Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez bociek » wtorek, 22 sie 2006, 08:43

No tak wiekszosc Rz-tow :) jest jechana odwrotnie zna ktos jakies miejsca ktore w takim wypadku moga byc ciekawe?? Ja osobiscie polecam nawrocik na trojaku teraz bedzie jechany odwrotnie a wiec bedzie spadanie :) Ma ktos jeszcze jakies propozycje ?? szkoda ze hopa na Pinduli jest odwrotnie fajnie tam latali:)
bociek
N2

Postprzez rutino78 » wtorek, 22 sie 2006, 10:05

nie wiem czy pojade, jak już to na jeden dzien. bede to wiedział gdzieś w czwartek dopiero. ktoś z okolicy chciałby dorzucić się do paliwa?
wg viamichelin mam łącznie 300km czyli 80zł.
via twierdzi 6.70euro za autostradę, w zeszłym roku było chyba "bez poplatkou" ale trzeba to sprawdzic na 200%
pamiętajcie o nowym kodeksie drogowym w czechach wg którego za najdrobniejsze wykroczenie są gigantyczne mandaty a brak winietki (lub niezdrapanie starej) to katastrofa finansowa.
rutino78
N3

Postprzez Kopernik » wtorek, 22 sie 2006, 12:21

Nie trzeba winiety. Zreszta w Czechach zawsze, jak sie wjezdza na platna droge, to pisze z "poplatkiem".

A ten nawrot na Trojaku, jechany z gory, nie jest najlepszy. Bylem tam dwa lata temu i szczerze mowiac nic wielkiego. Faktycznie niezle jest to wyboiste spadanie na Slusovicach i w Helenkovicach przejaz przez miasto z prawym nawrotem(ale to chyba tylko w przy przejazdach WRC).

Generlanie przy n-kach s1600 lepiej wybrac sie na jakies szybkie partie.
Kopernik
N2

Postprzez bociek » wtorek, 22 sie 2006, 13:22

no ale spadania tez nie bedzie bo Slusovice jada tez odwrotnie. jakies poropozycje fajnych
miejscowek?? ktos wie gdzie to??Obrazek
albo to Obrazek
bociek
N2

Postprzez szeler » wtorek, 22 sie 2006, 15:01

Hmmm... ten drugi zakręt z puntem, wydaje mi się że jest na odcinku Halenkovice. Kurcze byłem na nim rok temu, ale w 100 procenatch nie potrafie powiedzieć czy to właściwy oes :P miejsce takie sobie. Normalny zakręt pod kątem 90 stopni w lewo. Rok temu nic szczególnego na nim się nie wydażyło. No poza tym, że wyleciała zerówka :P Po nim partia szybkich zakrętów (prawy, lewy) na otwartym terenie i spadanie, dośc ciekawe.
Polecam na odcinku Komarov miejscówke pod koniec oesu - partia przejeżdzana w centrum miasteczka, z dośc ciasnym nawrotem:
Obrazek
Informuje tylko, że na tą miejscówke przychodzi baaaardzo dużo kibiców :?
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez bociek » wtorek, 22 sie 2006, 19:35

potwierdzam lepiej zjawic sie duzo wczesniej:) a nie wie ktos moze ten pierwszy co to moze byc??
bociek
N2

Postprzez majkos » wtorek, 22 sie 2006, 20:41

Na Pinduli jakieś 3 km za startem będzie ostre spadanie z lewym 2-3 i do prawego chyba 3. W zeszłym roku jechali pod górę więc szału nie było. Ale w tym roku kto wie....... Dogodny dojazd z m. Lipa zaraz za stacją benzynową bodajże. I na Trojaku będzie wyjazd z bocznej drogi z mocnym podbiciem. To miejsce jest na końcu Drżkova. Tylko, że z buta trzeba dawać kawał drogi bo kompletnie nie ma jak dojechać. 3 lata temu bodajże niezłe dachowanie tam było.

Pozdrawiam
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez Anonymous » wtorek, 22 sie 2006, 20:57

No ja już sie w 100% stawiam. Dozobaczenia na odcinkach :!:
Anonymous

Postprzez RallyMAN » wtorek, 22 sie 2006, 20:59

Dzisiaj koledzy z sekcji rajdowej namówili mnie i jade tez :) jedziemy w 5 aut z Gliwic... :) bedziemy 4 dni (czwartek - piatek - sobota - niedziela)

Jest to mój 1 wyjazd na barum... slyszalem o nim same plusy wiec chyba sie nie zawiode na rajdzie... :) Do zobaczenia na OS'ach :)
RallyMAN
A5

Postprzez szeler » wtorek, 22 sie 2006, 22:00

Jest jeden minus :( nie bedzie Wurców :cry: a tamtejsze trasy są wg. mnie własnie pod te samochody. Teraz żałuje ze nie wybrałem się na ten rajd za czasów gdy WRC mogły startować :? ech.....
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez Kopernik » środa, 23 sie 2006, 01:48

Wszystkie trasy sa pod WRC;). Nie ma takich, gdzie zle by sie prezentowaly.

Majkos: chyba wiem, o czym mowisz. To to spadanie po prawym 2 zakrecie ,a ktore konczy sie 3-4 lewym do lasu? Bylem tam w zeszlym roku, jak jechali pod gore. Wtedy zalowalem, ze nie w dol;).

Zdjecie Basso...hmm...stawialbym jednak, ze to nawrot na Trojaku;).

Cholera, ci Czesi zznalezliby jakies ciekawsze odcinki na ten swoj rajd....
Kopernik
N2

Postprzez Banan » środa, 23 sie 2006, 12:10

szeler napisał(a):Hmmm... ten drugi zakręt z puntem, wydaje mi się że jest na odcinku Halenkovice. Kurcze byłem na nim rok temu, ale w 100 procenatch nie potrafie powiedzieć czy to właściwy oes :P miejsce takie sobie. Normalny zakręt pod kątem 90 stopni w lewo. Rok temu nic szczególnego na nim się nie wydażyło. No poza tym, że wyleciała zerówka :P Po nim partia szybkich zakrętów (prawy, lewy) na otwartym terenie i spadanie, dośc ciekawe.

Dokladnie tak, to Halenkovice, ale to miejsce takie bez emocji. Niby szuter, ale wszyscy na okraglo i w ogole ble ;).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez bociek » środa, 23 sie 2006, 14:05

Kopernik "Cholera, ci Czesi zznalezliby jakies ciekawsze odcinki na ten swoj rajd...." tego to nie rozumiem skoro komus nie podobaja sie odcinki to poprostu nie jedzie na rajd :D widocznie oni uwazaja ze odcinki sa atrakcyjne skoro co roku to samo :D no ale przyznam racje powoli staje sie to nudne :P
bociek
N2

Postprzez wrobel321 » środa, 23 sie 2006, 21:02

Wybieramy się na Barumke pierwszy raz, jaki oes polecacie na sobote i niedziele?Jak dojechacać itp?
Obrazek
Janusz Kulig Forever - Nigdy nie zapomnimy!
wrobel321
A5

Postprzez kirloy » środa, 23 sie 2006, 21:45

Dzisiaj koledzy z sekcji rajdowej namówili mnie i jade tez Smile jedziemy w 5 aut z Gliwic... Smile bedziemy 4 dni (czwartek - piatek - sobota - niedziela)

5 aut z gliwic - to bedzie i 6 tylko na jastrzębskich blachach;)

To wy zawsze mnie wyprzedzacie ?- czarny lancer, czrny golf - SGL....
kirloy
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME