F1 2008

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gucio » niedziela, 18 mar 2007, 11:37

Dobrze szło naprawde!
Szkoda, że zawiódł bolid no ale cóż bywa i tak.
Przeciążenia robią swoje, ale wszystko jest do dopracowania i to dopiero początek sezonu także spokojnie :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Karol » niedziela, 18 mar 2007, 12:34

SebaSTI napisał(a):przez ten złom 07 szkoda ze nie jeździł 06

:lol: Właściwie chyba nie wymaga komentarza. Ulepszenie skrzynii biegów w kierunku większej wytrzymałości to może nawet będzie kwestia czasu do następnego wyścigi, natomiast BMW wykonało ogromną pracę czyniąc z F107 trzeci samochód stawki pod względem szybkości. No chyba, że wg was pokonanie Renault i Fisichelli, który na ogół w tamtym sezonie był zawsze o trochę przed Nickiem, i utrzymywanie tempa Ferrari i Mclarena przez cały wyścig to nie jest duży postęp. Tak jak mówią wszyscy z obozu BMW Saubera zwycięstwo na razie nie jest w ich zasięgu, jednak liczę, że uda się jeszcze wykrzesać z tego samochodu jakieś rezerwy.

Robert pokazał świętną postawę przez cały czas kiedy jechał, był bardzo systematyczny i nie popełniał błędów, które popełniał np Hamilton i Kovalainen. Ten ostatni chyba trochę rozczarowywuje, Briatore wiązał z nim wielkie nadzieję już na ten sezon, a on po prostu był za wolny, i popełniał błędy. Inna sprawa, że mogły być one spowodowane złym ustawieniem samochodu, nietrzymającymi oponami, ogólną niestabilnością bolidu. Cieszy mnie, że Mclaren powrócił do gry. Jedyną bolączką Rona Dennisa jest teraz tylko to na ile Ferrari jest z przodu, co zobaczymy na przełomie następnych 3-4 wyścigów.

Pozostaje nam być optymistycznie nastawionymi do umięjętności inżynierów BMW Sabuer i liczyć, że uporają się z kłopotliwymi awariami skrzyni biegów. Jestem tym bardziej dobrze do nich nastawiony patrząc na to jaki postęp uczynili w bolidzie w stosunku do ubiegłorocznego. BTW ubiegłoroczny bolid nie był ich dziełem w 100 % o ile w ogóle był ich dziełem.

Pzdr
Karol
A6

Postprzez Picias » niedziela, 18 mar 2007, 12:51

No i pierwszym wyścigu, znamy juz dokładnie układ sił. Bardzo cieszy postawa BMW, widać bolidy są bardzo szybkie i jest spory potencjał. Trzeba popracować nad bolidem żeby wyeliminować jego awaryjność i będzie oko. Robert pokazał dobrą jazdę i nie ma się czego wstydzić. Ferrari świetnie przygotowane jak widać, zapowiada się ciekawa walka :D :D :D
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez Marmetal » niedziela, 18 mar 2007, 15:05

Ja także wstałem przed czwartą, by pooglądać F1 :). Wyścig był dość ciekawy, ale na szczęście obyło się bez karamboli po starcie. Raikkonen bez problemu wygrał wyścig, od początku do końca kontrolując sytuację. Myślę, że w tym roku jeżdżąc Ferrari ma większe szanse na mistrzostwo niż w ostatnich latach. Dobry debiut we włoskim zespole. Alonso jechał dobrze, ale gdyby nie problemy Hamiltona z dublowaniem to mógłby przyjechać na metę za kolegą z zespołu. Anglik pojechał fenomenalnie jak na pierwszy start w F1, udowadniając swoją wartość. Nie pamiętam takiego debiutu. Moim zdaniem za rok lub dwa ten zawodnik zostanie mistrzem świata. Heidfeld dojechał na czwartej pozycji pokazując potencjał BMW. Dobra jazda Niemca. Fisichella jakoś bezbarwnie, jak i całe Renault. Ledwo utrzymał za sobą Massę, który startował z końca stawki, a jednak przebił się do szóstki. Gdyby nie pozycja startowa to pewnie skończyłby w trójce. Nico Rosberg zdobył dwa punkty dla Williamsa, a ósemkę zamknął Ralf Schumacher w Toyocie. Kovalainen jechał dość słabo, ale to dopiero pierwszy start Fina w F1. Słabo pojechały także Hondy. Ani Barrichello, ani Button nie weszli nawet do dziesiątki. Sato w Super Aguri całkiem nieźle. Po Webberze spodziewałem się czegoś więcej. Groźnie wyglądała kraksa z udziałem Coultharda i Wurza, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Teraz co nieco o Robercie. Moim zdaniem zaliczył świetny wyścig, utrzymywał za sobą kolegę z zespołu i był na bardzo dobrym miejscu. Niestety defekt skrzyni biegów wyeliminował go z rywalizacji. Szkoda, miejmy nadzieję, że inżynierowie z BMW popracują nad niezawodnością. Jeżeli chodzi o komentatorów na Polsacie to myślę, że dość dobrze wywiązali się ze swojego zadania. Zawsze ceniłem Borowczyka i Madeja. To był dobry wybór.
Podsumowując, warto było wstać, by pooglądać pierwszy wyścig w sezonie. Niestety teraz przerwa trwająca trzy tygodnie. Następne Grand Prix w Malezji na torze Sepang. Zapowiada się bardzo ciekawy sezon.
Marmetal
S2000

Postprzez Miedziu » niedziela, 18 mar 2007, 16:28

Ja również wstałem o 3:30 by podziwiac Roberta w akcji:) Studio było bardzo fajnie zorganizowane , bolid Kubicy fajnie tam komponował. Przejdżmy do wyścigu. Na starcie reakcja Roberta była dobra zjechał do srodka wyprzedził Hamiltona ale zblokował go Alonso i Kubica nie miał szans się przebic na 3 pozycje.Zdziwiła mnie postawa Heidfelda ale jak się pózniej okazało miał on zatankowane mało paliwa przez co jego bolid był lżejszy od pozostałych konkurentów. Robert bardzo ładnie kontrolował sytuację na torze i po 1 Pit Stopie przesunął sie o jedną pozycję wyprzedzając swego kolge z teamu Qick Nicka. Bardzo szkoda mi było Kubicy po tej cholernej awarii. Na testach zawsze borykali sie z skrzynią biegów i niestety na wyścigu tez się przydarzyła awaria. Może w następnym wyścigu będzie lepiej, Robert będzie miał nowy silnik wiec możemy miec nadzieje na punktowaną 8. Ogólnie wyścig był ciekawy. Z jednej strony byłem smutny poprzez awarię Roberta, ale też się cieszyłem ponieważ mój idol Kimas wygrał wyścig :)
Miedziu
A6

Postprzez dany » niedziela, 18 mar 2007, 17:08

Marmetal napisał(a):Jeżeli chodzi o komentatorów na Polsacie to myślę, że dość dobrze wywiązali się ze swojego zadania. Zawsze ceniłem Borowczyka i Madeja. To był dobry wybór.

z Borowczykiem komentował Mikołaj Sokół a nie Madej...
dany
N1

Postprzez Marmetal » niedziela, 18 mar 2007, 19:49

dany napisał(a):
Marmetal napisał(a):Jeżeli chodzi o komentatorów na Polsacie to myślę, że dość dobrze wywiązali się ze swojego zadania. Zawsze ceniłem Borowczyka i Madeja. To był dobry wybór.

z Borowczykiem komentował Mikołaj Sokół a nie Madej...

Ale dałem plamę, w takim razie przepraszam :oops: :P.
Marmetal
S2000

Postprzez MSG Racing » wtorek, 27 mar 2007, 14:50

Dzisiaj Robert wygrał na testach pokonał Kimiego o 0.1 sek.
Jeździł z nową/poprawioną skrzynią, przejechał też największą ilość okrążeń 92.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez SuN » wtorek, 27 mar 2007, 15:20

wow, juz nie moge sie doczekac wyscigu w Sepang. Licze na punktowane miejsce Roberta
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez SebaSTI » wtorek, 27 mar 2007, 19:13

Brawo Robert ciekawe jak będzie się mu powodziło na wyścigu trzeba wieżyc w naszego jedynaka najbliższy wyścig już za nie całe 2 tygodnie
SebaSTI
A6

Postprzez Marmetal » wtorek, 27 mar 2007, 19:47

Testy testami, a wyścig wyścigiem, jednak Kubica pokazuje na co go stać i myślę, że w Sepang będzie konkurencyjny. Skrzynię też poprawili, więc powinno być OK :).
Marmetal
S2000

Postprzez żółtodziób » piątek, 6 kwi 2007, 16:56

http://www.autoklub.pl/15087,item,0,,f1.html

LOL roku, przepis powstał po to żeby ograniczyć koszty, a tu się okazuje ze zarżnęli drugi silnik żeby sprawdzić czy pierwszy będzie działał :) Tak czy siak na jedno wyszło, po raz kolejny przepis FIA mający na celu obniżenie kosztów okazał się niepotrzebnym komplikowaniem życia.
żółtodziób
A8

Postprzez SebaSTI » sobota, 7 kwi 2007, 09:30

Kubica 7 miejsce w kwalifikacjach do GP Malezji mysle ze to dobry rezultat ,ale troche dla Kubicy za słaby a to wszystko przez głupiego Ralfa który go zablokował i stracil kilka setnych sekundy:/ :x
SebaSTI
A6

Postprzez rodzyn » sobota, 7 kwi 2007, 10:53

rodzyn

Postprzez marecki » sobota, 7 kwi 2007, 12:00

Kubica: Popełniliśmy błąd, tak czytam i o jaki błąd chodzi dziś :?:
marecki
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1