Telstra Rally Australia

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » niedziela, 13 lis 2005, 18:42

Głównym tematem Rajdu Australii jest jazda Colina. I słusznie. Mistrz sprzed 10 lat pokazał klasę, a to dopiero jego drugi start Fabią. Niefortunnie, sprzęgło odmówiło posłuszeństwa. Szkoda. Zapowiadało się na najlepszy wynik Skody w MŚ. Francois nareszcie dojechał do mety. Już wcześniej pokazywał na co go stać, ale nie spodziewałem się, że może wygrać w Australii. Harri i Gigi jak zwykle świetnie. Można powiedzieć, że Mitsubishi odrodziło się z popiołów. Chris u siebie jest naprawdę szybki. Manfred udowodnił, że jeżdżąc w prywatnym zespole dobrze przygotowanym autem można osiągnąć doskonały rezultat. Brawa za cały sezon dla niego! Roman po raz kolejny punktował dla Forda i chwała mu za to, za regularność w dojeżdżaniu do mety w punktowanej ósemce. Daniel Sola tak jak się spodziewano, zapunktował, ale bez fajerwerków. Wszak szuter nie jest jego ulubioną nawierzchnią. Armin nie za dobrze, cały sezon nie był dla niego dobry. Ale cieszy jeden punkt w ostatnim starcie w MŚ. A faworyci? Seb, Marcus, Petter i Toni nie ukończyli rajdu. To była naprawdę ciekawa impreza pełna dramaturgii i niespodzianek. W mistrzostwach aut produkcyjnych Toshi Arai pokazał, że w tym roku nie ma na niego mocnych. Dobrze przygotowane auto także zrobiło swoje. Ten sezon może nie był arcyciekawy (dominacja Loeba), ale... fajny. Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku przeciwnicy Seba bardziej wezmą się do roboty :).
Marmetal
S2000

Postprzez darekH » poniedziałek, 14 lis 2005, 00:16

Po obejrzeniu dzisiejszej relacji na Eurosporcie, to az sie smutno zrobilo z powodu Colina, jak sie Nicki poplakal, ehh jak to powiedzial zostawili serce na trasie i dusze a tu klops, ale jedna rzecz jest wspaniala w WRC, mimo tej walki na sekundy, technologicznego pedu, miedzy teamami jest zdrowa rywalizacja, zawodnicy sie szanuja, no i te scenki jak mechanicy wiekszosci teamow dopingowali namiot Skody, zeby Colina fure naprawili, no te brawa dla Colina, wspanialy gest... tak powninna wygladac rywalizacja. Gratulacje dla Dudu, ale to Colina jest nr1 tego rajdu.
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez Marmetal » środa, 18 paź 2006, 21:13

Odświeżam temat, gdyż Rajd Australii już blisko :). Loeb nie wystartuje w tej imprezie, a na jego miejsce Kronos nominował Ponsa. Jestem lekko zaskoczony, bo Colin świetnie czuje się na australijskich szutrach, co pokazał m.in. w zeszłym roku rewelacyjnie jadąc Skodą. Jednak chyba występ Szkota w Turcji nie przekonał kierownictwa zespołu. Będzie ciężko Citroenowi zdobyć punkty w Australii w składzie Pons-Sordo.
Marmetal
S2000

Postprzez Cendra » czwartek, 19 paź 2006, 16:47

juz wiadomo czemu, Kronos stracił głównego sponsora i musza oszczędzać na kasie, a Colin za darmo pewnie nie jezdził, jedno auto mniej to spora oszczędność. wielka szkoda bo Colin mógł tu pojechać bardzo dobrze, Pons zasłużył na ten występ. ciekawostką jest to, że cytryny znowu pojadą w swoich "naturalnych" barwach :)
Cendra
A6

Postprzez Pałka » czwartek, 19 paź 2006, 20:53

no w końcu bo nie podobają mi sie niebieskie cytryny :?
http://www.scr.civ.pl/ Obrazek
Pałka
N3

Postprzez PiotrGT » wtorek, 24 paź 2006, 09:15

Rajd Australii to mój ulubiony rajd. szkoda że wypada po tym sezonie z kalendarza (zapowiedziany jest jednak powrót w 2008 roku :) ). Ostatni raz rozegrany zostanie w Perth czyli na samych zachodzie kontynentu, mam nadzieję że nowa lokalizacja mocno nie zmieni charakterystyki tras, która wcześniej była super.

Moim faworytem pod nieobecność Loeba to Marcus, a Hirvonen będzie mu godnie partnerował i Ford ustrzeli drugi dublet odskakując mocno Kronosowi.
www.wrcrally.pl - Rajdowe Mistrzostwa Świata
PiotrGT

Postprzez Superleggera » wtorek, 24 paź 2006, 16:18

widze cos, ze nic nie piszecie o Kuzim... Czyzbyscie zapomnieli o Jego wystepie w Australii?? :roll: Kuzi Ogniaaaa!!

Mysle, ze ba! jestem pewien, ze Rajd pod nieobecnosc Sebastiena wygra Gronholm :?
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez Saruto » środa, 25 paź 2006, 05:25

KuziWrc napisał(a):widze cos, ze nic nie piszecie o Kuzim... Czyzbyscie zapomnieli o Jego wystepie w Australii?? :roll: Kuzi Ogniaaaa!!

Kuzi jednak nie pojedzie, kolejny start to Nowa Zelandia ale tam będzie jeszcze trudniej o punkty.
Marcus wygra na 100%, drugi będzie Miko a trzeci P. Solberg.
W PCWRC mam nadzieje że Aki powalczy o wygraną i może Toshi wreszcie nie będzie miał problemów to też będzie groźny.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » środa, 25 paź 2006, 09:47

Szkoda, że Kuzi nie będzie w stanie wystartować. Z chęcią zobaczyłbym Polaka w Australii :). Cóż, poczekajmy na Rally New Zealand. Jeśli chodzi o Australię to zgadzam się z przedmówcami. Marcus ma największe szanse na wygraną, Hirvo pewnie będzie dotrzymywał mu kroku. Solberg będzie groźny o ile nie wypakuje... Sordo także będzie chciał powalczyć o jak najwięcej punktów, tak ważnych dla Citroena. Zapowiada się ciekawy rajd.
Marmetal
S2000

Postprzez Banan » środa, 25 paź 2006, 14:10

Eh, szkoda Kuzaja. Wiec niestety szanse na pudlo na koniec sezonu przepadly :(.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez adamt » środa, 25 paź 2006, 20:43

Na pudło jest zawsze szansa.

Każdy prokurator Ci to powie:

"Daj mi człowieka,a ja już znajdę na niego paragraf."
Poszukuję wyników rajdów-eliminacji RSMP z lat 1955-1980.Nawiążę kontakt z osobami interesującymi się historią rajdów w Polsce.
adamt
N3

Postprzez Mroowa » środa, 25 paź 2006, 20:48

Jakaś ściema i to niezła z tą chorobą, no kurde od japonii go trzyma ? ptasiej grypy się nabawił czy co ?

Jak mu kibicuję tak musiałem to napisac :roll:
Mroowa
S2000

Postprzez Marmetal » czwartek, 26 paź 2006, 17:45

Fordy prowadzą po superoesach. Obsada jest słaba, więc możemy liczyć na jakąś eNkę w ósemce, tak jak niegdyś Chris Atkinson w Subaru WRX zapunktował w MŚ ;). Arai wygrywa w PCWRC. Walka w tej kategorii powinna być wyrównana. Jutro zaczyna się prawdziwe rajdowanie.

P.S. Proszę o zmianę nazwy tematu z "Telestra" na "Telstra Rally Australia" ;).
Done it. Gucio
Marmetal
S2000

Postprzez Picias » czwartek, 26 paź 2006, 23:57

Fordy jak zwykle w formie, liczę na kolejne zwycięstwo Marcusa. Może jeszcze w tym sezonie walka o mistrzostwo nabierze rumieńców. Jak nie ma Loeba to nie bardzo ma kto cisnąć Bosse, gdyby subaru było w formie to kto wie. Turcja pokazała, że Solberg nie wypadł z obiegu.
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez Saruto » piątek, 27 paź 2006, 06:08

Brawo dla Marcusa ;) teraz będzie dużo ciekawszy rajd. Marcus jeśli myśli jeszcze o mistrzostwie to musi skończyć na trzeciej pozycji. Myśle że Chris ma szanse wygrać ten rajd. Szkoda że Leszek nie jedzie bo była szansa na punkty w generalce.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata