Ciekawostki...

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez karcin » środa, 31 sty 2007, 01:52

Mexico City napisał(a):Swoją drogą to ciekawe, czy Arabowie zawsze jeżdżą tak wolno, jakby udawali się na odpust albo z haraczem do rebeliantów, czy może to była jakaś wyjątkowa (korkowa niech będzie) sytuacja. :shock:

Wszyscy w samochodach ładunki wybuchowe (samochody pułapki) także nie ma się co dziwić, że tak wolno jeżdżą hehehe :lol: :lol:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez misiek_wrc » środa, 31 sty 2007, 11:58

!ADI! napisał(a):Po za tym, tak sobie pomyślałem, że jeszcze nigdy ani policja ani karetka ani straż jadąc na sygnale mi w auto nie wjechała ... :twisted:

Ale to tylko dlatego ze u nas jest odpowiedzialność jak rozwalisz auto służbowe możesz ponieść osobiste konsekwencje.. Wywalą Cie z pracy bądź po premii pojadą..
Co do Amerykanów to moim zdaniem chodzi tylko o szmal.. Niedawno widziałem filmik który obrazował głupote amerykanów... Na mapie świata zaznaczali Koree Północną i południową na miejscu Australii :lol:
Niestety potęgę jaką posiadają amerykanie wykorzystują (chociaż nie słusznie) w mieszanie się wewnętrzne sprawy obcych państw..
Dlatego nie dziwie się że Irakijczycy maja gdzieś swych oprawców.. Jakby mi taki żołnierzyk wjechał w tył auta sam bym go *$^&#!$ :evil:
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Mexico City » środa, 31 sty 2007, 15:28

!ADI! napisał(a):A żeby OT nie było: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 84470.html

Hm, nawiązując do artykułu, co powiedzie na imię: SZPERA hahahaha

Ja słyszałem kiedyś o Bułgarze, który po wielu latach walki z urzędami dostał wreszcie zgodę na to, by zmienić sobie imię na Manchester i nazwisko na United. :lol:
Mexico City

Postprzez karcin » środa, 31 sty 2007, 16:02

!ADI! napisał(a):Po za tym, tak sobie pomyślałem, że jeszcze nigdy ani policja ani karetka ani straż jadąc na sygnale mi w auto nie wjechała ... :twisted:

U nas w Wałbrzychu ostatnio jakiś miesiąc temu chyba Policyjny radiowóz wjechał w samochód mojego kumpla na skrzyżowaniu z dużą prędkością :P oczywiście auta skasowane no ale wina Policji mimo to :)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez RallyMAN » środa, 31 sty 2007, 16:28

karcin napisał(a):

U nas w Wałbrzychu ostatnio jakiś miesiąc temu chyba Policyjny radiowóz wjechał w samochód mojego kumpla na skrzyżowaniu z dużą prędkością :P oczywiście auta skasowane no ale wina Policji mimo to :)

a wystawili sobie mandat za spowodowanie kolizji? :D
RallyMAN
A5

Postprzez !ADI! » środa, 31 sty 2007, 16:46

Jeszcze wracając do tematu policyjnego.
To pewnie pamiętacie tą akcję, gdy zaginęła para policjantów, bo tam byli kogoś odwieść. I potem znaleziono polda policyjnego w stawie.

I wqrzyło mnie to, że nikt nie powiedział nic o "niedostosowaniu prędkości do warunków panujących na drodze!" nikt, żaden z tych ich wspaniałych rzeczników. A w sumie przy każdej stłuczce o tym mówią, każdym wypadku, oczywiście bez udziału policji.
!ADI!
S1600

Postprzez SebaSTI » środa, 31 sty 2007, 21:09

http://www.rallyonline.pl/index.php?1&m ... ws&&s=9456

Nie wiedzialem gdzie to zamiescić wiec dalem tu jak to przeczytałem
zdziwiłem się trochę Subaru nie dosc ze impreza w tym roku wyglada bedziewnie to jeszcze już ma nie być wrx czyli oznacza to ze nie będą już jeździć w rajdach są spekulacje ze będzie jakiś subaru S2000
SebaSTI
A6

Postprzez !ADI! » środa, 31 sty 2007, 22:15

To nie ciekawostka to żałoba :(
!ADI!
S1600

Postprzez Mexico City » środa, 31 sty 2007, 23:49

Więcej niż żałoba. To katastrofa na skalę światową. :( Według mnie Subaru Impreza WRX przez bardzo długi czas był ikoną rajdów. Bywały czasy, kiedy to rajdowe mistrzostwa świata kojarzyły mi się z tym autem, a nie odwrotnie. :wink: Szkoda...
Mexico City

Postprzez Hultay WRC » czwartek, 1 lut 2007, 22:13

ŁUP! ŁUP! ŁUP! < wali głową o biurko >

Tli się jeszcze nadzieja, że jeszcze sie kiedyś dorobię Imprezy (jak nie nowej to 10 letniej używanej...)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez RallyMAN » piątek, 2 lut 2007, 02:13

ja mysle, ze to bzdury... Wątpie żeby subaru zrezygnowalo z 2 litrowego wrx'a... rozejrzyjcie sie dookola ile jezdzi e-N-ek po świecie takich subaraków... oni za dużą kase z tego mają... Takie posunięcie to samobójczy krok...
RallyMAN
A5

Postprzez Mexico City » piątek, 2 lut 2007, 11:10

Widzieliśmy już wiele samobójczych kroków. Choćby wycofanie się Citroena czy Skody z rajdów.
Mexico City

Postprzez SeBa » piątek, 2 lut 2007, 12:04

Przeciez to jest zupełnie co innego :roll: citroen byl zmuszony tk jakby wycofac sie z rajdow ale tak naprawde nigdy z nich nie zniknal a stalo sie tak poniewaz xsara zostala wycofana z produkcji i zastapilo ja c4 ktore w wercji wrc nie bylo dopracowane gdyz bylo dopiero w fazie testow, a trudno zeby citroen reklamowal stary model zamiast nowego wiec tak jakby wycofal sie w cien. Natomiast skoda to chyba takiwe niespelnione nadzieje i tteraz beda probowac sil w s2000 :wink:
SeBa
N2

Postprzez Mexico City » piątek, 2 lut 2007, 15:14

No tak, może Citroen to co innego, ale niezupełnie. Subaru przecież także nie zniknie całkowicie z rajdów. Nawet jak fabryczny team się wycofa, może zostaną jakieś prywatne zespoły jeżdżące Imprezą. :wink:
Mexico City

Postprzez martin.h » piątek, 2 lut 2007, 18:50

Nawet jak nie będzie WRX'a to eNka będzie nadal bo jest homologowana na wersji Spec.C (STI z motorem 2.0) :D Wątpie żeby Subaru zrezygnowało z Grupy N. To byłby samobój.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park