Rajd Warszawski - gdzie?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Rajd Warszawski - gdzie?

Postprzez Michał S. » środa, 2 lip 2003, 15:35

W dzisiejszej "Gazecie Olsztyńskiej" znów przeczytałem, że tegoroczny Rajd Warszawski ma się odbywać w pobliżu Mikołajek.

Wiecie coś na ten temat?
Ostatnio edytowano środa, 2 lip 2003, 15:52 przez Michał S., łącznie edytowano 1 raz
Michał S.

Postprzez +RAFAŁ+ » środa, 2 lip 2003, 15:48

Chyba padło wczoraj takie pytanie do Hołka na czacie. Odpowiedział, że nic mu o tym nie wiadomo. Swoją drogą to faktycznie będzie to rajd W-ski jeśli będzie rozgrywany wokół Mikołajek. :shock:
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez KULAS Fan » środa, 2 lip 2003, 16:01

prawdę mówiąc te Mikołajki to byłoby fajne rozwiązanie, mielibyśmy pewnie powtórkę z Kormorana chyba 1999
KULAS Fan
N1

Postprzez rav » środa, 2 lip 2003, 16:48

To prawdziwe informacje. Chcieli koniecznie zrobić 2 etapy z jedną bazą. Bliżej Warszawy nie było takiej możliwości. Można było zrobić Maciejowice i Modlin, ale przenoszenie całej logistyki z dnia na dzień o 100 kilometrów wyszłoby drożej niż zorganizowanie prologu w Warszawie i 200 kilometrów dojazdówki. Mam nadzieję że po drodze zrobią jakieś OS-y pod Warszawą. Jest trochę piachu na Białołęce i nad zalewem. O loklaizacji zadecydował jeszcze jeden aspekt. 2 etapy planowanej w Polsce eliminacji mistrzostw świata miał orgaznizować Olsztyn, a jeden Warszawa. Dlatego AK-Polski musiał znaleść tereny, gdzie będzie więcej niż 30 kilometrów OS-owego szutru. Pozatym wielkie jeziora mazurskie mają największą bazę noclegową w tamtym rejonie, a trasy są fajniejsze niż pod Olsztynem. Zastanawia mnie tylko jak zareagują ekolodzy. Napis "Stop Kormoran!!! Obwodnica dla Kormorana" widnieje nadal na jednym z mostów nad kanałem.
rav
A6

Postprzez tomas » środa, 2 lip 2003, 16:50

byłoby fajnie, trasy ciekawe, ale wtedy rajd nie powinien się nazywać "Warszawski" :roll: no i w takim układzie będzie ciężko, żebym sobie pojechał na ten rajd :( aczkolwiek dla zawodników, kibiców będzie lepiej jeśli zostanie przeniesiony na szutrowe odcinki.
pzdr
tomas
A5

Postprzez golden » środa, 2 lip 2003, 17:06

Tak rzeczywiscie jest taki pomysl
Olsztyn bral sie za MŚ, ale takze Warszawa - dzien w mikolajkach oraz dzien w Warszawie z super oesami (pajac + wybudowany tor szutrowy na bemowie do jazdy rownoleglej) bylo tam jeszcze kilka opcji - ale jak wiadmo taki rajd nie jest dobry bo trzeba strefe serwisowa przeniesc i oesy sa bardzo daleko - wiec opcja z blizszymi oesami (tam gdzie kiedys byl warszawski) czyli pojezierze brodnickie, dzialdowo i modlin
moze tez byc brana pod uwage...

jak mi wiadomo na dzien dzisiejszy rajd warszawski bedzie po nawierzchni asfaltowej - bo po prostu nie znalezli sie sponsorzy jak narazie
golden
A6

Postprzez rav » środa, 2 lip 2003, 17:58

Jak narazie zbudowali 3 zakręty tego toru szutrowego i dalej się zastanawiają co zrobić żeby się nie zapadał. A strefa serwisowa byłaby w jednym miejscu. Start z Bemowa i pierwszy serwis na Mazurach.
rav
A6

Postprzez LIPciu » czwartek, 3 lip 2003, 05:32

zobaczycie że przy cudownym farcie (liczba eliminacji mś wzrośnie do 16) i jak już kormoran bedzie bardzo blisko organizacji wrc to wtedy zaczną się takie protesty pseudoekologów że FIA się nie zgodzi!!!
LIPciu
A5

Postprzez Fugazi » czwartek, 3 lip 2003, 08:34

Aaaaa..... skad macie takie informacje :shock: :shock: :shock:

To na jaką ch....ę się w zeszłym roku przymierzali do piachu i zwiększali długości szutrowych "łączników"

A co na to wytyczne FIA o jaknajwiększej kompaktowości rajdu?
Fugazi

Postprzez kakao » czwartek, 3 lip 2003, 10:39

ale ludzie czym tu się podniecać
mamy takie sznse na eliminację MŚ jak ja na to że dzisiaj dostanę propozycję od citroena na 3 lata w fabryce :D
w polsce odwoływane są rajdy z powodu 200 tys. PLN a organizatorzy kormorka szczycili się tym że ich budżet w tym roku to prawie 1 mln PLN, a nie wiem czy wiecie ale rajd MŚ to min. 5 mln EURO więc o czym mowa
kakao
N3

Postprzez Wilu » czwartek, 3 lip 2003, 10:45

ale w taki rajd opłaca się zainwestować kaskę, bo jest duże proawdopodobieństwo iż się troszki rozgłosu zyska. relacja jest przynajmniej na eurosporcie i leci w świat. myślę, że budżet to nie był by problem. problemem jest fakt, że mamy marne szanse stać się organizatorami, ale jak każdy miłośnik tego sportu trzymam kciuki.

a co do Warszawskiego, to będzie ciekawy bo:
1. mała ilość eliminacji spowoduje, że o tytóły bedą chłopaki walczyć
2. każdy rajd szutrowy jest ciekawy
3. ...................... (co kto woli)

pozdro.
Wilu
N4

Postprzez Michał S. » czwartek, 3 lip 2003, 10:50

Wilu napisał(a):a co do Warszawskiego, to będzie ciekawy bo:
1. mała ilość eliminacji spowoduje, że o tytóły bedą chłopaki walczyć
2. każdy rajd szutrowy jest ciekawy
3. ...................... (co kto woli)

4. jeśli naprawdę będzie koło Mikołajek, to super - będę mógł nawet rowerkiem na OSy pojechać :D
Michał S.

Postprzez rav » czwartek, 3 lip 2003, 12:26

Budżet na organizację rajdu MŚ nie jest problemem ponieważ nie musimy zbierać tych pieniędzy. Dostaniemy je od FIA. Ale żeby zorganizowali tu MŚ trzeba najpierw zrobić podobnie długi rajd za swoją kasę. W przyszłym roku Kormoran ma się nazywać Rajdem Polski. Może kasa od Orlenu pozwoli na zrobienie ponad 300 km. OS-owych.
rav
A6

Postprzez kakao » czwartek, 3 lip 2003, 13:05

uwierzę jak zobaczę
kakao
N3

Postprzez tomas » czwartek, 3 lip 2003, 13:22

jeśli to co piszecie stanie się faktem to chyba wszyscy tutaj zgłupiejemy z radości :) no ale ja nie mam nic przeciwko ;) trzeba być optymistą, ale przy obecnej formie polskich rajdów [i nie tylko] będzie ciężko.
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Następna strona

Powrót do RSMP