Wasz najbardziej ulubiony utwór muzyczny.

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kostek » poniedziałek, 22 sty 2007, 21:31

Może trochę OT ale chciałem żebyście posłuchali nowej piosenki mojego kumpla :wink: To hip-hop jakby ktoś nie preferował to niech niech nie sciąga:)

http://download.yousendit.com/EFEA0D493AE64FFA

Mile widziane recenzje :wink:
"Życie jest piękne, tylko ludzie skur****ny"
Kostek
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 23 sty 2007, 00:34

Oststnio wciagnęła mnie mocno COMA
a utwory to:
"Tonacja, sygał z piekła" z dedykacją dla naszych władz :wink:
"Daleka droga do domu"
"System"
"Skaczemy"
"Leszek Żukowski"
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez ŁukaszWRC » wtorek, 23 sty 2007, 00:45

MSG Racing napisał(a):Oststnio wciagnęła mnie mocno COMA
a utwory to:
"Tonacja, sygał z piekła" z dedykacją dla naszych władz :wink:
"Daleka droga do domu"
"System"
"Skaczemy"
"Leszek Żukowski"

Oooo, widzę, że podobne klimaty... Odkąd wrzuciłem ten album na empetrójkę, bardzo często go słucham. Z twojej listy wyrzuciłbym jednak Daleką drogę i Leszka w zamian za "Zaprzepaszczone siły..." i "W ogrodzie". Mimo wszystko najbardziej przypasowała mi "tonacja".
ŁukaszWRC
A5

Postprzez bzyq » wtorek, 23 sty 2007, 01:40

Coma jest klimatyczna.
Jeżeli słuchacie takich klimatów to polecam też Seether'a
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez PawelRally » piątek, 9 lut 2007, 09:11

Ostatnio zmieniłem o 180 stopni muzyke którą słucham.

Teraz w winapie, empetrójce czy w samochodzie leci - WWO, Molesta, Hemp Gru, PFK, Kaliber itp. Czasami też słucham setów Dj Hazela :mrgreen:
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Szczypek_WRC » piątek, 9 lut 2007, 11:20

Ja też ostatnio zmieniłem muzykę, z black rapu (ale też czasem jeszcze słucham) do metalu:) teraz słucham bez przerwy System of A Down, Children of Bodom, Godsmack, Dimmu Borgir etc.:) a ulubiony utwór: System of a Down - Aerials. naprawdę polecam nawet tym co nie lubią metalu:)
Szczypek_WRC
N3

Postprzez MSG Racing » piątek, 9 lut 2007, 15:43

Szczypek_WRC napisał(a):Ja też ostatnio zmieniłem muzykę, z black rapu (ale też czasem jeszcze słucham) do metalu:) teraz słucham bez przerwy System of A Down, Children of Bodom, Godsmack, Dimmu Borgir etc.:) a ulubiony utwór: System of a Down - Aerials. naprawdę polecam nawet tym co nie lubią metalu:)

Miło mi gościć w gronie rockowym bo to jeszcze nie metal tylko ciężki ROCK!!! Choć można również powiedzieć, że lekki metal.
Metal jest jeszcze cięższy. Rock jest bardziej ogólnym pojęciem niż metal.

Zachęcam do poczytania tekstów piosenek to pozwoli jeszcze bardziej zagłębić się w muzykę i jej przekaz.

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

MSG Racing
S2000

Postprzez Hultay WRC » piątek, 9 lut 2007, 18:25

Zgadzam sie z przedmówcą, to nie jest jeszczemetal ,tylko cięzki rock, może coś pomiędzy, bo SOAD na początku czasem stosował growl(utwory "Mind", "Know"itd)ale raczej jako dodatek, poza tym sporo było tam spokojniejszych kawałków.
Utwór Aerials uwielbiam, taki nieco filozoficzny, trochę czasu mineło zanim zrozumiałem w jakim kontekście znalazło sie tam słowo oznaczjące (w dosównym tłumaczeniu)"antena'. Jednak tutaj jest to nazwa akrobacji cyrkowej :) . Powoli wszystko sie ułożyło, to daje trochę satysfakcji :) . Jeśli chodzi o teksty to bez rozumienia ich nie poczujesz połowy uroku tej muzyki. Oprócz rozumienia językowego trzeba czasem porozmyślać, wyczuć niektóre przenośnie i aluzje, hasła. Jesli jesteś dobry z angielskiego proponuję Ci poczytanie ich(ze słuchu trudno zorzumieć, trzeba być kozakiem) i rozgryzanie ich. Jeśli nie idzie to polecam stronkę z interpretacjami kawałków SOAD. Interpretacje z tej strony są podobne do moich(w większości przypadków):

http://www.soad.fan.pl/
Zresztą to że ich lubię widać po avatrze :)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Marmetal » piątek, 9 lut 2007, 19:18

Widzę, że są ludzie słuchający cięższej muzyki na tym forum ;). Fajnie :). Moim ulubionym zespołem jest Metallica i dla mnie nie ma lepszych zespołów niż kwartet z San Francisco. Jestem ich wiernym fanem od 1997 roku, byłem na trzech koncertach i wiem o nich właściwie wszystko. Jednym zdaniem: die hard fan :twisted:.
Marmetal
S2000

Postprzez martin.h » piątek, 9 lut 2007, 21:34

Mnie ostatnio wciągło Radiohead, a konkretnie ich koncert z Glastonbury'97. Jeden z najlepszych koncertów jakie słuchałem.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez Gucio » piątek, 9 lut 2007, 23:10

Marmetal napisał(a):Widzę, że są ludzie słuchający cięższej muzyki na tym forum ;). Fajnie :). Moim ulubionym zespołem jest Metallica i dla mnie nie ma lepszych zespołów niż kwartet z San Francisco. Jestem ich wiernym fanem od 1997 roku, byłem na trzech koncertach i wiem o nich właściwie wszystko. Jednym zdaniem: die hard fan :twisted:.

szkoda, że Michael kamen juz nie żyje, bo to był naprawde świetny kompozytor.
S&M często katuję w aucie :)
Fajnie sie przy niej jeździ zwłaszcza przy "no leaf clover" :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez MSG Racing » sobota, 10 lut 2007, 00:25

Marmetal napisał(a):Widzę, że są ludzie słuchający cięższej muzyki na tym forum ;). Fajnie :). Moim ulubionym zespołem jest Metallica i dla mnie nie ma lepszych zespołów niż kwartet z San Francisco. Jestem ich wiernym fanem od 1997 roku, byłem na trzech koncertach i wiem o nich właściwie wszystko. Jednym zdaniem: die hard fan :twisted:.

Tak metallica is the BEST :!: :!: :!:

MSG Racing
S2000

Postprzez mototom » sobota, 10 lut 2007, 01:12

A co powiecie o zespole Dżem? To jest kapela ponadczasowa. Szkoda, że już bez Ryśka.
mototom
A6

Postprzez Hultay WRC » sobota, 10 lut 2007, 15:58

Gucio napisał(a):

szkoda, że Michael kamen juz nie żyje, bo to był naprawde świetny kompozytor.
S&M często katuję w aucie :)
Fajnie sie przy niej jeździ zwłaszcza przy "no leaf clover" :)

Ech S&M jest cudowna, choć musze być w odpowiednim nastroju by słuchac tej płyty, na pewno nie podczas odkurzania pokoju i podlewania kwiatków :wink: . Taki specyficzny "the best" Metallici. Często słuchałem "One" w wakacje, nocą, gdy przychodziłem w takie moje miejsce(nie śmiac się... hustawki przy szkole, pośród drzew, w nocy super atmosfera) i słuchałem widząc na przemian ziemię, niebo, ziemię, niebo... :twisted: Taka Finlandia :wink:

Marmetal, tak spytam kiedy nowa płyta Metallici? Jako fan pewnie jesteś zorientowany. Coś słuchy były że miała być jeszcze jesienią, teraz coś jakby ucichło... A mi trzeba świeego mięcha.

Puki co muszę dorwać najnoiwszą płytę My Chemicall Romance- The Black parade, Deftones- Saturady Night Wrist i czekam na akustycznego KoRna(ponoć robią nowy album studyjny) oraz na tą właśnie Metallicę. Coś sie jeszcze chyba Linkin Park odgrażał, choć od nich cudów nie oczekuję. Musze sobie jakoś zapełniać pustke jaka będzie powstawać po (można to tak nazwać) rozpadzie S.O.A.D.....
Ostatnio edytowano sobota, 10 lut 2007, 16:11 przez Hultay WRC, łącznie edytowano 1 raz
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Gucio » sobota, 10 lut 2007, 16:11

Black Albom jest jak dla mnie najlepszym dziełem Metallica(nieodmieniane lepiej brzmi) Wiadomo S&M ma specyficzna atmosfere, ale jest dziełem też San Francisco Symphony(czy jakos tak) więc jako solowy album uznaję za najlepszy "black album"własnie :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park