( )
pozdr
lp-640

Postprzez misiek_wrc » środa, 13 cze 2007, 11:47

Aj Aj Aj znów kłótnie, wyzwiska i obelgi... :? Forumowicze może prowadźmy rozmowę konstruktywną ale mniej zaczepną :)

Moim zdaniem Holo jest wielkim rajdowcem, zdobył kilka tytułów MP, tytuł ME, jest po 40-stce i nadal czynnie uprawia sport motorowy :) Za to należy mu się szacunek, i naprawdę uważam że nie musi nic nikomu udowadniać. To że zna OS-y na mazurach jest tylko jego plusem, jest bardzo szybki ale pamiętajmy że Os-y na mazurach nasi kierowcy jeżdżą od kilku dobrych lat i każdy przejechał je kilkukrotnie w swoim życiu rajdowym :) Więc dużej przewagi Holo nie powinien mieć, gdyż uważam że dobry drajwer jedzie na opis co pokazał Sven :)
Co do Kuzaja myślę, że jest dobrym kierowcą pokazał to nie raz ale nie trzyma ciśnienia, szkoda...

Pozdrawiam
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez skateman » środa, 13 cze 2007, 14:38

Ok, Hołek jest spoko gość szacun dla niego. Ale niech nie obraża asfaltowych tras. tyle...
skateman
A6

Postprzez lp-640 » środa, 13 cze 2007, 15:23

Skateman nie pamietam co on dokladnie powiedzial ale z tego co sobie przypominam to powiedzial ze trasy sa dziurawe i sliskie. Co do dziur to powiedzial prawde a co do sliskich to moze faktycznie sa troche, wiem nie powinien tak gadac ale toche racji mial (zreszta w Polsce mamy 90% takich drog takze mniejsza o to). On juz naprawde nie musi nic udowadniac pokazal pare lat temu co umie i wystarczy:)toszke szacunku:)
lp-640

Postprzez MSG Racing » środa, 13 cze 2007, 15:33

Hołek powiedział ze nie będzie już startował w MP bo nasze drogi, po których sie jeździ są zbyt dziurawe, zbyt śliskie, zbyt podbijające i jednocześnie za szybkie. Nie ma sie o co zabijać bo o eNty tytuł MP nie ma sensu. Stawia sobie wyzwanie, którym tym razem jest Dakar i wygranie Rajdu Polski. Gdyby to był Kormoran to też by startował bo to jest u niego i chce sie pokazywać przed swoimi kibicami.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Whitek » środa, 13 cze 2007, 19:28

Moj post o Kuzaju byl poniekad prowokacją.

Jeżeli ktoś uważnie śledzi forum to zauważy że zabezpieczałem Rajd Polski więc nie mogłbym olać wypadku Kuzaja.

Byćmoże napisałem to nie w tym topiku (powinno być w temacie o Rajdzie Polski przy okazji dyskusji o zabezpieczeniu) ale chcialem zobaczyć jak będzie Wasza reakcja.

Jak był wypadek oklatkowanego samochodu ktory w zasadzie przerolowal to nikt nie ma wątpliwości że karetka jest potrzebna. Ale po postach niektórych osób można wywnioskować że niektórzy nie zdają sobie chyba sprawy z niebezpieczeństwa jakie czycha na biegających po trasie.

Ktoś napisał że jakis policjant chciał mu wlepić mandat bo przebiegł 30 m po trasie. Głupi policjant.. przeciez to tylko 30 metrów.
Więc ja poproszę w takim razie takie osoby żeby sobie zmierzyły ile czasu zajmuje pokonanie takiego dystansu dla lecącego z hopy auta a ile zajeło przebiegnięcie tego samego dystansu. I czy zdążyłby uciec.

PS. Gucio - prawo jazdy mam kilkanascie lat. Wypadek bardzo poważny tez (skutki odczuwam do dziś) wiec wiem jak sie czlowiek zachowuje.

Chciałbym abyście wzieli pod uwagę że jeżeli Kuzajowi zapiętemu w pasy, w kasku i do okola otoczonemu klatka byla potrzebna karetka to bycmoże takiemu glupio-madremu biegajacemu po trasie gostkowi tymbardziej i czy przypadkiem nie warto sie zastanowić zanim sie odwali taki numer przy okazji przeklinając safety i policje.
www.forum.rajdkormoran.pl Obrazek
Whitek
N3

Postprzez Gucio » czwartek, 14 cze 2007, 16:57

Kilka osób tutaj napisało w tym temacie jak i o RP takie słowa...
"jak czytam te brednie to mi sie..."(czy coś w tym stylu)
Mam takie same odczucia jak autorzy tych słów i śmiało moge powiedzieć, że tych bredni czytać się nie da na temat Hołka i tych jego wszystkich złych słów powiedzianych na asfalty nierówne i że niby cienias i że niby mocny tylko u Siebie...co wy kutwa wiecie... :|
Taki "biustonosz" to też niby miejscowy matador szutrów Olsztyńskich, a jakoś dostał borządne baty od Krzyśka... a dlaczego? bo... a z reszta sami sobie dopowiedzcie co mógłbym w tym miejscu powiedzieć/napisać, ale nie zrobie tego, bo nie jestem takim kibicem wierzącym tylko w jednego rzemieślnika...
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Hultay WRC » piątek, 15 cze 2007, 20:01

Ciekaw jestem kto z wyżej podpisanych był przy sytuacji w której Hołek dostał karę. Ciąglę słysze różne wersje, każdy każdemu inna powtarza i wygłasza opinię jakby był tam i złapał kogoś za rękę. Jeden powie że Hołek cwaniakował i będzie na niego pluł, a drugi powie że sędziowie byli niekompetentni, cały rajd do bani. I tak jeden na drugiego uzywając zasłysznych opinii. Szkoda że nie miałem okazji porozmawiac z kims kto był przy tym wydarzeniu.
I po co to błoto, Hołek zły bo obraża, bo jeździ tylko po "swoim", bo gwiazda, Kuzaj zły bo nie trzyma cisnienia, Kuchar zły bo dalekie miejsce(opinie co do jego jazdy jako taką mam ale juz moze zachowam dla siebie, w każdym razie wystarczy spojrzeć na drugi dzień hdzie miał mniej kłopotów) itd. Niewiem po co się spinać, po co te emocje? Jeszcze w sprawie kibiców nie słuchających safeciarzy itp. rozumiem bo chodzi o życie ludzkie, ale po co się tak pieklić ?
A może zacznijmy przyznawać plusy i minusy dla kierowców- + lub 0 lub - i krótkie uzasadnienie, może to nas troche uspokoi?

ps. nie miałem na mysli żadnej aluzji do nikogo- tak żeby nie przyszło komuś do głowy...
Whitek-dobra prowokacja, sam prawie się nabrałem.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez killer wrc » piątek, 15 cze 2007, 20:33

Gdzie można znależć filmik z dzwonu Kuzaja z polskiego?
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP