ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Saruto » niedziela, 13 sie 2006, 14:41

Gardemeister, jeśli się nie myle jechał też Xsarą w Grecjii.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 13 sie 2006, 14:57

Booogi napisał(a):No i Seb...wydaje mi sie, ze powtorzy wyczyn Tommiego Makkinena i zdobedzie tytul 4 razy z rzedu :D piatego raczej nie da rady, bo wtedy to juz Sordo bedzie szybszy 8)

Jeśli w tym roku zdobędzie tytuł to będzie to jego trzeci, a nie czwarty ;). Ale i tak myślę, że ma szansę powtórzyć wyczyn Tommiego.

Saruto napisał(a):Gardemeister, jeśli się nie myle jechał też Xsarą w Grecjii.

Zgadza się, mój błąd ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Saruto » niedziela, 13 sie 2006, 15:02

Myśle że Sordo będzie mógł walczyć dopiero w 2008 ;) Jak narazie na szutrze nie jest za dobry. Loeb jedzie po trzeci tytuł :)
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Booogi » niedziela, 13 sie 2006, 15:30

Marmetal napisał(a):
Booogi napisał(a):No i Seb...wydaje mi sie, ze powtorzy wyczyn Tommiego Makkinena i zdobedzie tytul 4 razy z rzedu :D piatego raczej nie da rady, bo wtedy to juz Sordo bedzie szybszy 8)

Jeśli w tym roku zdobędzie tytuł to będzie to jego trzeci, a nie czwarty ;). Ale i tak myślę, że ma szansę powtórzyć wyczyn Tommiego.

Ja wiem, ze to bedzie jego trzeci tytul, ale nie widze nikogo, kto moglby przeszkodzic Sebowi w zdobyciu tytulu takze za rok ( wiec to bylby 4 tytul). Jedyna przeszkoda moze okazac sie C4 ( 307 WRC tez mialo kobntynulowac sukcesy 206). A Sordo wydaje mi sie, ze w przyszlym sezonie bedzie deptal Loebowi po pietach, ale dopiero w 2008 bedzie w stanie naprawde powalczyc. Oczywiscie to tylko takie prognozy, kto wie jak to sie potoczy. Moze Hirvonen bedzie coraz szybszy, moze Solberg przejdzie do innego zespolu i bedzie wygrywal, kto wie :)
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez Saruto » niedziela, 13 sie 2006, 15:37

Solberg podpisał kontrakt z Subaru chyba do 2009. Myśle że C4 będzie dobrym autem, pozatym więcej go testują, a 307 była zbyt wcześnie wprowadzona i przy tym troche niedopracowana.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Booogi » niedziela, 13 sie 2006, 16:04

Co racja to racja, Citroenowi nie zdarzylo sie jeszcze wyposcic niedorobki, zarowbo Xsara kit car jak i WRC byly dlugo dopracowywane. Ale niegdy nie wiadomo co sie zdarzy. Tak czy tak dla mnie Loeb bedzie mistrzem takze za rok jesli tylko auto nie bedzie sie psulo. 307 to rzeczywiscie klapa wielka, chyba wieksza od Fabii...
Booogi
A5

Postprzez Marmetal » niedziela, 13 sie 2006, 16:43

Booogi napisał(a):
Marmetal napisał(a):

Ja wiem, ze to bedzie jego trzeci tytul, ale nie widze nikogo, kto moglby przeszkodzic Sebowi w zdobyciu tytulu takze za rok ( wiec to bylby 4 tytul).

Masz rację :). Czytając Twoje zdanie zjadłem końcówkę i tak wyszło:

Booogi napisał(a):No i Seb...wydaje mi sie, ze powtorzy wyczyn Tommiego Makkinena i zdobedzie tytul 4 raz z rzedu :D piatego raczej nie da rady, bo wtedy to juz Sordo bedzie szybszy 8)

Cóż, myślę, że w przyszłym roku za kierownicą C4 Seb będzie równie groźny, a nawet i groźniejszy niż w poczciwej Xsarze. I tu się z Wami zgodzę: 307 WRC za szybko wjechało na oesy i nie było dopracowane, stąd te awarie i gorsze wyniki. A czy większa klapa od Fabii? Chyba tak. Dział sportu Skody wciąż dopracowuje ten model, gdyż chcą oni wrócić do MŚ. Auto jest konkurencyjne o czym świadczą dobre wyniki na ostatnim rajdzie. Na szutrze jest nieco gorzej.
Marmetal
S2000

Postprzez Saruto » niedziela, 13 sie 2006, 17:02

Występy fabrycznej Skody nie były dla mnie klapą, przeciez to tylko Skoda, pozatym nie mieli doświadczenia takiego jak Peugeot. Xsarą dalej można walczyć co widać, nawet starszym modelem można wskoczyć na podium, a C4 powinno królować na trasach przez kolejnych kilka lat.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Booogi » niedziela, 13 sie 2006, 17:53

jesli mialbym sie pokusic o ulozenie takiej klasyfikacji najbardziej nieudanych samochodow WRC to wygladaloby to tak:
1.Hyundai Accent WRC
2.Peugeot 307 WRC
3.Seat Cordoba WRC
4.Skoda Fabia WRC

Oczywiscie kolejnosc odzwierciedla tylko moja opinie, ale tak naprawde wszystkie te 4 samochody w rekach dobrego kierowcy z czolowki bylyby w stanie walczyc o podium, ze zwyciestwami jednak byloby trudno. Jedynie Fabia, gdyby np powozil nia ktos dobry na asfaltach moglaby powalczyc naprawde:)
Booogi
A5

Postprzez J@ckaSS » niedziela, 13 sie 2006, 18:46

sorry ale to ze Skoda jest konkurencyjna pokazal Colin na australii w zeszlym roku :wink: bład tkwi jednak w doborze kierowcow... biora jakies stare odgrzewane kotlety typu Schwarzi tak sie sprawa konczy...
J@ckaSS
N2

Postprzez Saruto » niedziela, 13 sie 2006, 18:53

Kierowcy którzy startują w tym sezonie na asfaltach mają spokojnie szanse na pozycje 4-8 ale na szutrze to już jest potrzebny dobry kierowca, wtedy Skoda może powalczyć, więc auto jest dobre ale kierowcy przeciętnii.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Booogi » poniedziałek, 14 sie 2006, 00:26

no niestety, pamietam jak do Octavii sciagneli Bruno Thiriego i ofrazu dojechal 4 w rajdzie GB, ale na caly sezon nie bylo kasy. Mysle, ze zarowno Octavia jak i Fabia to nie sa tak zle auta jakby mozna sadzic po wynikach. Accent i Cordoba to sa niewypaly!
Booogi
A5

Postprzez rallyfan2 » poniedziałek, 14 sie 2006, 10:17

J@ckaSS napisał(a):sorry ale to ze Skoda jest konkurencyjna pokazal Colin na australii w zeszlym roku :wink: bład tkwi jednak w doborze kierowcow... biora jakies stare odgrzewane kotlety typu Schwarzi tak sie sprawa konczy...

Dla mnie Australia to rajd niespodzianek , tam rozna cuda sie zdarzaly .Wiec wynik Colina wzialbym w pewna granice bledu .ALe skodzie nie mozna odmowic potencialu , trzeba tez przyznac ze z reguly jedzili nimi slabsi kierowcy .A 307 taka zla nie byla , psula sie prawie zawsze ale zdarzaly tez sie dobre rezultaty.
rallyfan2
A6

Postprzez FanGrzyb » poniedziałek, 14 sie 2006, 12:08

Loeb jeszcze nie ma wogóle zamiaru kończyć kariery a już wyrównał rekord Carlosa. Co tu dużo pleść: żyjemy w czasach jednego z najlepszych, o ile nie najlepszego kierowcy rajdowego na świecie, no zobaczymy jeszcze co pokaże Sordo :)
FanGrzyb
A5

Postprzez Saruto » poniedziałek, 14 sie 2006, 12:32

Myśle że Sordo może być groźny na asfalcie w kolejnym sezonie ale do poziomu Loeb'a który wszędzie potrafi wygrywać, to mu dużo brakuje.
Ciekawy jestem ile jeszcze Marcus pojeździ...
Obrazek
Saruto
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata