Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Banan » czwartek, 18 sty 2007, 22:56

THIM napisał(a):
Banan napisał(a):
THIM napisał(a):Toś Banan palnął... No comment.

A byles kiedys na Monte, czy tylko z telewizji i z opowiesci znasz ten rajd?

Nie byłem. Na żadnym rajdzie nie byłem. Ale sam napisałeś, że ten rajd to klasyk, ja dodam, że legenda, i chociaż dlatego powinien zostać. Poza tym jest trudny i moim zdaniem ciekawy. Chyba zresztą nie tylko moim...

No to Ci powiem, ze zabezpieczenie na tym rajdzie jest zerowe, a rajd jest robiony tak, aby odstraszyc kibicow. I zakonczmy juz ten temat - Wyrazilem swoje zdanie.

Co do wynikow to niiicccc cieeekawegoooo :).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Pałka » czwartek, 18 sty 2007, 23:59

Hultay WRC napisał(a):

Ja nie wiem co sie ze mną dzieje, kiedyś odliczałem dni do pierwszego rajdu, a teraz zapomniałem o nim i dopiero dziś zauważyłem że sie rozpoczął. Hmm. Chociaż może przez ostatnio szybsze tempo życia(podobnie jak któryś z przedmówców-klasa maturalna :P ).

hehe, ja zapomniałem że to już w czwartek zaczynają jeździć :D
http://www.scr.civ.pl/ Obrazek
Pałka
N3

Postprzez MSG Racing » piątek, 19 sty 2007, 01:08

Banan, nie chcę ale muszę. Nie musisz odpowidać.
monte jedzie po wąskich drogach nieżadko biegnacych miedzy skałami a przepaścią. w takich miejscach nie trzeba taśm bo są one poprostu zbedne. Wiele dróg w tamtych okolicach sa wąskie i to one są przeszkodą, a organizatorzy napewno starają się zapobiegać korkom ale wiesz jak jest. A jeśli chodzi saveciarzy to napewno daja ich wiecej w miejsca bardziej dostepne dla kibiców choć i z tym różnie bywa.
Ludzię chca ogladąć ten rajd i jest ofiara swojej popularności.

Pałka i hultay wszystko jest przed wami ale muszę was zmartwić. Niestey zycie dopiero teraz przyspieszy i tylko od was bedzie zależało czy bedzie pędzić jak WRC czy jak A6 ale napewno bedzie coraz szybsze. Najpierw praca, potem kobieta, dom, dzieci, rodzina i nagle zrobi się 30tka. Zależy od tego kiedy sie ożenicie - im szybciej tym szybciej wrócicie do rajdów. "Albo teraz na poważnie sie za to weźmiesz albo zacznij poważne życie bo zostaniesz jak ja" - tak mi niedawno jeden przyjaciel powiedział a ma ponad 30 lat i jest wciąż kawalerem i w tym roku skończył karierę bo mu kasy brakło.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Saruto » piątek, 19 sty 2007, 08:21

Jak narazie wszystko wygląda pięknie, widac że C4 jest dopracowanym autem ale to dopiero początek rajdu. Bardzo dobrze jedzie Andi :)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Wilu » piątek, 19 sty 2007, 09:51

chyba udoskonalili tą skodę Janka Kopeckyego, ze splitów wynika, że to szybsze auto na asfalcie niż się mogło by wydawać, inna sprawa, że Kopecky to specjalista asfaltowy ...

kwestia też Australijczyka, kto twierdził, że chłop talentu nie ma był chyba w błędzie, który to jego rajd asfaltowy ... chyba można policzyć na palcach jednej ręki a idzie szybciej od Solberga, a jeśli dojedzie w tempie które utrzymuje, to zleje mistrza prawie już w godzinach ...

kurka a miałem być na monte tego roku, ale live is brutal niestety ...

pozdro ....
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez Gustaw » piątek, 19 sty 2007, 09:52

oj ale sie bedzie dzialo!!!
Sordo dzis strasznie cisnie!
C4 poza zasiegiem narazie :wink:
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez Gucio » piątek, 19 sty 2007, 11:19

No Sordo dziś ładnie odrobił, bo aż 16 sekund!
Bezmyślnych kibiców na Monte wciąż nie brakuje - Matthew Wilson dostał kamieniem w okno!

:?
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez misiek_wrc » piątek, 19 sty 2007, 11:37

Jak widac po wynikach chyba C4 bedzie konkurencyjna także w tym roku :) Z czego się ogromnie ciesze :) Ale największe wrażenie zrobił na mnie Toni !! Przesiadka do nowego auta nie rzutuje na jazdę tego chłopaka :) 5 miejsce po 3 OS-ie jest godne uwagi :) Troszkę jestem rozczarowany wynikami Petera ale rajd dopiero się zaczyna więc wszystko się jeszcze może zdarzyć :) Ciekawe były również wypowiedzi po nocnych Os-ach, "... Nie podobała mi się jazda po ciemku - Gronholm ; Nie lubię jazdy po zmroku i byłem zbyt ostrożny - Mikko ..." ciekawą propozycją byłoby wprowadzenie kilku OS -ów po zmroku dałoby to większy obraz kto jest najlepszym kierowcą świata :)
OS 3 wspaniały wynik Sordo !!
Ostatnio edytowano piątek, 19 sty 2007, 12:01 przez misiek_wrc, łącznie edytowano 1 raz
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Hultay WRC » piątek, 19 sty 2007, 11:55

Sordo zaszalał, to trzeba przyznać! Jestem niezadowolony z wyników Solberga(a właściwie obydwu Solbergów), miałem nadzieję że nowe opony sprawią że Petter poradzi sobie nieco lepiej, choć Atkinson pokazuje że ma potencjał także na asfalcie. Subaru musi wkońcu przełamać tą złą passę. Mam nadzieję, że Piotruś wyprzedzi Kopeckiego, może jeszcze ktoś odpadnie i uda mu sie wywieżć ze dwa punkty. Każdy inny wynik byłby porażką. Dobrze jeśli wogóle wyjadą z Monte Carlo z jakimiś punktami, bo w tamtym roku im to sie nie udało(jeśli mnie pamięć nie myli). Różnice między zawodnikami poniżej czwartego miejsca nie są jeszcze dramatycznie duże, więc może coś sie jeszcze będzie działo. Hope so.
MSG Racing napisał(a):Pałka i hultay wszystko jest przed wami ale muszę was zmartwić. Niestey zycie dopiero teraz przyspieszy i tylko od was bedzie zależało czy bedzie pędzić jak WRC czy jak A6 ale napewno bedzie coraz szybsze. Najpierw praca, potem kobieta, dom, dzieci, rodzina i nagle zrobi się 30tka. Zależy od tego kiedy sie ożenicie - im szybciej tym szybciej wrócicie do rajdów. "Albo teraz na poważnie sie za to weźmiesz albo zacznij poważne życie bo zostaniesz jak ja" - tak mi niedawno jeden przyjaciel powiedział a ma ponad 30 lat i jest wciąż kawalerem i w tym roku skończył karierę bo mu kasy brakło.

Przyznam Ci rację, koledzy zawsze mówili mi że po 18 życie zapierdziela coraz szybciej. A jak sobie pomyslę ile jeszcze lat studiów... No ale dopuki sie uczę, jestem mlody. Dobra ale kończę ten malutki OT :wink:
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez SebaSTI » piątek, 19 sty 2007, 16:11

Hutay WRC dobra nie dramatyzuj rajd się nie skończył bodajże w ubiegłym roku solberg znacznie gozej wypadł z reszta teraz jeździ Loeb i Sordo nowym citroenem może to cos daje. Mysle ze solberg zajmie kolo 3-4 miejsce w generalce :lol:
SebaSTI
A6

Postprzez Marmetal » piątek, 19 sty 2007, 19:20

Po siódmym oesie Loeb ma przewagę 22 sekund nad Sordem. Obaj kierowcy jadą koncertowo i coś mi się wydaje, że ten rajd będzie pod dyktando Citroena. Gronholm trzeci z dość dużą stratą. Zaskoczył mnie (pozytywnie) Atkinson, który ma malutkie doświadczenie na asfalcie, a jedzie świetnie objeżdżając wielu teoretycznie lepszych zawodników. Hirvonen jest piąty, czyli w miarę asfaltowych możliwości. Gardemeister za nim, ale biorąc pod uwagę fakt, że jest to jego pierwszy start Lancerem, poza tym nie przepada za nawierzchnią asfaltową, jest to bardzo dobry wynik. Ósemkę zamykają rozkręcający się Petter Solberg i niezły Kopecky. Uczący się auta Stohl jest dziewiąty, a za nim podąża Latvala, Couq, MacHale i Wilson. Henning Solberg jedzie bardzo słabo i wyprzedza go nawet prywaciarz w starej 206-ce WRC. W A6 wygrywa Martin Prokop. Mancin jak na razie nie błyszczy, ale jest OK.
Marmetal
S2000

Postprzez Gustaw » piątek, 19 sty 2007, 19:41

Cuoq bardzo ładnie na ósmym oesie, trzeco czas.... tylko ze gosc mieszka przy oesie :wink:
Andiemu padła skrzynia a wcześniej miał kapcia i ma superrally, nie wiadomo czy jutro pojedzie
czasem zawodnicy nie jadący mają dziwne czasy, to wynika z tego że za pierwszy (nie chodzi o numer ale ilość) nie skończony oes danego etapu dostaje się 10min kary superrally, za drugi nieskończony NIC! , a za każdy kolejny 5 minut
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez Cendra » piątek, 19 sty 2007, 22:02

świetnie jadą nowe Cytrynki :D Sordo probuje poszlaec ale Sebek pokazuje gdzie jest czyje miejsce :) groszek i tak niezle na asfalcie, przypomnijcie sobie 2-3 lata temu jak jezdzil po asfaltach, nigdy na tej nawierzchni nie blyszczał.
Cendra
A6

Postprzez Saruto » sobota, 20 sty 2007, 08:53

Jak narazie C4 jest poza zasięgiem ale było to do przewidzenia, na asfalcie Ford ma jeszcze braki.
Couq jedzie bardzo dobrze oby tak do mety.
Pozatym cieszy postawa Toniego i Kopeckiego, widac że Czesi nie tracą czasu i ulepszają Skode.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Gustaw » sobota, 20 sty 2007, 09:57

kierowcy citroena mieli dzis po prostu nie podejmowac ryzyka tymczasem...
na drugim dzisiejszym oesie Loeb robi 8 czas i traci 15sek!!
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata