Kubica na GP już nie jako testowy !!!!!!

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez stachniak14 » niedziela, 6 sie 2006, 16:24

Nie ważne co by było gdyby... to jest kapitalny wynik... świenty debiut... świetny wyścig , ogładałem na SPEED tv...komentatorzy byli zachwyceni
STRASZNIE SIĘ CIESZĘ :D
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Booogi » niedziela, 6 sie 2006, 16:25

generalnie angielscy komentatorzy sie zachwycali tutaj Kubica. Powiedzieli o nim " star of the future" i caly czas wspominali, ze praktycznie nie jezdzil jeszcze po deszczu.

a co do bledow kazdy popelnial, a to co Raikkonen zrobil to juz wogole :shock: :shock: i wogole sieka niesamowita. Heidfeld jechal zupelnie bezbarwbie i dojechal na pudle:)
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez qbus125rally » niedziela, 6 sie 2006, 16:49

przepiekny wyścig...ROBERT TO DEBEŚCIAK...czy niejest to najlepszy debiut od lat w F1 :?: bo o ile dobrze pamietam to tak-poprawcie mnie o ile sie myle panie Grzegorzu Ch.

dwa błedy Roberta to poprostu pierwsze koty za płoty i nijak maja się do błędów innych doswiadczonych driverów-Schumiego(szkoda ale chyba walka z de la Rosą zabił swoja V8),Raikonen dobrze że nic sobie nie zrobił.

no i popisowy numer Renówki z tym kołem Alonso-niechciałbym być w skórze tego mechanika.

dzięki Robert :!:
2004-mechanik Kołpak N1150,
2005/06-mech.( ten grubszy) Stokrotki N1150
2007-mech. Sobota/Michel,Rulski/Kubiak-DSMP
2009-mech.Urbański-GSMP/WPP :)
qbus125rally

Postprzez Booogi » niedziela, 6 sie 2006, 16:57

A jak nasi komentatorzy> bo zwykle to usypialem w polowie wyscigu, nawet na relacjach z WRC ten glos borowczyka mnie usypial :D
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez piter306 » niedziela, 6 sie 2006, 17:04

Super i oby tak dalej :D
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez beeper_ » niedziela, 6 sie 2006, 17:06

qbus125rally napisał(a):no i popisowy numer Renówki z tym kołem Alonso-niechciałbym być w skórze tego mechanika.

No mechanik dał d..y. Na szczescie dla Alonso Shumi tez nie dojechał.
beeper_
N4

Postprzez Właściciel Browaru » niedziela, 6 sie 2006, 17:10

Ten wyścig nie był nawet taki nudny, jak się spodziewałem :) Co nie zmienia faktu, że jego atrakcyjność ogromnie podniosły udział Kubicy i pogoda.

Ja myślę, że Robert powinien był zjechać na trzeci pit-stop jak miał ok. 20 sekund przewagi nad młodszym Schumacherem (tak żeby była szansa wylądować po wyjeździe jeszcze przed nim) i założyć świeże, najlepiej nieco twardsze intermediaty (na slicki było jeszcze wtedy za wcześnie). Mielibyśmy wtedy pewnie szóste miejsce.

Ale to jest tylko takie gdybanie, bo tak naprawdę to na dwoje babka wróżyła, a że tak byłoby pewnie lepiej to wiemy dopiero teraz - po wyścigu. Także super wynik i mam nadzieję, że Robert pojedzie w Turcji!

Może wtedy zacznę oglądać F1... ;)

Poza tym warto zauważyć, że koledzy Roberta z zespołu osiągneli tylko trzy lepsze wyniki: Heidfeld był czwarty w Australii i trzeci na Węgrzech, a Villeneuve szósty w Austalii. To powinno dać szefostwu zespołu dużo do myślenia ;)
Ostatnio edytowano niedziela, 6 sie 2006, 17:15 przez Właściciel Browaru, łącznie edytowano 1 raz
Właściciel Browaru

Postprzez maciekd » niedziela, 6 sie 2006, 17:14

Po prostu świetnie! Dawno nie było równie emocjonującego wyścigu F1, no i jeszcze Robert! Fenomenalny start i szybki zimny prysznic. Mały błąd, ale w tej fazie wyścigu bardzo kosztowny. Potem świetna szybka jazda i znowu błąd. Byłem już zły, bo zbyt dużo tego. Ale później to był już popis Roberta! Cały wyścig kręcił czasy okrążeń w top6 a często i top4, top3. Końcówka to już dojeżdżanie opon, ale fakt, że na zużytej mediacie potrafil 3 okrążenia trzymać Ralfa Schumachera na ogonie też świadczy o klasie! Strach pomyśleć co by było, gdyby tak na 13 okrążeń przed końcem znowu spadł deszcz! Modliłem się o niego przed telewizorem :lol:

Reasumując: Gratulacje Robert!!! Jestem pewien, że w Turcji też będziemy mieli emocje z Polakiem w roli głównej:)
maciekd
A6

Postprzez żółtodziób » niedziela, 6 sie 2006, 17:24

Co do Turcji to nie byłbym tego taki pewien, za Villenevue'm stoi o wiele większa kasa, pewne rzeczy nie sa takie proste i wyżej nerek się nie podskoczy. Ale ten wyścig to jest na pewno kilka mocnych punktów dla Kubicy. Błędy - z pewnoscią wybaczalne. Popełniali je o wiele bardziej rutynowani kierowcy. na pewno pozostaje u mnie jako kibica pewien niedosyt bo gdyby nie te błedy to debiut należałoby nazwać fenomenalnym, ale... ten się nie myli kto nic nie robi, Kubica zapewne w tak trudnych warunkach pewnie jeszcze w ogóle nie jeździł bolidem F1, a jeśli nawet to niewiele, a przecież bez przekroczenia granicy trudno sprawdzić gdzie ona leży. Dla mnie i tak było super i oby tak dalej! Nieczęsto zdarza się oglądać jak nowicjusz wyprzedza Massę i Schumachera!

Poza tym rewelacyjne widowisko, szkoda ze tyle dzonów, ale wyścig trzymał w napięciu do samego końca. Była walka, ważyły się nawet momentami losy walki o tytuł. No i niewiarygodna sprawa z nakrętką, jak to się mogło stać? nigdy jesazcze nie widziałem żeby komuś odkręciło się koło...
żółtodziób
A8

Postprzez Saruto » niedziela, 6 sie 2006, 17:33

Ciekawy jestem czy Villuś zastąpi Roberta :roll: mam nadzieje że nie :)
Szkoda mi Schumiego bo naprawde dobrze mu szło...
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 6 sie 2006, 18:49

Zdecydowanie najlepszy i najciekawszy wyścig roku, i to nie tylko ze względu na Roberta. Warunki były piekielnie trudne, bałem się jakiegoś karambolu na pierwszym zakręcie, na szczęście do niczego takiego nie doszło. Trochę szkoda tych przygód Roberta, ale szczerze mówiąc wypadł o niebo lepiej niż się spodziewałem. Po prostu cud, miód i orzeszki :lol:. Siódme miejsce w debiucie na tak trudnym torze w tak trudnych warunkach to niesamowity wyczyn. Jestem pod wrażeniem i z całego serca chciałbym mu pogratulować. Odnośnie innych zawodników: cieszę się, że Jenson wygrał oraz Rubens dojechał do mety na niezłym miejscu po dość nieciekawym dla niego sezonie. Fajnie także, że Pedro był drugi, a Nick uplasował się na trzecim miejscu zdobywając dla siebie i BMW aż 6 punktów. Teraz co nieco o faworytach: szkoda mi Raikkonena, miałem nadzieję, że wygra, a tu kraksa pokrzyżowała jego plany. Gdy już cieszyłem się, że Alonso odpadł i Schumi dowiezie miejsce do mety tym samym zmniejszając stratę do Hiszpana w punktacji, ten odpadł z wyścigu. Szkoda. Jak już wspomniałem - najciekawszy wyścig w sezonie z dużą dawką dramaturgii :).
Marmetal
S2000

Postprzez adamlen » niedziela, 6 sie 2006, 19:19

Oglądałem wyścig na TV4 i to wyprzedzanie R. Schumachera i F. Massy przez Roberta zrobiło na mnie wrażenie. Błedy wynikaly z małego doświadczenia w jeździe po mokrym torze, na suchym napewno było by ich mniej. Myślę że 7 pozycja dobrze oddaje Jego umiejętności. Teraz nic tylko czekać do kolejnego występu oby jak najszybciej.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez cotic » niedziela, 6 sie 2006, 19:47

Naprawde rewelacja. Wyprzedzanie to mistrzostwo świata, czyste, techniczne.
Robert pokazał co umie, lecz jak sam stwierdził potrafi dużo lepiej, moze presja była w tym wyścigu najtrudniejsza.

Powodzenia i pudła w przyszłych startach w GP.
www.bth.pl/sponsoring/ +48697969707 gg: 642954 lukasz@bth.pl
cotic
N3

Postprzez beeper_ » niedziela, 6 sie 2006, 20:16

Robert na konferencji prasowej powiedzial, ze gdyby nie problemy z oponami to moglby powalczyc o pudło :roll:
beeper_
N4

Postprzez Saruto » niedziela, 6 sie 2006, 20:37

Myśle że to jest prawda, bo na początku był przed Nickiem i powiem szczerze że liczyłem na pudło :roll: ale się nie udało, mam nadzieje że zostanie do końca sezonu jako kierowca.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1