zarysowanie lakieru

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

zarysowanie lakieru

Postprzez mich22 » niedziela, 5 lis 2006, 15:21

witam!przyszła zima i zaspało mi troche auto.Wziełem łopate i postanowiłem z dachu auta zagarnąć śnieg i podczas odśnieżania zarysowałem w paru miejscach lakier razem z farbą:oops: :evil: musze teraz cały dach polakierować na nowo?,może mi ktoś coś doradzić jak to zrobić żeby nie było widać zarysowań?
mich22

Postprzez PLayer » niedziela, 5 lis 2006, 17:57

Nie wiem dokładnie co rozumiesz przez "zarysowanie" ale jeśli są to stosunkowo niewielkie rysy to możesz użyć pasty polerskiej w kolorze nadwozia (lub najbardziej zblizonym). Polerujesz cały dach i powinno być ok.
P.S. Nie wiem ile u Ciebie spadło śniegu i jakiej łopaty użyłeś ale jeśli takiej jaką mam przed oczami to szacunek dla Ciebie :)
PLayer
N3

Postprzez mich22 » niedziela, 5 lis 2006, 19:35

śniegu troche napadało,ponad 40 cm na dachu auta miałem i zamiast bawić się w odśnieżanie małą szczotką,chciałem szybko zrzucić śnieg używając takiej plastikowej łopaty do odśnieżania sniegu,tylko ta łopata miała metalowe zakończenie...kolor auta mam czarny a zarysowanie wygląda tak,że teraz są białe rysy,bo zarysowałem i lakier razem z farbą.Przyznaje głupi pomysł był...
mich22

Postprzez wallygator » niedziela, 5 lis 2006, 22:19

sa takie kredki ktorymi mozna zamalowac te rysy, ale nigdy tego nie stosowalem wiec nie wiem jaki jest efekt :? jak to zastosujesz to daj znac bo tez mam takie rysy na dzwiach :wink:
wallygator
N3

Powrót do Mechanika rajdowa