Potrzebna pomoc wszystkich forumowiczów!!!

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Potrzebna pomoc wszystkich forumowiczów!!!

Postprzez Jerzyna » poniedziałek, 8 sty 2007, 21:41

Witam wszystkich, którzy zdecydowali się przeczytać ten post!!!

Jestem zapalonym fanem sportu motorowego, w szczególności Rajdów Samochodowych. Swoją przyszłość zawodową kieruje właśnie w stronę sportu samochodowego, dokładnie w branże zajmującą się przygotowaniem samochodów do sportu. Właśnie kończę studia ( V rok ) i piszę prace magisterską na temat:
"Analiza konstrukcji samochodów sportowych ze względu na
bezpieczeństwo załogi
"

Właśnie tu oczekuje na waszą pomoc, gdyż potrzebuje materiałów, w oparciu na których tą prace zrealizuję.

Potrzebne są mi wszelkie materiały związane z:

1.Budową samochodów rajdowych (ksera, skany homologacji, książki sportowej samochodu, zdjęcia aut w trakcie montażu klatki i innych elementów zawartych w załączniku J)

2.Zdjęcia samochodów rajdowych po poważnych dzwonach (w rozdzielczości co najmniej 640x480)

W szczególności zależy mi na wszystkich papierkach związanych z homologacją samochodu, sprzętu gaśniczego, bezpiecznych zbiorników paliwa, pasów szelkowych, foteli ... itp. Może ktoś z forumowiczów, jest zawodnikiem lub ma dojścia do jakiś zawodników i załatwił by mi takie skany lub ksera. Oczywiście pokryje wszystkie koszty wysyłki, ksera.

Z góry wszystkim którzy w jakimś stpniu mi pomogę Wielkie Dzięki!!!

Dla forumowiczów, którzy w szczególny sposób się wykarzą, prześle napisaną prace magisterską w okolicach maja, w podzięce za wkład włożony w jej pisanie.

Proszę wysyłać materiały na:
magicjerzyk@gmail.com

Jeżeli byłaby to przesyłka listowna proszę kontakt:
gg 2224627

Jeszcze raz DZIĘKI!!!
Ostatnio edytowano środa, 15 sty 2014, 21:53 przez Jerzyna, łącznie edytowano 1 raz
Jerzyna
N1

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 8 sty 2007, 22:03

Wg powinieneś rzucić okiem na dział mechanika rajdowa. Tam jest o klatkach i kto je dokładnie buduje.
A potem, żeby mieć info z pierwszej ręki, to chyba najlepiej skontaktować się z wykonawcami. Np Ireco. Oni tam powinni wiedziec, co, gdzie jak i po co. Ponieważ regulaminy zmieniają się co rok.
A co do dzwonów, ostatnio ktoś podawał takową w ciekawostkach. Są tam skasowane auta supersportowe. Np Enzo. I można porównac jak zachowuje się konstrukcja rurowa w porównaniu z kompozytami.

Wiec jeszcze raz, żeby nikt nikogo nei wprowadził w błąd, idź w kierunku źródeł, czyli wykonawców i budowniczych aut.
!ADI!
S1600

Postprzez schwepes » poniedziałek, 8 sty 2007, 22:33

www.fia.com - tam są pełne regulaminy, łącznie z regulaminami dotyczacymi wyposażenia bezpieczeństwa. Prawdopodobnie są tam jeszcze stare załączniki J (z lat 70-80), więc będziesz mógł sobie porównać jak to wyglądało kiedyś w kwestii uregulowań.
schwepes
A6

Postprzez Jerzyna » wtorek, 9 sty 2007, 10:08

Z ireco kontaktowałem się drogą e-mail i nic z tego nie wyszło, nie odpisują. To samo dotyczy się STT Kuzaja, nie odpisują, i tak mogłbym pisać do rana. Dlatego liczę tylko na mniej znanych zawodników lub firmy zajmujące się niższymi klasami. Co do załączników i przepisów to mam materiałów od groma. Ale brakuje mi właśnie kser homologacji samochodów, oraz sprzętu odpowiedzialnego za bezpieczeństwo. A taką teczke ma do swojego samochodu każdy startujący zawodnik w RSMP. I skany lub ksera z takiej teczki to jest to co najbardzie mi się przyda.
Co do zdjęć poszukam, na forum. Ale najbardziej intersują mnie zdjęcia amatorskie nie publikowane, robione już nawet w momencie jak auto po dzwnonie stało na lawecie.
Jerzyna
N1

Postprzez Jerzyna » piątek, 26 sty 2007, 00:24

Ponawiam moją prośbe pomimo tego, że pewien odzew na wcześniejszy apel już był. Ale nadal brakuje mi dobrych zdjęć, systemów gasniczych, foteli kubełkowych, bezpiecznych zbiorników paliwa!!! A przedewszystkim najbardziej brak mi kser, skanów homologacji samochodu oraz książki sportowej!!!
!!! DYTKI OGNIA NA OESACH !!!
....Pelikan wracaj....
Jerzyna
N1

Postprzez LuiG » sobota, 27 sty 2007, 01:33

o witam widze że z opola jesteś

jak chcesz to mam troche jakiś materiałów

mam homologacje do uno 1.3 turbo w formacie pdf są zdjęcia klatki, zaraz prześlę na mail

mam jeszcze gdzieś książkę "tuning i sportowe modyfikacje" :P ale tam chyba za dużo o bezpieczeństwie nie ma

btw

fajnie, też chciałbym taką pracę pisać :) (po mechanika? )
LuiG
N3

Postprzez Marcin z Mtl » sobota, 27 sty 2007, 06:35

Jerzyna napisał(a):Z ireco kontaktowałem się drogą e-mail i nic z tego nie wyszło, nie odpisują. To samo dotyczy się STT Kuzaja, nie odpisują, i tak mogłbym pisać do rana.

Na maile z reguly sie nie odpowiada, nie wiem dlaczgeo, ale tak jest. Dlatego zadzwon.
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez Jerzyna » sobota, 27 sty 2007, 13:30

Do LuiG:
Wielkie dzięki za homologacje!!! Jak widzisz jestem z Opola, więc może była by mozliwośc spotkania się i pożyczenia książki o której wspomniałeś. Zrobiłbym sobie pare skanów.

Może ktoś ma jakiś katalog sprzętu rajdowego: fotele, pasy, systemy gaśnicze, kierownice itd. ze zdjęciami i krótkim opisem technicznym??
....Pelikan wracaj....
Jerzyna
N1

Postprzez D@mi@n » niedziela, 28 sty 2007, 16:13

http://www.sklep.imracing.pl/
sklep Mancina tu cos powinno byc
<<<Bębenek go !!!>>>
<<< Kopecky go !!!>>>
D@mi@n
N1

Postprzez Jerzyna » niedziela, 28 sty 2007, 20:04

Do D@mi@n:

Właściwie przeglądałem już chyba wszystkie sklepy internetowe i nie ma w nich nic poza: małym zdjęciem, nazwą produktu oraz jego ceną. A właśnie mi zależy choćby na prostej instrukcji montażu, czy homologacji (atestom FIA) produktu.
....Pelikan wracaj....
Jerzyna
N1

Postprzez Anonymous » niedziela, 28 sty 2007, 20:37

Ja mam jakies fotki juz pisalem meila do Ciebie ... za 2 tyg mam feri wiec nagram i wysle plytke do Ciebie

Pozdrawiam
Anonymous

Postprzez karcin » niedziela, 28 sty 2007, 22:27

Sorki, że moja wypowiedź nie jest związana z tematem ale nie chciałem zakładać nowego tematu niepotrzebnie :)
Mam ogromną prośbe do wszystkich forumowiczów :) Jestem na studiach i teraz mam takie zaliczenia przedmiotu przez internet :) Skopiowałem pytania sobie i proszę wszystkich którzy są w temacie o pomoc w rozwiązaniu tego testu i podanie odpowiedzi na pytania :) Pytania są z zakresu informatyki, sieci itp :) zaliczenie z tego mam 30 stycznia także czasu jest mało :) Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże chociaż na kilka pytań :)

Tutaj link gdzie można sciągnąć ten test:
http://www.speedyshare.com/531294312.html

Jeżeli znacie odpowiedzi to zapraszam do działu HYDEPARK tam założyłem osobny temat :) Mam nadzieje, że ktoś pomoże biednemu forumowiczowi :D :D
Pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez samer_wrc » poniedziałek, 29 sty 2007, 00:16

Witam!

Sie zdziwilem... jestes na PO ? na MiBM ?

Ja mam skany homologacji 205 gti ...
13.02.2004 , dlaczego ten dzien musial byc ? :( Janusz trzymaj sie! Jestes Nadal Mistrzem

Nowe GG - 6195772
samer_wrc
N3

Postprzez Jerzyna » poniedziałek, 29 sty 2007, 00:25

Dokładnie na PO, MiBM "Samochody i Ciągniki", V rok.
A ty: samer_wrc , jaki rok i specjalność??
....Pelikan wracaj....
Jerzyna
N1

Postprzez samer_wrc » poniedziałek, 29 sty 2007, 00:42

ja pierwszy, po raz drugi :P

Ja mogę pomoc tą homologacja z 205, oraz jakbys potrzebował, mam rajdowkę(jakies fotki , itp) , zapraszam na strone http://www.k-sport.eu

Własnie zaczynamy budowę 309 GTi-16 , do sportu. Napewno bedziemy robic szeroką fotodokumentacje :)

Pozdrawiam
13.02.2004 , dlaczego ten dzien musial byc ? :( Janusz trzymaj sie! Jestes Nadal Mistrzem

Nowe GG - 6195772
samer_wrc
N3

Następna strona

Powrót do Forum ogólne