Robert Kubica

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez nick555 » niedziela, 7 sty 2007, 13:06

Tylko weźcie pod uwagę że to jest konkurs na sportowca roku a nie na osobowość charakter i ilość spraw sądowych i umiejętności za kierownicą. Bezsprzecznie Otylia osiągnęła więcej od Roberta w tym roku choć większość z was się z tym nie zgodzi. A ja nie zgadzam się z tym że dopiero piąty był Tomasz Sikora mimo medalu na olimpiadzie i występów w pucharze świata. WG mnie nie zasłużyli piłkarze i bokserzy ale to moje osobiste zdanie.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Gucio » niedziela, 7 sty 2007, 13:56

Nick555 ja się zgadzam ze wszystkim, bo Tomek Sikora napewno zrobił więcej w 2006 roku od Kubicy, jesli nie mówic o osiągniętym celu.
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez mototom » niedziela, 7 sty 2007, 14:35

Każdy ma swojego faworyta. Chociaż na miejscu Otylii wolałbym Tomka Adamka. Drugie miejsce Roberta cieszy.
mototom
A6

Postprzez SebaSTI » niedziela, 7 sty 2007, 19:53

Nie oglądałem tego w TV ale 2 miejsce Kubicy mnie zaskoczyło tak jak „Kubica mówił to jest elitarny sport i bardzo popularny” Kubica powinien mieć 1 miejsce :o
SebaSTI
A6

Postprzez mototom » niedziela, 7 sty 2007, 19:59

Jakby powinien mieć 1 miejsce to by miał. a skoro nie ma, więc nie powinien.
mototom
A6

Postprzez GrzegorzChyla » niedziela, 7 sty 2007, 21:08

THIM napisał(a):Uważam to za porażkę, że Otylia była przed Robertem.

eetam porażka... weź pod uwagę w jakim miejscu swojej kariery jest Robert. Ciągle przed sobą ma cele do osiągnięcia, i to cele które wyglądają że są w zasięgu.

Jak dla mnie ten plebiscyt (szczególnie ubegłoroczne dziewiąte miejsce po wygraniu WSBR z prawie zerowym publicity w mediach masowych i tylko po jednym nagłośnionym teście w F1) pokazuje, że popularność sportów samochodowych w Polsce jest większa niż to się wydaje. Jest większa niż się to wydaje panom z telewizji, specom od PR a nawet i samemu Kubicy...

Grzegorz Chyła
(Fan F1 od połowy lat 70-tych do kiedy zaczął wygrywać Schumi i teraz z powrotem do roku)
GrzegorzChyla
N3

Postprzez MSG Racing » niedziela, 7 sty 2007, 23:21

2 miejsce nie jest złe. Myśle Robert zasłuzył na nie. Samo dostanie się do F1 to już coś a przypomnę, że nie miał wsparcia finansowego.

Grzesiek ma rację co do popularnosći sportów motorowych. Też już o tym gdzieś pisałem.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Saruto » poniedziałek, 8 sty 2007, 07:29

THIM napisał(a):Uważam to za porażkę, że Otylia była przed Robertem.

Biorąc pod uwage że F1 w Polsce jest tak samo popularna jak Hokej to można stwierdzić że to wielki sukces ale ważne jest to jak Robert będzie jeździł a nie jakieś nudne konkursy.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez MSG Racing » środa, 31 sty 2007, 00:26

http://www.autoklub.pl/14365,item,0,,f1.html
Pierwsza w miare potwierdzona plotka o Kubice w BMW Sauber w 2008 sezonie.
Chciałoby się powiedzieć a nie mówiłem.

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

MSG Racing
S2000

Postprzez marecki » czwartek, 1 lut 2007, 22:24

Coś te testy na torze w Walencji dla Kubicy nienajleprze :shock: Nick jest znacznie leprzy od niego.
marecki
N3

Postprzez SeBa » czwartek, 1 lut 2007, 22:48

widac ze jestec cienki w F1 :wink: :wink: musisz jeszcze troche posiedziec w temacie zeby zrozumiec ze cale wyscigi na najwyzszym poziomie to sa prawdziwe szachy :D
SeBa
N2

Postprzez MSG Racing » piątek, 2 lut 2007, 00:24

SeBa napisał(a):widac ze jestec cienki w F1 :wink: :wink: musisz jeszcze troche posiedziec w temacie zeby zrozumiec ze cale wyscigi na najwyzszym poziomie to sa prawdziwe szachy :D

Dokładnie. Do tego każdy z nich na testach zajmujesie czym innym.
Co nie zmienia faktu że Robertowi nie bardzo pasuja nowe opony, przynajmniej narazie.

MSG Racing
S2000

Postprzez Mexico City » piątek, 2 lut 2007, 00:37

Racja, MSG Racing. Bardzo mu nie pasują. Do tego stopnia, że ostatnio w wywiadzie uprzedził, iż będzie musiał na pewien czas zmienić swój agresywny styl jazdy. Powodem jest nadsterowność bolidu przy użyciu opon Bridgestone'a oraz lekkie zarzucanie nim na zakrętach. Do tego BMW-Sauber ma ponoć jakieś problemy z dopasowaniem parametrów technicznych silnika do przyczepności bolidu. Przyczyną są również te opony. :roll:
Mexico City

Postprzez SeBa » piątek, 2 lut 2007, 01:24

no niestety poczatki nie sa nigdy latwe ale na ile to jest prawda a na ile robienie tylko sztucznej burzy aby potem wszystkich zaskoczyc dowiemy sie dopiero na pierwszym GP. Nie wiem na ile te bridgestony roznia sie od poprzednich ale Schumacher takze nigdy nie mial lagodnego stylu jazdy a mimo to opony pasowaly jeko stylowi... Tak samo Alonso ktory ma tendencje do wykonywania gwaltownego ruchu w srodku zakretu take ma agresywny styl jazdy a mimo to daje rade na nowych oponach... Wiec pozostaje teraz kwestia bolidu. Moim zdaniem wraz z kolejnymi kilometrami spedzonymi na torze i w tunelu problemy zaczna znikac. A Robert juz nie raz pokazal swoje niewiarygodne mozliwosci wiec i opony nie stana mu na przeszkodzie tym bardziej ze wszyscy jezdza na oponach jednego producenta. W tej chwili nad nikim nie mozna stawiac krzyzyka bo dopiero wszystko przed nami :!: :D :D :D :D :D
SeBa
N2

Postprzez Mexico City » piątek, 2 lut 2007, 11:14

Tylko że większość zespołów jeździła na oponach tego producenta w zeszłym sezonie, więc na pewno będzie im łatwiej przystosować parametry bolidu do tych gum. BMW Sauber używał Michelinów, o ile wiem, więc nic dziwnego, że mają lekkie problemy. A co do Schumachera i Alonso,styl jazdy mają jednak trochę odmienny od Kubicy, więc również łatwiej im się przyzwyczaić do nowych opon.
Ostatnio edytowano piątek, 2 lut 2007, 15:09 przez Mexico City, łącznie edytowano 1 raz
Mexico City

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1