Kubica na GP już nie jako testowy !!!!!!

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Cendra » środa, 2 sie 2006, 13:45

kiedy i w jakich godzinach bedzie relacja w TV4 :?: chodzi mi o kwalifikacje i wyścig
Cendra
A6

Postprzez gh0ly » środa, 2 sie 2006, 14:25

Super bedzie co ogladac :D
Trzeba bedzie qpic zimne piwko i jakies chipsy :D
gh0ly
N1

Postprzez Glitol » środa, 2 sie 2006, 14:39

Super sprawa. Bardzo licze na Roberta.
A w niedziele o 14-ej wyścig a wieczorem Koronka klepnie Płock i będzie cudnie.
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez stachniak14 » środa, 2 sie 2006, 15:32

Czy ESPN sports transmituje F1? .. obiło mi się to o uszy... :roll:
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Locutus » środa, 2 sie 2006, 17:22

Saruto napisał(a):
Locutus napisał(a):Wyprzedź Mnie!

Ciekawe tylko, kto będzie trzecim kierowcą w piątek na Hungaroringu. Może Vettell?

myśle że to będzie Vettell :) kurde wreszcie się doczekałem Polaka w F1 :)

Nie będzie trzeciego samochodu na Węgrzech.
http://f1wm.pl Obrazek
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez beeper_ » czwartek, 3 sie 2006, 08:46

Mnie tylko martwi wieszanie psów na Robercie jak nie znajdzie sie na podium, bo realnie to nikt o tym nawet nie mysli.
beeper_
N4

Postprzez cotic » czwartek, 3 sie 2006, 09:29

Nie wiem czy to nie za szybka decyzja ale mimo wszystko chce zobaczyć Roberta w akcji.

Gratulacje!
www.bth.pl/sponsoring/ +48697969707 gg: 642954 lukasz@bth.pl
cotic
N3

Postprzez żółtodziób » czwartek, 3 sie 2006, 12:22

Z punktu widzenia doswiadczenia w jeżdżeniu F1 decyzja szybka, ale z drugiej strony od przyszłego roku wchodzą nowe przepisy, nie będzie trzeciego kierowcy w piątek, na pewno młoddzi będą mieli większe trudności żeby pokazać swoją wartość. W tej sytuacji lepiej że Kubica będzie mógł się pokazać już teraz. Na pewno umie jechać równie szybko jak jego koledzy z zespołu, ale wyścig to wyścig, potrzeba jeszcze rutyny i szczęścia, dlatego też uważam że trzeba trzymać kciuki żeby dopisało szczęście a talent pozwolił na nadrobienie braku rutyny.
żółtodziób
A8

Postprzez rak818 » czwartek, 3 sie 2006, 17:53

Bez komentarza
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez Marmetal » czwartek, 3 sie 2006, 18:17

beeper_ napisał(a):Mnie tylko martwi wieszanie psów na Robercie jak nie znajdzie sie na podium, bo realnie to nikt o tym nawet nie mysli.

Dokładnie, "miał być drugi Małysz" itp. :?. Niestety, to jest bardzo prawdopodobne. Ale to jest Formuła 1 i tu trzeba doświadczenia, więc Robertowi trudno będzie wywalczyć dobre miejsce w swoim pierwszym wyścigu. Trzymam kciuki, by dojechał w dziesiątce.
Marmetal
S2000

Postprzez mop » czwartek, 3 sie 2006, 23:02

moim zdaniem on ma jakies niebywale zdolnosci do pojawiania sie wysoko w waznych wyscigach. Ten wyscig jest niewatpliwie wazny. Stawiam wysoko, pierwsza piatka ;)
mop
A5

Postprzez mop » czwartek, 3 sie 2006, 23:07

"- Jako polskiemu kierowcy, musiało ci być trudno osiągnąć taki poziom w wyścigach samochodowych. Czy możesz nam powiedzieć, jakie były najważniejsze chwile na twojej drodze z kartingu do F1 i kto najbardziej ci pomógł?
- Z pewnością najważniejszą chwilą było podjęcie decyzji przez moich rodziców, szczególnie ojca, o przeniesieniu mnie do Włoch, o startach w kartingowych mistrzostwach Italii 1998, ponieważ w Polsce nie ma sportów motorowych. Jest tylko trochę kartingu, nie ma single-seaterów, jest seria wyścigów trzygodzinnych. Przenosiny do Włoch bardzo dobrze mi zrobiły. A kto mi pomógł? Wielu ludzi, inaczej by mnie tutaj nie było. Niewiele wsparcia udzielili mi moi rodacy. Szczególnie nie było łatwo, kiedy dostałem się do single-seaterów i musiałem znaleźć budżet - nie ja, ale ludzie, którzy mnie reprezentowali. Polskie firmy nie były zainteresowane. Większość ludzi śmiała się z tego, że chcę się dostać do Formuły 1. Tak się jednak stało, dlatego jestem dumny i jeżeli dostałem się tutaj bez polskiego wsparcia, to zdołam też bez nich pozostać na dłużej w F1. "

z autoklubu.

no i kubica swietnie podsumowal polakow. kurcze, no i ma 1000% racji :(
mop
A5

Postprzez pwrc » czwartek, 3 sie 2006, 23:08

w TVN24 właśnie podali informację, że dla polskich kibiców obniżono ceny biletów, 100 euro za miejsce stojące, 180 za siedzące, bardzo ładny gest

trzymam kciuki za dobry występ Roberta!
pwrc
A5

Postprzez bullitt » piątek, 4 sie 2006, 00:43

mop napisał(a):"- Jako polskiemu kierowcy, musiało ci być trudno osiągnąć taki poziom w wyścigach samochodowych. Czy możesz nam powiedzieć, jakie były najważniejsze chwile na twojej drodze z kartingu do F1 i kto najbardziej ci pomógł?
- Z pewnością najważniejszą chwilą było podjęcie decyzji przez moich rodziców, szczególnie ojca, o przeniesieniu mnie do Włoch, o startach w kartingowych mistrzostwach Italii 1998, ponieważ w Polsce nie ma sportów motorowych. Jest tylko trochę kartingu, nie ma single-seaterów, jest seria wyścigów trzygodzinnych. Przenosiny do Włoch bardzo dobrze mi zrobiły. A kto mi pomógł? Wielu ludzi, inaczej by mnie tutaj nie było. Niewiele wsparcia udzielili mi moi rodacy. Szczególnie nie było łatwo, kiedy dostałem się do single-seaterów i musiałem znaleźć budżet - nie ja, ale ludzie, którzy mnie reprezentowali. Polskie firmy nie były zainteresowane. Większość ludzi śmiała się z tego, że chcę się dostać do Formuły 1. Tak się jednak stało, dlatego jestem dumny i jeżeli dostałem się tutaj bez polskiego wsparcia, to zdołam też bez nich pozostać na dłużej w F1. "

z autoklubu.

no i kubica swietnie podsumowal polakow. kurcze, no i ma 1000% racji :(

Taaa... A co na to Panowie Witkowski i Bartoś? :twisted: Teraz to sobie mogą popatrzeć. BRAWO ROBERT!!!!
Mniej pisać, więcej czytać, a jeśli pisać, to tak, żeby inni czytali...
bullitt
N3

Postprzez żółtodziób » piątek, 4 sie 2006, 01:42

Ja bym nie winił polskich firm. powiem wprost, prowadzę firmę i wiem ze w chwili obecnej nie wrzuciłbym ani złotówki w sporty motorowe, bez względu na to czy ktoś by miał szanse na fabrykę w WRC czy na F1. Dlaczego? Ano dlatego że ja nie jestem Caritas Polska ani Janina Ochojska (z całym szacunkiem). A sytuacja jest taka, ze pieniądze włożone w wyścigi są wywalone w błoto. Tego i tak nie pokaże żadna telewizja w PL, a właśnie zależy mi najbardziej na klientach w Polsce.

Trzymam za Kubicę kciuki, ale uważam że troszkę przesadził kierując swoje zale do firm. Kto jest od tego żeby dbać o atrakcyjnosci rozwój sportów motorowych i o to żeby nie brakowało sponsorów? Firmy czy PZM? Czy jest jakiś prawny albo moralny obowiązek żeby wspierać młode talenty? Nie ma. Dlaczego w jednych krajach sponsorzy sami się garną do sportów motorowych a gdzie indziej sponsorują skoki czy piłę kopaną? Bo pieniądz nie ma żadnego hobby, nie ma przekonań politycznych, nie ma narodowości. W biznesie nie ma miejsca na sentymenty. I nie jest to wcale cecha Polaków. Gdyby kubica startował w Polsce to by nie znalazł się ZADEN SPONSOR. Ani z Polski, ani z Niemiec, ani z Włoch, ani z Jamajki ani z Mozambiku. Dla firm liczy się jedynie to, czy środki przeznaczone na promocję bedą wykorzystywane efektywnie a nie czy Robert kubica ma pieniążki na paliwo i opony albo czy Janko Muzykant nie przepiłował przypadkiem swoich skrzypek na wylot i nie potrzebuje nowych. Polskie wyścigi i rajdy to beznadziejny nośnik promocji i pretensje należy zgłaszać do tych, którzy do takiego stanu rzeczy doprowadzili.
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1