"Uczciwie czy nie uczciwie"(III runda Kia Picanto

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez blaszkowski racing » czwartek, 20 lip 2006, 01:14

Tak jak widac na filmie!!!!!

A jesli chodzi o stronke to tekst pisze rzecznik prasowy ktory nie znal kulisow calego zajscia!!!!
pzdr.
www.blaszkowski.pl
blaszkowski racing

Postprzez mop » czwartek, 20 lip 2006, 01:27

jakby Kubica byl z warszawy, to byscie uznali ze ma przekrecona formule. Inaczej sie nie da. (no i zapomnialem ze w formule renault przekupil wszystkich sedziow)
mop
A5

Postprzez mop » czwartek, 20 lip 2006, 01:28

ps. wlasciwie to macie pretensje do:
- warszawy
- sikora
- sedziow
- po prostu ot tak

??
mop
A5

Postprzez Glitol » czwartek, 20 lip 2006, 07:38

Moim skromnym zdaniem sprawa ma się tak:
1. Sikor dobrze zrobił pisząc protest, wyprzedzanie na żółtej było i nie ma znaczenia z jakiego powodu,
2. Mariusz powinien dostać karę za wyrzucenie Kamila z toru w piątek (celowe uderzenie w tył auta),
3. idźcie chłopaki na piffko i pogadajcie sobie szczerze, nawet dajcie sobie po razie ale potem podajcie sobie grabie i walczcie tylko na torze,
4. nie ulega wątpliwości, że Wasza walka jest tym co najbardziej pasjonuje kibiców.
Pozdro
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez cotic » czwartek, 20 lip 2006, 08:46

Znów sytuacja podobna jak sprzed lat ( nie bede juz wspominał kto napisał protest i na kogo i w jakim celu)....

Ewidentnie widać na filmie ze Sikor opóźnił hamowanie.

Nie wiem czy nie widzicie sytuacji, czy to takie trudne?
Co Łukasz i Jacek mieli zrobić? Gdyby pojechali za Sikorem to w trzech skończyli by na trawie.
Nie chce też oceniać poziomu jazdy, bo jednak widać kto tak naprawde dobrze jeździ i daje tempo stawce.
N-1150 w dwuch ostatnich latach to był jeden wielki wałek.

Zresztą... i tak Łukasz nie wygrasz...
Co z tego ze protesty napiszesz...jak i tak zaraz będzie "gnoooj"

Co do sędziow to tak naprawde nikt w Polsce nie zna przepisów....
Ostatnio jakiś "Leśny..." podchodzi i mówi kara 200zł...a ja mowie ze nie bo nie ma tego w przepisach...a on odpowiada "nie bo jest". Potem przeglądałem przepisy i okazalo sie ze nie miał racji
www.bth.pl/sponsoring/ +48697969707 gg: 642954 lukasz@bth.pl
cotic
N3

Postprzez skitom » czwartek, 20 lip 2006, 09:02

Do Błaszkowski Racing

Mówisz tak pieknie o zachowaniu pro sportowym.
Więc teraz na forum napisz nam prosze o zachowaniu swoich mechaników po wyścigu w stosunku do Mariusza Sikory. (pamietaj że za mechaników odpowiada na zawodach zawodnnik).

Pozdrawiam
skitom

Postprzez mm » czwartek, 20 lip 2006, 09:46

mop - nie moglem sie powstrzymac:
- do mnie! to ja jestem zawsze tym calym zlem :lol:
mm
N3

Postprzez bzyq » czwartek, 20 lip 2006, 10:03

Nie bylem, nie widzialem na wlasne oczy, ogladalem jedynie relacje.
Blaszkowski racing :
Sikor wykorzystal przyslugujace mu prawo do skladania protestu. Wylozyl pieniadze i niejako zaryzykowal nimi.Skoro sedziowie przychylili sie do niego, to znaczy ze mial racje i koniec kropka.
Chce rowniez powiedziec, ze nie znam ani Sikora, ani Ciebie, dlatego jestem ( w moim mniemaniu ) obiektywny.
Zachowujesz sie troche jak dziecko, ktoremu zabrano kredki. Nie rozumiem rowniez co Ci to dalo, piszac takie rzeczy na forum. Bo na pewno zwolennikow nie przysporzylo.
Nie rozumiem po co wyciagac nie wiadomo jakie szambo na forum i tak dalej. Nie wiem czemu, ale zawsze uwazalem towarzystwo wyscigowe za zgrana paczke normalnych ludzi, a tu wychodzi, jak dalece sie mylilem.
a szkoda.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez mm » czwartek, 20 lip 2006, 10:26

a powaznie.
dziwi mnie dyskusja na ten temat, kiedy uplynelo juz tyle czasu od zdarzenia...

poza tym proponuje nie klocic sie.

odszedl od nas wspanialy czlowiek, ktory zawsze byl pogodny, usmiechniety i wszystkich zarazal optymizmem. Zawodnik, nasz konkurent, rywal jakich niewielu.
rywalizowalem z nim od poczatku jego przygody z wyscigami.
mialem zaszczyt stanac z nim na podium, kiedy poraz pierwszy znalazl sie w pierwszej trojce (opole 2002).
Jego najwiekszym marzeniem bylo wygrac wyscig - udalo mu sie w ostatnim Poznaniu...
Wyscig w Sopocie mial byc jego ostatnim - przyszedl do nas i mowil, ze przez gsmp zaniedbuje rodzine i dom, a to jest dla niego najwazniejsze.
niestety byl to jego ostatni wyscig...
dlatego prosze Was o chwile zadumy i spokoju.
Wasze spory rozstrzygniecie w sportowej i bezpiecznej walce na torze.
Bedzie nam Cie brakowalo Romku.

mm
N3

Postprzez Conic » sobota, 22 lip 2006, 17:59

Do Skitom

a kto powiedział ze to byli jego mechanicy :lol:

a moze to byli wk.....i fani :lol:
DarekNowicki.tutej.pl
Conic
N1

Postprzez Sikor » poniedziałek, 24 lip 2006, 00:22

zdecydowanie to byli mechanicy i na szczescie nie tylko ja to uslyszalem ale takze pare bardzo waznych osob z glownej Komisji.

Ale temat jest juz zakonczony,wiec nie zaczynajmy znow.

['][']['] Roman byl idolem niejednego kierowcy
Skinder Menagement
Sikor
N1

Postprzez blaszkowski racing » poniedziałek, 24 lip 2006, 10:54

Witam:)

Ci którzy nie zdążyli ściągnąć filmu z poprzedniego serwera(wygasl:)) a są jeszcze zainteresowani tematem mogą pobrać filmik pod nowym linkiem:
www.blaszkowski.pl/download/flaga.avi

Pzdr. 8)

['][']['][']Roman zawsze będziesz w naszej pamięci
www.blaszkowski.pl
blaszkowski racing

Postprzez Alien » poniedziałek, 24 lip 2006, 17:57

Dobrze zaczynacie sezon. Po polsku.
Narobcie wiecej kwasow i dymu, popodkladajcie se swinie i pooszukujcie troche i w nastepnym roku pojezdzicie jak pan bog przykkazal
Dupa po trawie.
Zawodnicy od siedmiu bolesci
Kury wam szczac wyprowadzac, a nie scigac sie po torze.
Alien
A5

Postprzez żółtodziób » wtorek, 1 sie 2006, 22:18

Sikor napisał(a):Panowie,
ja powiem jakie jest moje zdanie:
jest zolta flaga to nie wyprzedzamy,gdybym pojechal 5km/h jak ktos wspomnial wczesniej to obydwaj rywale by mnie wyprzedzili ,tak jak to zrobili poprzedniego dnia, byl dzwon na prostej ,ja zwolnilem a oni smigneli jak przecinaki i nikt na to nie zwrocil uwagi,to samo by bylo teraz,zaden sedzia by tego nie zalwazyl. wogole to jest paranoja ze zawodnik musi sie sam upominac o takie rzeczy, od tego sa sedziowie na zakretach zeby patrzyli a nie sie opalali.

Hmmm... jak byś jechał 5 km/h wolniej to by twojego protestu nie uznali, ale skoro mało nie wyleciałeś to uznali, tak? nie róbmy jaj z pogrzebu, prędkosć mniejsza o 5 km/h nic by w twojej sytuacji nie zmieniła poza tym że nie dałbyś żadnych powodów do pretensji rywalom, byłbyś czysty. A tak - sam widzisz.

Co do sędziów to są jacy są, nikt cię znie zmusza do tego zeby się ścigać. A jak już to robisz to się dostosuj do warunków. Sedziowie nie zauważyli, ale jak masz to na taśmie to się odwołuj, dowód jest niepodważalny i twój przypadek dowodzi że wystarczający do uznania twoich racji. Ale sam jedź tak jak należy i nie grzej pełną bombą pod żółtą flagą, smrodu by nie było gdybyś zwolnił.
żółtodziób
A8

Postprzez mop » środa, 2 sie 2006, 02:52

heh, analogiczna sytuacja byla teraz w poznaniu. Sikor ladnie zwolnil na zoltej w tym samym miejscu, a koledzy pozostali malo na blokach poza tor nie wylecieli :D inna sprawa ze kilka miejsc nizej to na zoltej to az wiory lecialy. Wyprzedzan to bylo sporo, ale i blachy sie pogiely :) nic sie nie nauczyli..
mop
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi