klucz udarowy do przykręcania kół akumulatorowy

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

Postprzez misiek_wrc » środa, 14 lut 2007, 13:46

A ja ponownie swoje pytanie, ktoś mógłby polecić klucze płasko-oczkowe, bądź jakiś komplet grzechotki z nasadkami dla amatora mechanika?? Ale w kwocie 500 zł... No chyba że ta wota jest za niska aby coś rozsądnego zakupić :)
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez bzyq » środa, 14 lut 2007, 14:03

Płasko-oczkowe to chyba Kuźnia będzie najwytrzymalsza. Generalnie wszystkie klucze, które są droższe od tego badziewia w hipermarketach są godne polecenia.
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez prezes-tk » środa, 14 lut 2007, 16:32

Poszukaj narzędzi firmowanych przez czeską firmę TONA. Pochodzą one z tej samej wytwórni co narzędzia Stanleya - czeska TONA należy do niego - tylko nie posiadają wybitej nazwy Stanley, natomiast jakość te samą. Podobnie jest z kluczami oczkowymi z grzechotką, tyle, że nie widziałem ich w ofercie TONY, ale za to Stanley jest 3 x tańszy od innych np. BAHCO lub BETA (30,00 zł zamiast ok. 100-120 za klucz "13" lub "14".
Pozdrawiam
Prezes-tk
www.pensjonatrafa.ta.pl
prezes-tk
N3

Postprzez schwepes » czwartek, 15 lut 2007, 14:11

Jeśli chodzi o zestaw grzechotek to mam honitona ( http://www.allegro.pl/item163254021_org ... azja_.html ), natomiast korzystam też z proxxona (prawie identyczny zestaw). Oba zestawy są jak najbardziej w porządku, przy czym po jakimś czasie nasadki śrubokrętowe (szczególnie 'gwiazdka') lubią pęknąć. W obu zestawach się z tym spotkałem.

Miałem też okazję korzystać z podróbek honitona (identyczne zestawy, nawet układ elementów taki sam - chyba coś takiego http://www.allegro.pl/item166661883_pro ... czesc.html) i niestety oba tego typu zestawy miały jakieś wady. Zazwyczaj mechanizm zapadkowy się luzował i w trakcie pracy lubił się ustawić w środkowym położeniu. Dodatkowo kulka mocująca nasadki nie trzymała nasadek, tak że same lubiły spaść.
schwepes
A6

Postprzez Jędrus Motor-Sport » piątek, 16 lut 2007, 01:07

U siebie w warsztacie, używam kompletu nasadek firmy A-kraft. Mam taki niezaduży kpl. tzn. 3/4 cala od 14 do 32 i 1/2 cala od bodajże 4 do 13. dokupiłem sobie na 3/4 cala nasadki od 10 do 13, całość kosztowała mnie około 300 zł. Dożywotnia gwarancja, ale jak dotąd nic mi sie nie zniszczyło, a robie tym od roku i nie mało. Narzędzia uważam za bardzo dobre i nie zbyt drogie. Moge Ci takie "załatwić" kontakt na dole
Jędruś Motor-Sport Puławska 34 Piaseczno Mechanika Pojazdowa Serwis Opon 507 576 065
www.jedrusmotorsport.pl
Jędrus Motor-Sport
N1

Postprzez misiek_wrc » piątek, 16 lut 2007, 11:54

prezes-tk napisał(a):Poszukaj narzędzi firmowanych przez czeską firmę TONA. Pochodzą one z tej samej wytwórni co narzędzia Stanleya - czeska TONA należy do niego - tylko nie posiadają wybitej nazwy Stanley, natomiast jakość te samą. Podobnie jest z kluczami oczkowymi z grzechotką, tyle, że nie widziałem ich w ofercie TONY, ale za to Stanley jest 3 x tańszy od innych np. BAHCO lub BETA (30,00 zł zamiast ok. 100-120 za klucz "13" lub "14".
Pozdrawiam
Prezes-tk

Niestety jak narazie to tylko znalałem przejsciówke tej firmy :( Ale nie poddaje się :)

A może lepszym pomysłem byłoby skompletowanie sobie kluczy bądź nasadek + grzechotka??? A nie kupowanie zestawu... ??? Choc cena 169 zł wydaje mi się nie osiągalna jeżeli kupowałbym wszytko osobno ... :) a tu jednak 94 elemnty..
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika rajdowa