Moderator: SebaSTI
Konrad napisał(a):Polonez: Motowiadomości współtworzyłem, byłem wtedy młodziutkim dziennikarzem na dorobku. Uczyłem się od Taty, Jacka Kostrzewy, Maćka Kuszewskiego i innych wyjadaczy. Wszystkich nie wymienię, bo musiałbym pisać conajmniej godzinę. Wspomnę tylko, że flaki nauczył mnie jeść, na jakimś rajdzie terenowym, Andrzej Karaczun. Do dziś nie mogę mu tego zapomnieć:) Nie można też zapomnieć o znakomitych operatorach, bez których Motowiadomości nie byłyby takie same: Witku Szczpanie i Waldku Kolsickim. Wierzcie mi - ekipa była wtedy znakomita - poza wymienionymi, conajmniej kilku wysokiej klasy gości!
Co do późniejszych czasów: Różnie to bywało, ale jakaś kadra się wykształciła. Za czasów Wizji na przykład przyszedł do pracy młody i zdolny facet, któremu kiedyś (zupełnie przypadkowo) ożeniliśmy z kumplem Peugeota 205 1,9 Gti, jako wóz zupełnie nieużywany w sporcie! Cóż, to nie był chyba kontrolowany zakup:)
Jaja jajami, ale prawda jest taka - program był dobry, bo był budżet. Oczywiście, kiedy oglądam archiwalne odcinki, to już trąci myszką, ale widać, że było sporo kamer i profesjonalistów. Później, za czasów Wizji, budżet był jeszcze większy i dzięki temu powstała, moim skromnym zdaniem, najlepsza relacja - z wygranego przez ŚP Janusza Kuliga Kormorana. Były ujęcia z helikoptera, były skoki nad kamerą - zresztą moją prywatną, którą zniszczył Paweł Dytko!
Teraz - sorry - nikt zdolny nie pójdzie pracować za 500 Pln miesięcznie. Nie wymagajcie więc cudów. Możemy jeszcze pokazać cokolwiek, ale daleko temu do tego, co można było pokazać wiele lat temu. To zresztą dotyczy całego kraju... Ostatni gasi światło!
Robi napisał(a):Marmetal , bylo chyba jeszcze cos takiego jak Real Autoklub w TV puls i Motocentrum w TV Centrum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości