Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gucio » środa, 27 wrz 2006, 21:56

Cypr leci na tv4
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Cendra » środa, 27 wrz 2006, 21:58

dzieki :) myslalem ze pozniej, a w gazete jakos nie mialem okazji zajrzec :P
Cendra
A6

Postprzez Konrad » czwartek, 28 wrz 2006, 01:18

Polonez: Motowiadomości współtworzyłem, byłem wtedy młodziutkim dziennikarzem na dorobku. Uczyłem się od Taty, Jacka Kostrzewy, Maćka Kuszewskiego i innych wyjadaczy. Wszystkich nie wymienię, bo musiałbym pisać conajmniej godzinę. Wspomnę tylko, że flaki nauczył mnie jeść, na jakimś rajdzie terenowym, Andrzej Karaczun. Do dziś nie mogę mu tego zapomnieć:) Nie można też zapomnieć o znakomitych operatorach, bez których Motowiadomości nie byłyby takie same: Witku Szczpanie i Waldku Kolsickim. Wierzcie mi - ekipa była wtedy znakomita - poza wymienionymi, conajmniej kilku wysokiej klasy gości!

Co do późniejszych czasów: Różnie to bywało, ale jakaś kadra się wykształciła. Za czasów Wizji na przykład przyszedł do pracy młody i zdolny facet, któremu kiedyś (zupełnie przypadkowo) ożeniliśmy z kumplem Peugeota 205 1,9 Gti, jako wóz zupełnie nieużywany w sporcie! Cóż, to nie był chyba kontrolowany zakup:)

Jaja jajami, ale prawda jest taka - program był dobry, bo był budżet. Oczywiście, kiedy oglądam archiwalne odcinki, to już trąci myszką, ale widać, że było sporo kamer i profesjonalistów. Później, za czasów Wizji, budżet był jeszcze większy i dzięki temu powstała, moim skromnym zdaniem, najlepsza relacja - z wygranego przez ŚP Janusza Kuliga Kormorana. Były ujęcia z helikoptera, były skoki nad kamerą - zresztą moją prywatną, którą zniszczył Paweł Dytko!

Teraz - sorry - nikt zdolny nie pójdzie pracować za 500 Pln miesięcznie. Nie wymagajcie więc cudów. Możemy jeszcze pokazać cokolwiek, ale daleko temu do tego, co można było pokazać wiele lat temu. To zresztą dotyczy całego kraju... Ostatni gasi światło!
Konrad
N2

Postprzez Robecki » czwartek, 28 wrz 2006, 01:52

Prosimy więc o puszczenie jeszcze kiedyś tej relacji z Kormorana. :)
Robecki
N3

Postprzez Robi » czwartek, 28 wrz 2006, 10:08

Marmetal , bylo chyba jeszcze cos takiego jak Real Autoklub w TV puls i Motocentrum w TV Centrum
Robi
N2

Postprzez Polonez » czwartek, 28 wrz 2006, 15:57

Motowiadomości były rewelacyjne. Po części za sprawą tego, że rajdy kiedyś były rewelacyjne. I nie trzeba było żadnych efektów jak w TG żeby mnie przyciągnąć przed Tv... A dziś mimo że Oes, V-max, Jednoślad itp, są piękne graficznie, ale nie porywają... Pamiętam jak mi się niewesoło zrobiło gdy lektor w MW powiedział że to ostatni odcinek...

Konrad - czyli nie ma szans na ich obejrzenie w żaden sposób ? Miałbym jeszcze kilka pytań na priv ale domyślam się, że jesteś raczej osobą zajętą. Anyway, dawaj w Autoklubie jak najwięcej staroci.
Polonez
N2

Postprzez Saruto » czwartek, 28 wrz 2006, 18:04

Jeśli dobrze pamiętam to o 18.40 jest nowy Oes :)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez cycolina » czwartek, 28 wrz 2006, 19:58

Konrad napisał(a):Polonez: Motowiadomości współtworzyłem, byłem wtedy młodziutkim dziennikarzem na dorobku. Uczyłem się od Taty, Jacka Kostrzewy, Maćka Kuszewskiego i innych wyjadaczy. Wszystkich nie wymienię, bo musiałbym pisać conajmniej godzinę. Wspomnę tylko, że flaki nauczył mnie jeść, na jakimś rajdzie terenowym, Andrzej Karaczun. Do dziś nie mogę mu tego zapomnieć:) Nie można też zapomnieć o znakomitych operatorach, bez których Motowiadomości nie byłyby takie same: Witku Szczpanie i Waldku Kolsickim. Wierzcie mi - ekipa była wtedy znakomita - poza wymienionymi, conajmniej kilku wysokiej klasy gości!

Co do późniejszych czasów: Różnie to bywało, ale jakaś kadra się wykształciła. Za czasów Wizji na przykład przyszedł do pracy młody i zdolny facet, któremu kiedyś (zupełnie przypadkowo) ożeniliśmy z kumplem Peugeota 205 1,9 Gti, jako wóz zupełnie nieużywany w sporcie! Cóż, to nie był chyba kontrolowany zakup:)

Jaja jajami, ale prawda jest taka - program był dobry, bo był budżet. Oczywiście, kiedy oglądam archiwalne odcinki, to już trąci myszką, ale widać, że było sporo kamer i profesjonalistów. Później, za czasów Wizji, budżet był jeszcze większy i dzięki temu powstała, moim skromnym zdaniem, najlepsza relacja - z wygranego przez ŚP Janusza Kuliga Kormorana. Były ujęcia z helikoptera, były skoki nad kamerą - zresztą moją prywatną, którą zniszczył Paweł Dytko!

Teraz - sorry - nikt zdolny nie pójdzie pracować za 500 Pln miesięcznie. Nie wymagajcie więc cudów. Możemy jeszcze pokazać cokolwiek, ale daleko temu do tego, co można było pokazać wiele lat temu. To zresztą dotyczy całego kraju... Ostatni gasi światło!

Dzięki Kondziu za pamięć o mnie:)
Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle by były rytmiczne;)
cycolina
N2

Postprzez Konrad » czwartek, 28 wrz 2006, 20:22

Cycolina: Wspomniałem przede wszystkim o tych, którzy nas wtedy uczyli. Ty swoje lata świetności przechodziłeś już raczej w czasach Moto Wizji :) Choć rzeczywiście, za czasów Motowiadomości odnotowałeś udany debiut - zdjęcie roku z dachującą Syrenką.

Polonez: Postaramy się wyemitować trochę staroci po sezonie. Teraz jest jeszcze sporo rajdów, więc nie bardzo mamy miejsce, ale w okresie zimowym da się zrobić!
Konrad
N2

Postprzez cycolina » piątek, 29 wrz 2006, 11:11

[quote="Konrad"]Cycolina: Wspomniałem przede wszystkim o tych, którzy nas wtedy uczyli. Ty swoje lata świetności przechodziłeś już raczej w czasach Moto Wizji :) Choć rzeczywiście, za czasów Motowiadomości odnotowałeś udany debiut - zdjęcie roku z dachującą Syrenką.

Jeżeli ponad sto samodzielnych wydań to była nauka:)
Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle by były rytmiczne;)
cycolina
N2

Postprzez Marmetal » piątek, 29 wrz 2006, 17:15

Robi napisał(a):Marmetal , bylo chyba jeszcze cos takiego jak Real Autoklub w TV puls i Motocentrum w TV Centrum

Dodane, dzięki :). A kto powie coś o programie miesięcznika "Auto Sport"? Gdzie to leciało, jak długo? Proszę o jakieś informacje na ten temat.
Marmetal
S2000

Postprzez Booogi » piątek, 29 wrz 2006, 19:35

Ja tez przyłączam się do prośby o rocznik '99, szczególnie Rajd Zimowy. Swoją drogą pamiętam takie zdjęcie jak Kulig w Escorcie (chyba na Warszawskim ale nie jestem pewien) po mocnej kontrze zachaczył o znak drogowy, który z kolei uderzył w kibica. Macie to na jakiś materiałach filmowych lub zdjęciach?
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez misiek_wrc » sobota, 30 wrz 2006, 20:52

Moze ktos ma linki do wszystkich rajdow WRC z tego sezonu z tv TV4???
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Polonez » sobota, 30 wrz 2006, 21:28

Misiek, sprawdź te linki, choć pewnie już były na forum:

http://enormouslysideways.net/WRC2006/

http://rally.stanis.info/

http://www.rallyvidea.com/odkazy/vsechny/

Zwłaszcza pierwszy link... ale jeszcze nie ściągałem, nie wiem czy to te same relacje co na tv4.
Polonez
N2

Postprzez Banan » sobota, 30 wrz 2006, 21:30

Tam sa tylko relacje z Eurosportu. Swoja droga cos dlugo Cypru nie daja...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne