Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez boss » sobota, 20 sty 2007, 10:21

Gustaw napisał(a):kierowcy citroena mieli dzis po prostu nie podejmowac ryzyka tymczasem...
na drugim dzisiejszym oesie Loeb robi 8 czas i traci 15sek!!

i dalej prowadzi... wiec o co kaman... :roll: :roll:
boss
A5

Postprzez Wilu » sobota, 20 sty 2007, 10:22

ze splitów wynika, że Loeb coś na ostatnim międzyczasie przykombinował ... na 3 cim jechał +3 sek do szalejącego Atkinsona i szybciej od Sordo ...

no ale podobno płaty lodu były, może jakiś bączek lub coś w tym stylu ...
Janek musi cisnąć bo punkty się oddalają, Latvala idzie ogniem ...
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez Kris_WRC » sobota, 20 sty 2007, 11:26

Janek będzie miał cięzko z Latvalą to tylko 14 sek.

A tak swoją drogą to Citroen chyba rozwiał wątpliwości...
Kris_WRC
A6

Postprzez Kruk » sobota, 20 sty 2007, 12:08

Ciekawa rywalizacja o czwarte miejsce między Atkinsonem i Hirvonenem , o 6 między Solbergiem i Gardemeisterem i o ostatnie punktowane (ósme) między Kopeckym i Latvalą. Super.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Gustaw » sobota, 20 sty 2007, 14:40

Marcus sie nie zmiescil na mostek i skrzywil prawe tylne kolo a jeszcze 2 odcinki bez serwisu
hirvonen idzie wszystko, wygral drugi oes podrzad
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez Cendra » sobota, 20 sty 2007, 14:47

Cytrynki troche odpusciły, ale narazie idzie wszytsko OK :) ładne czasy kręci Kopecki na OS no i Mikko 2 odcinki wygrał, niezła walka jest miedzy nim a Atkinsonem :)
Cendra
A6

Postprzez MSG Racing » sobota, 20 sty 2007, 15:09

Nie odpuścili tylko złe opony mają.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez PiotrGT » sobota, 20 sty 2007, 15:15

Citroeny czują przewagę więc na trzy-cztery odcinki przed metą nie będą już szaleć. Marcus pomimo tego cały czas traci dystans :( Chris mnie zaskoczył - jedzie bardzo szybko i równo. Mikko po wczorajszym żółwim tempie dzisiaj atakuje Australijczyka. Petter jedzie jak sinusoida... może jeszcze coś uda mu się zaatakować. Toni również w Lancerze bardzo przyzwoicie. Bez zastrzeżeń jazda jest u Jana Kopeckyego. Jari-Matti go atakuje. Rozczarowuje Manfred Stohl, mający problemy z hamulcami wczoraj jak i dzisiaj. Henning Solberg to wogóle nie ten kierowca, którego widzielismy rok temu... :( Zobaczymy jak będzie sytuacja wyglądać po II Etapie.
www.wrcrally.pl - Rajdowe Mistrzostwa Świata
PiotrGT

Postprzez Kruk » sobota, 20 sty 2007, 15:29

Starszy Solberg kompromituje się na całej linni :roll: . Nawet nowicjusz Wilson ma lepsze wyniki :lol: . Latvala szybko goni Kopeckiego. Pons ma kompletnie nieudany rajd :? .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
Kruk
A6

Postprzez MSG Racing » sobota, 20 sty 2007, 15:30

Starszy z Solbergów mówi, że zaznajamia się z autem bo nie miał praktycznie testów i bedzie potrzebował z 3 rajdy na dokładne poznanie Forda.
Stohl podobnie bo "ta Xsara jest zupełnie inna od tej z przed dwóch lat" do teko błędy i problemy ze wspomnianymi hamulcami.
Marcusa też bym zaliczył do rozczarowujących. Brał lekcje jazdy po asfalcie od Kovalainena ale cyba był kiepskim uczniem :? a miało mu to pomóc.
Pozozstali kierowcy są na swoich miejscach.
Petter mógłby pojechać coś szybciej.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez boss » sobota, 20 sty 2007, 15:57

No to na oesie 13 atkinson zaszalał... wrócił na czwarte miejsce... wygrywając cały 13 odcinek... brawo...!

A loeb sie wozi... moze sordo zaatakuje i mu odbierze 1-miejsce...:P (marzenia

:twisted: :twisted: )
boss
A5

Postprzez Hultay WRC » sobota, 20 sty 2007, 17:00

To byłaby niezła sensacja, Sordo dostalby za to po głowie od szefa :) Rzeczywiście Atkinson zaszalał, zaskoczył mnie, myslałem że już odda swoją pozycję. Oby tak dojechał, Solberg jak dojedzie na tym miejscu to z punktu widzenia zespołu będzie nieźle. Trzymam za nich kciuki. Jeśli chodzi o Starszego Soberga to primo, brakuje mu testów (co jest chlebem powszednim pozostałych kierowców), ale i samochód też raczej specyficzny. Peugeot 307 CC WRC wymagał chyba bardziej agresywnego stylu jazdy, Focus może być bardziej "wyścigowy" i trzeba się w niego wpasować. Podobnie było kiedyś z fokami wrc 2003, też wymagały zmiany przyzwyczajeń. Czyżby samochody spod ręki Christiana Loriaux już tak mały :) ?
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Kruk » sobota, 20 sty 2007, 17:01

Hirvonen ponownie błyskawicznie odpowiedział Atkinsonowi wygrywając 14 oes :D . Co się stało z Latvalą :?:
To córka mojego kolegi.
Kruk
A6

Postprzez Wilu » sobota, 20 sty 2007, 17:10

szkoda Atkinsona, chłopak się wykazał, ba zaskoczył wszystkich chyba specjalistów swoją postawą, nie mniej jednak 8 dziesiątych na superoesie już nie odrobi ... szkoda, ale i tak gwiazda rajdu jak dla mnie, zaraz obok c4 wrc.

Latvala nie miał nic do stracenia, co to za różnica czy 9 czy 12 i tak nie zapunkci sobie ... chyba przesadził.
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez Hultay WRC » sobota, 20 sty 2007, 17:33

Wilu napisał(a):szkoda Atkinsona, chłopak się wykazał, ba zaskoczył wszystkich chyba specjalistów swoją postawą, nie mniej jednak 8 dziesiątych na superoesie już nie odrobi ... szkoda, ale i tak gwiazda rajdu jak dla mnie, zaraz obok c4 wrc.

Szczerze mówiąc, nie zdziwiłbym się gdyby mu sie udało. Oczywiście musiałby cisnąć niesamowicie, ale Atkinson to kozak. Oby nie przegiął, może jestem zbyt wielkim optymistą :wink: Ciekawa walka.
Jeszcze niedawno uważałem że lepszym interesem byłoby zatrudnienie Duvala. Facet miałby motywację bo musi jeździć padacz... ee znaczy sie nienajlepszym samochodem(nie chciałem obrażać Twojej ulubioonej marki Wilu :wink: ) i byłaby to szansa powrotu do czołówki. Może nawet nie krzyknąłby jakiejś dużej sumy za swoje usługi? Ale Atkins broni sie także na asfalcie więc wszystko jest w porządku.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata