VW CASTROL CUP 2007

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez nick555 » niedziela, 24 gru 2006, 11:36

trochę nie w temacie cotic ale wiesz może patrząc na błędy vwcc nie zdecydują sie na slicka a jak już to dobiorą coś konkretnego. Tyle że ten puchar miał być tani!!!

Cotic jedziesz na zebranie 19 stycznia? Czy darowałeś sobie już totalnie? My jesteśmy po słowie podobno ze sponsorem...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Devil » niedziela, 24 gru 2006, 12:15

[b]do Cotic-a[/b]: coś mi się wydaje , że do Twoich wypowiedzi na temat pucharu golfa znakomicie pasuje powiedzenie: ZŁEJ BALETNICY PRZESZKADZA I RĄBEK SPÓDNICY...
Devil

Postprzez Krzychu autim » niedziela, 24 gru 2006, 12:31

Kia jest tansza, bo to jest samochód tani w utrzymaniu. Nawet jakby jeżdziła na slickach też nie będzie dużo droższa. Golf od samego początku był samochodem za drogim w utrzymaniu (cena części,serwis) dodatkowe koszty były związane ze zmianą kół w trakcie wyścigu. Opony mogłyby być tańsze ale to zależy od organizatorów pucharu. Puchar alfy też nie był dużo tańszy opony starczały ledwo na jeden wyścig, może czasy były lepsze dla dealerów alfy, a napewno Fiat bardziej starał się o promocje wyścigów. Jeżeli KIa zorganizuje puchar ceeda na tej samej zasadzie co picanto czyli zniżki na części itp. to może się udać. Co prawda osobiście uważam że puchar picanto idealnie pasuje do polskich warunków czyli braku profesjonalnych zespołów, każdy inny samochód wymaga solidnego serwisu i doświadczenia a tych u nas nie ma.
Krzychu autim

Postprzez cotic » niedziela, 24 gru 2006, 13:59

Jeszcze nie wiem czy pojade na spotkanie bo jestem poważnie chory... od 2 miesięcy

Można wiedziec kim jest anonimowy Devil na forum?
www.bth.pl/sponsoring/ +48697969707 gg: 642954 lukasz@bth.pl
cotic
N3

Postprzez Gucio » niedziela, 24 gru 2006, 15:43

Jakby był anonimowy to by pisał jako "gość"
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez THIM » niedziela, 24 gru 2006, 16:44

Zauważcie, że Cee'd, jak już napisałem, ma kosztować 2 razy tyle co Picanto, czyli POŁOWĘ ceny golfa. Rzeczywiście powinna być tańsza także w utrzymaniu, ale to zależy od zniżki na części (która jest chyba w każdym pucharze), opon, tego, jak mocno auta będą podkręcone i wielu innych rzeczy. Jak zauważył ARTX, to dopiero plan, więc jeszcze nic nie wiadomo. Ale kiedyś były cieniasy i (jakże cudowne) alfy i fiat dawał radę, więc czemu Kia miałaby tego nie zdzierżyć? Jedyne, co mnie martwi, to paleta silników Cee'da, o czym już wspomniałem. Najbardziej pasowałby 2.0 benzyna, a takiego Kia nie oferuje.

Fiat nie powinien robić narazie pucharu 500. Jak się zdubluje z Picanto, to będzie kijowo. Lepiej, żeby było kiowo, tzn żeby Kia przedłużyła Picanto Cup, wtedy będzie można kupić taniej używane wyścigówki i jeździć w pucharze, tak, jak obecnie jest z rajdowymi Pugami. A Fiat mógłby zrobić jakiś szybszy puchar, np dwulitrowe Stilo, 147 albo 159, to by było piękne!
Chyba, że 500 ścigałyby się też w innych krajach i w jakiejś międzynarodowej serii na tym samym regulaminie technicznym, to dawałoby świetną szansę rozwoju.
Diesle nie są dobrym pomysłem.

Wesołych Świąt!
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez Saruto » poniedziałek, 25 gru 2006, 09:03

Stilo odpada bo jego produkcja dobiega końca, prędzej nowe Bravo lub Brava. 147 i 159 będą chyba za drogie. Co do Fiata 500 to Włosi planowali stworzyć puchary w różnych państwach, o międzynarodowej serii nic nie wspominali ale kto wie.
Puchar Cee'da w Polsce ma szanse przyciągnąć więcej zawodników niż puchar Golfa, oczywiście jeśli zostanie dobrze poprowadzony. Pożyjemy zobaczymy :)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Devil » poniedziałek, 25 gru 2006, 19:23

Jeszcze raz do Cotic-a: jestem zwykłym kibicem sportów motorowych (szeroko pojmowanych) nie jestem zawodnikiem, nie jestem w jakikolwiek związany z jakimkolwiek zawodnikiem, organizatorem, PZM.
Moje nazwisko pewnie nikomu nic nie powie, więc nie będę go podawał na forum.
Sam oglądając puchar od dwuch lat nie pochwalam jego organizacji, nie podoba mi się też, że organizatorzy startują w nim, nie podobało mi się "mordobicie" (dziwnie wyciszone) w wykonaniu pana G (organizatora pucharu) ale do diabła ! nikt nikomu nie zabraniał zorganizowania lepszego serialu. Gładyszowi się chciało i zorganizował !!! Oby takich było więcej... Nie podoba mi się natomiast zachowanie ludzi takich jak Ty: wszystko Ci nie pasuje. Zorganizuj lepsze wyścigi. A może Ci ktoś zabrania ?
Devil

Postprzez ARTX » poniedziałek, 25 gru 2006, 22:06

Devil napisał(a):Zorganizuj lepsze wyścigi. A może Ci ktoś zabrania ?

kolego nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale do organizacji takiego pucharu trzeba miec srebrne monety i dobre zaplecze finansowe i duuuze znajomosci... Ty akurat tego nie wiesz czy Cotic ma jedno czy drugie wiec moze bez takich jazd... :)
Ostatnio edytowano wtorek, 6 sie 2013, 17:04 przez ARTX, łącznie edytowano 1 raz
ARTX
N2

Postprzez THIM » poniedziałek, 25 gru 2006, 22:31

Devil: Owszem, miło ze strony Gładyszów, że strzelili ten puchar, ale to nie powód, żeby ich całować po rękach, jak wszystko się sypie. Cotic wyłożył kupę kasy, jak każdy, kto startuje w tym pucharze, i ma prawo narzekać, że za ceną nie idzie jakość. Chyba nie powiesz, że opony były świetne, bo wszyscy zainteresowani, łącznie z organizatorami, twierdzą, że były do bani. Zejdź z Cotica, bo jest, co krytykować.
Timon

THIM
A6

Postprzez Devil » wtorek, 26 gru 2006, 02:14

Ja też oczywiście nie kocham Gładysza ale jak na razie nikt nie zorganizował w Polsce bardziej profesjonalnego pucharu.
Natomiast faktycznie nie mam pojęcia co do zaplecza finansowego tak Cotic-a jak i innych osób wypowiadających się na forum.
Ale poza zapleczem finansowym trzeba mieć jeszcze chęć zorganizowania czegokolwiek, a nie tylko narzekać i narzekać nie robiąc nis samemu.
Devil

Postprzez Saruto » wtorek, 26 gru 2006, 09:51

Devil napisał(a):Ja też oczywiście nie kocham Gładysza ale jak na razie nikt nie zorganizował w Polsce bardziej profesjonalnego pucharu.

Wydaje mi się że właśnie był mało profesonajlnie zrobiony, tylko dla 4 zawodników którzy mieli dostęp do wszystkiego, a reszta ograniczona przepisami się męczyła żeby jakoś auto poskładać :?
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez jaśku » wtorek, 26 gru 2006, 13:52

To raczej pozostali zawodnicy byli zbyt mało profesjonalni, Golf okazał się zbyt skomplikowany jak na umiejętności naszych "serwisów". Tak jak już ktoś tu pisał to wiedza naszych kończy się Picanto. Szwagier z Golcem wygrywali z Litwinami . Naszym kierowcom się wydaje że jak już kupią samochód i opony to już są mistrzami a jak się nie udaje to znaczy że ktoś oszukuje.
jaśku

Postprzez nick555 » wtorek, 26 gru 2006, 15:47

jaśku z serwisem trochę racji masz ale nie do końca... nigdy się nie zgodze że Litwini zmienili koła w 17 sekund, nie zgodze sie że robili to najszybciej. A nawet jeśli oni trenowali zmiane kół całą zimę to na nic to wszystko bo my bez treningu potrafimy zrobić to poniżej 22 sekund, w namiocie gdzie nie ma miejsca i nie ma jak odrzucić koła. I wracam znów do 17 sekund litwinów. Chciałbym to zobaczyć choc raz w życiu... W Kielcach specjalnie poszedłem patrzeć jak to robią i nic nie robią takiego żeby urwać tyle sekund. Tym bardziej że "klucznik" nie trafia kluczem w nakrętkę... poszła fama że są najlepsi i tyle. Zaznaczam że mówię to tylko o wymianie kół. Na autach zna się parę osób, nie wierzę że Biernacki czy Bartek Steinhof ma ekipę która nie zna się na ustawianiu aut na nasze tory. Podobnie zresztą Gładyszowe chłopaki. Rodzina jaka jest taka jest, ale mechaników mają wysokiej klasy.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez THIM » wtorek, 26 gru 2006, 15:51

Podsumowując, chcieli dobrze, ale nie wyszło, więc potrzebna jest krytyka, aby poprawić puchar na przyszły rok. Przecież wszyscy krytykowali pit-stopy, więc w 2007 już ich nie będzie. Podobnie jest z pirelkami. Jeśli ma być duża frekwencja, puchar musi być dla zawodników, a nie odwrotnie.

Czy puchar alfy nie był lepiej zorganizowany? Pytam, bo nie wiem, ale utrzymał się chyba 5 czy 6 lat...
Timon

THIM
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi