WITAJCIE:) CHCIAŁABYM ROZPOCZĄĆ PRZYGODĘ RAJDOWĄ!!!!

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

WITAJCIE:) CHCIAŁABYM ROZPOCZĄĆ PRZYGODĘ RAJDOWĄ!!!!

Postprzez Czupakabra » sobota, 9 gru 2006, 23:49

Witajcie, pochodzę z Katowic, rozjeżdżam już trzeci samochód służbowy i szczerze mówiąc marzę o tym, aby jeździć w przyszłości w rajdach . Bardzo proszę o wskazówki jak zacząć. Kocham jazdę samochodem (na krajowej jedynce rzadko ktoś mnie wyprzedza :D) i nie chcę szaleć po polskich drogach, bo jeden dzwon już zaliczyłam :D, a życie ludzkie nie jest mi obojętne. Uwielbiam prędkość i adrenalinę ale chcialabym się nauczyć tak na serio jeździć. Czy możecie udzielić mi wskazówek od czego zacząć? Tylko nie piszcie, że mam zacząć od malucha, bo wierzę, że to nie jest aż tak konieczne. Do kogo się zwrócić, gdzie się wybrać, kogo pomęczyć. Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich czytających.

Czupakabra 8)
Czupakabra

i jeszcze jedno: JAKIE AUTO KUPIć NA POCZąTEK??????

Postprzez Czupakabra » niedziela, 10 gru 2006, 00:02

JAKIE AUTO KUPIć NA POCZąTKU????
Czupakabra

Postprzez Buncol » niedziela, 10 gru 2006, 00:10

Nie wiem co jest złego w maluchu. To świetna zabawa i autko na poczatek. Oczywiście jeśli masz więcej pięniedzy możesz kupić jakeś Saxo, 106 a jeśli pieniądze przychodzą ci łatwo można kupić Subaru, możliwości są praktycznie nieograniczone :roll: Jednak czytając twój post odniosłem wrażenie, że powinnaś najpierw przeczytać troche publikacji o sportowej jeździe, zasięgnąć rady u jakeigoś dobrego kierowcy i wystartować w jakimś KJSie.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Pałka » niedziela, 10 gru 2006, 00:12

to że maluch jest dobry pokazał dziś Janecki :D :D :D
http://www.scr.civ.pl/ Obrazek
Pałka
N3

O WłAśNIE

Postprzez Czupakabra » niedziela, 10 gru 2006, 00:40

Dzięki, już zaczynam czytać o tych KSJ :) Nawet niedaleko są organizowane, więc trzeba już zacząć myśleć o kupnie auta. szef mój nie byłby zadowolony gdybym wyjechała na taki KSJ moją nową asterką. Pieniądze nie wpadaja mi aż tak łatwo, więc o subaru to narazie mogę pomarzyć ;) Saxo saxo... kompletnie nie w moim typie ale jesli mam go poobijać to czemu nie :D. Dzięki i pozdrawiam! Oczywiście czekam na kolejne wskazówki!
Czupakabra

Postprzez Mroowa » niedziela, 10 gru 2006, 00:48

A ja myślę że Twoja Kariera skończy się szybciej niż zacznie. Wyprzedzanie wszystkich na drodze krajowej to nie to samo co rajdy... może spróbuj w 1/4 mili albo pierw pokibicuj... i zobacz co ten sport znaczy...
Mroowa
S2000

Re: WITAJCIE:) CHCIAŁABYM ROZPOCZĄĆ PRZYGODĘ RAJDOWĄ!!!!

Postprzez Erni » niedziela, 10 gru 2006, 00:49

Czupakabra napisał(a):Witajcie, pochodzę z Katowic, rozjeżdżam już trzeci samochód służbowy i szczerze mówiąc marzę o tym, aby jeździć w przyszłości w rajdach . Bardzo proszę o wskazówki jak zacząć. Kocham jazdę samochodem (na krajowej jedynce rzadko ktoś mnie wyprzedza :D) i nie chcę szaleć po polskich drogach, bo jeden dzwon już zaliczyłam :D, a życie ludzkie nie jest mi obojętne. Uwielbiam prędkość i adrenalinę ale chcialabym się nauczyć tak na serio jeździć. Czy możecie udzielić mi wskazówek od czego zacząć? Tylko nie piszcie, że mam zacząć od malucha, bo wierzę, że to nie jest aż tak konieczne. Do kogo się zwrócić, gdzie się wybrać, kogo pomęczyć. Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich czytających.

Czupakabra 8)

Sorki nie obraź się ale odczytałem to tak jakbyś szukał św. Mikołaja co chodzi po domach i pyta czy ktoś chciałby może startować w RSMŚ w fabrycznym samochodzie. Nie tylko o tym marzysz. A co do wskazów to najlepiej zacząć od KARTINGU. Wszyscy się chwytają za przeproszeniem dupy od końca czyli np PZM czy KJS a nikt nie pomyśli o KARTINGU...
Obrazek
Obrazek

DZIECI ŚCIĄGAJĄ NARTY WSIADAJĄ W GOKARTY!!!
Erni
N2

Postprzez padre-mk3 » niedziela, 10 gru 2006, 00:50

no to masz czym sie chwalic ze nikt cie nie wyprzedza na krajowej jedynce>tylko nurtuje mnie jedna rzecz.jestes tak szybka,czy tak glupia?(sorki nie chce cie urazic,ale czym ty sie chwalisz?).tak ogolnie to nie wiem czemu nie zapiszesz sie do jakiegos automobilklubu i tam zapytasz o porade.znajdziesz tam tez pewnie i kierowcow ktorzy chetnie pomoga.
wedlug mnie wiecej sie przechwalasz!saxo nie w moim typie.......itd!
widze ze masz dziwne podejscie do rajdow.saxo nie w twoim typie.tylko nie wiem czy wiesz ze rajdy to nie jest pokaz mody.tam sie jezdzi dla wynikow lub dla frajdy(choc to ostatnie to juz rzadkosc-zbyt duzo kasy pochlania).wedlug mnie kazdy powinien zaczynac z dolnego pulapu a nie od razu wskakiwac do auta z gornej polki.znam kilka przykladow kierowcow z kjs`ow ktorzy zaczynali autem ztejze polki a konczyli marnie bo objezdzaly ich inne autka.najlepszym przykladem bylby gosc bodajze z bielawy jezdzacy subarka.np na kjs`ach w moim miescie objezdzal go pelikan maluchem i inni drajwerzy (gorszymi autami).

p.s.
krowa ktora duzo muczy.........malo mleka daje.
padre-mk3
A5

Postprzez Mroowa » niedziela, 10 gru 2006, 00:51

Bo może karting to całkiem inna bajka niż rajdy nie uważasz... owszem można startować w kartingu ale chyba jeżeli ktoś myśli o rajdach lepsze dla niego są KJSy i PZMoty niż karting. To bardzie wyścigowy styl jazdy...
Mroowa
S2000

Postprzez Erni » niedziela, 10 gru 2006, 00:56

Mroowa napisał(a):Bo może karting to całkiem inna bajka niż rajdy nie uważasz... owszem można startować w kartingu ale chyba jeżeli ktoś myśli o rajdach lepsze dla niego są KJSy i PZMoty niż karting. To bardzie wyścigowy styl jazdy...

Oj i tu się z tobą nie do końca zgodzę bo karting jest bardzo uniwersalny uczysz się właściwego toru jazdy, obycia z prędkością, a jak chcesz nauczyć się jeździć bokami to nie ma problemu - deszczowa pogoda i nawet na deszczówkach możesz wymiatać bokami, no nie mówiąc już o slickach bo to dopiero jest jazda (sam to kiedyś przeżyłem :D) Więc nie widzę przeszkody by myśląc o byciu kierowcą rajdowym zacząć od kartingu. Przecież Hołek też się ścigał na gokartach
Obrazek
Obrazek

Erni
N2

Postprzez Czupakabra » niedziela, 10 gru 2006, 01:01

Dziękuję za słowa krytyki. Między wierszami dowiaduję się wiele istotnych rzeczy - od razu wiem czego dalej szukać na necie, a o to mi własnie chodzi. Ale bez przesady z tą krytyką, chcę tylko się pare rzeczy istotnych dowiedzieć. Być może dla was, zapalonych kibiców i rajdowców moje pytania są trywialne, ale dla mnie wasze odpowiedzi są kopalnią wiedzy :) Co do chwalenia, chwalę się swoją radością jaką czerpię wraz z adrenaliną podczas jazdy samochodem a nie tym, że nim jeżdżę, no może trochę za szybko :) Czekam na jeszcze!
Czupakabra

Postprzez Erni » niedziela, 10 gru 2006, 01:05

Czupakabra napisał(a):Dziękuję za słowa krytyki. Między wierszami dowiaduję się wiele istotnych rzeczy - od razu wiem czego dalej szukać na necie, a o to mi własnie chodzi. Ale bez przesady z tą krytyką, chcę tylko się pare rzeczy istotnych dowiedzieć. Być może dla was, zapalonych kibiców i rajdowców moje pytania są trywialne, ale dla mnie wasze odpowiedzi są kopalnią wiedzy :) Co do chwalenia, chwalę się swoją radością jaką czerpię wraz z adrenaliną podczas jazdy samochodem a nie tym, że nim jeżdżę, no może trochę za szybko :) Czekam na jeszcze!

Jak chcesz doznań jeszcze większej adrenaliny to jedyne tanie miejsce - tor kartingowy, ale nie broń Boże hala.
Obrazek
Obrazek

Erni
N2

Postprzez Gucio » niedziela, 10 gru 2006, 11:51

Wnioskuję nie tylko ja, że jesteś kobietą.
Szczycisz się tym, ze mało kto wyprzedza cię na jedynce...szczyt głupoty moim zdaniem!
Zacytuję ci wypowiedź z wczorajszej relacji z karowej jak to pan Madej powiedział "chcąc zacząć jeździć w rajdach upewnij się czy rodzice mają grube konto w banku"
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez dziq » niedziela, 10 gru 2006, 11:59

Do rajdow trzeba przede wszystkim talentu, umiejętności no i sponsora. Obawiam sie ze umiejetnosci nie masz zadnych, wiec jak tu juz ktos wspomnial doradzam wyscigi na 1/4mili. :)
dziq
N3

Postprzez kicia_pl1 » niedziela, 10 gru 2006, 12:57

Niewiem czemu niektorzy maja jakies ale do maluchow,jak to ktos wyzej napisał janecki pokazał co malacz potrafi a w kjs tez mozna wysoko zajsc maluchem przykładem jest wczorajszy kjs w Bedzinie gdzie seryjny malacz zajoł 15 miejsce w generalce i 4 w klasie powtarzam seryjny malacz,według mnie malacz jest najlepszy do kjs i w miare tani w utrzymaniu :wink:
------------------SoGa Motorsport-----------------
kicia_pl1
N3

Następna strona

Powrót do Forum ogólne