Mars napisał(a):Rav ... teraz to trochę chrzanisz ... owtórz sobie strone lepoldsportvideo.hu, ściągnij dowolny filmik i powiedz mi, że stare Łady,Trabanty,Wartburgi,prawie seryjne 5 drzwiowe Swifty,DUŻE FIATY,terenowe Łady Nivy,duże i ciężkie Mercedesy,prastare Toyoty Corolle czy jakieś inne japońskie wynalazki,Zaporożce ... czy to się nadaje do rajdów? Według Ciebie nie, ale jakoś na węgrzech jeżdzą setki takich aut.
Tu mi nie będziesz wmawiał co ja sądzę, bo jest to dokładnie napisane w poprzednim poście. Jeśli nie umiesz czytać, to się naucz.
To że w polsce jeździ tylko kilka takich aut nie jest winą żadnego PZM-otu, tylko zawodników, którzy takich aut nie kupują. Jazda samochodem starszym niż 10 lat jest droższa, ponieważ nie da się go ubezpieczyć. Chłopaki którzy jeżdżą Kadettami zazwyczaj po każdym dzwonie opuszczają kilka rajdów, bo jaknajtaniej odbudowują samochód. Jeśli w klasie historycznej będzie sie okazyjnie zbierać kilka samochodów to nie ma sensu jej powoływać, tym bardziej że samochody historyczne nadal skutecznie rywalizują w silnie obsadzonych klasach w pucharz PZM-otu (Orski, Trojan, Ziarko, Kwaśnik). Nie sądzę żeby ci panowie chcieli być przeniesieni do jakiejś klasy, która nie wiadomo czy jechałaby na początku, na końcu czy w środku.