Robert Kubica

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Piotr_83 » piątek, 21 kwi 2006, 11:53

Gdzie mozna zobaczyc trening na zywo albo na zywo oglądac wyniki?????
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez adamlen » piątek, 21 kwi 2006, 11:54

Piotr_83 napisał(a):Gdzie mozna zobaczyc trening na zywo albo na zywo oglądac wyniki?????

www.formula1.com

Edit: Trening się zakończył ostatecznie Kubica trzeci za M.Schumacherem i A.Wurzem.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Picias » piątek, 21 kwi 2006, 16:20

Brawo Robert kolejny dobry występ na treningach. Podoba mi się tytuł na autoklubie 'Kubica postraszył wielkich', kurczę po takich jego występach cora brdziej mnie ciekawi jak poradziłby sobie w wyścigu. Obym się jak najszybciej przekonał. Pozdro dla wszystkich
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez Marmetal » piątek, 21 kwi 2006, 19:32

To pierwszy tor w tym sezonie, który Robert dobrze zna, co nie ujmuje mu w wynikach. Kubica znów świetnie się spisał wykręcając czasy w ścisłej czołówce. Nareszcie wygrywa Schumacher, mam nadzieję, że w Imoli przełamie monopol Renault na wygrywanie w 2006 roku. Wurz i Davidson już tradycyjnie znaleźli się w czubie :).
Marmetal
S2000

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 24 kwi 2006, 09:12

Coś pięknego. Oby tak dalej.
A te szykany na Imoli. Szczególnie ta przed prostą start meta. Uwielbiam ten tor w tej konfiguracji.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 24 kwi 2006, 20:24

MSG Racing napisał(a):A te szykany na Imoli. Szczególnie ta przed prostą start meta. Uwielbiam ten tor w tej konfiguracji.

Stare tory mają właśnie to do siebie, że są niepowtarzalne i mają swój urok i klimat. Taki Bahrajn czy Szanghaj tego nie ma. Właśnie za to uwielbiam klasyczne tory wyścigowe.
Marmetal
S2000

Flaga RP

Postprzez Locutus » wtorek, 9 maja 2006, 10:16

Fryta napisał(a):Dlaczego Robert na pasku ma Banderę Narodową a nie polską flagę?

Nie ma czegoś takiego jak "bandera narodowa". Jest tylko bandera, czyli weksylium używane wyłącznie dla oznaczenia przynależności państwowej statków i okrętów morskich, może być cywilna lub wojenna. Pierwszą polską flotę utworzył król Zygmunt I Stary w roku 1517, ale nie zachowały się przekazy, jaką wówczas stosowano banderę. Prawdopodonnie okręty pływały pod chorągwią królewską, czyli państwową Aquilla Alba, czyli Orzeł Biały.

Flagę polską po raz pierwszy skodyfikowano 7 lutego 1831 roku. Po odzyskaniu niepodległości flagę uchwalił sejm Rzeczypospolitej w dniu 1 sierpnia 1919 roku. Obecnie obowiazuje wzór zgodny z ustawą z dnia 31 stycznia 1980 roku, gdzie szczegółowo oznaczono kolory i proporcje flagi. I tak np. kolor czerwony ma kod #FF0000 (według definicji RGB), a nie jak wcześniej #FF4D00 (cynober) czy #DC143C (karmazyn). Dwa pasy biało-czerwone to "flaga państwowa", a ta sama flaga z herbem (Orłem Białym) to "flaga państwowa z godłem". Błędnie się ją nazywa "banderą" albo "flagą z herbem".

Obrazek

Obrazek

Flagę państwową z godłem ustanowiono w 1919 roku i początkowo przeznaczono dla polskiego poselstwa i konsulatów oraz statków handlowych. W latach 1928–1938 była tylko banderą handlową. Od 1938 ponownie używają jej polskie instytucje państwowe za granicą. Dekret z 7 grudnia 1955 potwierdził ten zakres używania flagi, rozszerzając go na lotniska cywilne, porty lotnicze oraz polskie samoloty komunikacyjne za granicą. Ustawa z dnia 31 stycznia 1980 rozszerzyła zakres używania flagi także na kapitanaty i bosmanaty portów. Rysunek orła w czerwonym tle na białym pasie flagi zmieniał się wraz z urzędową zmianą godła państwowego.

Obecnie flagę państwową z godłem Rzeczypospolitej Polskiej podnoszą (według art. 8 ustawy):
- przedstawicielstwa dyplomatyczne, urzędy konsularne oraz inne oficjalne przedstawicielstwa i misje za granicą na budynkach lub przed budynkami ich siedzib urzędowych, a także kierownicy tych przedstawicielstw, urzędów i misji na swych rezydencjach i środkach komunikacji - w wypadkach przewidzianych w prawie i zwyczajach międzynarodowych,
- cywilne lotniska i lądowiska,
- cywilne samoloty komunikacyjne podczas lotów za granicą,
- kapitanaty (bosmanaty) portów - na budynkach lub przed budynkami stanowiącymi ich siedziby urzędowe.

Od roku 2004 dzień 2 maja jest Dniem Flagi Rzeczypospolitej Polskiej.

Można powiedzieć, że flaga państwowa z godłem ma charakter bardziej oficjalny, urzędowy. Jest tak, poniewaz po części przysługuje władzom państwowym.

Odrębne wzory mają flagi lotnictwa i marynarki. Bandera wojenna Polski aktualnie prezentuje się tak:

Obrazek

To tyle w kwestii wyjaśnień. Zainteresowanych odsyłam do publikacji Znamierowski Alfred, Insygnia, symbole i herby polskie, Warszawa 2003, albo do internetowego Herbarza Adama Kromera.

Co do Roberta Kubicy to od kilku już lat śledzę uważnie jego postępy i rozwój kariery. Jeszcze rok temu nie wierzyłem, że tak szybko uda mu się dostać do świata F1. Facet ma talent i udowodnił to już nie raz w wyścigach i na testach. Liczę, że wkrótce otrzyma szansę na występ w wyścigu. Nie lubię zaś "kubicomanii".

Tak przede wszystkim to chciałem się przywitać, bo jest to mój pierwszy post na tym forum i dopiero przed kilkoma godzinami tu zawitałem.
http://f1wm.pl Obrazek
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez Fryta » wtorek, 9 maja 2006, 12:21

Locutus napisał(a):
Fryta napisał(a):Dlaczego Robert na pasku ma Banderę Narodową a nie polską flagę?

Nie ma czegoś takiego jak "bandera narodowa". (...)

(...) Tak przede wszystkim to chciałem się przywitać, bo jest to mój pierwszy post na tym forum i dopiero przed kilkoma godzinami tu zawitałem.

Serdecznie witam ;)

Dzięki za wykład na temat bander. Myślę jednak, że to co napisałem wczesniej choć z błędem było i tak zrozumiałe dla wszystkich ;)
Fryta
N3

Postprzez Locutus » wtorek, 13 cze 2006, 07:18

No i Kubica znowy spisał się rewelacyjnie! Tym razem wygrał drugą piątkową sesję w Silverstone. Ale ktoś powinien się zająć tym chłopakiem, bo choć na torze spisuje się świetnie, to w wywiadach ostatnio często robi sporo błędów językowych.
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez Tomi_OL » wtorek, 1 sie 2006, 19:38

Robert ma zastąpić VILLENEUVE !! w GP węgier. info z POLSATU :)
Rajdowcy "na dopingu" są tylko mistrzami na swoim podwórku. To zwykli oszuści. Simon Jean-Joseph.
www.sztukakibicowania.pl
Jezek, jezek, jezek SE MA !
Gravel Ruless !
Tomi_OL
N3

Postprzez Cobra » wtorek, 1 sie 2006, 20:33

Chyba nie bede spal do niedzieli, tak sie podajaralem :D Robert jestesmy z toba!!!!!
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Cobra » czwartek, 10 sie 2006, 20:40

Heh na allegro ludzie juz probuja zarabiac na Robercie kase. od wciskania ludziom gadzetow bmw - williams jako zwiazanych z Robertem po totalna chamowe podkladki pod myszki z grafikami sciagnietymi ze strony Roberta. wstyd...
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Saruto » czwartek, 10 sie 2006, 21:01

masakra czapeczka BMW Williams a pisze BMW Sauber :? ale przekręty robią...
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Locutus » niedziela, 10 wrz 2006, 22:33

Właśnie zakończyła się aukcja kasku Roberta Kubicy: klik!.
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez chodek » poniedziałek, 11 wrz 2006, 00:33

Za ile poszedł ten kask, bo aukcji niestety nie mozna juz oglądac.
C20XE
chodek
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1