Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » piątek, 18 maja 2007, 18:30

Niezależnie od tego czy wbił się we właściwy watek to ma dużo racji. Bardzo wiele rzeczy zostało zrobionych od dupy strony, sprawa została położoa na łopatki już na etapie ustalania kalendarza.

Zastanawiam sę czy jest sens promowania tego dalej, widać że mośki sobie nie radzą nawet w temacie załatwienia jednego dobrego zagranicznego kierowcy (I nawet nie chodzi o to żeby od razu jechał WRC oraz żeby był to ktoś z aktualnej czołówki, na takie X-games jakoś dało radę ściągąć Colina, dlaczego u nas nie można podstawić fury komus takiemu? Penie dlatego ze lepiej za tę kasę pojechać do Portugalii) wiec nie wiem jak oni chcą organizować rundę Mistrzostw Swiata i wtopa może być taka sama jak w Argentynie a może i nawet gorsza, może lepiej niech nie będzie u nas w ogóle rundy WRC bo to prawie na pewno są za wysokie progi na PZMłotowskie nogi.
żółtodziób
A8

Postprzez Stig » piątek, 18 maja 2007, 18:51

@Cogonieznajom - zdecydowałem się umieścić mojego posta w tym topicu dlatego, że to właśnie tu wynikła większa dyskusja co do decyzji organizatora nt. klasyfikowania WRC.
"Bo po to jest warto na polu tym stać | I moknąć w deszczu, i w słońcu się grzać, | Włazić w pokrzywy i przez błoto brnąć, | By ujrzeć na szutrze bok"
Stig
N2

Postprzez Kafe » niedziela, 20 maja 2007, 16:37

No i doczekaliśmy się, a z oficjalnej strony Rajdu Polski zniknęła w ogóle informacja o WRC...
Kafe
A5

Postprzez tomy halik » wtorek, 22 maja 2007, 17:46

Czyzby sie po wycofaniu RPA jednak ktos z zagranicy zgłosil i trzeba cos na szybko wykombinowac?
tomy halik
N3

Postprzez Rally'p » wtorek, 22 maja 2007, 18:04

O kogo dokladnie wam chodzi ??
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CFRallyTeam
Rally'p
N1

Postprzez kremer » wtorek, 22 maja 2007, 18:13

a8 jedzie, ale nie klasyfikowane w rajdzie i na koncu po "maruderach" przepraszam, ze tak sie wyraze
ptaku jednak wrc nie jedzie i ma cos innego wzias chyba enke
wiec nikt pewnie w a8 nie pojedzie....
kremer
S2000

Postprzez killer wrc » środa, 23 maja 2007, 14:05

Widzę panowie że "styki"wam poszły,ale to wasz problem nie mam ochoty rozmawiać z amatorami kwaśnych jabłek.

PS.http://www.autoklub.pl/15651,news.html

Gość mnie załamał tekstem o Portugalii i Naszej kandydaturze do WRC.Facet liczy na cuda!!!Żadnych gwiazd na rajdzie,brak WRC ale on "jest dobrej myśli".Na jakiej podstawie ?????
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 23 maja 2007, 17:31

jak dla mnie wypowiedź Gaca jest kompromitująca dla wszystkich zaangażowanych w tą sprawę, ze szczególnym uwzględnieniem PZM.

Zacznijmy od tego, że wszyscy wiedzieli o zgodzie FIA, ale nikt włacznie z Hołkiem i Gacem nie wiedział na co ta zgoda tak naprawdę jest. Ręce opadają i nie tylko. O tym że o gosciach z zagranicy to trzeba było pomyśleć jak się ustawiało kalendarz to już nawijałem dość, nie ma sensu się powtarzać, ale z tą portugalią to mnie kolesie rozwalili na łopatki. Z całym szacunkiem dla Hołka i nie umiejszając jego umiejętnosci, ale zamiast wypieprzać kasę na Xsarę trzeba bylo podstawić jakieś 2-3 N-ki dla misiów którzy regularnie jeżdżą w mistrzostwach świata. Ale nie, my wolimy boso ale za to w ostrogach.

Teraz jeszcze się okazuje że całe to pitolenie o kilku kierowcach z zagranicy którzy chcieli podjechać wurcami to było tylko pitolenie, zresztą zdiwiłbym się gdyby było inaczej, przecież wszyscy mają ponapinane budżety jak cholera i nikt nie wywali kasy ot tak prosto z marszu. A my Polacy mamy zwyczaj dzielenia skóry na niedźwiedziu, paru kierowcw zadeklarowało zainteresowanie, bez żadnych zobowiązań i pewnie w nadzieie że to PZM podstawi im wozy (bo skąd oni mogą wiedzieć jaka to nieudolna instytucja), ale już trzeba było sukces roztrąbić, pojadą wurca, panie pojadą wurce, cymes!!!

Co do tyki Ptaszka to nie jest żade WRC, a raczej RCW (Rally Car Wannabee) nawet jeśli FIA dopuścila A8 to ten samochód i tak się nie kwalifikuje do tej kategorii.

To własnie dlatego że to Polska i można mieć prawie pewność że jak ktoś ma swietlane plany to albo sam skrewi zabierając się za sprawę od dupy strony, albo nawet jeśli ktoś ma właściwy poziom oleju w mózgoczaszce to szybko znajdzie się jakis kooperant który cos zawali i tak się skończą sny o potędze.
żółtodziób
A8

Postprzez Pasti » środa, 23 maja 2007, 18:38

Ja chce WRC ... Gac ;/
Jasiek
Pasti
N2

Postprzez MatiWrc » środa, 23 maja 2007, 18:58

no cóż, poczekamy, zobaczymy, ale wypowiedź p. Gaca wydaje mi się mało optymistyczną prognozą... ale obym się mylił!
MatiWrc
A5

Postprzez majkos » środa, 23 maja 2007, 21:56

I znów się zgodzę z Panem Ż... ( przyjedź na Polski to wypijemy cóś...) Wszystko od dupy strony jest robione w tym zakątku Europy. Ma się dobre chęci, ale brak jest wykończenia lub sprawdzenia do końca jak to się powinno zrobić. Zgoda FIA była, tylko należało porządnie opracować regulamin zawodów. I tu wyszedł zonk hahahahahahahaha. Więc chybcikiem jakoś trzeba było się wycofać z blamażu i dorobić małą legendę hihi. Czyli po Gombrowiczowsku Pan Gac zrobił sobie gębę :lol: Za rok będzie lepiej bo uczymy się na błędach... A powinniśmy na uniwersytetach..... Na koncert Genesis w Polsce czekałem 31 lat, więc mamy trochę czasu by zobaczyć RSMŚ... Boję się, że nie doczekam tego dnia.... :)
Ja tam nie płaczę z powodu braku wurców i na rajd się wybieram. Bo lubię sobie nałykać się kurzu nawet z N4 :)
Pozdrawiam
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 24 maja 2007, 12:44

Majkos: powiem tak, że nie jeżdzę na rajdy, tylko między innymi z powodu braku wurców. Ogólnie u nas poziom już nie ten, kóry był jeszcze kilka lat temu. Ja tak naprawdę byłem już sezonem 2002 lekko zawiedziony, a 2003 to dla mnie kompletna klapa. na RP to chciałem się wybrać raczej przez sentyment do dawnych czasów niż w nadziei na jakieś widowisko, tak więc teraz na pewno specjalnie się nie wybiorę.

Ale możliwe że będę nie-specjalnie, będę jechał w interesach w tamte okolice , nie wiem jeszcze tylko kiedy dokładnie, ale może uda się połączyć pożyteczne z umiarkownie przyjemnym (możliwość napicia się czegoś od razu podnosi wartość takiej imprezy o 50 % jak dla mnie), ale jak wyjdzie to nie wiem. A kurzu to się ostatnio nałykałem w Toruniu na MPRC, całokształt jedak był tak żenujący że jeszcze bardziej straciłem zapal do oglądania "lajf" czegokolwiek w PL...

I jeszcze slówko o uniwersytetach - nigdzie na świecie nie jest tak że po uniwerku czy jakiejkolwiek inej szkole jesteś w stanie wykonywać jakąś pracę , potrzeba jest praktyka i popełnie nie chociaż kilku błedów żeby się czegoś nauczyc. Tyle że ja nie zauważylem żeby PZM uczył się na błędach, w zakresie promowania imprez sportowych nie zrobili NIC w tej dekadzie i chyba nadal liczą na to że się samo zrobi. Przez 10 lat nie zauważyli że atrakcyjność dla sponsorów jest ścisle powiązana z iloscią czasu spędzonego "na szkle" i dopóki się coś nie zrobi w tej materii to cały ten interes będzie się toczył po równi pochyłej w dół, z małymi przerwami związanymi z takimi rzeczami jak zakaz WRC po którym przez chwilę wydawało sie że jest fajnie bo zjechało się dużo N4, ale w żaden sposób nie można powiedzieć o odwróceniu się głównej tendencji. Tak więc jak na mój gust PZM nie uczy się nawet na błędach, bo przez tyle czasu to nawet Lepper przyswoił sobie wiedzę pozwalającą na sprawowanie urzędów państwowych (nie chodzi tu oczywiscie o wiedzę fachową, bo takowej w gmachu na Wiejskiej to nikt nigdy nie posiadał i nie posiada, tylko o to że z wioskowego zadymiarza zrobił się z niego koleś, który potrafi się będąc na widoku lepiej zachować niż Wałęsa czy Kwaśniewski, nie podaje nikomu nogi, nie boli go goleń, nie parodjuje papieża, nie wsiada do samochodu przez bagażnik, a jak posuwa młode działaczki to nie daje się przy tym nagrać) i wcale nie jest to z mojej strony komplement dla wicepremiera, tylko jednoznaczne określenie jak postrzegam inteligencję działaczy PZM - to nawet nie jest poziom Jędrasa...
żółtodziób
A8

Postprzez no_fear900 » czwartek, 24 maja 2007, 14:24

sorki ale trochę nie na temat ! dyskusja o polskim była w innym miejscu !
Obrazek
no_fear900
N1

Postprzez rajdoholik » wtorek, 29 maja 2007, 15:54

żółtodziób napisał(a):Niezależnie od tego czy wbił się we właściwy watek to ma dużo racji. Bardzo wiele rzeczy zostało zrobionych od dupy strony, sprawa została położoa na łopatki już na etapie ustalania kalendarza.

Zastanawiam sę czy jest sens promowania tego dalej, widać że mośki sobie nie radzą nawet w temacie załatwienia jednego dobrego zagranicznego kierowcy (I nawet nie chodzi o to żeby od razu jechał WRC oraz żeby był to ktoś z aktualnej czołówki, na takie X-games jakoś dało radę ściągąć Colina, dlaczego u nas nie można podstawić fury komus takiemu? Penie dlatego ze lepiej za tę kasę pojechać do Portugalii) wiec nie wiem jak oni chcą organizować rundę Mistrzostw Swiata i wtopa może być taka sama jak w Argentynie a może i nawet gorsza, może lepiej niech nie będzie u nas w ogóle rundy WRC bo to prawie na pewno są za wysokie progi na PZMłotowskie nogi.

Heretyk... :evil:
www.kucharfans.dbv.pl GO QHR GO !!!
rajdoholik

Postprzez rajdoholik » wtorek, 29 maja 2007, 16:00

Choć w niektórych kwestiach muszę Ci przyznać rację. Tez dziwi mnie ten "straszny trud" zorganizowania jakiegoś znanego kierowcy w WRC ?! Racją jest też to że pokazóweczką w portugali z piwkiem i kiełbasą w tle raczej nie przekupimy FIA do podjęcia decyzji o organizacji rundy WRC w 2008r.
Natomiast dlaczego Cię nazwałem Heretykiem? - OCZYWIŚCIE ŻE JEST SENS NADAL SIĘ STARAĆ !!! :wink:
www.kucharfans.dbv.pl GO QHR GO !!!
rajdoholik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP