GSMP Prządki

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kisiel » niedziela, 17 wrz 2006, 19:49

Stwierdzam, że to był najlepszy wyścig od początku kariery "Prządek". Dużo mocnych aut, atmosfera fajna, no i co chwile się coś działo.

Na podjazdach wyscigowych stałem na nr 21-przejście prawy do lewy (typowo rajdowe)- chyba nie widzę lepszego miejsca do oglądania. :)
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez ŁukaszWRC » niedziela, 17 wrz 2006, 21:28

Kisiel napisał(a):Na podjazdach wyscigowych stałem na nr 21-przejście prawy do lewy (typowo rajdowe)- chyba nie widzę lepszego miejsca do oglądania. :)

Ja stałem na stoku przy punkcie 22 na drugim przejeździe wyscigowym. Szkoda żesmy się nie spotkali, ale miejsce pierwsza klasa do ogladania.
Wyścig był udany jak mało który. Przesunięcie go na wrzesień na pewno przyczyniło się do ładnej pogody. H-grupowe Lancery to natomiast sól wyścigów górskich; takich aut nie zobaczymy na żadnych rajdowych trasach i choćby dla nich warto przyjechać "w góry". Poza tym hałas, jaki robią te fury robi niesamowite wrażenie; Lancer Naczelnika powoduje wręcz drżenie ziemi (wrobel321 może potwierdzić).
Miałem również okazję poznać osobiście kilku kierowców, w tym Rafała Płatka z Alfy, którego z tego miejsca serdecznie pozdrawiam. Szkoda, że auto zawodziło, bo determinacja Rafała była godna podziwu.
Na koniec dodam, że poraz pierwszy zabrałem na taką imprezę dwóch moich kuzynów w wieku 11 i 7 lat. Chłopaki pierwszy raz w życiu byli na jakichkolwiek zawodach samochodowych i wygląda na to, że złapali bakcyla, bo byli zachwyceni tym, co zobaczyli.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez G.R.E.G » niedziela, 17 wrz 2006, 21:51

Szkoda że Alfa kolegi z forum coś za bardzo nie szła na podjazdach.Ale i tak brawa dla niego.
Ogólnie przez dwa dni byłem na każdym fajniejszym miejscu.
Ogólnie impreza pierwsza klasa.Jak zbliżały się przejazdy czołówki to mi ręce zaczynały drżeć :D, a to nie wskazane przy nagrywaniu kamerą :P ale jakoś się opanowałem.Troche sie te przejazdy przedłużały co chwile z różnych przyczyn.Jakieś wypadki, oleje itp.
Mam mase materiału z kemery.Muszę to jakoś powrzucać na dysk i obrobić.
Kisiel, czy dzisiaj czyli w Niedziele byleś na tym prawym-do lewego, bo ja byłem tam na pierwszym przejeździe wyścigowym, co malucha białego tak fajnie lekko zarzuciło.Byłem na zewnętrznej lewego zakrętu na tym wzniesieniu pod lasem.
Moje Produkcje http://rallymovies.xt.pl
To nie był five minus - Lechu K. :D
G.R.E.G
N2

Postprzez kondi.SRT » poniedziałek, 18 wrz 2006, 10:04

Pierwszy raz jechalem Przadki i naprawde, trasa super.... organizacja zabezpieczenie i klimat zawodow, jak dla mnie, super :)
http://www.kondihtg.grono.net
kondi.SRT

Postprzez Kisiel » poniedziałek, 18 wrz 2006, 15:10

Greg stałem zaraz przed tym "prawym do lewego" zawodnicy wyjeżdżali na zewnetrzną w tym miejscu(końcówka prostej). Przed drugim podjazdem wyscigowym rzucaliśmy kamykami do opon znajdujących się po drugiej stronie, a pomiędzy tym walczyliśmy z osami (<= uparte stworzenia).

Przejazd tego malucha widziałem-zrobił wrażenie.
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez FanGrzyb » poniedziałek, 18 wrz 2006, 18:18

Wyścig super !!! Dla H-grup warto przyjechać, ten ryk który powoduje drżenie nawet wnętrzności :shock: a to dlatego że Naczelnik miał rure skierowaną prosto na kibiców ;) Ależ to się rozpędza...

Pozdro dla RallyFanTomka za możliwość ujrzenia tego czegoś ;), Wróbla321 którego spotkałem pod "Cześnikiem", Kisiela którego widziałem a on mnie nie oraz Rafała Płatka z którym rozmawialiśmy już na końcu niedzielnej rundy (pamiętasz jak sie pytaliśmy gdzie masz hamulce z tyłu ? ;) ) i dla wszystkich którzy byli w Prządkach ;)
FanGrzyb
A5

Postprzez peterpz » wtorek, 19 wrz 2006, 15:54

Obrazek
peterpz

Postprzez rafaellop » wtorek, 19 wrz 2006, 16:14

Dziękuję wszystkim za doping mimo, że niewiele pokazałem. W sobotę samochód tylko raz pojechał jak trzeba, a w niedzielę ani razu. Każdy podjazd to walka z materią zarówno po, jak i przed podjazdem. Dlatego bardzo dziękuję kolegom, którzy widząc moje trudności, nie zawiedli :-) Udało mi się ukończyć obie Rundy i choć tyle mam z wyjazdu.

Trasa w Prządkach, to jak na razie moja ulubiona. Jechałem tam pierwszy raz i jestem zauroczony.

Organizacja również świetna. No może poza tym, że gdy po ostatnim podjeździe zostałem za metą, organizator nie przysłał po mnie nikogo, aby sprowadzić mnie na dół z zesputym samochodem. Dobrze, że kolega Orzechowski z HS był tak uprzejmy i odebrał mnie z góry, inaczej pewnie bym tam nocował...

Kiedy samochód jechał poprawnie, to miałem dużą satysfakcję z jego możliwości. Będzie dobrze... kiedyś :)

Jak zwykle proszę wszystkie miłe osoby, które sfotografowały mnie i mój samochód na trasie wyścigu, o przesłanie do mnie zdjęć, które z przyjemnością umieszczę w galerii na mojej stronie. Będę bardzo wdzięczny!

Wkrótce umieszczę onboard (akurat nagrałem jeden bez awarii) oraz relację opisową, ale ta ostatnia będzie długo powstawać ;-) ze względu na liczbę przygód.
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez Beret » wtorek, 19 wrz 2006, 22:49

kondi.SRT napisał(a):Pierwszy raz jechalem Przadki i naprawde, trasa super.... organizacja zabezpieczenie i klimat zawodow, jak dla mnie, super :)

kondi, slyszalem ze ladnie poszlo... gratuluje baaatdzo serdecznie... strasznie zaluje ze nie pojechalem z wami ;)
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Groszmen » środa, 20 wrz 2006, 11:27

Witam

Poszukuje zdjęć lub filmików czerwonego malucha - jeżeli ktoś chciałby udostępnić to proszę o kontakt .

Sam wyścig był super.
Dzięki kibicom za doping
Groszmen

Postprzez rafaellop » środa, 20 wrz 2006, 21:34

Właśnie wrzuciłem onboard z Prządek do siebie na stronę. Znajdują się tam dwa przejazdy. Jeden sobotni, podczas którego, jedyny raz, nic nie działo się z samochodem i jeden niedzielny, gdy prawie dojechałem bez usterek do mety. Pozostałe onboardy to zapis awarii i porażek, więc nie ma sensu ich publikować.
Pozdrawiam!
Rafał
rafaellop
N2

Postprzez bzyq » czwartek, 21 wrz 2006, 00:26

dopiero sie neta dorwalem.
Ogolenie zawody wyszly bardzo fajnie, i mysle ze kibice mysla podobnie.
Co do zawodnikow.
Szkoda Szymka ( zlamana noga..... przemilcze :P ), Michala ( glupie polosie :X ), Rafaellop'a ( stary, i tak trzymam kciuki :) ).
Gratz dla Sivego, Pawla Dytki i dla naszego przedstawiciela - Roberta Szelca.
P.S. Rafalleop jak mozesz odezwij sie na gg do mnie...
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez niewiadomski » czwartek, 21 wrz 2006, 16:47

witam,czy ma ktoś zdjęcia bmw320i z Prządek
niewiadomski

Postprzez niewiadomski » czwartek, 21 wrz 2006, 16:54

chodzi mi o bmw 320i z historyka.Z góry dziękuję.
niewiadomski@kepno.net
niewiadomski

Postprzez rafaellop » czwartek, 21 wrz 2006, 20:53

Poszukaj pod poniższymi adresami. Ja tam widziałem Twoje auto na pewno na niektórych zdjęciach:

http://www.autoklub.pl/rajdy,1158744632,galerie.html?
http://foto.rallypl.com/gal,423
http://www.automalop.pl/galeria.html
Pozdrawiam!
Rafał
rafaellop
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi