Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez darekH » czwartek, 17 maja 2007, 00:14

Wiecie, generalnie mam to gdzieś czy Holek pojedzie na WRC czy furmanką pana Heńka z Barczewa. Na Polski i tak się wybiorę, a start Holka, będzie dodatkową atrakcją... a najśmieszniejsze jest to jakie co roku chodzą legendy że to Holek po lasach jeździ z krasnoludkami obstawiającymi trasy, albo że w ogóle nie jeździ i pewno będzie baty dostawał, a potem się okazuje że o ile sprzęt nie zawiedzie to na luźnym po prostu walczą z nim tylko Kuzi, może Dytki... a reszta po prostu się wozi, nie wspominam o zagranicznych kierowcach.

Ciapulek napisał:
Proces umysłowy ci nie wyszedł. Sponsoring to forma reklamy. Reklamują się firmy, które coś sprzedają. Społeczeństwo konsumuje. Być może Kirloy kupuje od firmy, którą Hołek być może wciągnie w reklamę w rajdach terenowych. Tak więc zmniejszy się liczba firm, które mogłyby reklamować się przez rajdy płaskie. O to Kirloy'owi chodziło.

Bueheh, to se na znak protestu przestancie tankować na Orlenie, i będziecie mieli satysfakcję że odcinacie Holka od funduszy... żałośni jesteście. Myślenie tymi kategoriami, że jak Holkowi zabiorą to dadzą komuś innemu to żenujące jest. Na pewno dadzą jakiemuś "nieodkrytemu" talentowi rajdowemu... który przez pazerność Hola nie może rozwinąć skrzydeł , ehh zły Holek, zły ;)

Ja ze swojej strony nie będe się już wypowiadał nt. Holka, dla mnie super że jedzie ... a przy okazji mam nadzieję że zamknie usta wielu malkontentom, którzy sposób na podniesienie poziomu rajdu Polski widzieli by w wykluczenia Holka i niech sobie inny walczą, bo przecież Holowczyc to już się najeździł.

Pozdr
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez ciapulek » czwartek, 17 maja 2007, 01:21

darekH napisał(a):Ciapulek napisał:
Proces umysłowy ci nie wyszedł. Sponsoring to forma reklamy. Reklamują się firmy, które coś sprzedają. Społeczeństwo konsumuje. Być może Kirloy kupuje od firmy, którą Hołek być może wciągnie w reklamę w rajdach terenowych. Tak więc zmniejszy się liczba firm, które mogłyby reklamować się przez rajdy płaskie. O to Kirloy'owi chodziło.

Bueheh, to se na znak protestu przestancie tankować na Orlenie, i będziecie mieli satysfakcję że odcinacie Holka od funduszy... żałośni jesteście. Myślenie tymi kategoriami, że jak Holkowi zabiorą to dadzą komuś innemu to żenujące jest. Na pewno dadzą jakiemuś "nieodkrytemu" talentowi rajdowemu... który przez pazerność Hola nie może rozwinąć skrzydeł , ehh zły Holek, zły ;)

Nikt Hołkowi nie chce nic zabierać. Chodziło o to, że my, kibice rajdów płaskich bylibyśmy radzi, gdyby jak największa liczba firm reklamowała się przez rajdy płaskie. W naszym interesie jest, by było tak, że, gdy firma daje kasę jemu, to on startuje dzięki niej w rajdach płaskich. Kolega wyraził zaniepokojenie, że Hołek dzięki najbliższemu startowi / startom być może otrzyma kasę od kolejnego sponsora, którą spożytkuje nie w "naszej dyscyplinie". Ja wiem, że bogate marki nie są zainteresowane sponsoringiem załóg z klasy np. N2. Ale jeśli bogata marka zechce się reklamować w sporcie motorowym, a Hołek ich pieniędzy nie wciągnie w Dakar, to jest szansa, że kasa trafi do innego znanego zawodnika, np. do Kuzaja. Dzięki temu dla średnich marek zabraknie miejsca na aucie Kuzaja i jest prawdopodobne, że dadzą kasę np. Lubiakowi. Jeszcze mniejsi nie znajdą miejsca u Lubiaka, to dadzą np. Sztuce. W ten sposób "świeża" kasa w końcu dotrze i do klasy N2. Oczywiście nie wszystkie marki nie mogąc się reklamować na aucie Hołka wybrałyby innego kierowcę, ale część tak. Im więcej kasy może przypaść "naszej dyscyplinie" tym lepiej dla nas.
ciapulek
N2

Postprzez tomy halik » czwartek, 17 maja 2007, 10:43

Majkos w obydwu tematach piszesz to samo.czytałes wogóle strone rajdu polski ? jesli nie to prosze
http://rajdpolski.pl/news_pl/fullnews.php?id=7
To jest tekst ktorego nie opublikował "Fakt" czy inny "Super Ekspres" tylko pojawił sie na OFICJALNEJ stronie rajdu. I nie gadaj ze A8 nie pozwala na WRC czy pozwala.Jesli organizatro umieszcza takie cos na swojej stronie i pisze wyraznie ze NA TEN rajd odstepuje sie od zakazu starów autem klasy WRC i dpouszcza taka mozliwosc startu , to oznacza tylko jedno.Dyrekcja rajdu Polski zasiada w zarzadzie PZMotu wiec ta decyzja nie zapadła pewnie w domu pana Gaca któregos ranka po imprezie, tylko musiala byc konsultowana z osobami decyzyjnymi w PZMocie.Wiec pieprzenie ze ktos tam zwrócił uwage ze to jest niezgodne z regulaminem.Jesli tak i nawet było to informacja na tej stronie widnieje od marca a decyzja ze zapadła pare dni temu.I pozatym czy ktos chcial by wspłpracowac z firma ktora jednego dnia mowi jedno a drugiego dnia cos zupełnie przeciwnego i tym samym naraza Ciebie na koszty.Myśle ze chyba nie. a najlepsze w tym wszytkim jest to że pojechali do portugalii zapraszac innych do staru WURcem. Czy Hołek pojedzie wrc czy nie i tak sie na polskim pojawie ale wkur..a mnie cała ta akcja i zachowanie PZMotu.I jeszcze jedno.Jesli masz racje i to pozwolenie na A8 ktore cytowałes nie jest równoznaczne z pozwoleniem na start autem WRC, to wszystkie te osoby ktore o tym decydowały sa maksymalnie niekompetentne i dyskwalifikuje je to do organizacji takiej imprezy jaka jest rajd polski i kandydat do RSMS.Bo nie rozumieja przepisów ktore sami ustanawiaja:)
tomy halik
N3

Postprzez killer wrc » czwartek, 17 maja 2007, 12:28

Panowie,dziś rano moje wku...sięgnęło zenitu!!!!!Wiecie ile będzie aut WRC na polskim???Nie 4 czy 10(jak mogło być)ale ku...mać ZERO!!!!NULL!!!Decyzją PZM!!!!!!!!!
W tym chorym kraju wszystko jest możliwe

PS.Serdecznie dziękujępanom Kuzajowi i Kucharowi ,już oni wiedzą za co...
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 17 maja 2007, 13:20

Kilka faktów:

1. FIA wyraziła zgodę na WRC - tego dowiedziałem się ze sprawdzonych źródeł.
2. Nie było szans na to żeby ściągać większą liczbę zawodników ze światowej czołówki w autach WRC, zbyt duża bliskość rajdu Akropolu wykluczaa od początku taką możliwość.
3. na takie rzeczy trzebaby ludzi wczesniej namawiać niż dopiero podczas Rajdu Portugalii - oni i tak już powyciągali gigantyczna kasę od swoich sponsorów, a Carlssonowi czy Galliemu i tak się skończyła przedwcześnie.
4. Nikt do tej pory niczego oficjalnie nie potwierdził ani nie zdementował w związkuz plotami że nie będzie dopuszczone WRC.
5. Zapowiedzi startu Hołka nie ma i nigdy nie było ani na jego oficjalnej stronie, ani na stronie Orlen Teamu.
6. dopuszczenie A8 jest równoznaczne z dopuszczeniem WRC
7. W działaniach PZM rzeczywiscie czasem ne należy doszukiwać się logiki.
8. Chodziły już bzdury o C4 po Loebie i po Hansenie, te ploty też się nie wzięły znikąd.
9. Bardziej wtajemniczeni mówili jeszcze coś o tym że Holo miał pojechać Fabią z Firsta, ale jak wiadomo do Firsta nie trafiły Fabie, ktre miały trafić.

Wnioski - jest bardzo wiele możlwych scenariuszy i w zasadzie nie wiadomo kto i po co te ściemy produkuje, ale podejrzani są wszyscy. Poczekajmy na oficjalne stanowisko kogokolwiek, o ile takowe będzie, bo mozliwe że każdy ściemniał swoje i teraz nikt nie myśli niczego prostować. A póki co wsztrzymajmy się od wyciagania wniosków.
żółtodziób
A8

Postprzez martin.h » czwartek, 17 maja 2007, 13:21

Może proponuje od razu podzielić się miejscami na podium, a rajdu wogóle nie rozgrywać?
Pier.dolone polskie bagienko, jeden zawodnik drugiemu podstawia noge.
A zespół z Krakowa zniechęcił mnie do siebie całkowicie, najpierw akcja na Nikonie, a teraz to.
martin.h
A6

Postprzez killer wrc » czwartek, 17 maja 2007, 13:25

Xsara była załatwiona i było ok,ale w tym chorym kraju nic nie moze byc normalnie.
Ostatnio edytowano czwartek, 17 maja 2007, 13:29 przez killer wrc, łącznie edytowano 1 raz
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez misiek_wrc » czwartek, 17 maja 2007, 13:29

killer wrc napisał(a):kuzi dramat

Może nie jestem fanem Pana Leszka ale takich rzeczy radziłbym nie pisać :(

EDIT: Ok nie było tematu :) Pozdrawiam
Ostatnio edytowano czwartek, 17 maja 2007, 13:40 przez misiek_wrc, łącznie edytowano 1 raz
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 17 maja 2007, 13:35

killer wrc napisał(a):Panowie,dziś rano moje wku...sięgnęło zenitu!!!!!Wiecie ile będzie aut WRC na polskim???Nie 4 czy 10(jak mogło być)ale ku...mać ZERO!!!!NULL!!!Decyzją PZM!!!!!!!!!

killer nie to zebym chciał cie jeszcze bardziej wkurzyć ale coś Ci powiem :!:
twoje huczne zapowiedzi sięgające początku tego roku o żekomym starcie Hołka w Xsarze są nieprawdziwe ! nie mialeś racji! ha!

ale wcale nie jest mi do śmiechu z tego powodu

Zaraz...... teoretycznie start w Xsarze mógłby dojśc do skótku tylko jaki jest sens jechać rajd najdroższym autem i nie móc być nawetsklasyfikowanym? za dużo niejasności w tym wszystkim.
Ostatnio edytowano czwartek, 17 maja 2007, 13:42 przez Sylwek_GSi, łącznie edytowano 1 raz
Sylwek_GSi
A5

Postprzez d-z rallyfans » czwartek, 17 maja 2007, 13:35

http://www.autoklub.pl/15557,hotnews.html?
No i wszystko się wyjaśniło,WuRCe są dopuszczone ale nie bedą klasyfikowane więc muszą jechać na końcu stawki, Szkoda Hołka ale cóż taki lajf,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez killer wrc » czwartek, 17 maja 2007, 13:36

ten tekst jest tak ogólnie i nie jest z niczym szczegółowym związany,ot poprostu skomentowałem jego jazdę.
Brawa dla PZM po raz kolejny pokazali że rajdy mają w d...!!!!!!!Czy ktoś w końcu rozgoni to towarzycho????
Ostatnio edytowano czwartek, 17 maja 2007, 13:38 przez killer wrc, łącznie edytowano 1 raz
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez majkos » czwartek, 17 maja 2007, 13:37

Jesli masz racje i to pozwolenie na A8 ktore cytowałes nie jest równoznaczne z pozwoleniem na start autem WRC, to wszystkie te osoby ktore o tym decydowały sa maksymalnie niekompetentne i dyskwalifikuje je to do organizacji takiej imprezy jaka jest rajd polski i kandydat do RSMS.Bo nie rozumieja przepisów ktore sami ustanawiaja:)

Dlatego sceptycznie podchodzę do tematu przyznania Polsce eliminacji rundy MŚ. Jeśli ktoś nie potrafi dopisać kilku słów do regulaminu, a wcześniej głosi wszem i wobec, że wurce pojadą to świadczy właśnie o mizernośći organizatora. A za państwowe oraz sponsora pieniądze to ja również chciałbym pojechać do Portugalii i powalić trochę głupa, że pieknie i ładnie.... A tu taki zonk.....
Szkoda tylko, że wciąż szukacie sensacji i plotkujecie gorzej niż w maglu. Mam nadzieję, że ci co tak ubolewają nad brakiem aut WRC w rajdzie, nie pojadą do Mikołajek. Bo jeszcze zaczną rzucać kamieniami w część załóg.... Koszmar.... Znów powiem, że więcej tu kiboli rajdowych niż prawdziwych kibiców.
Panie Ż. - zgodzę się z Tobą, że jesteśmy zbytnim zadupiem by móc zorganizować większą imprezę rajdową.
Pozdrawiam
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez killer wrc » czwartek, 17 maja 2007, 13:40

Sylwek_GSi napisał(a):
killer wrc napisał(a):Panowie,dziś rano moje wku...sięgnęło zenitu!!!!!Wiecie ile będzie aut WRC na polskim???Nie 4 czy 10(jak mogło być)ale ku...mać ZERO!!!!NULL!!!Decyzją PZM!!!!!!!!!

killer nie to zebym chciał cie jeszcze bardziej wkurzyć ale coś Ci powiem :!:
twoje huczne zapowiedzi sięgające początku tego roku o żekomym starcie Hołka w Xsarze są nieprawdziwe ! nie mialeś racji! ha!

ale wcale nie jest mi do śmiechu z tego powodu

Rację miałem bo jak pisze autoklub.pl nawet zaliczka poszła,ale kto mógł przewidzieć decyzję PZM wspomaganą przez...

PS I tak Hołek zleje wszystkich !!!!!!
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez skrendi » czwartek, 17 maja 2007, 13:59

Killer wrc Ty yo do cholery nie potrafisz się nie chwalić!!!!!!!!
W każdym Twoim poście "a ja byłem pierwszy", "a ja napisałem pierwszy", "a ja mialem rację".

Zastanów się nad sobą!!!!!!
NIE JESTEŚ JEDYNY I WSZYSTKOWIEDZĄCY I NAJLEPSZY!!!!!!!!
skrendi
N2

Postprzez tomy halik » czwartek, 17 maja 2007, 14:01

A ja mam nadzieje ze czolowka bedzie taka(obojetnie w jakiej konfiguracji) Hołek, Kajto, Sztuka, Dytko,Staniszewski,Czopik i wszelkie działania niektorych pojda sie pi.......
tomy halik
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP