Colin McRae Rally 3

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez koval » piątek, 13 cze 2003, 21:45

Wlasnie skonczylem na very hard i co ciekawe pozniej jak znow chcesz zaczac mistrzostwa - spoko masz juz wszystkie poziomy dostepne ale czesci i upgrade auta ktore wczesniej zdobyles znikaja :cry:
Na pocieche zostaja odblokowane trasy i nowe auta :wink:

Japonia to jest dopiero ciezka przepsrawa - bez wczsniejszego pojezdzenia osow nie ma szans przejsc na very hard na 1. m-cu. Wszystkie inne w zasadzie sie da bez wiekszych klopotow. - nie wiem jedynie jak z Australia bo nie popadla mi ( w mistrzostwach losowo jedzisz 6 z 8 dostepnych w grze rajdow, takze trasy sa w innej konfiguracji niz w stages).

..:::pozdro
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez djinn » piątek, 13 cze 2003, 21:56

A wiec pomysl z ftp jest do bani !!!!!!!!

Nie bedziemy bawic sie przeciez w piratow !!!!!! :P

Sprobujcie w jakims akademiku, tam na pewno juz dawno jest !!!!!!! :)

Pozdrowienia
KUZI..........wierzymy w Ciebie !!!!
Kulig, Colin, Burns ..... WTF ??
djinn
N2

Postprzez qbus » sobota, 14 cze 2003, 13:39

a jak się przedstawia sytuacja z mocą samochodu tzn. chodzi mi o to czy można tak jak np. w Colinie 2 wygrać Fordem Pumą z samochodem typu WRC, czy N-ka jeździ lepiej na szutrze od 1600 itd.
czekam na odpowiedź :-)
qbus
S1600

Postprzez rally_fan1 » sobota, 14 cze 2003, 15:25

no właśnie,ja też mam parę pytań co do pełnej wersji na PC...oto one:

1. czy to prawda,że warunki pogodowe są niezmienne?tzn.czy jeśli np.na pierwszym oesie w Japonii pada deszcz to zawsze tak jest :?: czy też zmienia się i raz jak się gra to pada,a raz nie :?:

2. czy można jeździć pojedyncze rajdy(a nie tylko pojedyncze oesy-bo tak podobno było na PS2) innymi niż Ford Focus WRC samochodami :?:

3. czy samochodem grupy N można wygrać z WRC czy nie :?: czyli czy osiągi i prowadzenie samochodów są bardziej"realne" :?: a tym samym czy da się wygrać samochodem s1600 z N-grupą :?:

qbus:mnie się wydaje że ta puma w Colinie 2 to nie był s1600,czy inny kit-car a 300-konny napędzany na 4 koła samochód o mniejszej niż WRC masie i stąd tak"doginała"
rally_fan1
N3

Postprzez qbus » sobota, 14 cze 2003, 15:42

rally fan-> masz 100 % racje...
no i ja też chce troche wyjaśnień na ten temat ...
np. pewnie w hiszpani możesz wygrać samochodem 1600 z N grupą a czy na szutrze to jest możliwe??
i ile jest samochodów WRC bo mam nadzieje że nie tylko jeden ... to czekamy na odpowiedź :)
qbus
S1600

Postprzez !ADI! » sobota, 14 cze 2003, 16:26

24 godziny na twardym to nie piractwo
!ADI!
S1600

Postprzez Max9 » sobota, 14 cze 2003, 18:24

rally_fan1 napisał(a):qbus:mnie się wydaje że ta puma w Colinie 2 to nie był s1600,czy inny kit-car a 300-konny napędzany na 4 koła samochód o mniejszej niż WRC masie i stąd tak"doginała"

Może to była wersja rallycross'owa :D Było podobne do tego? :

http://www.rallycross.gery.pl/foto.php? ... oto_17.jpg
http://www.rallycross.gery.pl/foto.php? ... oto_19.jpg
Max9
A5

Postprzez marcin » sobota, 14 cze 2003, 19:02

Słuchajcie mam już pełną wersje Colina 3 :D :D :D :D :twisted:
Gra jest moim zdaniem odjazdowa i raczej dużo lepsza od drugiej części.
Jest parę małych niezbyt przyjemnych wad, ale to można przeboleć np. generalka w czasie rajdu jest pokazywana dosłownie na 2-3 sekundy, co jest wielkim utrudnieniem, trzeba mieć sokoli wzrok i refleks :wink:
Naszymi rywalami w grze są auta s 1600 i N-ki i chyba tylko jeden wurc. Co ciekawe często N-ki wygrywają z wurcami :wink: Ja jak na razie jeździłem tylko parę rajdów i muszę przyznać, że Codemasters przyłożyło się do tej gry. Trasy są bardzo ładne żeby nie powiedzieć piękne a szczególnie dopracowana jest Japonia :D Autem dosyć trudno się steruje i na pierwszych rajdach raczej obijałem o drzewa zamiast tknąć się na sekundy z rywalami :P Japonia bardzo mi leży oczywiście wygrałem ten rajd :winek: ale jazda była dla mnie wielką przyjemnością. Jeszcze żadna gra nie dawała mi takiej przyjemności z jazdy jak CMR3. Dźwięki w grze chyba troszkę poprawiono w każdym razie jest ok. Oczywiście na strefie pełna animacja mechanicy się taplają w smarze a Colina popija sobie kawkę :wink: :D Warto też wspomnieć, iż wreszcie poprawiono duży błąd w grach rajdowych. Otóż teraz łatwo w grze jest o kapcia, zepsuty zawias czy jazdę na tarczy hamulcowej. Jadąc rajd USA z dosyć dużą przewagą nagle zawias mi "siadł" i marzeniem było pierwsze miejsce. Finlandii nie ukończyłem gdyż po odpadnięciu koła i jeździe na tarczy hamulcowej po skończeniu ledwo co OS-u w aucie brakowało koła zapasowego po wcześniejszej wymianie jego na dojazdówce. A więc jest już coraz bardziej realnie. Jest jeszcze wiele fajnych szczególików np. animowany dojazd od PKC na start do odcinka. Widać jak startuje przed nami inna załoga. W rajdach wreszcie jest SHAKEDOWN :!: :!: :!: :!: :!: :D
Długo by można było opowiadać. Na pewno jest jeszcze wiele rzeczy o których teraz w tych emocjach zapomniałem :P
pzdr
marcin
A5

Postprzez rally_fan1 » sobota, 14 cze 2003, 19:58

Max9:faktycznie,być może twórcy wzorowali się na rallycrossowej Pumie,ta w grze nie ma chyba takich bocznych(o ile pamiętam) wlotów,ale ma takie felgi jak ta zdjęciach...Marcin:jakbyś mógł to odpowiedz na pytania moje i qbusa
rally_fan1
N3

Postprzez marcin » sobota, 14 cze 2003, 20:22

Rally_fan1:
1) Z tego co udało mi się zaobserwować to chyba tak jest ze warunki nie są zmienne ale to nie jest na 100%
2) Nie można jezdzić pojedyńczych rajdów - może ta opcja jest dostępna po wygraniu mistrzostw.... :?
3) W grze w wynikach jest pokazane że np. N-ka wyprzedza wurce ale to moim zdaniem jest spowodowane tym że jest tylko ( chyba) jeden wurc oprócz naszego i poprostu Codemasters musiało zrobić tak że N-ki będą z nami rywalizowały "na niby" :wink:. W samej grze jednak czuć to że jedzie się np. Punto s 1600 a nie wurcem - bynajmniej ja to odczuwam. Jadąc już jedak N-ką nie ma dużej różnicy w porównaniu z wurcem ale jednak jest :!: Z resztą nawet na naszych polskich OS-ach było widać jak N-ki objezdzają np. Czopika w Subaru WRC czy Gielate w Octavii WRC.

Qbus: To czy można wygrać pozostaje tajemnicą bo jak pewnie wiesz w mistrzostwach można być "tylko" Colinem więc nie ma możliwości sprawdzenia czy jak byśmy jechali np. s 1600 to czy mozna by było nawiązać rywalizacje z czołówką. N-ka zdecydowanie lepiej jezdzi po szutrze niż s 1600 :)

Czekam na następne pytania :D
marcin
A5

Postprzez qbus » sobota, 14 cze 2003, 21:11

Chodzi mi o to czy grając w trybie stage można wykręcać czasy podobne do siebie ale samochodami innej klasy :) jak możesz to sprawdź !
qbus
S1600

Postprzez qbus » sobota, 14 cze 2003, 21:12

Chodzi mi o to czy grając w trybie stage można wykręcać czasy podobne do siebie ale samochodami innej klasy :) jak możesz to sprawdź !
qbus
S1600

Postprzez koval » sobota, 14 cze 2003, 22:53

Nie do konca podzielam optymizm marcina co do gry...
Ja troche sie zawiodlem - liczylem ze po wersji na konsole beda jakies zmiany a tu nic.

Nie ma nawet trybu multiplayer co jest najwieksza chyba porazka :!:

A na jakim pioziomie marcin wygrales ta japonie ?? na very hard ??
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez marcin » sobota, 14 cze 2003, 23:18

koval napisał(a):Nie do konca podzielam optymizm marcina co do gry...
Ja troche sie zawiodlem - liczylem ze po wersji na konsole beda jakies zmiany a tu nic.

Nie ma nawet trybu multiplayer co jest najwieksza chyba porazka :!:

Wiesz, wiadomo że gra nie jest idealna - jeżeli taka by powstała to Codemasters by padło bo by nie miało co robić :wink: Co do braku trybu Multiplayer to mi akurat mało to przeszkadza bo i tak połączyć się w "colinowskim"multiplayerze z jakimś garczem graniczy z cudem :!: :evil: Myślę Koval że nie ma powodu aby się nie cieszyć bo w końcu wyszła jakaś NOWA gra rajdowa na PC-ta :twisted: . Tym bardziej że nowy Colin nie jest zły :wink: .

Qbus: Trenowałem teraz na OS1 Japonia i:

Jadąc Miśkiem evo 7 uzyskałem jedynie o 5 sekund gorszy czas od Foki WRC

Jadąc Fiatem Punto s1600 miałem 20 sekund "straty" do Foki WRC
marcin
A5

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 15 cze 2003, 08:15

Marcin mam do Ciebie pare pytań:
1. Jak przedstawia się dyktowanie pilota? Czy jego głos jest mniej zniekształcony niż w Colinie 2?
2. Czy nastąpiły jakieś zmiany w systemie pilotowania?
3. Jak z odgłosami samochodów, czy focus brzmi jak prawdziwe WRC?

No i daj chłopie znać jak ją ukończysz i czy są jakieś ukryte samochody i trasy w nagrodę za ukończenie mistrzostw (jakie?). :roll: :?: :roll:
Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
Hultay WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe