ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Booogi » sobota, 12 sie 2006, 09:51

Kuzaj jezdzi ale powiedzmy sobie jednak, ze nie ma tych 20 lat i raczej to jeden z jego ostatnich sezonow. Niemniej jednak licze na niego:)

Brawa dla Kopeckiego za wygrany oes - Fabie szaleja
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez Marmetal » sobota, 12 sie 2006, 11:12

Loeb po raz kolejny czuje się w Niemczech jak ryba w wodzie. Myślę, że powinien wygrać ten rajd po raz piąty z rzędu (!). Sordo zaskakuje, chłopak ma niesamowity talent, będzie z niego drugi Sainz. Gardemeister także jedzie znakomicie, nie spodziewałem się tego po nim. Gronholm ma problemy, Stohl także, oby dojechali na dobrych miejscach. Hirvonen jedzie średnio, a sensacją jest Aigner. Ten młody Austriak jedzie świetnie. Dalej dwa Subaru (Sarrazin, Atkinson) i zwycięzca OS-9 Kopecky. Szkoda Solberga, znów miał pecha. Ech... nieciekawy ten sezon dla niego. Kościuszko korzysta już z SupeRally, a więc chyba może pożegnać się z punktami. Jeszcze dwa dni rajdu, wszystko może się zdarzyć.
Marmetal
S2000

Postprzez Cendra » sobota, 12 sie 2006, 12:21

Skody jada naprawde dobrze, chociaz myslalem ze na asfalcie to Duval w "teamie" Skód bedzie dominował. Ciekawa jest pierwsza trójka. wierzyłem, ze Seb bedzie prowadzil i Sordo wysoko, ale ze Toni w trójce sie trzyma to niespodzianka, myslalem ze Groszek bedzie wyzej, wogole to oba Fordy słabo jadą. Subaru jak zwykle :roll:
ale i tak LOEB GO!!!!!!!! 8)
Cendra
A6

Postprzez Anonymous » sobota, 12 sie 2006, 15:21

Loeb jak zawsze :lol:
Sordo cudownie wielki talen
Gronholm odrabia narazie trzeci
Gaidemaister też super
Hirvonen ładnie lecz nie do końca
Bardzo mi szkoda Solberga :cry:
A Kościuszko jest tłem dla samego siebie
Zato cudownie jedzie Schell :wink:
No i Kopeć też bardzo ładnie

Ale jeszcze wiele się może zdarzyć :!: Lecz nie wierze, że Loeb może stracić 1 pozycjie :D
Anonymous

Postprzez Booogi » sobota, 12 sie 2006, 18:33

Czapki z glow dla Kopeckiego - 2 wygrane oesy :shock: :shock: :shock:
Booogi
A5

Postprzez Saruto » sobota, 12 sie 2006, 19:28

Kopecki jechał dziś wspaniale :) może Skoda ma pewnie jakieś nowinki i dlatego tak dobrze jadą, tak samo Aigner mam nadzieje że skończy na punktach. Loeb i Sordo już jadą spokojnie, Gronholm skończy pewnie trzeci, szkoda troche że Gardemeister spadł z pudła ale mam nadzieje że jutro powalczy.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » sobota, 12 sie 2006, 19:44

Po drugim dniu Seb wygrywa z Danim o 34 sekundy. Myślę, że jutro Sordo odpuści, by bezpiecznie dowieźć drugie miejsce do mety inkasując 8 punktów i tym samym zmniejszając stratę w punktacji do Gronholma, który jest trzeci. Gardemeister spadł na czwarte miejsce i broni się przed atakującym Hirvonenem. Stohl, Aigner i Sarrazin zamykają ósemkę. Następnie jest Kopecky i Atkinson, a potem już przepaść. W JWRC szaleje Meeke, który ma zaledwie malutką przewagę nad Casierem. Jutrzejszy dzień zapowiada się ciekawie.
Marmetal
S2000

Postprzez !ADI! » niedziela, 13 sie 2006, 00:07

No i subaru nie wydało :(. Szkoda mi Petera, dlatego że musi cisnąć kit przed kamerami, na temat szybszego auta. Można powiedzieć, że cytuje Qhr'a "jak auto działa jest rewelacyjnie". Może zmiana dostawcy opon od początku 2007, spowoduje jakieś postępy w SWRT, bo często laczki sprawiały im problemy. Choć z drugiej strony, szukając wytłumaczenia dla subaru, to dzwon na szejkdałnie mógł osłabić silnik imprezy.

Co do reszty, to Vojtech rulez! :). Zajebiste kasowanko samochodu jakiegoś safeciarza :).

Dzisiajszego poranka, można było zauważyć, że Loeb ma jakieś problemy z ucieczką przed Sordo, nie było tej pewności w głosie, która oczywiście powróciła od razu po wydaniu "team orders".
!ADI!
S1600

Postprzez Saruto » niedziela, 13 sie 2006, 09:54

Coś mi się wydaje że Pons już sobie z numerem "2" nie pojeździ ;)
Gardemeister naciska Marcus'a zapowiada się ciekawy dzień, pozatym znowu bardzo dobrze Kopecky.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez wrobel321 » niedziela, 13 sie 2006, 12:31

Saruto napisał(a):Coś mi się wydaje że Pons już sobie z numerem "2" nie pojeździ ;)
Gardemeister naciska Marcus'a zapowiada się ciekawy dzień, pozatym znowu bardzo dobrze Kopecky.

Pons już nie jezdzi z numerem 2, Sordo pewnie już na stałe będzie drugim kierowca w Kronosie
:D
Obrazek
Janusz Kulig Forever - Nigdy nie zapomnimy!
wrobel321
A5

Postprzez Anonymous » niedziela, 13 sie 2006, 12:40

Ja słyszalem, że Sordo tylko na Niemcy i Filandie dostaje nr.2. Ale coś mi się nie chce wierzyć :wink:
Anonymous

Postprzez Saruto » niedziela, 13 sie 2006, 12:54

Po jeździe Sordo w Niemczech, nie mają wyboru w Kronosie. Myśle że Sordo jest już gotowy do tego żeby punktować mam nadzieje że w Finlandii też mu dobrze pójdzie. Co się stało z Hirvonen'em :?: bo spadł na 9 pozycje...
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez coberec » niedziela, 13 sie 2006, 14:25

Witam
Dwa filmiki z tegorocznego rajdu, jedem ma ok 12Mb drugi ok 50Mb. Dla pełni wrażeń głos dajemy na MAX.

http://depositfiles.com/files/195844/MVI_0141.avi.html

http://depositfiles.com/files/195864/MVI_0114.avi.html
coberec

Postprzez Marmetal » niedziela, 13 sie 2006, 14:28

Loeb po raz piąty z rzędu wygrał Rajd Niemiec, czyli wszystkie eliminacje mistrzostw świata w tym kraju :shock:. Na dodatek wyrównał rekord zwycięstw (26) z El Matadorem :o. Jest niesamowity. Sordo pojechał pięknie i jak koledzy przede mną zdążyli wspomnieć powinien być on już numerem "2" do końca sezonu. Gronholm zameldował się na podium, więc to i tak był dla niego niezły start. Gardemeister udowodnił, że należy mu się miejsce w jednym z zespołów fabrycznych. Pierwszy raz jadąc Xsarą (rocznik 2002) nawiązywał walkę z najlepszymi. Stohl zgarnął cztery punkty, rewelacja rajdu i najlepszy kierowca Skody - Aigner trzy, kolejna rewelacja rajdu Kopecky - dwa. Ósemkę zamknął Atkinson, który niespodziewanie okazał się najlepszym kierowcą Subaru. Hirvonen z powodu braku prądu wylądował na dziewiątym miejscu. W Junior WRC po raz kolejny błysnął Meeke, który wyprzedził Casiera i Valouska. Kościuszko był jedenasty. Następny rajd to Finlandia. Miejmy nadzieję, że Ford i Subaru tym razem będą walczyć o zwycięstwo.
Marmetal
S2000

Postprzez Booogi » niedziela, 13 sie 2006, 14:39

ja ponownie troche pozachwycam sie Skodami :D
Aigner i Kopecky zdecydowanie mnie przekonali do siebie. Aigner jedyny rajd RSMS jaki jechal drugi raz i odrazu naprawde swietny wynik (6 miejsce po klopotach Hirvonena), Kopecky 2 zwyciestwa oesowe, i pare czasow w trojce to juz naprawde wielka sprawa ( jednak on zna Fabie juz na pamiec, czego nie mozna powiedziec o Aignerze). A Duval jakos bez formy, fajerwerkow i wogole do niczego.

No i Seb...wydaje mi sie, ze powtorzy wyczyn Tommiego Makkinena i zdobedzie tytul 4 razy z rzedu :D piatego raczej nie da rady, bo wtedy to juz Sordo bedzie szybszy 8)
Booogi
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata